Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muž nemá žádné koníčky a zájmy

Od: juglans® odpovědí: 72 změna:

Rada bych podiskutovala a srovnala si myslenky,ohledne meho muze.Proc to tak nekdo ma?Tim mam na mysli,proc muj muz nema zadne konicky,zajmy atd..Postradam jeho nejaky smysl pro neco.Musim resit veskere muzske pozice a je mi nekdy az trapne,nebo jdu do vrtule.Trapasy v obchode jako kovomat a jine muzske zalezitosti je muj muz pouze pritomen a neucastni se.Kolikrat,je to treba,jelikoz se strapnuji.Snazim se prodavaci vysvetlit oc jde,ale jako zena,ktera se se vsim teprve seznamuje,tak muj stoji vedle me,zaryte mlci a stoji jako tvrde Y a Ti prodavaci po nem koukaji,jestli by se nezapojil do debaty a nevysvetlil by to jako muz.On nic,vyhyba se tomu.Tuhle jsme byli v obchode se sekackami,chtela jsem si jen prohlednout zbozi a prilezitostne jsem se zeptala:Na zapujceny krovinorez,ktery jsem sice nevidela v chodu,sekal s nim muj a rekl pouze,ze se namotava trava na tu ruzici a ze se s tim neda.Tak jsem se chtela v obchode,kde je i servis,domluvit,jestli by to bylo jen ze je nuz tupy,nebo zvolit jiny nastavec..Vyzvala jsem myho,aby panovi vysvetlil co mu neslo, a ze bychom to privezli.TEN TRAPAS.Misto aby vysvetlil a rekl,ze bude nejlepe,kdyz to privezeme,tak povida:Ze na to bude stacit STRUNA.Pritom jsme se bavili o hampejzu,vysoke trave atd.Prodavac zustal koukata me polejval pot jiz z bezmoci.Vysvetlim.Cokoliv vymyslim a mam zajem zakoupit,aby to kolem baraku vypadalo a nebyly tady dvoumetrove koprivy,tak za to jednak lituje penize a pak take o to nema vubec zajem.Dobre,neni na muzske prace,nevidi v tom smysl a v nicem,co se tyce domu a hospodarstvi.Ale proc nema ani jine zajmy.Jedine,co ho bavi,tak cte sazkyTip sport,chronicky ma potrebu nakupovat potraviny,aby mel pocit,ze zivi rodinu,ale nikdo o to nestoji,protoze by se vse jen projedlo.Mozna ti ,kdo sledovali moji diskuzi vloni,si vzpomenou,ze jsem musela udelat poradek v penezich a zacala ridit finance ja.Sam je v insolvenci,bere minimum.Vidi ze mame na jidlo,ze jsme na rozdil od drivejska nakoupili dost veci,drive bylo sotva na jidlo,vse najednou utratil,mohl by to ocenit.Ale ne,sice se nevzpouzi,vi ze by letel,ale nesdili spolecnou radost z cehokoliv.Tuhle me vynadal,ze kupuji silnou plachtu,kterou potrebujem a ze nebude ani na jidlo a ze pry budem porad zivorit.To snad neni pravda,vzdyt jsme prave zivorili diky jeho pocinani,pred tim,ze jsem musela kolikrat penize pujcit a jen na to blbe jidlo-NIC VIC.Nechapu oc mu jde.Pripada mi ze je nemocny,ze nemuze byt snad normalni.Kdyz chce kupovat jidlo a mit pocit,ze vsechno mame,tak na to musi mit a take vedet,ze zivot neni jen o jidle.Neni to zadny otesanek,sam klidne kouse suche rohliky,kale se nenaji,to musi vse pro nas.Kdyz ale namitnu,ze nechci vse prozrat,tak mi vycetl,ze si sobe koupim na co mam chut.Pritom se s nim kolikrat pohadam,kdyz si nechce koupit neco dobreho.Chodime na psychoterapii,sla jsem tam kvuli nemu a taky ho tam dokopala.No a vite jak to dopadlo?Pekne to tam nastinil,ze mam vlastne problem ja a on tam chodi,kdyz mi to pry tedy pomuze se vypovidat.No to snad neni pravda,bud je ta psycholozka natvrdla,nebo je to brzy,nez ho prokoukne.Takze muj dotaz jestli jste se setkali s podobnym ,,muzskymKtereho nebavi snad nic a nevidi v nicem smysl.Na naradi kouka jen kdyz ho vyzvu a nebo kdyz se vzteka ze musi neco opravit.Nevim jak to lepe priblizit.Dekuji za nazory.

72 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Otázka zní jinak - na co takového chlapa vlastně máte? Evidentně si moc nerozumíte, peněz asi moc nedonese, neumí hospodařit, nic ho nezajímá, není pracovitý a na práci je levý, je zadlužený, má sklony k hazardu. Pokud je to tak jak popisujete, jeho chování je velmi nestandardní, možná by bylo dobré zjistit, jestli netrpí nějakou formou demence nebo jinou duševní nemocí.

Bohužel vím ze zkušenosti, že někteří psychicky nemocní lidé se takto projevují - nemají absolutně zájem o cokoliv, nemají koníčky, ambice, nic netvoří, klidně jen "čumí do stropu" místo aby se snažili něco budovat. Často se na něco upnou a nenechají si to rozmluvit i když je to objektivně hloupost. Můžou mít i "nakupovací mánii", kdy kupují nějaký typ zboží i když ho nepotřebují. Chybí jim prostě zdravý úsudek.

Poradit jak z toho ven není jednoduché. Takový člověk si svoje nestandardní chování nedokáže uvědomit, protože z jeho pohledu je vše v normě. Možná by pomohlo si s ním o všem promluvit, zjistit proč je tak pasivní. Třeba si zajít za tím psychologem bez něj a domluvit se, že povede sezení určitým směrem a potom by si mohl svoje nestandardní chování uvědomit. Ale asi u jiného psychologa, ta co popisujete asi bude ten typ který klienty ani neposlouchá a myslí na něco úplně jiného. Psychologů a psychiatrů je dneska plno, ale jen pár něco umí, zbytek jen bere peníze za nic a nerozpoznají ani vážné duševní poruchy.

hodnocení

megacruiser-Dobry den.tuhle otazku na co takoveho chlapa mam si kladu denne.Vlastne na nic.Snad jen na to,ze kdyz litam po doktorech,ze me doveze,nebo kdyz lezim ve spitalu,tak me zastoupi,jinak by nemel kdo.Zastoupi,co se tyce deti dobre,jelikoz jak jsem zminila se toci kolem kuchyne a k detem je hodny.Jinak jako partner ve vsech smerech-0.Parkrat jsem ho vyhodila a pak brala ohledy na jeho matku a vzala ho zase zpet.Patri mi to,kdyz beru ohledy na jine a sama pak nevim co.Kdyz jsem ho vzdycky vyhodila,citila jem ulevu,zadny stesk po nem,fakt jen ulevu.Ono bych snad i vydrzela,ze mi neni k nicemu,ze ty 2-3dny v tydnu co je doma,nejak vedle sebe vydrzime.Stacilo by totiz,kdyz uz mi neni nic platny,ze by se tedy nepletl do mych veci a nebortil veskerou snahu neco budovat.Zkratka,kdyz uz nepomuze,tak at se nestara o to co buduji.Vymysli jakoukoliv pitomost,proc by se to a to nemelo,ze az to triska dverma.Vecem,kterym vubec nerozumi a ja si dovolim rict,ze vim jak to ma vypadat,tak me presvedcuje,ze toneni potreba.Jak pruhledne.Nechce delat nic.V kvetnu jdu po delsi dobe na sezeni k te psycholozce,pozadam ji o rozhovor mezi ctyrma ocima.Ono totiz me se take prici,abych tam uplne vse na nej vytahla,pred nim.Jednak on to bude brat jako utok a ne jako pomoc a proc ja bych pak mela doma jeste odnaset jeho vylevy.Jedine terapie,kazdy zvlast,nekdy dohromady.Horsi je,ze ja ztracim silu neco resit a hlavne za nekoho.Ja si myslim,ze to mam v hlave srovnane,presto,ze beru antidepresiva,prave z neho a to se jim hodi do kramu,hledat pocatek problemu u mne.Muz ev.vedome,jen aby se vyvlekl a ona me pripada,jak odvazna skolacka,ktera je ale mimo misu.Je to mlada terapeutka,ktera zna vse jen z ucebnic,nema ev.praxi.O penize tady ani tak nejde,tahle pracovnice patri pod jakousi charitu a resi rodinne vztahy,takze se nic neplati.Nejak to rozseknu,doufam.Ja mam totiz problem s vyjadrovanim ustne,tak je mozne,ze diky tomu jsem nerekla,co bylo treba a pokazde jsem byla zahnana do rohu.Pozadam ji o pisemnou komunikaci.Diky,za pravdive rozebrani veci a nazoru.pisete to dobre.

hodnocení

2x

Pěkný den Juglans. Je to prostě povahou a tu nezměníte. Váš muž není rodinný tip, neumí se postarat ani sám o sebe... Měl by Vám ruce líbat za vše, co jste již pro něho i pro děti udělala. Vždy se snažíte podržet ho a nepřestala se snažit o lepší žití a věřit, že on se změní. Škoda, že Váš muž nedokáže ocenit, jak moc velkou oporou mu jste. Nenechte se od něho neustále srážet na kolena. Pokud nechápe, že musí fungovat spolu s Vámi, tak se starej o sebe sám _ tam jsou dveře a sbohem! Je dospělý, je svéprávný, nic Vám v životě neusnadňuje. Tak co s ním? Trápení jste si již užila dost, neprodlužujte si ho, když nevidíte žádné zlepšení a ani snahu. To je můj názor, Vám přeji, ať máte konečně trochu zaslouženého klidu.

