Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varování určené hlavně seniorům

Od: ben® odpovědí: 41 změna:

Dobrý den, podívejte se v odkazu na to video a vzpomínejte, jestli také nejste mezi poškozenými.

Je to poučné i pro skalní odpůrce zpravodajství ČT. Takže, stále platí: "Lidé, bděte!"Zdravím!

ceskatelevize.cz/...

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

4x

Tyhle maily jsou asi tak na úrovni těch letáků, které tvrdily, že stávající prezident postupuje automaticky do druhého kola. Pokud by to byla pravda, a někdo by si na to skočil, neměl by mít volební právo.
Podle mě to jen zase dokazuje, jak ČT považuje lidi za hlupáky neschopné uvažovat vlastním mozkem. Jak lidé nevěří ČT. Jak je ČT jednostranná, přestože se chválí sama jak není. A protože sebechvála smrdí, tak si na to najme redaktora ze slovenské TV. viz včerejší Showroom. Všude kde to jde, se musí vymezovat, upozorňovat diváky na to, jak jsou nestranní. Víte jak se pozná v rozhovoru nestranný komentátor? Do pěti minut vám to řekne sám.
Lidi nejsou blbci. Cítí tu faleš, poznají to. No a pak možná dají zcela hloupě a zbytečně, víc než by bylo záhodno, na ty hlasy z druhé strany. Média a TV si vypěstovala dvě skupiny: nevěřící Tomáše, a nekritické následovníky. Ostatně, když se začnete zajímat o teorii mediální manipulace, najdete všechny základní postupy v jednání ČT.

nikdo*

@ben: To já taky nikde netvrdím. Ale jestli chcete popřít významný vlivTV na formování názorů diváků, tak jste naivní hlupák. A je to jen o tom, jak se to dělá. Ale ta zmíněná reportáž je zase jen taková mediální mlha. Nebo snad věříte, že ta reportáž má snad někoho přesvědčit? Ty přesvědčené? Ti to nepotřebují. Tedy ty, na které to bylo cíleno? Takovou útočnou, dehonestující reportáží, kdy z jednoho člověka, který byl ochoten si s nimi zadat, udělají blbce? To se asi zrovna moc nepovedlo, protože co si asi tak ta cílová skupina pomyslí, po shlédnutí? Jen se utvrdí ve svém názoru na ČT, jen se tím víc posune k názorům mimo ČT. Tak kdo rozděluje národ? Opravdu si myslíte, že to byl pravý důvod té reportáže? K čemu myslíte, že ta reportáž měla sloužit? Potírání FakeNews? Ani náhodou. Po prohře Drahoše, se tu usilovně snaží jeho příznivci(nikoliv voliči), vytvořit dojem, že prohrál neoprávněně, kvůli "nedemokraticky" vedené kampani proti němu. O Zemanovi se mluví jen ve špatném světle. O Drahošovi jen v dobrém. Prostě vytváří se falešné image prezidentských voleb2018. Za pět let, už si nikdo nevzpomene, jak to bylo konkrétně. Ale až to bude potřeba, v ČT archívech se ten falešný mediální obraz opráší, a začne se vydávat za pravdu. Jedna z typických mediálních manipulačních technik.

ben®
hodnocení

nikdo - možná Vám to uniklo, ale ty falešné maily nerozesílá ČT. To snad nelze tvrdit.

ben®
hodnocení

nikdo - kritice ČT věnujete pozornost až nadbytečnou. Koho by měla přesvědčit tato reportáž až po volbách? Zpochybňuje (tam) někdo volby? Ten šiřitel nepravd v té reportáži ze sebe udělal blbce sám, když nedokázal nic vysvětlit, obhájit a hlavně doložit (prý měl kontakty na celý svět, ale včera o ně přišel). Je to varování do budoucna, ale bude zbytečné - lidé takové podvrhy milují a rádi je i sdílejí (ono to tak hezky šimrá, když mají pocit, že šíří něco, co ostatní ještě nevědí a jinde to nenajdou - pravost je nezajímá). A senioři mají stále značnou tendenci věřit psanému slovu a nad obsahem se nepozastavují. O tom, kdo je větší hlupák asi nemá význam se šířit.

