Nejste přihlášen/a.
Body jsou jenom taková kontrola, že můj názor sdílí i někdo jiný, neb jsem věčný pochybovač. Ego mi to nezvýší a dárek mne nezajímá a ani jsem o něj nežádal. Co mne tady chybí je zpětná odezva tazatele jako např. Udělal jsem to dle vaší rady a povedlo se a nebo přišel jsem ještě na lepší způsob řešení a to..., protože i já se tady učím spoustě nových věcí a to je to proč tu jsem.
Hlavně mě to tady stále baví. Hodně se toho zde dozvídám. Nejen konkrétní rady, ale čtu i mezi řádky a trochu sleduji dnešní radosti a starosti lidí, znalosti školáků atd. Když najdu dotaz, na který umím odpovědět, ráda odpovím.
Nejsem sběračem bodů co do množství, ale své odpovědi sleduji a těší mě, když si jich někdo všimne a ohodnotí. Odpovědi jiných rádců hodnotím, ale asi stále podprůměrně, protože oblastí, kterým opravdu rozumím a mohu si v nich být jistá, zde mnoho není.
Zdá se mi, že tu všichni jsme především kvůli hodnocení.
Nebo jak jinak si mám vysvětlit červené výstražné upozornění, pokud odhodnotím méně než ± 3 odpovědi za 24 hodin?
Snažím se na změny zvyknout, ale některé mne příšerně štvou. Tabulku s odpověďmi, které jsem ohodnotila v minulých i v douběžném měsíci, bych úplně zrušila.
@Pecenkav, jste tu zaregistrován, taže byste mohl vědět, jak to tady chodí. Nikdo z nás (dokonce ani syslové) neví, kdo kterou odpověď ohodnotil. Tak jaké vzájemné hodnocení?
Já hodnotím odpovědi, které považuji za správné, dále tam, kde souhlasím s názorem odpovídajícího a někdy i odpovědi, které mne "jenom" pobaví.
Myslím si, že to tu takto mají (téměř) všichni a vzhledem k výše uvedenému stejně vzájemné hodnocení nepřichází v úvahu.
A právě kvůli tomu upozornění sem položil ten dotaz, taky se mi to nelíbí, nakonec je i dost viditelný a i občas přiznaný, i když neůmyslně, některými "zaslouženými"rádci fakt, že si dávají body navzájem. Když už někomu bod dám, tak jedině za správnou odpověď a ne ze solidarity a z kamarádství.
@Pacenkav, jak poznáte, kdo ohodnotil Vaši odpověď? Kdybyste se byl zamyslel, nepsal byste "nepravdy". (((–:
Nepoznam kdo ohodnotil moji odpověď, ale stačí trošku sledovat všechny odpovědi a jak se objevují určití rádci, v určitých momentech se najednou začnou u nich najednou objevovat body, třeba během dvou dní nebostane žádný bod a jen se ojeví jiný zasloužilý rádce, tak mu hned naskočí a tomu novému vzápětí také, a mimo to se občas i pochlubí že si ty body dali, a to i když odpovědi byly špatné.
To by mě tak nevadilo jako to, že je mi vytýkáno že rozdávám málo bodů, chodím sem kvůli možnosti někomu poradit a ne kvůli bodům.
Pokud sem někdo chodí jako do debatního kroužku, kde by se vypovídal, tak tím jenom zbytečně prodlužuje dopátrání se vyřešení problému, to může ve volné diskuzi.
Chodím sem proto, že mne to baví. Většinou až po své práci, nebo hned ráno nakouknu. Také mi zde bylo mnohokrát vytržen "trn z paty", za což jsem byla vděčná. Bodování je fajn nápad, protože to funguje jako stimulace. Bodujte ale jen když si myslíte, že je to vhodné. Já také někdy nesplním "skóre" , neboť zde nejsem nonstop a všechno nestačím přečíst. Ale z toho se přece nestřílí. Nikdo Vás za to nebude kárat. To, co se Vám ukazuje při rozkliknutí Vašeho profilu berte jenom jako informaci.
Že se ptáte vy, tak kvůli bodování
No, tak ta moje odpověď byla sarkastická...
Samozřejmě, ze nikomu nejde primárně o body. To ovšem neznamená, že z nich nemá radost. Tak je to i u mě. Je to vlastně virtuální poplácání po zádech. Stejnou funkci plní i psaný souhlas, jenže to by mohlo být za chvíli nepřehledné, zvlášť u odpovědí, které jsou třeba ohodnoceny 7x. Tak si představte pod tím sedm příspěvků typu: souhlas, přesně tak, ano, dávám palec... Hodnocení tu prostě je, tak hodnotit budu. A budu ráda, když mou myšlenku nebo radu se mnou sdílí aspoň jeden člověk, tak to dá najevo bodíkem.
Mě tedy přijde ten nový vzhled horší mj. právě tím, že na můj zbytečně moc akcentuje právě bodové hodnocení až na úkor přehlednosti vlákna . Myslím, že mnoho z nás tu není primárně kvůli nějakému poťapkávání po zádech, ale kvůli - dnes možná směšné- chuti někomu pomoci, poradit v tom, čemu daný rádce rozumí.
My, servisáci máme jedno základní pravidlo : Co funguje, v tom se nešťourej. Za mě byla starší poradna podstaně lepší, přehlednější a nebylo třeba se v tom vrtat. Ale akceptuji to, že je to tady adminův píseček...
Mám ráda lidi, ale moc se mezi ně, nedostanu. Chybí mi komunikace. Já jsem tady proto, že mohu pokecat. A jsem celá ráda, když mé rady někomu pomohou a naopak, když se já něco, co jsem nevěděla, neznala, nezažila, dozvím.
Velice často začínám slovy myslím si. Někdy napíšu, že to vím jistě. A v tom je rozdíl. Myslím si, že tady padlo mnoho opravdu dobrých rad, ale tazatel to takhle nechtěl, nepochopil nebo to z nějakého důvodu nepokládal za správné. Nechci se tvářit jako tři zlaté vlasy děda Vševěda. Jen nabízím pohled nezaujatého člověka. A také jsem kapku jako Švejk. Na každou situaci najdu historku.
Jsem tu, abych se něco dozvěděla, nebo poradila a tím nekomu pomohla. Ohodnotit občas zapomenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.