hodnocení

Kapkanadeje-Vam take preji hezkeho dne.Povahu nezmenim,to rozumove vim,jen nejak mi to v praxi nedochazi,v jeho pripade.Prijde mi velmi zvlastni,extrem s kterym jsem se nesetkala,tak snad mi to casem dotece uplne.S tim rodinnym tipem.no ja jsem si vzdycky myslela ze je rodinny tip,kdyz porad kouka aby jsme,,vsechno meli.Rozlisovala jsem to,ze jen nechape,co by jsme opravdu potrebovali a ze tam kde plytva energii,by mel umirnit a jinde pridat.Chova se spis jako zena.Prijede domu a zajima se pouze co je treba koupit k jidlu,ne pro sebe,jak jsem zminila,on si nic moc neda.S tim co jsem pro neho udelala,tak to vnima obracene,ze pry jsme nikdy neocenili,co vsechno pro nas dela.A mne okamzite probehlo hlavou,tak o cem vim,co udelal,tak hlavne dluhy a o ostatni jsme take nestali.Asi to nema v hlave v poradku,kdyz dela pro druhe,co nechteji a naopak.Ikdyz za deti tolik mluvit nemuzu,ale myslim si,ze vidim co opravdu potrebuji.Co s tim,ja fakte momentalne porad doufam,ze aspon sklapne a prestane se plest do veci ,kterym nerozumi.At si klidne vari ale nerozumuje u hospodarstvi,kdyz nevi co je perlik a prinese nasadu.Ve dverich uz byl vicekrat a pokazde sliboval,ze me necha delat co chci.Ale to mi rvalo usi,copak ja chci byt diktator..Ale asi sem,vse je podle mne,on prece nechce co ja.Nechci nikoho nutit,to se mi prici,stacilo by,kdyby nekricel a nevybijel si spatne nalady.On totiz kdyz me vidi delat,tak mu rozum narizuje,ze prece musi jit pomoct,ale za cenu,ze ja pak posloucham jeho lamenty.uplne mi otravi praci.A na cestach na nakup,kdyz ma vztekaci den,tak jsem behem pul hodiny uplne vyrizena,vyzdimana psychicky jak citron.Dva dny se z toho sbiram,co je uz zase v praci,ale nekdy mi ty dva dny ani nestaci a jede se nanovo,kdyz prijede.Zkusim jeste promluvit s tou pani psycholozkou,zavolam ji,pred sezenim,ale pak se budu muset nejak zaridit.Ja se tesim na leto,ze si zalezu mezi ovce,ktere ted ridim,vezmu deti psa a at se doma treba...Kdyz jsem mluvila o ovcich a mem planu,samozrejme,ze jsem mu rekla zamer a zeptala se,jestli jde semnou do toho.No rekl,ze ano,ale to vite ze jsem pocitala s tim,ze je to pitomost,e to chci proste ja,tak jo a co bych ocekavala.Verim,ze to zvladnu.Rozhodne budu i nad vasemi slovy premyslet.Dekuji

marenka*

Junglans, tak možnost útěku mezi ovečky závidím. Nemám kam utéct, momentálně mám dvě práce, mezi nimi cca 3 hodiny na úklid, nákup, vaření, péči o kluky psí. A ten můj? Taky antitalent bez zájmu. Říkám špatně se dovírá voda v kuchyni, to jednou rupne a bude potopa. On? "Musí se vyměnit kuželka" Já " tak jí vyměň" On "Musí se koupit" Já "Tak jí dopr.ele kup"...Mám toho taky plné zuby, hledala jsem nového partnera, sama žít neumím, ale ouha. Velký problém. Copak chlapů je dost, ale po pár zprávách člověk zjistí, že to co mám doma je lepší. Jen už vím, že je nepředěláme. Musíme si najít své zájmy, svoje radosti... Nenechat se zničit - no, ode mě to momentálně sedí. Ráno jsem po hádce probrečela asi dvě hodiny, zklidnila mě až půl deci vodky a teď tu sedím a přemýšlím, co budu dnes před noční prací v hospodě dělat. Ani ty vydělané peníze mě neuspokojily a to jsem si poslední dobou myslela, že to je kámen úrazu. - Vidíte, teď až při dopsání té věty mi docvaklo, že možná hledáme a vidíme problém úplně někde jinde, než je. *sok*

Já nevím, tohle není žádná rada, moudro, jen jsem Vás chtěla podpořit. *srdce*

hodnocení

Marenko dekuji za podporu.Opravdu by si mohli ti dva podat ruce.Vite ze mame ten samy problem u baterie,nemuzu pouzivat umyvadlo,jen vanu?Tady se clovek opravdu i pobavi*smich*.O muzi,jak si jsou podobni.Musi se koupit vidte:D*smich*.Ono se to asi samo..Marenko zasmejte se semnou a kaslete na to.:)

hodnocení

2x

Možná to bude tím, že ví, že všechno dokážete zařídit sama a to ho nijak nenutí, aby se angažoval. Řekne si - klídek, ona to stejně ta moje vyřeší. A má pohodičku.

Možná, že kdybyste mu dala najevo, že něco nezvládnete, cítil by se hned takový potřebnější a udělal by to. Takhle se jenom šmrdolí kolem sporáku a nakupuje.

My máme práce rozdělené na mužské a ženské, ale klidně si navzájem pomůžeme. On mi vyleští okna, která jsem předtím umyla, vyluxuje, i ty ponožky pospraví. Jen vařit neumí. Já klidně posekám trávu, pomůžu mu při opravě auta.

Když byl před lety v léčebně, musela jsem se spolehnout jen sama na sebe. Přeházela jsem zimní gumy na letní, kompresorem dofoukla, jen soused mi pak víc utáhl matky. Sundala a zalepila jsem si píchlou duši u babety. Ale jakmile se vrátil, už jsem mu to jeho přenechala a věnuji se spíš ženským pracem.

Udělejte to taky tak. Do železářství pro šrouby a hřebíky ať zajde sám, chlap spíš ví, co potřebuje. A potraviny zase nakupte Vy. Jaga.

Omlouvám se, ale taky už mě napadlo, na co vlastně takového člověka máte.

hodnocení

jago,ale on si mysli,ze to co ja vymyslim,potreba neni,v tom je spis problem.A co se tyce reseni nekde neco vyvoslit,tak to on fakt nerad,z toho ma snad fobii.Vyzaduje,abych si vse resila sama,s tim se nijak netaji,ja jen na to zapominam,ze i bohuzel v muzskych vecech a vlastne si sama vzdycky nabehnu.pak si rikam,proc jsem po nem zase chtela neco,co nikdy nedopadne dobre.U me je problem,ze nemam ridicak a mit nebudu.Jak ja bych si v klidu vse zaridila a hlavne ho nemela za zadkem.Musim si stale pripominat,co mi rekli na kineziologii,ze to,co ja chci,on ale nechce.Maji pravdu,ale zapomeli,ze se mi montuje do zenskych veci a to by nemel,aspon to.Co jsem to vlastne napsala za blbost,napsala jsem zenskych..,vzdyt ja vymyslim i ty muzske,na ktere nestacim.To je skoro na zalozeni tematu,co je muzska prace a co zenska,asi by jsme se divily jake by byly nazory.Ale asi bych se neucastnila,jsem vycerpana :)ponekud.Vy to mate tak rozumne a myslim si ze to tak ma byt,kdyz muzu tak delam vec spolecne.Tak by se mi to libilo,ale to bych chtela moc,stacilo by,tedy,kdyby v necem byl spolecny smysl a kazdy prispel praci,dle fyzickych predpokladu,myslim zenskych a muzskych,nechci si hrat na Rambo.Co se tyce zelezarstvi,tak me to ani tak nevadi,jsem svym zpusobem ve svem zivlu,jelikoz jsem natesena,co se zase doma vylepsi.Jen je neprijemne,mit vedle sebe tohle,co popisuji a take kdyz nekterym vecem nerozumim,to pak to co stoji vedle me,teprve zazari.Nejvic me vadi,ze vrci,proc tohle,nebo ono kupuji.Tak to bych vylitla z kuze.To se mi chce fakt kricet-Ty idiote,v zivote nepochopis,proc je tohle potreba...Ale mlcim,jen na to myslim a mam takovy vibrace vzteku,fyzicky.Nejradeji bych mu jednu loupla,ale to nemuzu,presto ze me nikdy neuhodil,tohle by nedopadlo dobre,citim to v krizi.Berte to s nadsazkou,to jen ze mam vztek,neminim to resit fyzicky:)

scorpio*
hodnocení

1x

Dobrý den,

původní diskusi o penězích jsem nečetla a přiznám se, že ani všechny odpovědi na Váš současný příspěvek, ale zkusím to trošku jinak než další rádcové. Zajímalo by mně zda jste si takto promluvila se svým manželem. Pokud z Vás cítí, že ho v ničem nerespektujete, snižujete jeho hodnotu a sebeúctu, tak se nemůžete divit, že se jako bačkora chová. Pravděpodobně mu nevyšly jeho plány, které měl a proto spadl do dluhů. Snažil se, aby zajistil pro rodinu dostatek alespoň co se týče jídla. Snažil se dle svých možností a schopností. Vy jste přebrala otěže celé domácnosti. Vy rozhodujete o tom, co se koupí a nekoupí, co je důležité, ale bez něj... Na jeho názor se neptáte. V obchodě jdete a první iniciujete diskusi s prodavači, aniž byste věděla o co jde,... Možná je třeba se zamyslet i sama nad sebou. Rozhodně Vás nijak nemíním soudit, vůbec Vás neznám, ale z Vašeho příspěvku na mně "dýchlo" velké ego, které dokáže vše zařídit a vyřídit. Váš manžel by pro Vás měl být parťákem, domlouvat byste se měli společně o tom co se koupí a nekoupí a co je potřeba. Ne to rozhodnout sama a pak se divit, že ten druhý s tím není srozuměn a nadšeně Vám netleská. Doufám, že jsem se Vás nijak nedotkla a nebudete mít z mého příspěvku špatný pocit, to bych nerada. Přeji hezký den a lepší život. Pocit štěstí a spokojenosti je v každém z nás, ten Vám nikdo jiný nedá.

hodnocení

Scorpio-Dobry den.Pokusim se reagovat a predesilam,ze by bylo dobre precist si diskuzi,jelikoz je to opravdu jinak nez to vidite.Nemam vam to samozrejme za zle.,muze to tak pusobit.Podivejte,ja jsem clovek,ktery to chce mit kolem sebe pekne,mit hospodarstvi a vse v poradku.Kdezto muj muz,dela vse proto,aby se tyhle veci vubec neuskutecnily ,nedalali,nedala se za ne ani koruna.Proste vidi jen jidlo.Dalsi vec je,ze muj,absolutne neplanuje a zadny zamer,nebyl,ktery se mu udajne nepovedl.Proste si jen porad pujcoval a umoroval jednu pujcku druhou,nekolik kreditek a kontokorent,zakonite v tom musel ztratit kontrolu a kdyz manicky nakupoval,vubec nevedel,jestli nakupuje za pujcene,ci vydelane.Az z toho jednoho dne udelal milion ja zirala jak na nove vrata,nic moc jsem netusila,jen me privadelo k silenstvi jeho pocinani,ze nikdy nevim,kolik se muze dat penez na stranu,zkratka jak na tom ekonomicky jsme.Dodavam,ze jsem mu sverila k hospodareni i muj prijem.Byla jsem tenkrat v ID v 2.stupni a nasla si k tomu praci a pokladala to za druhy prijem.Veskere vydelane penize jsem kazdy mesic strkala do domuco bylo nutne opravit nebo poridit si.Nebyly to zadne blbosti.Komin,kamna,podlahy nova koupelna,kuchyn.Ach ta kuchyn.Dodnes posloucham,ze ona ta kuchyn muze za vsechny jeho dluhy.Pritom vubec nemel prehled co se deje s financemi.Rikam si to snad neni pravda,ze me takhle urazi,ze za vse muze kuchyn,kdyz ja bych si nikdy nedovolila ridit veci,na ktere nevydelam jako na vic.Pak se nam narodila dcera a vsechny dluhy na neho praskly.Prislo obrovske zklamani,od cloveka,ktery tvrdil,ze ma vse pod kontrolou.Muj muz nyni pobira jenom minimum a velel co se bude kupovat.Tri roky zivoriny a nervu,ze jsem se propracovala do 3.stupne invalidity.Vubec nejsem typ,ktery rad neco ridi,ale musim.kdyz vedle vas stoji poleno a cumi,nejevi absolutni zajem,snazi se vse rozmluvit,jen aby se kupovalo jidlo.Vite jak by vypadal nas domov za 7 let ziti s nim,kdybych ho nechala jednat?Sama nechci domyslet.Nefungovalo by vubec nic.Samozrejme ze muz odemne vnima,ze ho beru za nemehlo a budizknicemu.A vite ze nejsem sama?Moji kamaradi se sami pozastavuji nad jeho myslenim a neprakticnosti,aniz bych na neco upozornila.Ja nevim co bych mela delat.tvarit se jak je sikovny a ze je vse v poradku?Tak treba dnes. Ja jsem tahala slamu ze stodoly,utahana jsem byla az hruza.Muj syn urovnaval povrch dvorku,vozik kolecka zeminy,prisel pomoct,jinak u nas nebydli.Pomahal mu i jeho kamarad.A muj drahy se na nas koukal,pokuroval a nevedel kam se zasit a nakonec sel zase varit,coz se tedy nakonec hodilo,nemela jsem na to cas.Jak mile by bylo,kdybych si mohla uvarit,udelat jine prace,dat doporadku zahony,kytky a take mit cas na deti.Ale u nas to funguje tak,ze mily prijede z prace a aby si pripadal platna a dulezity,jak se stara,prabi,ze musime jet na nakup,kde stravime nekolik hodin.Pak pokuruje,nekdy popije,lusti sazky a uvari.No a zase se jede do prace.Mezi tim vsim,me stihne kontrolovat,jestli ty zenske veci zvladam dobre.kdyz byla holka mala,tak se me pokazde ptal,jestli mam pro ni pleny,cajicek..no to by me opravdu nenapadlo.Muj muzse chova jako zena,proste to ma obracene.Vobchode,bych byla velice rada,aby se ujal slova,ba sam naplanoval,co je treba opravit.Ale ono ne,mam ho za zadkem jako kontrolu,jen ze se to nemusi.Dnes jsem se spletla a zacala se s nim bavit o chovu ovci,ze budu potrebovat desinfikovat chlev a ze planuji koupit vapno a jine.Ale vite ze nemusim?Muj shledal ze to je zbytecnost.A uz nemuzu psat dal.ono se to tezko vysvetluje.