nikdo*

@ben: 30.1. 01:31 Píšete, že věnuji ČT pozornost až nadbytečnou. Možná pro vás. Nechcete vidět, to je vaše věc. Já ČT nevěřím, a vím a jsem schopen dokázat jejich manipulace. A protože ČT nevěřím, jsem VŽDY ve střehu, když někdo začne mluvit jak televize. Jakmile někdo začne opakovat to, co se na mně hrne z ČT, je to pro mě potvrzením, jak dobře mediální manipulaci ČT zvládá. Jak se jí daří oblbovat lidi, kteří o tom takto nepřemýšlí. Kteří nejsou ochotni si připustit, že právě oni, jsou tou obětí manipulace. A proto to sem píšu, a upozorňuju na to.
A jestli máte pocit, že píšu o vás, chraňbůh, to bych si nedovolil. Na to si musí každý přijít sám.
Věřící tvrdí, že by se lidi měli otevřít bohu. Já tvrdím, že by se lidi měli otevřít vzdělání. A když tady nějakej podivnej "nikdo" něco napíše, tak mu na to hned neskočit. Ale najít si nějakou literaturu, která se mediální manipulací zabývá a něco si přečíst. A potom, třeba, možná, tomu divnému "nikdo" uvěřit. Nebo taky ne. To už je na každém.

Proto taky ta reportáž nestojí za komentář.

ben®
hodnocení

nikdo - já už jsem to pochopil. Vy, jako volič SPD a příznivec pana Okamury, musíte ctít jeho klatbu na pořad 168 hodin a jeho doporučení na nenávist vůči ČT. Prostě, musíte držet basu.

nikdo*

@ben: nepochopil jste vůbec NIC. Ale to je vaše věc. Já nikde o 168 nepsal. Něco, na co stačí vaše poznání, jste si vymyslel. A teď na tom stavíte, a podsouváte to mě. A na váš názor přímo na mě, nebudu reagovat. Nejsem jako vy.

hodnocení

4x

Je zde na poradně někdo kdo opravdu dostal pár dezinformačních mailů ve větším počtu před prezidentskými volbami a na téma prezidentských voleb. Myslím, že počet krávovin byl asi celkem v průměru stejný jako kdykoliv během roku. To jen ben skočil na další špek naší veřejnoprávní Čt *haha*

Pitomosti dostávám celý rok, záleží na člověku, jaký si udělá úsudek. Normální člověk nevěří každé hlouposti. Internet je toho plný.

Ale dám sem něco zajímavějšího, co mi přišlo dnes, to fakt nevím, jak to funguje

email.cz/...

aja:

jednoduše, žádná z těch karet ve výběru, není dole. Pokud si jakoukoliv z těch nahoře vyberete, dole prostě není ;)

culdabulda1*
hodnocení

2x

no - to je fakt ještě horší nežli ty "hrnce". Příště už budu volit Drahoše. To slibuju !

doplněno 29.01.18 22:25:

no hlavně, aby ještě vůbec v budoucnosti zbyl někdo, kdo by šel k volbám, pokud ještě budou volby existovat a bude koho volit - leda, že bych zase naletěla?.. člověk dnes už může fakt věřit jedině té "kavárně", která to má v hlavě srovnané !

novinky.cz/...

zdenkahoncova

ben...no tak to je tedy novina*smich*

ben®
hodnocení

culdabulda1 - no, hlavně příště už nebudete volit pana Zemana .

hodnocení

2x

Já jsem to také viděla v televizi a v té chvíli jsem si říkala, že to asi záleží s jakým okruhem lidí se stýkáte. Já jsem teda žádný takový email nedostala. Ale hodně mi to připomnělo to úplně pitomé přeposílání si všelijakých pobožných emailů, kde bylo lidem vyhrožováno, že pokud to nepřepošlou minimálně deseti známým, tak je postihne neštěstí. To jsem považovala za daleko nebezpečnější počin, protože hodně lidí je jednoduchého myšlení a opravdu se bojí takovou koninu nepřeposlat a neuvědomují si, že je to jenom zakamuflovaný sběr internetových adres.

