Nejste přihlášen/a.
Jeho názor, zájmy úprchlíků jsou přednější než národní bezpečnost, je to rozumný náhled prý jich je 99% slušných a nejsou nebezpeční
mně není tak docela jasné, jak si "vítači" představují naši budoucnost, až se sem nastěhují další hordy muslimů a Afričanů, které se sem stále hrnou.
Jsem vlastně docela ráda, že mne už žádná budoucnost stejně nečeká, takže mi to nebude až tak moc vadit. Snad ani tu burku nebudu muset nosit !
Oni přispívat do rozpočtu nebudou, naopak. Respektovat naše zákony nebudou. Ale množit se budou /při třech manželkách/ geometrickou řadou. Takže nás přečíslí a my se budeme přizpůsobovat. A nebo vyhyneme na jejich nemoci. A to jsem osoba soucitná a jak mohu, pomohu. Dala jsem paní, co vyhořela, hodně hodnotných věcí vč.nábytku. Tady ale vděk nečekám, neb se v jejich očích takovým postojem stávám podřadným sluhou. Chápu, že je migrant a migrant.
Nevím co furt máte s těmi uprchlíky?! Já se spíš bojím českých ovádů, když jedu autem po D1 do práce
Nazvat něčí názor na věc "fóbie", mě taky nepřijde zrovna kách. Hulvátstvím bych to nenazval, ale neomaleností ano. @klera, opravdu taková jste?
Klero,
jsme ve volné diskuzi, tak si dovolím odbočit od základní otázky. A s ještě větším váháním si dovoluji vám položit trochu osobní dotaz. Samozřejmě ho můžete ignorovat.
Všímám si vašich odpovědí a shledávám, že se všechny týkají politiky, problematických lidí, lidí s problémy. Vaše reakce mají poměrně široký argumentační záběr. Opravdu mě zajímá, jestli to vše máte vyčtené, nebo za sebou máte nějakou praxi a životní zkušenost. Ano, zajímá mě vaše profesní zaměření. Pohybuji se zde na poradně často, ale nevzpomínám si, že byste někdy přidala nějakou praktickou radu, recept, návod... Je pravda, že neotevírám všechny rubriky, možná jste aktivní třeba v motorismu, elektrotechnice...
Vím, že je zde více rádců, kteří mají často stejný názor jako vy. U nich jsem ale z jiných příspěvků v mnoha různých rubrikách poznala, že jsou v něčem odborníci, že tuto poradnu neberou pouze jako příležitost prezentovat své politické názory a společenské zařazení. Ve vašem případě mám opravdu často dojem, že jste členkou nějaké neziskové organizace a jste pověřená úkolem ovlivňovat "nenápadným" způsobem veřejné mínění.
Jedna možnost, jak získat aspoň částečnou odpověď, je rozkliknout si jmenovku @klera a prohléfnout si sratistiku.
Pravda, moc se z toho nedozvíte, ale pokud by napžíklad někdo chtěl zdiskreditovat kleru a pokusit se tak snížit důvěryhodnost jejích příspěvků, je to lepší než nic.(Samozřejmě neříkám, že to je váš cíl – ale by efekt nejspíš anio)
Migranti můžou být hodní, ale přinášejí s sebou kulturu, která je zaostalá a které se nechtějí vzdát. Kvůli této kultuře zůstávají v Evropě na nejnižších příčkách a vede to třeba až u dalších generací k deprivaci a radikalizaci. Papež se může obklopit desítkou migrantů a ukázat nám, jak jim to bude klapat.
Já jen strašně cítím s lidmi, kteří už , přišli o své blízké, zejména o děti, díky nějaké "Milce" a sluníčkářům, kteří pořád ještě mají málo. Chtěla bych je slyšet, co by říkali, kdyby se to stalo jim osobně. Jak by je omlouvali a hájili. A i kdyby teroru nebylo, proč přicházet o naši kultúru, snižovat postupně národu IQ, ohrožovat své lidi nebezpečnými nemocemi a živit je, když sami nemáme na děti? Proč nepomoci, ale na nějakém, pro ně vymezeném, území. Mně by se zdálo ještě únosné, když už by tu museli být, aby nedostávali trvalý pobyt a až se to v jejich zemi uklidní, šup, všichni pěkně nazpátek. Do jednoho.
