Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jste tady kvůli radám a nebo kvůli bodování?

Od: pecenkav* odpovědí: 34 změna:
34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Víc než body a poděkování mě těší, když moje rada někomu opravdu pomůže.

vilik*
hodnocení

6x
Jsem tady kvůli bodům a nezastírám to. Bez alespoň jedné bodované odpovědi se mi hroutí den. Často radím, i když nevím, abych měl šanci dostat body i od těch, co tématu nerozumí.
Chci prostě tolik bodů, abych byl nejlepší. Nikomu proto body nedávám, abych ho nezvýhodnil. Moc mi vadí zrušení veřejně viditelného žebříčku uživatelů. Chtěl bych být hodností v poradňáckém hodnocení nejmíň ministr školství a Admin aby mi vykal, posílal mi dárky k narozeninám a chtěl by, abych mu za to říkal Pavlíku. Někdy proto o body doslova škemrám. Dejte mi prosím všichni bod!
Tak to je.
vilik*
Moje odpověď je jako vždy skvělá a už tu visí 5 minut!
Jak to, že mi nikdo ještě nedal bod?
vilik*
Jaký šašci?
Jsem opět tady, po ne moc dlouhém spánku. Ale proč bych se neobětoval pro možnost znovu rozdávat cenné rady všem.
Pište a ptejte se! :-D
ladinpraha*

To je nehoráznost. Tak upřímná odpověď si ovšem zaslouží nejmíň body dva.

72mona3*
09.02.18 06:56

Šašci *smich2*

vilik*
Děkuji, pane Ládine:).
Úkol dne jsem splnil a můžu tedy v klidu ulehnout, abych byl zítra čilý a bystrý, abych byl opět blíž k vysněné metě:-D.
Dobrou noc!
10.02.18 06:32
vilik:-D *palec*

instalater*
hodnocení

5x

Body jsou jenom taková kontrola, že můj názor sdílí i někdo jiný, neb jsem věčný pochybovač. Ego mi to nezvýší a dárek mne nezajímá a ani jsem o něj nežádal. Co mne tady chybí je zpětná odezva tazatele jako např. Udělal jsem to dle vaší rady a povedlo se a nebo přišel jsem ještě na lepší způsob řešení a to..., protože i já se tady učím spoustě nových věcí a to je to proč tu jsem.

hodnocení

4x
Zjišťuji resp už dávno jsem zjistil, že pročítáním otázek se mi rozšiřuje obzor a dost často se mi stává, že vím dobré řešení něčeho co se mi zrovna přihodí díky tomu. *palec2*

hodnocení

3x

Hlavně mě to tady stále baví. Hodně se toho zde dozvídám. Nejen konkrétní rady, ale čtu i mezi řádky a trochu sleduji dnešní radosti a starosti lidí, znalosti školáků atd. Když najdu dotaz, na který umím odpovědět, ráda odpovím.

Nejsem sběračem bodů co do množství, ale své odpovědi sleduji a těší mě, když si jich někdo všimne a ohodnotí. Odpovědi jiných rádců hodnotím, ale asi stále podprůměrně, protože oblastí, kterým opravdu rozumím a mohu si v nich být jistá, zde mnoho není.

hodnocení

3x

Jsem tu, abych se něco dozvěděla. Tedy kvůli radám.

iz*
hodnocení

3x

Zdá se mi, že tu všichni jsme především kvůli hodnocení.

Nebo jak jinak si mám vysvětlit červené výstražné upozornění, pokud odhodnotím méně než ± 3 odpovědi za 24 hodin?

Snažím se na změny zvyknout, ale některé mne příšerně štvou. Tabulku s odpověďmi, které jsem ohodnotila v minulých i v douběžném měsíci, bych úplně zrušila.

doplněno 09.02.18 17:18:

@Pecenkav, jste tu zaregistrován, taže byste mohl vědět, jak to tady chodí. Nikdo z nás (dokonce ani syslové) neví, kdo kterou odpověď ohodnotil. Tak jaké vzájemné hodnocení?

Já hodnotím odpovědi, které považuji za správné, dále tam, kde souhlasím s názorem odpovídajícího a někdy i odpovědi, které mne "jenom" pobaví.

Myslím si, že to tu takto mají (téměř) všichni a vzhledem k výše uvedenému stejně vzájemné hodnocení nepřichází v úvahu.

pecenkav*

A právě kvůli tomu upozornění sem položil ten dotaz, taky se mi to nelíbí, nakonec je i dost viditelný a i občas přiznaný, i když neůmyslně, některými "zaslouženými"rádci fakt, že si dávají body navzájem. Když už někomu bod dám, tak jedině za správnou odpověď a ne ze solidarity a z kamarádství.

elane

A i proto je lepší zůstat nezaregistrovaný. :-D

72mona3*

@pecenkav - samozřejmě že si rádci "dávají" body navzájem. Jinak to snad nejde *smich*

iz*

@Pacenkav, jak poznáte, kdo ohodnotil Vaši odpověď? Kdybyste se byl zamyslel, nepsal byste "nepravdy". (((–:

pecenkav*

Nepoznam kdo ohodnotil moji odpověď, ale stačí trošku sledovat všechny odpovědi a jak se objevují určití rádci, v určitých momentech se najednou začnou u nich najednou objevovat body, třeba během dvou dní nebostane žádný bod a jen se ojeví jiný zasloužilý rádce, tak mu hned naskočí a tomu novému vzápětí také, a mimo to se občas i pochlubí že si ty body dali, a to i když odpovědi byly špatné.