scorpio*

Dobrý den,

já Vás naprosto chápu, ale zkuste si přečíst to jak o svém muži píšete. Minimálně v každé větě ho označíte za budižkničemu a nemehlo. Hospodářství jste si pořizovali spolu potom, co jste se na tom domluvili? Nebo je Vaše a muž se k Vám pouze přistěhoval, aniž by měl jakoukoliv zkušenost? Jde o to co sama vlastně chcete. Pokud si svého muže nevážíte, což mi tak připadá, nemáte ho již ráda, tak proč s ním jste? Máte ho snad doma jen na to, aby jste měla na koho nadávat? Kdyby jste se se mnou chtěla bavit o chovu ovcí a co je pro ně třeba, asi by mi to jako někomu kdo tomu nerozumí a nemá k tomu nějaký vztah, přišlo také zbytečné za to vyhazovat peníze. Pokud chodíte k psycholožce, zkuste jí naslouchat. Ono totiž není důležité jaký je Váš partner, ale to co chcete od života a od vztahu Vy. Pokud budete pořád jen na někoho nadávat, ale neřeknete mu jak si společný život představujete, těžko svou frustraci vyřešíte. A tím nemyslím vynadat mu a vmést do tváře, že je neschopný. Tím myslím zformulovat svá přání a nespokojenost s konkrétními věcmi. Ovšem těžko donutíte někoho, aby se od základů změnil. Pokud není zvyklý na práci v hospodářství a nemá k budování statků vztah, tak s tím nic nenaděláte. Ne nadarmo se říká, že pokud chcete něco změnit musíte začít u sebe. Důležité je spolu komunikovat ne jen kritizovat a předpokládat, že ten druhý umí číst Vaše myšlenky a přece musí pochopit, že se to tak dělá a má to tak být. Stanovte si jasná pravidla, co kdo bude dělat a kdy to bude dělat. Např. to, že se bude jezdit na nákup pouze 1x týdně atp. Pokud nemáte zájem řešit a přistupovat na kompromisy Vy nebo Váš partner, pak je jediným řešením vztah ukončit. Nic jiného nefunguje.

culdabulda1*

Pro scorpio - konečně trochu rozumná a reálná odpověď - např. nechápu, proč se paní chce věnovat chovu ovcí, když je to velice náročná záležitost a mnoho práce navíc! Anebo je to snadný a rychlý výdělek? Nevím. A taky nechápu, proč paní chce budovat hospodářství, když je to namáhavá a zřejmě i finančně náročná práce - člověk, který je zvyklý pracovat spíše duševně, to asi moc nechápe, ani ho to nemůže bavit.

Jinak souhlasím, aby paní od svého partnera odešla - vztah, který je pro oba tak urážlivý, nemá cenu snad ani zachraňovat.

Paní je zřejmě velmi dominantní osoba a svého manžela si už nikdy vážit nebude. Upřímně řečeno - nijak si ani nedovedu představit, jak spolu zplodili to dítě, když na něj kouká pořád jako na blbce. Ale pokud manžel dělá dluhy - tak je to blbý!

Možná, že si měla najít nějakého sebevědomého pána - ten by jí třeba i dal párkrát "přesdržku" - a hned by věděla, jací muži taky existují!

hodnocení

CuldaBulda-Jak jsme spolu mohli zplodit dite.No vite,v te dobe se choval slusne.A vlastne az do nedavna,dokud jsem byla nucena prevzit kasu,jinak by jsme se ocitli na ulici.Ono se mu to nelibi,presto,ze ted mame penez dost a nikdy si nepujcujem a tak se ke mne zacal chvat velmi osklive,vse mu zacalo vadit.Chapete ze je to clovek zavisly pouze na penize?Majetek nema,jen dluh milion.Ja jsem byla tolerantni k jeho sazkam,jelikoz jsem si myslela,ze inteligentni clovek vi co dela.Take aby mohl sazet a manipulovat s penezy,toleroval ve vsem moje zajmy,ale to mi doslo az ted.Najednou jsem mu vzala neco,bez ceho nemuze byt a kope kolem sebe.Vy nechapete proc chci hospodarstvi,nemusite to chapat,ale kdyby jste s takovym clovekem zila,staciilo by byt jen tolerantni.ja jsem jeho smysl pro sazky take nechapala a dopravala mu to a ted to mam.Nejssem vubec dominantni typ,chci jen zit,delat co me tesi.Je na tom neco spatneho?

culdabulda1*

Pro juglans - pokud jsem se Vás nějak dotkla - omlouvám se - musela bych Vaši situaci znát lépe.

Mám dominantního muže, který je technicky velmi zdatný, šikovný,chytrý, hodný, velmi šetřivý a hezký. Ale i to má svoje úskalí! - nejraději bych byla, kdybych mohla najít muže, který by v sobě spojoval vlastnosti "nadsamce" a přitom hodného "mouly". Ale to v životě asi nenajdete. Musíte si vybrat jedno, nebo druhé.

hodnocení

to urcite nejde oboji,skoda:)Jako nedotkla jste se me,jen nepochopila jadro veci.ale ani se nedivim,nemuze clovek z par radku soudit,prave proto by se mel mozna vice nejdriv zeptat.Muj muz je cholerik,ale sileny.U nej je problem uplne vsechno co dela.Muze jit o prkotinu,treba otevrit kufr u auta,dat tam veci.Porad se strasne vzteka.Kdo to ma poslouchat.Zacina to byt tezko snesitelne.Tyto dva dny neni doma,je mi fajn,nikdo tu nekrici.:)

culdabulda1*

Pro juglans - nevím, jestli Vás chápu, protože nemám žádné děti a ani potřebu budovat cokoliv - a taky je mi o 20 let více, nežli Vám - s manželem chodíme na výlety do lesů, na rozhledny , atd - docela se bavíme (a jsme rádi, že můžeme ještě svižně chodit).

Pro koho budujete to hospodářství? - abyste nedopadli jako můj přítel, který zasvětil celý svůj život stavbě sídla pro dceru - která se nakonec odstěhovala do Jugoslávie. Přítel má teď sídlo - ale co z toho? - Dcera se k němu zřejmě už nevrátí, vnuky ani moc nevídá - je už starý a nic si neužil . Takže - o co se vlastně snažíte Vy?

doplněno 03.05.13 17:18:

Pokud je pro Vás manžel "blbcem" (a nevážíte si ho, ) - tak se to asi nikdy nezmění - musíte se s ním rozejít! - Anebo se s tím smířit - a pak si nestěžujte. Nikdo Vám neporadí!

hodnocení

CuldaBulda-Mam deti 4,z toho 2 doma,mensi.Farmu nezakladam pro ne,jelikoz ,nikdo nemuze vedet,co jednou budou chtit.Ziji v zemedelske usedlosti,ke ktere patri pozemky a ty se musi udrzovat.To je jeden z prvotnich duvodu,pak proste jednoduse,delam to,proto ze me to tesi.Kazdy ma svuj smysl zivota.Pak take koukam,ze i deti budou mit zdravejsi maso.Ani tak neresim,proc muj muz neni na praci vseobecne,ale ze ho nebavi vubec nic.Verte,ze na dovolenou by take nejel a tvaril by se zrovna tak otravene,jako kdyby mel hazet hnuj.Snazim se prijit na to.kdyz uz ho nic nebavi,proc brani druhym,aby ,,zili.Odpoved by jedna byla,proste nechce mit naruseny sve prazdne koukani pred sebe.At si kouka,jeho tata byl taky cely den na gauci a cucel na televizi,ale nebranil,mame,aby delala,co ji bavi.Mate manzelstvi dobre,tak to je dobre.Ja jsem ho do nedavna hodnotila,jako uchazejici.Ted to tak neni a to jen kvuli tomu,ze jsem sebrala muzi jednu z jeho zavislosti-penize.Ale v podstate nesebrala,uz jsem zminila.ze dobira 7000kc a z toho 3500 projezdi do prace,jelikoz mezi smenami prespi tam,jinak by to byla castka vyssi.Slo spis o to,ze ja jsem se nijak nekapsovala a kdyz jsme vyrazili na nakup,daval do kosiku neuvazene vse co meli v akci.za tyden nebyly penize.Nakupovat v akci a veci na vic,muze ten,ktery na to ma.Ja sama jsem v duchode,takze ten prijem je opravdu maly.URAZKY-take nemam rada a presto,jsem se natolik uz rozlobila,ze jsem zacala nadavat do blbcu.No proste uz toho na me bylo prilis,prave kvuli jeho nadavani a nervozite.Ja jsem clovek,ktery kdyz uz zacne nadavat,tak posledni kapka dotekla.Pisete o rozchodu,to neni tak jednoduche.Je vice duvodu,ktere tady nechci rozebirat.Jinak rozhodne,kdyz me nekdo nastve,nemam problem ho vyhodit.Vyhodila jsem i byvaleho,tak proc bych nedokazala i tohoto.ale musel by me nastvat,jako pred vanoci,zazili jsme si vsichni muka.Proc bydli zpatky,jsem zminila,primhourila ,nebo spis zavrela obe oci,kvuli jeho mame.Strasne odbocuji od zalozeneho tematu-Proc to tak nekdo ma-proc ten muj nema zadne zajmy,konicky,nic ho nebavi.

culdabulda1*

Pro juglans - pokud máte 4 děti, Váš manžel dělá dluhy, o nic se nestará a nic ho nebaví - tak to máte asi fakt blbý!