Tak to jó, hned jsem klidnější. Nebezpečný je tedy 1 ze 100, 10 z 1000. Kolik že jich tu je? Už přes milion? Takže mě má uklidnit, že po Evropě pobíhá pouhé procento potenciálních teroristů. Pouhých 10tis, to je totož to pouhé 1% z milionu. Kolik že jich má ještě připlout, kolik nám jich chtějí každý rok nacpat? Sorry jako, ať si papež strčí to 1%... třeba do Vatikánu.
pokud je tento papež tak pokrokový - měl by se spíše zasadit o zrušení celibátu, neboť to je podle mne sadistický hřích, páchaný církví na lidech a proti přírodě. Pak se všichni diví, že se kněží dopouštějí zneužívání dětí i věřících !
Nejsem znalec, ale mám dojem, že v původní křesťanské nauce se nic takového na kněžích nevynucovalo.
Pt
- děkuju za odpověď, ale až takhle do hloubky o tom nepřemýšlím, ani vlastně nerozumím, co tím "Bůh" chtěl říct a co po člověku chce, když mu na druhou stranu přikazuje "milujte se a množte se". Ale já jsem beznadějnej neznaboh, takže to nic. Ahoj.
" culdabulda", celibát dát příkazem je nebiblické. V Bibli se doporučuje, kdo chce a může ať zůstane svobodný pro evangelium, ale nikde není příkaz 1.Kor. 7. kap.:
1Pokud jde o to, co jste psali: Je pro muže lépe, když žije bez ženy.
2Abyste se však uvarovali smilstva, ať každý má svou ženu a každá svého muže.
3Muž ať prokazuje ženě, čím je jí povinen, a podobně i žena muži.
4Žena nemá své tělo pro sebe, ale pro svého muže. Podobně však ani muž nemá své tělo pro sebe, ale pro svou ženu.
5Neodpírejte se jeden druhému, leda se vzájemným souhlasem a jen na čas, abyste byli volni pro modlitbu. Potom zase buďte spolu, aby vás satan nepokoušel, když byste se nemohli ovládnout.
6To ovšem říkám jako ústupek, ne jako příkaz...
Máte pravdu v tom, že celibýt nebyl v původní církvi vyžadován, a ostatně ani dnes ho nevyřadují zfaleka všechny křesťanské církve. Ovšem argumenty typu /proč papež radějí..." mi přijdou scestné, to je prostě jiný diskuse a jiné téma. Odvádíte pozornost od podstaty papežovaých názorů na problematiku uprchlíků.
kartaginec
- máte naprostou pravdu - ale dá se vůbec něco smysluplného říct k papežovým názorům na uprchlíky? - a má to vůbec cenu? - chtěla jsem jen v té souvislosti říct, že církev je schopna lecjakých "blbostí" ! ... - ten celibát taky asi prosadil nějaký takový "osvícenec" !
kartaginec
- AHA - tak pardon ...
Jonak, zř sám nejsem katplík, papeže Františka si velise vážím a pokládám ho – i s přihlídnutím k významu jeho přadchádcé – moýná za nejlepčího papeže poslední doby. Víte, ono nestaří poslechnout si někde z druhé ruky, co prý papež tvrdí o jedné věci, amiž bych to konfrontoval s jeho originálními projevy, a taky otízka uprchlékú, ař se jí věnuje intenzivně, je jen jedna z jeho aktivit. A kdyby papež sručil celibát (coý mimochodem není tak jednoduchá věc), co byste asi chtěla, aby raději dělal? Ono by se něco našlo, když nechci hodnotit to, co dělé
K té otázce celibátu v první církvi: ono to je otázka z jiného soudku, než je problém migrace a migrantů, ale když to tu bylo zmíněno, tak něco doporučím. Zkvělé jsou detektivky autora Peter Tremayne o sestře Fidelmě. A krásné je na nich i to, ýe autor je hluboký znalec dobových reálií a krom napínavé detektivní zápletky přináší i mnoho poučných informací- No a speciálně i o tom, jak se vyvíjely vztahy mezi tehdejší irskou církví (dnes se často mluví o keltská církvi) , která mimo jiní neprakdikovala celibýt a jejíř kláčtery byly smíčené, a římským ritem, který postupně nabýval převahy a celibát se tak prosadil i v Irsku. Sesta Fidelma, původně řádová sestra, byla odvokátkou soudního dvora v Irsku sedmého stolétí,
A to si zkuste zadat do vyhledávače google heslo "běloška s dětmi", popřípadě anglicky "white woman with childreen" a podívejte se na obrázky.