Ale jsem přesvědčená, že snad ti lidé co to dostali snad mají vlastní rozum. Takže tohle podle mne, nemohlo napáchat zase až tak moc škody.

ben:

takže vtip je v tom, že dezinformace podporují vnuci, dcery, kamarádi, Máňa... *haha*

Pořád zde nikdo nepotvrdil, že by to co hlásala Čt se zakládá na pravdě, nikdo nepotvrdil, že by se šířily nějaké dezinformace před volbami více než obvykle. Buď na poradně není žádný senior, nebo ben skočil dezinformaci Čt na špek.

ben®
hodnocení

suzymon - ten "vtip" je v tom, že mail z neznámé adresy si člověk vyhodnotí jako blábol a potom ho jen smaže. Když stejný blábol přijde z adresy vnuka, dcery nebo kamarádky, tak to může vyvolat dojem, že tomu oni věří, resp. že je to ověřená pravda. A je jedno, jestli jde o politiku nebo zdraví či bulvár. Zkrátka, poslala to Máňa, tak je to pravda - Máňa přeci nelže.

culdabulda1*
01.02.18 20:47

ben - *smich*

ben®
hodnocení

bmbx - já také ČT nevěřím ani slovo. Ostatně, co také očekávat od organizace, která má svůj morální kodex a kontrolují ji minimálně dvě instituce (rady). Já mám nejraději Parlamentní listy a Aeronet - jen tam je vždy ověřená pravda a to je fajn . Jo, a s tím špekem se už opakujete.

Ano opakuji se, ale pořád čekám, až někdo potvrdí, že senioři se stali obětmi dezinformačního útoku, to je jednoduchý způsob ověření pravdivosti zprávy Čt - rada, nerada a jeji kontrola médií.

Vaše naivita je neuvěřitelná *uf*

ben®
hodnocení

bmbx - čekejte. Ovšem, já už naivní nejsem, protože jsem našel pravdu (viz Aeronet a PL). Tam je tak krásně .

@bmbx - Buď na poradně není žádný senior, nebo ben skočil dezinformaci Čt na špek.
Že na poradně není žádný blbý senior vás nenapadlo?

jedunanicka:

Aha, ty dezinformační maily si vybírají jen blbé seniory *haha*

ben®
hodnocení

bmbx - možná jde spíše o to, že kdo si na to naběhne, tak se stydí veřejně to přiznat. Podobné to bylo u "šmejdů", než se o tom začalo mluvit ve velkém.

@bmbx - Ne - ti "blbí senioři" tomu věří. Ti ostatní si dovolují mít vlastní názor ;)

ben:

Dostat takový mail znamená naběhnout si na něj? To je mi novinka. Já mylslel, že si naběhne ten kdo tomu uvěří a to se z toho, že někdo zmíní, že něco takového dostlal nepozná. Takže není se za co stydět ;)

ben®
hodnocení

bmbx - ano, myslel jsem to tak, že se stydí přiznat to ten, kdo tomu uvěřil. A nejde jen o politiku, ale obecně o dezinformace, které přeposílá důvěryhodná osoba. Myslím, že nyní už to pochopíte i Vy.

ben:

tím, že někdo přiznává, že takový mail obdržel, nepřiznává že mu uvěřil. Pořád chybí důkazy, že někdo dostal mail podobný tomu co zmiňovali ve "pravdomluvné" Čt. Doufám, že jste to pochopil vy *haha*

ben®
hodnocení

bmbx - ano, pochopil jsem, že Vy to pochopit nechcete . Já jsem takový mail občas dostal (o cikánech nebo o migrantech či něco politického). Kamarád se v tom přeposílání vyžíval a musel jsem ho důrazně upozornit, že to nechci - a mám klid (a možná ještě i toho kamaráda).

ben:

kdyby jste dával pozor, tak by jste zjistil, že jsem zde už někde zmínil, že míra dezinformačních mailů je pořád ve stejných mezích, ale naše "pravdomluvná" Čt to prezentovala jako nebezpečí, které se objevilo zejména před prezidentskými volbami. A pak je tady ještě jedna maličkost, nejen někteří senioři se dají dezinformovat, dezinformace působí na celé věkové spektrum našeho obyvatelstva. Problém nevidím v dezinformacích, ty byly a budou, spíš jde o to, že lidé ztrácejí vlastní úsudek, berou bezmyšlenkovitě vše co jim je předkládáno.

iz*
hodnocení

1x

Mně žádný nepřišel, mám rozumné "kontakty". Ale co vím, kolují podobné e-maily od té doby, co se internet trochu více rozšířil do domácností.