Ještě jednou se omlouvám, pokud jsem se Vás nějak dotkla - Vaši situaci si neumím vůbec představit - snažím se vlastně jenom "užívat si života" - jenom si nedovedu představit, že bych žila s "blbcem". A děti Vám nemohou nějak pomoct? - jak jsou staré? No, omlouvám se, Marcela.

hodnocení

Marcelo,dekuji vam za pochopeni.Co se tyce pomoci.Vzdy si planuji jen co sama zvladnu.Syn mi tady ted trochu pomohl a druhy bydlistem tak daleko,ze se vidime malo.Ono mi vubec nejde o to,ze jsem na vse sama,jsem na to zvykla,ale asi mi uplne nedoteklo,proc je nekdo takovy jako muj.Clovek si moc nevybere,kdyz se kouknu,tak nekde jeste hure.Ja ho nepredelam,to vim.Jinak dnes se stal zazrak,ze sel delat ohradnik,jelikoz mam chripku a specha to,ve ctvrtek privezu ovecky.*slunce*

scorpio*

Dobrý den, tak já se Vám pokusím odpovědět na to na co se ptáte, proč to tak někdo má, že nemá žádné koníčky a zájmy. Příčin může být více. Vzhledem k tomu, že jste se výše zmínila o tom, že jeho otec se tak choval také, tak bych řekla, že je to u Vašeho muže dáno výchovou. Máte také pravdu v tom, že ho nepředěláte. Můžete jeho problémovou stránku usměrnit, ale to jen v případě, že si to bude přát on a bude na tom intenzivně pracovat na psychoterapii. Sám to těžko zvládne a už vůbec ne pokud mu jeho chování samotnému nepříjde špatné. Proto znovu radím, sepište si co Vám na chování Vašeho muže vadí, sedněte si s ním, řekněte mu to a také to, že chcete, aby s tím něco udělal. Dejte mu jasně najevo, že už takovéto chování nemíníte tolerovat a co se stane, pokud ho nezmění. Pokud s Vámi nechce Váš vztah řešit tak si prosím uvědomte, že jeho chování vytváří prostředí pro vznik scénářů chování i pro Vaše děti, pak je velice pravděpodobné, že podobný typ člověka si pro svůj partnerský život najdou i Vaše děti. Velmi dobrá je věta kterou jsem slyšela jednou od jednoho renomovaného psychologa, "...je lepší z rozbitého manželství být, než v něm žít..." Přeji hodně síly a zdaru.

hodnocení

scorpio-proste se k sobe naprosto nehodime.Byla jsem k nemu dlouho tolerantni a rikala si,no tak kazdy je na neco a ma svoje zajmy.Ale jen do te doby,co on prestal tolerovat me.Nadava mi za veskere podnikani.Pritom ja po nem nic nechci,platim si to ze sveho.Ano,zni to spatne ze sveho,ale je to bohuzel tak,od te doby co splaci milion.Jinak se pristehoval on k nam.Vsimla jsem si,ze nesnasi,veskere moje organizace a ze kdyz neco chci,tak taky si hned poradim.Ale je zajimave,ze kdyz dokazu rychle neco zorganizovat v jeho prospech,tak to nenadava.Treba taky mohl pred nedavnem chodit do prace 70km pesky,jelikoz jsem honem nemela uplne celou hotovost na auto.To jsem byla dobra,ze ho do 2 dnu mel.Nebo jsem ho vecne tahala z pruseru,kdyz mu dosly penize.Zkratka jsem si myslela,ze muzeme zit vedle sebe,kvuli dceri a budeme k sobe tolerantni.Tak se pak nedivte ze jsem zacala nadavat i na to,ze je budizknicemu.Nikdy jsem ho v tomhle smeru neurazela,jen jsem si pro sebe myslela,ze neni moc prakticky y vyhybala se vecem,aby neco delal.To co by nezkazil,treba tahat slamu ze stodoly take nejevi zajem,ani jsem ho nezadala.Pritom,kdyz jsem mu oznamila,ze bych chtela ovce a jestli do toho jde semnou,tak rekl ze ano.Nevadi,ja uz jsem se vzchopilamujely mi trochu nervy.Vyhodit ho ted nedokazi.Ale jak bude otravovat,rychle mu pripomenu ze slibil,ze bude toto resit na terapii.Vite ja nejak nemam potrebu neco resit,pro me to jsou jasny veci a vim ze jinak to nejde.Prece se nemuzu kvuli protejsku zmenit za cenu,ze prestanu mit veskere zajmy,budu koukat blbe pred sebe a zacnu sazet Tip sport.

doplněno 30.04.13 16:08:

oprava- jsem se vzchopila,ujely mi nervy

pt®
hodnocení

1x

- z knihy: "Osobní síla skrze uvědomění", Sanaya Roman

Zloba se dá ale použít také jako prostředek k ovládání druhých. Změníte někdy ze strachu své chování v přítomnosti někoho, kdo se na vás zlobí? Využíváte zlobu, abyste udrželi ostatní pod svou kontrolou?

Když se na vás lidé zlobí nebo se chovají, jakoby vás chtěli zranit, dělají to možná jen proto, že uvnitř mají sami bolest.

Vaše slova nebo jednání si vykládají podle toho, v co sami věří, jak vidí svět a jakou prošli výchovou, takže se mohou cítit ublíženě, i když jste nic takového neměli v úmyslu. Někdy se na vás lidé rozzlobí, ačkoliv jste neudělali nic, než že máte odlišný názor nebo jste dali přednost tomu, čemu jste chtěli.

Ujistěte se, že nevycházíte z potřeby kontrolovat nebo manipulovat, a pokud tomu tak není, nenechte se jejich zlobou nijak vykolejit.

hodnocení

Pt,Samozrejme clovek nemusi videt vse spravne a hlavne je dobry pojled z jineho uhlu.Verim,ze literatura,kterou mi doporucujete,stoji za precteni.Avsak musim rici,ze ted nejsem dobre naladena na cteni,snad dele.Vim,ze veskere chovani lidi,kdyz kolem sebe kopou,nadavaji,je vlastne slabost a projev jejich bezmoci.No jo Pt.jenze muj je absolutne,vyrazne nekomunikativni tvor,takze si muzu jen domyslet.Co,proc a jak ON ma. A snazit se ho lecit osobni terapii a nastavovat kuzi,idyz sam nechce.Uz mu rekla jednou pani na Kineziologii,ze kdyz nebude mluvit,ze jeho manzelstvi dopadne,jako to predesle-rozchod.Ja touzim jen po klidu,jineho necekam,ale o ten klid se musi lidi snazitAsi take je problemem,ze muj tedy dela veci,za cenu,ze vse lame prez koleno a nuti se do veci,ktereho netesi,aby nevypadal uplne blbe,tak nekdy jde pomoct a neustale dela neklid.UZ jsem mu jednou rekla,ze radej at nedela nic,jen hlavne aby byl klid.Pt,ja jsem vzdycky tak v pohode,kdyz se vyskrabu z jeho predesleho nadavani.Kdyz je v praci,tak si delam vsechno tak v klidu,mam z toho radost...a najednou se objevo pan na dvore a uz cestou nadava... a je po nalade.Horsi ze jen cas ukaze,jakdlouho tohle vydrzim,jelikoz uz se ta potreba relaxace prodluzuje.Nekdy mi nestaci ty 2 dny ,co je v praci.Ja jsem ted rozhodnuta,ze az v cervnu ,budu sama chodit na akupunkturu,ze pozadam lekare,aby nam dal nejaka homeopatika na psychiku.Ja sama jsem pred tydnem zahodila antidepresiva,jsem uplne bez leku,ktere zivotne nepotrebuji.Zjistila jsem,ze jsem jen utlumena a nebyla jsem schopna pracovat prirozene vsemu celit,branit se.Je mi lepe a verim,ze bude jeste lip.Nenecham si mimo jine vzit,co me tesi a jeste zkusim nejak situaci resit.Diky za pomoc.

pt®

"juglans", nevím, jestli je to Vaše parketa, ale já si pro život vybírám ze všeho možného, co pomáhá a dělá člověku radost. Tak posílám video na 9 minut.

Eckhart Tolle -

pt, pustila jsem si to také. Po přežití prvních dvou minut jsem se zaposlouchala a zjistila, že ten člověk je úžasný a má obrovskou pravdu. Skvělé! Ukládám si to a poslechnu si časem všecky jeho přednášky a úvahy. *hej**palec*Děkuji za odkaz

hodnocení

Pavli,to je dobryyy:),pustim si to jeste jednou.Dik

pt®

"juglans", ještě jsem přemýšlela o jednání Vašeho manžela a napadla mně jedna věc. Pokud chodí manžel do práce, zřejmě musí s ostatními kolegy vycházet dobře, musí se ovládat, ovládat své emoce, nálady, aby se všemi vyšel. Zřejmě tam se vyčerpá a potřebuje se odreagovat a aniž si to uvědomuje, tak se odreaguje, když přijde domů a tam se projeví ty opačné emoce a nálady. Pak tím trpí rodina, Vy a vztah. Vy jste doma, pracujete na svém a proto jste víc v pohodě, jste prostě svým pánem, děláte, co Vás baví a naplňuje. U zaměstnaných lidí to tak není vždy. V zaměstnání je nadřízený, kolegové a člověk někdy musí se sebezapřením pracovat s lidmi, kteří jsou třeba hodně odlišní a je to někdy náročné. Pak to odnese třeba rodina a ti nejbližší. To je jen moje úvaha. - pt

hodnocení

Pauli,uvaha je to dobra,ale on je muj v kancelari sam a hlida provoz.ma pod sebou lidi,ale s nimi prijde do kontaktu malo.Rikava jen ze je ,,vycumenejKdyz musi jen porad koukat a hlidat vse.Zrejme hlida neco prez sklo,nevim.

hodnocení

pt,promin vsimla jsem si az ted,zkusim poslechnout.

doplněno 20.05.13 10:47:

pauli,blbnu,tohle jsem prece videla a dobry..