A totéž zkuste i pro černošku "black woman with childreen".
A schválně, jestli je na obrázcích něco podezřelé.
Trochu mě to zaujalo, tak jsem si prošla zdroje...zřejmě jste příspěvek napsal na základě článku na novinkách nebo na jinym českym serveru, který to od nich převzal. Pletu se? Viz novinky.cz/...
Tady je originální zdroj: catholicnews.com/...
To, co autory vedlo k napsání toho článku, je zřejmě druhý odstavec: "The principle of the centrality of the human person, firmly stated by my beloved predecessor, Benedict XVI, obliges us to always prioritize personal safety over national security,"
Někoho to může splést, ale nemělo by to plést novináře na jednom z nejčtenějších českých serverů. Nejde o zájmy uprchlíků, nýbrž o soustředění se na bezpečnost jednotlivce před národní bezpečností.
Další zdroj citující papežovo poselství, jsem našla tady: radiovaticana.cz/...
Tam je doplněno, že papež v závěru toho odstavce konstatuje, že "v důsledku toho je nezbytné utvořit vhodný personál pro kontrolu hranic" .
Zase ukázka toho, jak někdo slepě věří jednomu serveru, co není extra důvěryhodný a dělá si z toho závěry...
Papež se odvolává na Starý zákon:
Je uvedeno citací z knihy Levitikus (19,34): "S cizincem, který bude s vámi přebývat, musíte jednat jako s jedním z vás. Budeš ho milovat jako sebe samého, neboť i vy jste byli cizinci v egyptské zemi: Já jsem Hospodin, váš Bůh."
ale doplním: dan-drapal.cz/...
Rovnost před zákonem
Studujeme-li, co říká Písmo o příchozích, pak si brzy všimneme, že Písmo mnohokrát opakuje, že pro Izraelce i pro příslušníky jiných národů, kteří dlouhodobě pobývají na izraelském území, má platit stejné právo. Nevím, jaká byla praxe v tehdejších okolních národech, ale předpokládám, že asi jiná. Jinak by Písmo opakovaně nezdůrazňovalo, že domácí a příchozí jsou si před zákonem rovni. A považuji za důležité, že toto ustanovení je uvedeno již při exodu, tedy při samotném zrodu Izraele jako národa: "Stejný zákon bude platit pro domorodce i pro cizince, který bude pobývat mezi vámi"(Ex 12,49). Toto ustanovení je pak v Písmu vícekrát opakováno a někdy rozvedeno do konkrétních situací. S jeho obecnou formulací se znovu setkáváme např. v Numeri 15,15-16: "Ve shromáždění bude stejné ustanovení pro vás i pro příchozího, který mezi vámi pobývá, jako věčné ustanovení pro všechna vaše pokolení; jako vy tak i příchozí bude před Hospodinem. Stejný zákon a stejné nařízení bude pro vás i pro příchozího, který s vámi pobývá."
To znamená, že cizinec se měl podřídit zákonům Boha Izralců (historie dokazuje, že to byly zákony "sociální", narozdíl od zákoníku Chammurapiho, kde byla jen spravedlnost)
Eliáš Tišbejský, přistěhovalec z Gileádu, řekl Achabovi: "jako, že je živ Hospodin, Bůh Izraele, před jehož tváří stojím, v těchto dnech nebude rosa ani déšť - jedině na mé slovo..."
Ano, ve jménu Boha Izraele, ve kterého uvěřil, a přijal do svého srdce, mohl konat i zázraky...