To by mě tak nevadilo jako to, že je mi vytýkáno že rozdávám málo bodů, chodím sem kvůli možnosti někomu poradit a ne kvůli bodům.

Pokud sem někdo chodí jako do debatního kroužku, kde by se vypovídal, tak tím jenom zbytečně prodlužuje dopátrání se vyřešení problému, to může ve volné diskuzi.

iz*

Já jsem si nikdy nevšimla, kdy se kde objevilo hodnocení...

lidus*
hodnocení

2x

Víc než body mě těší když někdo poděkuje.

liska*
hodnocení

2x

Kouknu, kdo co chce poradit a přitom si čtu odpovědi jiných. Těm, co se mi zdají dobré, dávám body. Někdy si jenom čtu a boduju, jindy napíšu několik rad fofrem po sobě a nečtu, co napsali jiní. To podle charakteru dotazu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, o body zde vůbec nejde - snad jde o ohodnocení . Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

2x

Chodím sem proto, že mne to baví. Většinou až po své práci, nebo hned ráno nakouknu. Také mi zde bylo mnohokrát vytržen "trn z paty", za což jsem byla vděčná. Bodování je fajn nápad, protože to funguje jako stimulace. Bodujte ale jen když si myslíte, že je to vhodné. Já také někdy nesplním "skóre" , neboť zde nejsem nonstop a všechno nestačím přečíst. Ale z toho se přece nestřílí. Nikdo Vás za to nebude kárat. To, co se Vám ukazuje při rozkliknutí Vašeho profilu berte jenom jako informaci.

hodnocení

2x

Samozřejmě k vůli radám většinou poradím ,když je třeba a nevím, tak sám si nechám poradit.No a hodnocení a případný dárek? To je taková třešnička na dortu,pokud by to nebylo nic se neděje ale může potěšit!

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Já se sem chodím odreagovat. Když mi někdo dá za radu bod, potěší mě to.

hodnocení

2x

Ohodnocení beru jako příjemný bonus k tomu, že se mi podaří někomu dobře poradit. A dobře poradit se mi povedlo naposledy před pár minutami;)

Pocit spokojenosti s dobrou radou těžko nějaké hodnocení vyváží, natož pak nahradí.

72mona3*
hodnocení

1x

Že se ptáte vy, tak kvůli bodování :-D

doplněno 07.02.18 15:57:

No, tak ta moje odpověď byla sarkastická...

Samozřejmě, ze nikomu nejde primárně o body. To ovšem neznamená, že z nich nemá radost. Tak je to i u mě. Je to vlastně virtuální poplácání po zádech. Stejnou funkci plní i psaný souhlas, jenže to by mohlo být za chvíli nepřehledné, zvlášť u odpovědí, které jsou třeba ohodnoceny 7x. Tak si představte pod tím sedm příspěvků typu: souhlas, přesně tak, ano, dávám palec... Hodnocení tu prostě je, tak hodnotit budu. A budu ráda, když mou myšlenku nebo radu se mnou sdílí aspoň jeden člověk, tak to dá najevo bodíkem.

pecenkav*
hodnocení

Tak mě osobně o body vůbec nejde, jenom že je mi vytýkáno že rozdávám málo bodů já, proto se takhle ptám na názory ostatních.

hodnocení

1x

Jsem tu kvuli odreagovani behem prace.

hodnocení

1x

Mě tedy přijde ten nový vzhled horší mj. právě tím, že na můj zbytečně moc akcentuje právě bodové hodnocení až na úkor přehlednosti vlákna . Myslím, že mnoho z nás tu není primárně kvůli nějakému poťapkávání po zádech, ale kvůli - dnes možná směšné- chuti někomu pomoci, poradit v tom, čemu daný rádce rozumí.

My, servisáci máme jedno základní pravidlo : Co funguje, v tom se nešťourej. Za mě byla starší poradna podstaně lepší, přehlednější a nebylo třeba se v tom vrtat. Ale akceptuji to, že je to tady adminův píseček...

hodnocení

1x

Mám ráda lidi, ale moc se mezi ně, nedostanu. Chybí mi komunikace. *jasne* Já jsem tady proto, že mohu pokecat. A jsem celá ráda, když mé rady někomu pomohou a naopak, když se já něco, co jsem nevěděla, neznala, nezažila, dozvím. ;) Velice často začínám slovy myslím si. Někdy napíšu, že to vím jistě. A v tom je rozdíl. Myslím si, že tady padlo mnoho opravdu dobrých rad, ale tazatel to takhle nechtěl, nepochopil nebo to z nějakého důvodu nepokládal za správné. Nechci se tvářit jako tři zlaté vlasy děda Vševěda. Jen nabízím pohled nezaujatého člověka. A také jsem kapku jako Švejk. Na každou situaci najdu historku. *mir*

hodnocení

0x

Jsem tu, abych se něco dozvěděla, nebo poradila a tím nekomu pomohla. Ohodnotit občas zapomenu. :-D

hodnocení

0x

No, ja se snazim poradit, nebo odpovedet...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no pokud vím, tak se dobré odpovědi hodnotí i v jiných internetových diskuzích - tak co je divného na tom, že se hodnotí i tady? Akorát se jinde nerozdávají trička, či "tituly" - ale zase lze hodnotit neomezeně a to by u volné diskuze jít mohlo i zde !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]