milen*

Teda, to jsem početla, hotový román, bohužel je to tvrdá realita. Podle mě jste si vzala velké sousto s tím vaším hospodářstvím. Víte, že váš manžel je lenoch na entou, neumí nic, a zařizujete farmu sama. Nevím kde pracujete, jestli vás farma živí, ale podle mě by jste se toho měla vzdát, protože na to sama nestačíte a na muže spoléhat nemůžete.Ta je přícina všech vašich lamentací.Já nevím, ale než takovýho chlapa, tak je snad lepší žádnýho, protože jste se už zklamala a znovu do toho šla a možná je to ještě horší. Ještě k tomu vám nadělal milion korun dluhu, to snad není ani pravda, místo aby je vydělal? Jak jste psala, že když prodavač v krámě se na něco odborného zeptá a on mlčí a čumí jak vyvoraná myš, tak vám pro zasmání řeknu co se mi stalo jednou u Rotta, u pultu byla taková malinká paní, a vedle zřejmě její muž obr. Pořád si něco vybíral a furt se mu něco nelíbilo, lidi už začali reptat a prodavač už ho měl plný zuby, a z ničeho nic ona mu vlepila takovou facku to teda mlasklo. Všichni jsme zůstali civět a nevěřili jsme tomu, lidi povídali viděli jste to co já? On vypadl z krámu a ona za ním venku jich asi ještě pár dostal. Tak nevím, možná kdyby jste mu jednu natáhla tak by se mu taky rozsvítilo. Peníze mu žádné do ruky nedávejte, nebo půjde a utratí je. Je to neštěstí pro rodinu, vlatně když pn udělal tolik dluhu a nebude moc splácet tak to budou chtít od vás. Já bych ho vyhodila a podala žádost o rozvod, protože tenhle darmožrout už se nenapraví, pošlete ho k mámě, co si vychovala at má doma.

hodnocení

Milen,to jsem se tak nasmala ty facce a jak jste to vylicila..*smich*To by potreboval.Fakt me to pobavilo.

pt®
hodnocení

0x

Milá "juglans", vzpomínám si na na to téma o financích, hlavně, že se finance urovnaly, a že je máte pod kontrolou. Jinak si myslím, že Váš manžel, byl tak nějak vychovaný, asi neměli hospodářství a nemusel přiložit ruku k dílu anebo ho to prostě nebere a nic mu to neříká. Někdo má domek a okolí, jako ze škatulky a někdo bydlí v pralese, zarostlý kopřivama. Jenže vy jste každý v tomto jinak zaměřený, Vy chcete mít vše v pořádku a manžel to tak nevidí. Pokud se Vám podaří, nějak jej nadchnout pro ty práce kolem domu, tak to bude výhra, jinak se budete muset smířit s tím, že to bude ležet na Vás. Já vím, že to člověka trápí, ale pokud sám nebude mít motivaci, tak se nezmění. - pt

hodnocení

Pavli,vzpominam i ja,na nasi diskuzi,je mi jasne,ze vite o co jde.V puvodni manzelovi rodine,to bylo tak,ze jeho otec tam pusobil jako gaucak a mama nevedela co driv.Muj muz byl z deti nejstarsi pomahal se 2 sourozenci.vlastne delal takovou druhou mamu,rano vypravoval deti do skolky a podobne.Nekolikrat od neho zaznelo,ze nikdy nechtel byt jako tata a se vsim se snazil mame pomoci.Jenomze tam prave chybel ten muzsky vzor,vlastne byla vychova jen z zenskeho hlediska.Oc horsi je ale,ze stejne muj muz,je po tatovi a brani se tomu,tim ze vlastne si chce pripadat platny,aby tedy nebyl jako on a tak dela co umi.Viz vareni a kecat do zenskych veci a nevedomky je rozmlouvat,aby nemusel delat a to uz se v neprojevuje povaha otce.Je to slozite a zaroven jednoduche.Vubec si neuvedomuje,ze jeho mama sice byla na vsechno sama,ale taky nemela muze za zadkem,kdyz uz neco delala,tak ji do toho nekecal.Sama tchyne to povidala,ze byl sice k nepouziti,ale nemela ho za sebou.Takze muj ,,mily ma pocit jak nekomu dela dobre,co vsechno zastane,ale pritom jen nadela zmatky a borti druhemu jeho snahy.Navic nesnese,kdyz se doma neco delalo a on zrovna prijel z prace.Tuhle byl tak hnusny,ze..Napisi oc slo.uklizim stodolu,,neskutecny bordel po nem a prijel mi pomoct syn.coz je vyjimecne.Krasne uklizeny plac,porezane drivi,vymysleny system,kde drivi bude,jelikoz potrebuji,aby mi traktorem zajeli az do stodoly s baliky sena..Jenomze jsme narazili.Milostpan zjistil,ze bude muset drivi nosit o 3metry dal a hlavne nic nepochopil,proc to tak musi ted byt.Pekne nas serval.Tak jsem murikala,do ted tady byla pohoda a klid.Jeste se vratim edy k manzelstvi jeho rodicu.presto,ze byl otec gaucak a urednik,prozili pry rodice pekne manzelstvi.Zkratka on se ji do niceho nepletl a hodne spolu cestovali.A jsme zase u problemu.Predstavte si,ze myho nebavi ani dovolena.Pry uz od detstvi trpel,kdyz musel s rodinou nekam jet.Potreboval by tedy aspon pochopit,ze to co si mysli,ze dela pro lidi kolem,jim vlastne nedela dobre.Mame spolu dceru 5 let,jdeme do kramu a to nejde matka a otec,ale dve matky.Aspon ja to tak vnimam.Chci koupit holce caj,zdanliva banalita,ale je z toho horor.Ja si myslim,ze muze zkusit pokazde jiny caj a casteji,ten co ma rada.Ovsem ,,druha matka si mysli,ze jeho holcicka ma rada pouze jahodovy a nechce dovolit,ze by se mel kupovat jiny.Katastrofa.ridi i snidani.Ja kdyz holce udelam predem snidani,tak ho to ani nenapadne se podivat a udela ji sam a stale jen kakao.Protoze soudi,ze jeho holcicka ma rada jen kakao.Matka c.1 se marne snazi o to,aby se dite naucilo jist vsechno.Sama se tomu musim smat.tuhle si tedy v krame na me daval pozor a zaznelo jaky caj koupime,ale jen jakoby chtel jednou vyhovet,nebylo tam pochopeni,co pro dite ma byt.Zkratka muj muz,mel byt zena,ale na druhou stranu bych to chtela tedy videt,byla by z neho histerka.U vseho se vzteka a neumi trpet.Kdyz se nad tim zamyslim,tk v jeho prvnim manzelstvi,to meli vubec extremne obracene.Ta jeho jezdila kamionem a desne ji to bavilo a take holdovala alkoholu.Rozvedli se,protoze mu rekla,ze on pro ni neni chlap.Ja se tedy rozhodne neminim menit a vykonavat muzske pozice,jen do meze krajni nutnosti a co zvladnu.Zajimave je,ze na zacatku vztahu,se neustale nabizel,co chci pomoct,na kdyz prislo na vec,tak jsem si to priste udelala radej sama.Je pravda,ze brzy pochopil,ze se nezavdeci.Ale ono ani jeho matka,kdyz se ji nabizi,si rekne radeji druhem synovi,ktery je zace velmi zrucny a ma svoji dilnu,bez ni by si to neumel predstavit.Pry se ve skole nechtel moc ucit,ale do zivota je prakticky.Ja jsem chtela inteligenta,tak to ted mam.A o ty inteligenci,by se lecos dalo povidat,prijde mi jednostranne int.pry byl premiant v matematice a k cemu mu to je,kdyz jen by sazel a neumi udelat rozpocet?Musim se zarazit,jsem tu jak ve zpovednici,ale nejak to na me dolehlo.bydlim tu na samote a nemam opravdu s kym pohovorit,krom tel.

pt®

"juglans", to bude asi ono, tatínek odpočíval na gauči a Váš byl mamince k ruce, proto je v něm kousek od každého z rodičů. On sám za to nemůže, nevidí to z venku, z Vašeho pohledu, na to by musel dojít sám, jedině si sedněte a povídejte si o tom, co Vás trápí. A že vaří snídani na jedno brdo, ať vaří, až to dcerce poleze ušima, sama řekne, že už to kakao nechce. My měli v děcáku imrvr vére stejnou snídani a stejnou svačinu a bylo nám to fuk, ani jsme nic jiného neviděli. A lepší kakao než jít po ránu s prázdným žaludkem. Možná trochu ustupte ze svých požadavků anebo ho nenápadně veďte, jako dítě, chlapi jsou tvární, jen to zkuste s trpělivostí a nezapomeňte i chválit a chválit, možná ho to povzbudí k další práci, o kterou mu řeknete. Moc vám oběma držím palečky. - pt

ladaadal*
hodnocení

0x

Juglans, tohle ti nezávidím a vlastně ani nevím, jak poradit. My to máme tak, že mamča se stará o jídlo, oblečení, kytky a podobně, já zase o technické zabezpečení kolem baráku, opravy, auto a motoparku, skleník... Prostě, jak někteří říkají, takový šovinistický přístup. Ale tak to prostě je. Jsou "mužské" a "ženské" práce, na tom nikdo nic nezmění. Manželka si neumí představit, že bych něco uvařil nebo umyl nádobí, já bych ji zase nepustil k sekačce, ke dříví nebo natankovat benzín do auta. Tohle je asi celkově o dohodě a vzájemné souhře obou lidiček. Ona by nechtěla chlapa, co žehlí nebo štupuje ponožky, já zase ženskou, co těží dříví v lese a vymění rozvoďák u auta.:D

hodnocení

lada-poradit asi nejde,je dobre posoudit druhy uhel pohledu a pak se zamyslet,proto jsem tohe tema zalozila.Ono takovy ten system,muzska a zenska prace ma byt,protoze to tak nejak dava samo,ze zenska nemuze rubat drevo a zas je sikovnejsi v tom co ji priroda dala.Myslim si ze vsak neni treba na skodu,kdyz muz umyje nadobi,ale pokud bude muz drit,tak urcite po nem tuto praci nebudu chtit.Myslim ze u vas doma je to uplne normal,co se tyce cinnosti.No ja jsem se s mym seznamila a ocenila jsem ze ma rad moje deti,neustale nas zasoboval potravinami,byl ke mne pozorny..V zivote by me nenapadlo,ze nakupuje v podstate na dluh.Dlouho dokazal skryvat svoji pravou tvar,ja jsem jen podvedome citila,ze neni neco vporadku.Vlastne,kdyz jsem udelala pritrz penezum,tak se z neho stal jeste vetsi mrzout a budizknicemu.Jsme spolu prez 7let.A porad nechapu,ze prece chlapa,ktery ,,stupuje ponozky,jsem nehledala a mam ho tady.No vidis,tak to ta jeho prvni,by klidne ten rozvodak u auta vymenila,kdezto ja bych si musela nejdriv precist,co to vlastne je:)

uska*
hodnocení

0x

Nebude to tím, že dům i pozemky nepatří vám ani manželovi? Neříká si, co budu dřít na cizím a ještě do toho vrážet peníze? Třeba by mu bylo lepší v paneláku. N, do hlavy mu zde nevidíme.

hodnocení

Chtela jsem az se dostane z dluhu,postavit domek,ktery by byl nas a pak dcery,aby mel pocit jistoty a neceho co mu rika pane.Ale odpoved znela -To urcite.Uz ani ja nic takoveho neplanuji.Muj barak ani pozemky neni,zrovna tak jako neni jeho.Ale vime,ze tady muzem byt az do smrti a deti take.Asi by mu bylo lepe v panelaku,ale to by na to musel mit,vzdyt ma dluh.