Ještě poznámku na okraj, možná nepodstatnou, ale není bez zajímavosti: prorok Eliáš Tišbejský (ano, ten, co m oheň ) byl přistěhovalec z Gileádu
v dnešní době bych zmínila konvertitu z islámu ke křesťanství, muslima, jmenuje se Salman Hasan: http://www.denik.cz/z_domova/drive-muslim-dnes-krestan-salman-hasan-uzdravil-me-buh-ne-allah-20151020-u4mo.html
Biblická Lupa:
"kartaginec", ještě jsem si vzpoměla na Moabitku Rút, která se stala článkem v rodové linii ke Kristu. Po smrti svého manžela se přidržela své tchýně Noemi a jejího lidu Izraelitů. (Matouš - Ježíšův rodokmen podle Matouše - "Listina rodu Ježíše Krista, syna Davidova, syna Abrahamova. ... Salmón měl syna Boaze z Rachaby, Boaz Obéda z Rút, Obéd Isaje..." Každá standardní židovská genealogie té doby byla založena výhradně na mužské linii). Zrovna tak si vzpomínám na nevěstku Rab z Jericha, která ukryla zvědy a byla zachráněna ona i její celá rodina, hradby, kde bydlela se nezřítily. Začlenila se pak mezi Izraelity...jistě se najde více takových, kteří za to, že přijali Boha do svého srdce, se stali plnohodnotnými členy "Božího lidu" - Izraelského lidu.
byl to odkaz na diplomovou práci z Kar. Univ. Nyní nemám čas, ale pohledám a znovu doplním...
google chrome:
konverse k judaismu v zrcadle židovské ústní ... - Universita Karlova (IPTX_2010_1_11210_0_289149_0_102804 20 1 pdf)
ano je to ono, str. 34...
Konverse k judaismu v zrcadle židovské ... (PDF; 1.791 kB)
[Pro jistotu jsem z odkazu odstranila "sekvenci 1".]
To je typlický příklad víry a náboženství, má to v popisu práce Vůbec si neuvědomuje, že tím škodí většině katolíků.Z bible pochází hodíš po mně kamanem, já po tobě chlebem. Byly války, klažudýprosil svého Boha o vítězství.
O ničem nemůže rohodovat žádný Bůh, vše je na lidech a jejich dzravém rozumu. Na tom trvám!
Taky si myslím, že to není o náboženství. Mě spíše napadá jiný termín, který by vysvětloval papežova prohlášení:
Protože je to prohlášení přibližně stejného kalibru, jako tento článek v Idnes, starý asi půlrok:
Tady mě napadá zase termín ,instant karma´´ nebo ,,instant justice´´
Průser je však to, že tihle potrhlí sluníčkáři kibicují zpovzdálí, ale následky jejich činů odnesou naprosto jiní, nevinní, nezůčastnění lidé. A teď všichni budou dělat zúčastněné, šokované ale rozhodně solidární. Kdyby nešlo o životy, byla by to fraška ka popukání.
Pokud je tedy papež takový kabrňák, co mu brání udělat si z Vatikánu upchlický tábor? Podobně jako v Callais, podobně jako nedávno v Římě
až mu tam budou házet záplný flašky, je možné, že mu SNAD něco docvakne a možná změní názor.
Navíc ten termín ,,uprchlíci´´ je v tomo případě více než nepřesný. Za uprchlíky lze považovat přestárlé, bezmocné, ženy děti a pod. Ovšem takových není příliš moc ke spatření mezí tím, co se valí na Evropu, což?
Asi jste si nerozkliknul žádný z těch odkazů, co jsem přidávala já nebo kartaginec...
Jinak termín "uprchlík" je přesně definovaný jak v mezinárodním, tak v českém právu a věk nebo "bezmocnost" člověka se fakt neřeší.
Ne, skutečně nerozkliknul. Uprchlík je pro mě něco takového
a před Sirem Wintonem hluboce smekám.