Bene, všiml jste si, že by se ČT nekdy zabývala nesmyslnými e-maily? Pročpak ji asi zaujaly právě tyto předvolební?

doplněno 30.01.18 00:04:

Růža asi reagovala na zprávu: Německé úřady pov/...

ben:

jestli ona zpráva o dezinformačních mailech není sama jednou velkou dezinformací *haha*

ben®
hodnocení

ivzez - možná proto, že se jich objevilo najednou mnoho. Kdyby ta reportáž byla odvysílána dříve, tak by někteří lidé zase mluvili o manipulaci před prezidentskou volbou. Takto to beru jako férovou osvětu až po volbách na úrovni osvěty o "šmejdech", ale jak je vidět, tak na ČT si lze stěžovat vlastně vždy.

ben®
hodnocení

bmbx - jsem rád, že se dokážete zasmát vlastnímu textu .

ben:

směji se vám a vám podobným, jak dokážete na cokoliv skočit...

Ať zde na poradně někdo napíše jestli něco takového zaznamenal, možná jenom vy a jen díky zprávě v TV *smich*

ben®
hodnocení

bmbx - úsměv od Vás vždy potěší. Ovšem, Vás se celá tato problematika vůbec netýká, protože Vy jste junák a ještě nejchytřejší amatérský politolog z celé poradny .

zdenkahoncova
hodnocení

0x

Ještě že je ta ČT nezaujatá.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o dezinformaci, čerpá tuto informaci Čt z ,,nově zřízeného úřadu ,,Centrum pro dezinformaci a hybridním hrozbám,, CTHH?

Jinak jsem na tom stejně jako ,,ivzez,, nic takového mě nepřišlo a ani nechodí.

E-mail mám povětšinou jako pracovní a ne aby mi tam chodili hoaxy, řetězové maily. Vše se dá technicky ošetřit, aby se schránka neplnila zbytečným smetím a též mojí prosbou-žádostí, aby mě známí nic nepřeposílali. Kdo neuposlechl, byl bez milosti vykázán a ,,zakázán,, *stop**smich*.

Vše záleží na majiteli schránky, zrovna tak jako při předváděcích akcích. Pokud důchodce jede dvacetkrát na předváděčku kvůli obědu a nechá se několikrát nachytat na předražené zboží, tak je to jeho chyba.

pohanka*

Tak snad, ale dezinformace jsou čím dál zákeřnější.

ben®
hodnocení

pohanka - jsem rád, že už jste opatrnější. Ovšem, nebylo tomu tak vždy, že?

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Já si opravdu myslím, že tyto emaily, které kolují tak, jak to bylo v té televizi prezentováno, jsou opravdu nebezpečné pouze pro určitý okruh lidí. Viděla jsem tam ty dva důchodce, kteří to vysvětlovali. Když jsem je poslouchala, tak mi bylo jasné, že ti se ovlivnit lehce nechají. Prostě už mají myšlení pomalejší a může na ně nějaká ta "Máňa" zapůsobit. Ono se spíše jedná o to, kolik takových důchodců, nebo i mladých lidí mezi námi je. Protože se nechají ovlivnit i mladí lidé. Když jim to přepošle někdo s kým se stýkají a znají ho, tak jsou schopni změnit názor. V tom pořadu si vybrali zrovna důchodce, asi aby to působilo nějak věrohodně, nebo co. Ale já bych dala krk na to, že takto se chovají i mladší lidé. Vždyť to vidíme dnes a denně, jak někdo naletí na každou pitomost jenom proto, že si to přečetl na internetu a nepoužívá vlastní mozek. Například zrovna já mám známou, která o víc jak deset mladší, je to studovaná holka a kdybyste viděli jaké koniny mi kolikrát přepošle, tak byste tomu neuvěřili. Ani jí nic nevysvětluji, nemá to cenu a nechci se s ní dohadovat a rozebírat něco, co pokládám předem za zbytečnou námahu. Tak když mi to přijde, jednoduše to vymažu a je klid po pěšině. Jinak bych se s ní hádala a to mi teda za to nestojí.

culdabulda1*

Suzy

- máš sice pravdu - ale co dělat, když je v této společnosti synonymem "blbce" právě jenom ten důchodce !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]