hodnocení

0x

Juglans, já asi budu hoooodně plácat, ale já si myslím, že vy jste velice silná a pečovatelská osobnost. Chlapi, myslím tím i syny, vás berou jako někoho, kdo nedovolí, aby padli, vždycky pro ně budete pevným bodem, občas dostanou pohlavek, ale vždycky je budete držet. Nakrmíte, obstaráte, pochopíte, občas poštěkáte, ale znovu je postavíte a podepřete. A je to tak, že oni toto ne zneužívají, ale prostě berou to, co nabízíte. ;) Občas někoho v duchu pojmenuji autistou. Vím, co autizmus je, ale autizmus má obrovské množství příznaků a projevů a někdo velkou část takových příznaků má. A toto se stalo z mužů, kteří využívají vaší pohostinnost. Máte autistu. :D Promiňte mi, zase jsem střelec, tak upřímný, že je to až urážlivé.*hi*

hodnocení

babkazov-snazim se premyslet o tom co jste napsala,rozhodne se neurazim,uplne normalka:)Ja moc o autizmu nevim,ale tak trosku tusim jak to myslite.I vy mate jiste kus pravdy.

hanulka10
hodnocení

0x

váš manžel je srab a má nedostatek inteligence a testosteronu.proto se k věcem nestaví jako chlap. taky dost omezené myšlení, není v jeho možnostech aby vás pochopil, má oproti vám dost nízký intelekt. proto nemůžete čekat že se to zlepší... kdyby si byl vědom své pozice v rodině a odpovědnosti vůči vám a dětem, našel by si práci s lepšími příjmy. to že se budete neustále angažovat jen vy vás nikam neposune a ani to nikdo neocení. věřte mi!

najděte si někoho jiného...nebo to budete řešit celý život, bude to totiž horší...takových omezenců jsou všude mraky... stejně jako hloupých ženských které si myslí, že je změní...a vy taková nechcete být že ne? o takovém muži jste vždy snila? opravdu?

hodnocení

hanulko,vite on ma nizky prijem proto,ze splaci milion,je v insolvenci.nechavaji mu minimum.Nechapu proc si musel nadelat takovy dluh,jelikoz ma nadprumerny prijem,velice slusny ,nedela delnika,dela na veline.Svoje IQ ma vsak myslim jednostranne a je to neprakta.Omezenost tam bude a velka.Ani si nejak nechci nikoho hledat,jsem uz vylecena.Tenhle clovek,me nejvice zklamal a mne se opet potvrdilo,ze kdybych si mohla vybrat z regimentu a byl mezi nimi jeden hajzlik,tak si ho urcite vyberu ja.Prijem bude mit az za dva roky,coz je jeste doba splatek.Jestli se driv nezblaznim,tak se na nej chystam...a muze ceknout,tak opravdu pujde a na zpet ani nahodou,vzdyt uz na to bude mit,aby si platil nekde najem.Naposledy jsem ho vyhodila,kdyz mlel,ze by se mel lepsi,kdyby zil sam,myslel jako financne.Tak to byl vrchol.Ma 7000kc,z toho 3500 projezdi do prace,tak co si jako mysli.Zadarmo se bydli pod mostem.Ale maminka by po nem nic nechtela...Ze to vubec muze vyslovit.to podelal.A maminka uz by ho nevzala,alespon to rikala.Taky ma asi podil na tom jaky je,kdyz po nem nechteli nic,dokud tam bydlel.To ja i vypadam jako pitomec,kdyz z jeho rodiny citim,jak si mysli,ze chudak ma dluhy kvuli nam.Opravila jsem je,ze dluhy jsme si nenadela-li,ale nade-lal.Jako jinak se ke mne chovaji slusne,i k detem jsou velice hodny a pozorny,ale vim co vim,ze si nechteji pripustit,ze by az takovy syn byl.Ani jim to nemam za zle.

vsss
hodnocení

0x

Jestli je VŠ tak je to většinou normální.Kde jim pámbůh přidal tak někde zase musel ubrat.

hodnocení

Vš sice nema,ale mel by na to,jen se mu nechtelo,jako vse..ze uz by se musel trochu ucit.Ale patri do teto kategorie,vim co myslite.Jinak v rodine maji prevazne lidi s nekolika tituly,proste to tam je a koukaji malinko z vysky na beznou populaci.Pozor ,muj neni zadny kravatak,naopak dzinove kratasy az do zamrzu a natelnik.Prisel mi takovy ze si na nic nehraje,je prirozeny,coz me pritahlo a trva to,ale neposoudila jsem jine stranky veci.

hop®
hodnocení

0x

Jen subjektivní názor - když se aktivně a úspěšně snažíte řešit společné problémy, nevisí to prostě na něm a nechá to na Vás. Jestli je to vypočítavost nebo lenost je jedno, každopádně to není férové pokud Vám to vadí.

Nečetl jsem příspěvky, takže "střílím od boku"...

hodnocení

Hope,to je prave to,ze vlastne on nevidi co je potreba a problem nema,,dokud nezacnu trojcit,co vsechno by se melo.Je to clovek,ktery jen vyleze na jare slunicko,prvni co udela,vytahne ven stul a sedne si.Mohla bych se od neho trosku ucit,protoze ja si ten stul nevytahnu,dokud nemam vse hotovo venku a kdyz to taky nekdy nezvladam psychicky a zaseknu se,nemuzu chvili se na praci ani podivat,tak vim rozumove,ze kdybych si ten stul vytahla a chvili relaxovala,ze nabydu energii a klidne ten lán na zahrade dodelam. Jenze jsem vychovana opacne nez muj,pouze k praci,ale nezblaznila jsem se uplne jako rodice,kteri v zivote nebyli na dovolene a porad jen drou.Ja kdyz mam hotovo,tak bych klidne relaxovat jela.Muj muz je v podstate stastny clovek,ze nevidi kolem sebe co je treba,jen ja mu to narusuji:D.Ja vim jak jste to myslel,je jasne,ze kdyz druhy bude vymyslet a delat,tak ti ostatni si na to zvyknou a nic je nenuti.Ale tady by se nestalo nic,ba naopak,rostly by tady klidne koprivy.Takze ja to proste ridim,nadarmo mi doma nerikaji p.reditelka a tou reditelkou vubec nechci byt,mile rada bych jim to predala.Vlastne tady resim,ze sice udela,kdyz reknu,ale se strasnou nechuti a hromobitim a ja to tezko snasim.Moji rodice praci vidi a jenom praci a jsou taky pekne u prace nervozni,pak nechapu,proc to delaji a cely zivot takhle.Ale vzpominam si na meho dedu,kde jsem temer vyrostla,ten delal od 5hod,od rana a ve 22hod.se zastavil a porad byl vesely,nikdy jsem ho neslysela na praci nadavat.Jaka jsem ja,no nekdy zanadavam,ale malo.Zkratka se pozastavuji nad tim,ze nema vube zadne konicky,nic,uplne dusevne prazdny.Pochopila bych ze kazdy nemuze byt zemedelec.

hop®

Vážená a milá Juglans *slunce*

prostě každý jsme jiný, někoho to "ZEMĚDĚLČENÍ" baví, někdo ho bere jako zdroj výdělku, jiný jako nutnost a ostatní by radši scípli než by vzali motyčku do ruky. Každý jsme prostě jiný. Já bydlím v paneláové "králíkárně" a jsem šťastný, že nemusím topit v kamnech a řešit čerpadlo na vodu. Na druhé straně jsem majitelem polorozpadlé chalupy, ve které jsem prožil krásné dětství a mládí, jsou to pro mne vzpomínky ale i nějaký finanční a pracovní závazek - podpírám, aby nespadlo. Závidím lidem, kteří nejsou na ničem závislí a je jim jedno že se jim ty zas*atý kopřivy stěhujou do kuchyně...

28.04.13 20:47
hodnocení

j.j.*slunce*

hodnocení

Jeste si neodpustim jednu vetu pro vsechny radce.Velmi vam dekuji za rady a podporu*slunce*

hop®

To si klidně odpusťe, od té doby co byly vynalezeny peníze, se nemusí děkovat! ;)*smich*

Držím palce... *slunce*

hodnocení

Hop-*smich*bez komentare..

doplněno 28.04.13 21:26:

skoda ze nemuzu aspon dat bodiky vsem

blanca*
hodnocení

0x

Z mnoha příspěvků paní junglas mně vyplynulo následující :

Paní je vdova, žije s přítelem se kterým má dceru. Další tři chlapce z prvního manželství.

Je zarážející, že prvního muže, nyní přítele i děti nazývá stejně _ budižkničemu, moula, debil, blbeček, cholerik ... Se svou matkou nemá žádný vztah, jen jí má napsanou v rodném listě. Sama je na antidepresivách, které bez svolení lékaře vysadila. Při invaliditě 3. stupně si chce zřídit hospodářství, což je nesmysl. Je to asi těžká práce a stačí, aby jí někdo uviděl tahat slámu a bude jí důchod odejmut.

Není možné, aby všichni kolem byli špatní, paní by měla začít u sebe a pořádně se léčit. Pak se jí hned bude zdát svět hezčí i bez urážek, nadávek, stesků. Zkopírovala jsem pár jejich vět

Syn ma dg. poruchu osobnosti. .Prave pro syna,ktery se nechce lecit a nevazi si,jsme udelali nejvic a ja osobne jsem ho mela nejradeji.Vkladala jsem do neho nejvic nadeji.Vsechno zahodil,ale hlavne ublizil cele rodine.Co vy vite o genech. Ja jsem si s jeho otcem uzila 15 let peklo na zemi a syn je presna kopie povahy...

Nemyslite,ze kdyz syn nazyva matku a ostatni temi nejhorsimi nadavkami....

A jestlitady nekoho napada ze je to vychovou,tak to neni.Je to v nem,proste se nechce lecit a priznat si,ze je psychicky nemocny.potize jsou s nim od zs od umrti otce,dochazeli jsme k Dr,ale uz nemusi,je mu 18...Pak ho ale debila vyhodili ...no ale blbecek si neuvedomuje...asi bych se mela prestat starat,musi spadnout na drzku,budto se zvedne ,nebo ne...

Pritel meumi setrit... Majetek nema,jen dluh milion

Ja si myslim,ze to mam v hlave srovnane,presto,ze beru antidepresiva

.To se mi chce fakt kricet-Ty idiote,v zivote nepochopis,proc je tohle potreba

Ja jsem tahala slamu ze stodoly,utahana jsem byla az hruza.,

URAZKY-take nemam rada a presto,jsem se natolik uz rozlobila,ze jsem zacala nadavat do blbcu...

pozadam lekare,aby nam dal nejaka homeopatika na psychiku.Ja sama jsem pred tydnem zahodila antidepresiva,jsem uplne bez leku,ktere zivotne nepotrebuji.Zjistila jsem,ze jsem jen utlumena a nebyla jsem schopna pracovat prirozene vsemu celit,branit se...

hodnocení

To jste mi to tedy p.Blanko nandala a vse hlavne pochopila.No,kdyz chcete ,tak sudte,dle svych zaznamu.Nedelate taky fotomontaze,kdyz uz jste tak pekne sesadila,co se vam libi?Kdo vam rekl,ze jsou kolem me vsichni spatni.?Kdyz se syń nedouci,tak mu reknu debil.No a co,kazdy ma svuj slovnik a nemusi to znamenat nic zleho.Mila pani,s nekym se zivot nemazli,ze i potrebuje na chvilku antidepresiva.a co takhle,nemuze existovat,ze si clovek vybere nevedomky pokazde mizeru a pak zakonite mu vyjde okoli spatne.?Ja bych vam ty moje ,,milacky na chvili prala zkusit,ono by jste jinak mluvila.*stop*

blanca*

Paní Junglas, nechtěla jsem vás popudit, jen jsem chtěla říci, že pokud chcete někoho změnit (a vy celou rodinu), tak musíte začít u sebe a to léčbou. .