Zato dnešní aktivisté (nevím proč, ale poslední dobou termín aktivista čím dál víc splývá s termínem idiot) třeba Frontex a pod jsou jen obyčejní pašeráci lidí. Bohužel - nevím proč, evropské úřady jen přihlouple přihlížejí. Přitom jak vidět - stačí nemnoho chlapů a dokáží problém značně zredukovat
Sluníčka sice kvílejí, ale výsledek rozhodně stojí za zamyšlení.
To, že je pojem uprchlík nějak definován, to je jedna věc, ovšem nic to nevypovídá o tom, proč ten člověk přichází do Evropy. A nemusíme si nic nalhávat, stačí sledovat zprávy prosakující médii - v Americe najede pravicový extremista do davu. Když se něco podobného staně tady, tak se používá ,,kultivovanější´´ formulace ,, dodávka najela do davu´´ nebo nákladní vůz najel do davu. Kruci - asi tu máme vzpouru strojů !
Ale ať tomu říkáte třeba poutníci, tak faktem je, že se už teď ,,díky´´ jim Evropa zásadně mění, rozhodně to není k lepšímu a zůstává za nimi pěkně krvavá stopa...
Přesně tak - taky dost dobře nechápu, kde se v těch lidech bere tolik nenávisti ! Přitom ten kluk, co řídil tu dodávku, byl taky uprchlík/migrant/přistěhovalec (nehodící se škrtněte), pak mu jeho soukmenovci v medrese vypláchnou mozek a on si udělá projížďku dodávkou. Holt islám je náboženství míru. Jak doplňuje Charlie Hebdo - VĚČNÉHO. A řekl bych, že oni s islámem mají nějakou tu zkušenost, že...
A pak nám pan papež poví, že je vše vlastně OK, že sice nás možná pozabíjejí - možná ne všechny, to je pravda, ale ten pocit, že jsme jim pomohli !
Do jisté míry se dalo ospravedlnit, když se tehdejší papež a jeho suita kámošili s Ádou Hitlerovic. Jednak měli naděláno, aby je taky neposlal na výlet do nějakého ,,kempu´´ jednak Němci jako takoví byli tehdy vcelku nábožensky založení a jsou zdokumentovány případy určitých ohledů německých vojáků vůči duchovenstvu. Zajímavý článek zde:
Ale fakt mi uniká, proč současný papež má tak eminentní zájem na islamizaci Evropy. Nicméně mě těší, že už snad konečně začíná lidem docházet, že je ,,něco blbě´´ Dokonce i zhulenec Doležal prozřel :
Prostě řečeno - nejsem katolík, nejsem muslim, nejsem hinduista. Pro mě za mě, ať si věří kdo chce v co chce, nemám s tím problém. Tedy za předpokladu, že si ty svoje ,,pravdy´´ hlásají ke svý věrným a neprudí s tím ostatní.
Takže z tohoto vyplývá, že mě jednoznačně štve, když papež plácá takové nesmysly. Jaký vidí přínos v tom, že do Evropy ,,pozve´´ desetitisíce a statisíce těch, kteří se zde nikdy neintegrují, naopak, spíše se radikalizují s jejich přibývajícím počtem.
Možná už taky zapomněl (no jo, ta paměť ), že právě tatáž církev, kterou on sám reprezentuje, nebyla vždy tak úplně vstřícná, jako je on - takový Urban II dokonce organizoval křížové výpravy proti muslimům:
Ono církev má vůbec selektivní pamět - takové čarodějnické procesy, inkvizice a tak dál - to už je taky zapomenuto.
Věřím že to zase tak marné není. Kdýž už dokonce premiér, jehož fanouškem rozhodně nejsem a spousta jeho názorů je mi naprosto cizí - tak i tento člověk už ve světle posledních útoků začíná chápat realitu.
Takže věřím, že dříve, nebo později to docvakne i ostatním, Otázka zní, kolik lidí ještě bude muset zaplatit cenu nejvyšší
A pod tenhle článek bych se taky podepsal - velmi trefně napsáno:
Zde je český překlad papežova poselství k Světovému dni migrantů a uprchlíků 2017
4. 1. 2017
K tomu poslednímu kontroverznímu prohláčení třeba zde.