Na vzniku poruch osobnosti se podílí mnoho faktorů. Dědičnost hraje také svou roli, ale nedědí se samotná porucha, ale spíš předpoklady pro její rozvoj. Pak už záleží na vlivech prostředí. Mohou to být vlivy, které působí už v době těhotenství na matku, dále prostředí v kterém člověk vyrůstá, stresové události, které ho potkají.

Nejčastější poruchou osobnosti je docela obyčejná hysterie / porucha osobnosti/ a týká se z 95% žen. Tak každá 5 tá žena je hysterka. A nikdo z nás nepozná jestli je už za hranou normality, protože naše myšlení nám připadá normální a jak myslí ostatní to neznáme.
My všichni jste trochu schizoidi , disociálové , hysterky nebo jsme hraniční, paranoidní , pasivně agresivní. Vlastně naše osobnosti jsou složeny z těchto vlastností a pokud nějaká převažuje, pak mluvíme o svérázné osobnosti nebo dokonce o poruše osobnosti. Tito lidé potřebují předevšímí pomoc a většina Poruch osobnosti se dá normálně léčit a vyléčit nebo zlepšit. Léčba trvá rok, spíše dva.

Budu vám přát štěstí a hodně trpělivosti sama se s sebou.

hodnocení

Pani Blanko,ja se ridim radama odborniku,pokud se jedna jiz o nejaky neobvykly jev.A dozvedela jsem se,ze s poruchou osobnosti,se neda vubec nic delat.Nevim,proc se vam nelibi,ze muj syn ma poruchu osobnosti a ze ji zdedil po otci.Samozrejme vim,co ji nastartovalo a to umrti jeho otce,jelikoz se syn nedokazal s jeho smrti vyrovnat,nikdo mi nechtel verit,ze ma deprese,protoze na terapii nic nerekl a tvaril se prijemne.Neverili mi,nebo se vubec nezamysleli,co jim tady rikam. let to trvalo a nebyl lecen a jiz odmital jit k odbornikovi,pritom sam nejdriv doufal v pomoc,ale nedokazal mluvit.Deprese mu trvaly 5 let,stavy litosti,jinak vzorove dite naprosto supr,bezproblemovy,studijni vysledky perfektni,rozumeli jsme si.Jenze pak prisel ten osudny den.kdy ja jsem nekam sla a on se pripravoval na narozeniny-17.kvetna.Chystal si pokoj pro oslavu,kde chtel pozvat kamarady.Nikoho by nenapadlo,ze pri uklidu si zacne prohlizet veci po otci,ktere shranoval u sebe a dostane takovou depresy,ze si sahne na zivot.Nasla jsem ho v poslednim tazeni.Zachranili ho,ale od te doby se mu rozjela porucha,prisel mi domu nekdo jiny a sam to rikal,ze uz je vse jinak.Ubehlo more let a porucha dostavala charakteristiku,jako mel otec,uplna kopie.Z ceho ji mel otec,kdyz jeho rodice bezproblemovy,oblibeny atd.?Tak jednak mu umrel take otec v jeho detstvi a od te doby to pry nastalo a v dokladech nekde na pude nasli,ze problemy a neprizpusobivost mel prapredek.takze tady se opakuje historie.No a jak je na tom dnes psychicky,kdy se nedoucil.?Nechce si priznat,ze by problem mel,o lekarich nechce ani slyset.Jinak v zivote nefunguje,jelikoz vecer si mysli,ze pujde pracovat a rano se to nepovede a kdyz se zpocita tech uspechu ,kdy muze fungovat a probudi se z dobrou naladou,tak za mesic,mozna jeden den vyjimecne.A matka si dovoli ze zoufalstvi nasat o synovi DEBIL.,aby si ulevila a nemuze vubec nic delat,Jako nemohla porucit jeho otci,aby fungoval.kdyz on sam nechce a neuzna,ze cele okoli mu rika jedno a to same,ze vsude,kam prijde,ma jeden velky problem,zkratka do prace prijde jen kdyz mu to stav dovoli.,tak nekde ve 14 hod odpoledne.Vim,ze spoustu lidi to nebude chtit chapat,ono v takovemhle pripade se vzdy hleda chyba v rodicich a sama,kdybych nepoznala stejne chovani u jeho otce,jiste bych hledala,jakou chybu jsem udelala ve vychove,proc je takovy,jelikoz z sirokeho okoli,neznam az takhle nefungujici lidi.Porucha osobnost je stav,kdy dotycny nechape,ze ma problem,tak tady bych to videla,ze je porucha ,ale i se prolinaji deprese.Navic ,ja jsem u odbornika byla a rozhodne me nevidel,jako paranoidni a konstatoval,jestli se mi nezda,ze uz tech spatnych prozitku v zivote nebylo dost.Mne to nepripadlo,protoze jiny zivot,nez s problemovymi lidmi jsem moc nemela,pocinaje detstvim.Ale proc to pitvat,ja jsem se k tomu postavila,tak,ze si nechodim pro facky,jako driv,z litosti nad nimi.Koukejte snazim se zachovat si normalni hlavu,ono prece jenom,toho asi dost bylo.Myslite to dobre,ale nei to tak,jak byva nejcasteji.

hodnocení

Mili radci,tak uz nemam co resit.Metuseni se vcera potvrdilo.Muj ,,drahy si nasel milenku a u nas bydli jako na ubytovne.Takze se podle toho zarizuji.Vsem diky.Juglans

marenka*

Milá Junglans... tohle bylo stejně trápení, nejistota, stres. Přeji hodně sil do nového a jsem přesvědčená, že lepšího začátku. Ať si jde, no ne? *bum*

hodnocení

Marenko,no presne.Co se tyce me,je mi uplne jedno,kdyz pujde,ale problem je,ze lituji tchyni a snazim se predstirat,ze je vse v poradku.Jinak te pani bych prala,aby si ho vzala domu a zkusila si to s nim zit,ono by ji to brzy preslo.

Juglans, doufám, že se z toho nesesypáváte? Po prvním šoku je třeba kouknout dopředu a vidět všechno, co dobrého vám toto zjištění přinese. Každý průšvih přinese spoustu nového, lepšího. Jen je potřeba to vidět a použít. Nelitovat se! Neplakat nad včerejším dnem! Nekonejšit uraženou ješitnost! Je třeba pohladit a politovat srdíčko, narovnat se, usmát se a vykročit dál, dopředu! *srdce* Je to tak, jak to má být!

hodnocení

babkazov-Dobry den,nesesypu,kdepak,to uz bych musela davno.Jen mi je na zvraceni,co mam doma za ubozaka.Zacal mi jeste ted veset buliky na nos,ze si psal jen z urednici a snazil se mi podstrcit falesne tel.cislo,ale s jejim jmenem v seznamu.A ja mu povidam,to je zvlastni urednice,kdyz ti pise romany.A bylo ticho.snazise vykroutit,jn aby mel zase klidek a mohl zde vegetovat a z toho je mi na nic.Co je to za cloveka,ze ma na to zaludek?Kdyz chce jinou,tak at si za ni jde,ne?Co se tyce intimity u nas dlouho na 0,studeny cumak,prace zadna,jen dluhy,ale vcera mi podsouval,jak se o me stara.Rikam si to snad neni pravda.kdyz jsem zapatrala v pameti,cim me byl prospesny,tak mi u kola vymenil ventilek a napumpoval kolo*smich*.Ale vidite,je to pro nej obet...Fakte se musim smat a zaroven mam vztek na sebe,jak jsem nalitla.Musim si to priznat.no ale nejsem sama,umel to oblbovani delat docela dlouho.*cert*Dekuji vam za podporu,je stejne dulezita,ikdyz jsem nad veci.

ladinpraha*

Juglans, nejen pro tebe:

hodnocení

To je ono...Ladine,diky.*slunce*Vesele jen vesele..,zivot musis brat*tanec*...:)

doplněno 22.05.13 21:15:

ladine,vis ,ze kdyz prijdu na tuhle diskuzi,tak si nemuzu pokazde nepustit pisnicku,A hned je lepe*slunce*Dik

pt®

Milá "juglans", to je teda překvapení, takové rozuzlení jsem nečekala. Jen nevím, co Vám poradit. Možná to chvíli bude bolet, ale jak píše "babkazov", "mařenka" i "ladin", vše špatné odezní a bude zase líp. Držím palečky. - pt

culdabulda1*

Pro "juglans"

Milá paní - je mi Vaší situace moc líto - pokud potřebujete politovat - velice s Vámi cítím - zažila jsem strašně a velmi bolestný rozchod ve svých 30-ti letech - tenkrát jsem uvažovala o sebevraždě (děti jsem neměla) - ale paradoxně nás opravdu "rozdělil" až jeho návrat. Nedovedla jsem mu odpustit!

Teď jsem už 35 let velmi šťastná s jiným mužem, který je typově "podobný" tomu prvnímu, je sice dominantní osobnost, ale je velice zodpovědný, se smyslem pro rodinu a povinnost. Ale taky je s ním "sranda"!

Pokud potřebujete pomoci - myslím, že už to dost kvalifikovaně provedlo mnoho rádců přede mnou. Přeju Vám hodně síly a životního optimismu. Marcela.

doplněno 25.05.13 14:10:

paní "juglans"

pokud Vás vaše situace tak moc trápí, - radím - nespěchejte s konečným řešením! - a nechte to tzv. "vyhnít" .

Teď byste se jenom trápila a když už máte ohledně manžela jasno, tak se s tím zkuste prozatím! smířit (manžel Vás nechce zatím opustit, že? ). A časem - až přejde první šok - tak se jistě "vyvrbí" nějaké schůdné řešení pro oba. Alespoň doufám (já jsem to taky zažila). Marcela.

hodnocení

CuldaBulda-Ne litovat nepotrebuji.je pekne vedet,ze nejsem lidem lhostejna a ze semnou dokazi citit.Ale litost,to ne.Ja jsem docela vytrenovańa zivotem a stojim obema nohama na zemi.Jsem realistka Muj protejsek se pro me stal ubozakem.Mrazi me z toho s kym jsem do ted zila.Neublizilo by mi to,ze si nekde sukne,ikdyz samozrejme lepe,kdyz to clovek nevi.Ale maximalne me rozlitilo,ze ze me dela blbce,lze,i presto,ze situace je tak jasna,ze vic nemuze byt.Odmitl odevzdat mobil,takze jednu noc spal i venku a tim vyslo najevo,ze chrani svoji milenku,nebo novou lasku,rikejme tomu jak je libo,ja taky nekdy rikam kurvu,pardon.Zadna pokora,snaha si o tom promluvit,proc se tak stalo,NE.Zkratka chce JI a u me byt v teplicku.Proc si ho ta osoba nevezme?asi bude vdańa ci co.Proc ja jsem takova ze lituji tolik jeho mamu a nevyhodim ho.Pritom to na me krici ze vsech stran.Vyhod ho,vyhod ho..Kdyz si jeste uvedomim,ze jsem musela snaset jeho nalady ze nedakazal ustat to,ze me uz nechce a nechala jsem si bezduvodne nadavat a ponizovala se u psycholozky,ve snaze resit,co se deje a on se tam tvaril,ze problem nema a ja pry at se vypovidam,kdyz mi to udela dobre.Zabila bych ho hajzla,hada slizkyho,ktery se ze vseho vykrouti a ze me delal paranoidni histerku.Zkratka si myslel,ze u me bude bydlet a jinde se k..Dekuji vam za zajem

hodnocení

Mily radci.Asi nervy nebo co,prestala jsem byt dama a placu kudy chodim.Muj muz mi ale nechce toto trapeni pomoct zkratit,ukoncit.Predstavte si,ze si mysli,ze nechce nic menit a zit u me a semnou sve lasce klidne zahybat.Pry nechce abych se trapila a ze me ma taky rad.tak z toho TAKY se mi hodne pritizilo.Pry ze vim,ze by nikdy neodesel.Jenze ja jsem mu na to rekla.Ze vim,ze chcezustat kvuli dceri a ze vubec ho nezajima,ze ja nemuzu zit s nekym,kdo me nemiluje a jen to na chvili predstira,jen aby mohl zde bydlet.Vite neverat by tolik nebolela,ale to,ze se zamiloval a me chce takhle tyrat,to je hruza.Zacinam slabnout,uz nejsem ta hrdinka a nemam jen vztek v sobe a ztracim byt nad veci..Jasne,ja muzu udelat cokoliv,aby se zamiloval znovu,ale ...ale to ted dost tezko.Co navrhujete nili radci.Kdyz ho vyhodim,tak mu ji poslu a uz se nikdy nevrati.Zkousela jsem se s nim znova zblizit a zjistila,ze on by sve lasce klidne zahnul semnou,jen aby mohlzustat.Co to je?vysvetli mi tohle nekdo?Je fakt ze o dceru by opravdu nechtel prijit.Co mam delat?Asi nemuzu nic,ze?Srdci clovek neporuci.Ladine-uz pisnicka ani nezabira,ani nemam chut nic poslouchat..*plac*

Nedávno jsem měla řeč s mladou paní, která byla namraky z toho, že ten její něco! Je lhostejné co. Byla opuchlá, vyplakané kola kolem očí, suchou pleť, bylo jí cítit z pusy, zmaštěné vlasy, pokleslá ramena, předsunutá pánev. Jéžiši, to bylo! Když jsem se tak na ni koukala, napadlo mi, proč by ten její ji chtěl, proč si ona myslí, že tímhle ho získá. Byla, omlouvám se za ten pocit, byla odpudivá. Chtěla jsem od ní utíkat co nejdál, ale zeptala se mě, co si myslím a držela mě za mikinu, co má dělat. No, co? Mužský se nebude zamilovávat do takovéhohle nechutného stvoření. Nevzbudí ani soucit, ani slitování. Vzbudí jen nechuť a odpor. Mužský chce sexy usměvavou prdelinku, která mu život udělá krááásným. ;) Vzpomněla jsem si pak na sebe, před mnoha a mnoha léty, když jsem jednou došla na konec, na nějakou hranici. Nejednalo se o ženskou, byl tam alkohol. Tam jsem se jakoby vzbudila. Konečně mi došlo, co to je za člověka. Mám pocit, že něco luplo, jako když zlomíš sirku. Myslím si, že jsem slyšela, že se láska zlomila. A já jsem začala přemýšlet, co se děje, mi přinese nového. *hej*Poseděla jsem si ve vaně plné pěny, postála s malovátkama před zrcadlem, zašla k holiči, koupila si nové prádlo. Nepředváděla jsem se, ale jemu došlo, že se kouká na jinou babu. Najednou zůstal stát, chvíli koukal a pak začal cosi točit o novém začátku. Ale já jsem byla už někde úplně jinde. Prosby, slzy, které jsem produkovala do té doby já, začal produkovat on. Byl to nehezký pohled. *hej* Juglans, zase historky, ale vyberte si z toho, co vám pomůže, co vám, třeba, ukáže cestu, jak z toho ven.

hodnocení

Presne tohle mi jede hlavou.pekne jste to napsala a presne to hodlam udelat.Uvedomila jsem si,jak jsem z jeho predstirane lasky zestarla.Takze se hodlam dat take do kupy a jemu pro stejnou bolest,kdy ja budu davno jinde.Jen musim trochu nabrat dech a prestat plakat.prvni plan mam,navstivim zubare,kadernici,kosmetiku.Jsem bez penez,ale syn me nabidl pomoc,co se tyce zubare.Trochu se usmivam,takze,je to na dobre ceste:)Dnes jsem mu napsala do prace,at uz me netyra a odejde k lasce.Nereaguje,tak to vypada slibne.Dekuji vam moc.

pt®

"juglans" nevím, co poradit, ale určitě tě to moc bolí. Asi se musíš vyplakat a nedusit bolest v sobě, až to trochu přejde, budeš schopna přemýšlet, jak dál věci řešit. Určitě to má nějakou příčinu. Manžel dojížděl do práce, přespával tam a tak se naskytla příležitost k nevěře. Je to také o charakteru člověka, když se to chlapovi přihodilo a podlehl, tak si měl dát pozor, aby ti jeho úlet nezpůsobil bolest. Ale nechápu, pokud se s ní stýká, proč to dělá dále. "juglans", až budeš schopna, tak si to vše ujasni, co chceš do budoucna, jsi ještě mladá ženská a musíš žít. Kdyby od tebe manžel odešel, je to jeho volba, jistě si najdeš jiného člověka, vždyť se nemusíš hned vdávat. Nebo se tvůj manžel vzpamatuje a uvědomí si, že by přišel o dítě a o rodinu. Já nikdy takovou situaci nemusela v životě řešit, tak nevím, co jinak poradit. Držím ti palečky, ať vše rozumně zvládneš. - pt

hodnocení

Pauli,proste se zamiloval,tak se ji nechce vzdat a mit bolest mozna jako ja.Klidne ma zaludek na to ze si mysli,ze semnou bude zit dal a vzdycky me nejakou falsi na cas uklidni.Je v praci,ted mi pise,abych se nenervovala a ze ukaze cas a takovy.To jako mam cekat jestli se nahodou odmiluje?Mas Pauli pravdu,asi se musim vybulet,ale jak dlouho to bude trvat taky nevim,bulim ted krom ,,spankuporad.Vim ze mi nikdo v tomhle pomoci nemuze.Jen me napadlo,ze snad nejaky muzsky by mohl rici neco zasadniho,co je to za cloveka,kdyz si mysli,ze muze zit se dvema zenama a hlavne si mysli,ze ta jedna bez lasky to muze snest.ona ta laska uz tam nebyla hodne dlouho a ja jsem si to porad okecavala,ze je starej a uz jsem pro nej nezajimava nebo tak podobne.kdybych mela na to zaludek,tak se vlastne nic nestalo a mohla bych sama sobe dal lhat,ze je vse v poradku.On se ted snazi,asi tak jako na zacatku,ale city neoblbne.Dela to vse kvuli dceri,aby mohl zustat.klidne mi rekne,vzdyt vis,ze nikdy neodejdu.Mozna bych mela ho poslat za tou druhou,at si ujasni a az vse oprsi,kdo vi.jenze uz se vidim,jak ho vitam s otevrenou naruci.Jiste bych si za tu dobu nasa jineho.Dekuji moc za pomoc.

davidp*

Milá Juglans,

prošel jsem si podstatnou část všeho, co jste napsala a co se Vám snažili lidé poradit a řeknu Vám, že se neustále točíte ve spirále, ze které musíte konečně vykročit. Vztah mezi mužem a ženou musí být založen alespoň na základní míře respektu jeden k druhému a to ve Vašem manželství nevidím. Opravdu se divím, že ve vztahu, který Vám nepřináší špetku radosti, stále zůstáváte. Děti máte odrostlé, práce na hospodářství požehnaně a život si kazíte vztahem s nulovou budoucností a hlavně s nulovou hodnotou.

Žijete jen jeden život a každý další den utrpení, které navíc nebere konce, zbytečně promrháváte v náladách, které Vás ničí. Dovolil bych si to označit za masochismus, protože jinak se to nedá nazvat.

Moje rada je vymazat toho člověka ze svého života, udělat tlustou čáru, hledat a užívat si radosti života a ne trávit jej zachraňováním něčeho, co je dávno mrtvé.

Uvědomte si, že Vy toho člověka nepotřebujete a podle toho jednejte a to co nejdříve.

David

kolemandier
hodnocení

0x

Ahoj, já měl podobný problém. Nebavilo mě nic, neměl jsem ani koníčky prostě nic. Bylo to ale dáno tím, že jsme neustále pracovali na polích a ve zbytkovém čase na zahradě. Psychárna, žádné tábory, výlety, přehrada NIC! Dalo se to přežít, útěkem před světem do svého světa...ale jak dlouho!? Jak je jasné, neměl jsem ani přátele. To proto, že doma nebylo peněz abych si koupil motorky typu: simson, fichtl - kozí dech atd... šetřil jsem si ze svého, co jsem od svých šesti let vydělával, a když jsem pak přišel že bych si koupil motorku, vysmáli se mi. Jakby ne. 850,- bylo málo na motorku. Jenže to nebylo tím že by rodiče nechtěli ale prostě na to nebylo. Druhá věc pak byla v tom, že jsem se musel starat o některé věci dříve, což mě vyčerpávalo a nakonec jsem začal býti laxní. Nebral jsem v potaz nic, neměl jsem chuť nic, ale uvědomoval jsem si to. Důležité je, aby člověk toto věděl a uvědomil si jaký je, a že bez zájmu, koníčku nemůže existovat. A taky ne bez přátel a začal jsem na sobě pracovat a pomalu nacházím to co potřebuji. Fotím, plavu, mám první přátele a pomaličku se zvedám. Pomalu se mi i otvírají obzory, začínám si uvědomovat další věci, a chci je pomalu objevovat a zkoumat... je to ale jako u malého dítěte, pomalu dělat krůčky a jít za svými cíly.

Je otázka, zda váš muž něco takového vnímá. Pokud mu je všechno jedno, tak je to problém. On sám musí mít chuť se změnit. Vy ho k tomu nedotlačíte. Pokd on nechce, nic se nedá dělat. Akorát strádáte VY, a ono se to podepíše na vašem zdravím, dříve či později.

Ještě jedna věc. Dodnes, nejsem ve svém rodném domě něco udělat sám od sebe, nevím proč... asi mi to podvědomě připomene něco, co mě drží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]