Já tam čtu:
"Jak uvádí česká sekce Vatikánského rozhlasu: "K prvnímu okruhu papež František poznamenává, že ‚přijímat znamená nabízet migrantům a uprchlíkům širší možnosti bezpečného a legálního vstupu do cílových zemí. Proto by bylo žádoucí zjednodušit a zrychlit proces vydávání humanitárních vstupních víz."
Co je divného na tom, že my, odpůrci jich nechceme víc, nechceme je tady, a proto jsme proti takovým postupům, které papež naznačuje? neno to o tom, jestli víc nebo míň. Je to o tom, jestli ANO nebo NE. A že děláme vše pro to, aby si víc lidí uvědomilo nebezpečí z takových postojů plynoucí? Co je na tom k nepochopení? Proč takový rozruch? Nesmíme snad vyjádřit svůj názor? Byť jakkoliv epresivně. Je to skutečný boj o budoucnost této země. A ten, kdo přesvědčí víc lidí, ten vyhraje. Nechci tu islám, nechci tu šariju, které se otevřeně a naplno nezřekli ani čeští islámisti.
Culda ma recht, je to fakt nechutný flus po lidske dustojnosti, ten oprasovanej klerik zrejme nevi uz co roupama, takovou komedii jen provokuje inteligentni lidi, ale mozna je to uz jen demence na pochodu..
Samozřejmě nic. A už vůbec nechábu tan dodatek culdy buldy.
Opravuji: nejhrubčího zrna.
ha ! ha !
rasista se ze mne teprve stal ! - normální zákon akce a reakce, ten funguje a ne, že ne - jak si myslí naši politici a vítači , ale nakonec to pochopí i oni.
klera
- já zase nemohu pochopit, jakou jinou "reakci" čekáte?! nastavit druhou tvář? - no ale my ji přece už léta nastavujeme - a jakýpak máme výsledek? - ještě více nenávisti a ještě více teroristických útoků ...
Zajímavé...takže akce bude zřejmě teroristický útok a reakcí je nenávist k lidem, kteří mají v buňkách zvýšené množství melaninu. Už tak je pro mě těžké pochopit mozek, ale jak funguje tenhle mechanismus...to je prostě záhada.
Jenže k čemu ta vaše nenávist bude dobrá? Převaděče tím nezastavíte, jejich propagandu, že tady je ráj na zemi taky ne, válku a špatný životní podmínky, kvůli kterým lidi prchají, nezměníte, lidi z Maroka a Alžírska, co cítí nenávist k západu a páchají teroristické útoky, tím nezastavíte, tajné služby budou pořád pracovat, jak nejlíp umí, i bez vaší nenávisti...co teda chcete? Vyhnat všechny muslimy z jejich bytů do Afriky a Blízkého Výhodu, i když se většina z nich už narodila tady? Pak budete mít konečně pokoj na duši?
klera
- jakej pokoj na duši? - to přece může skončit jedině válkou - ne, že bychom ji vyvolali my - my se vždycky přizpůsobíme - ale radikálů je už na obou stranách dost, stačí, aby se našel nějakej vůdce.
klera
- se zájmem jsem si přečetla, jak reagují islamisté na papežovo líbání nohou - přijde mi to docela legrační :
promon
- jestli ono to nebude tím, že ti islamisti mají víc rozumu, nežli přiblblí křesťani, vítači a "humanisti"!
Teď jsem to sem chtěl dát, culdabulda. Vypadá to, že ,,instant karma ´´ opět nezklamala
Ale papež zajísté dokáže, že není rasista nejhrubčího zrna a nezáleží mu na troše toho melaninu navíc. Poté co těm klukům umeje kopejtka, tak věřím tomu, že budou tak paf, že naprosto zmateni odtáhnou do jeskyní severního Afganistánu. On je to vlastně filuta.
Zato ti oškliví policajti v Bruselu asi nepochopili, že ten uprchlík, co je už dva roky integrovaný a chce je multikulturně obohatit tím, že jim věnuje svůj nožík a slušně je u toho ještě pozdravil Allahu akbar na něj byli velmi, ale velmi oškliví
To culdabulda - no, rozum bych tomu neřekl. Měl jsem tu ,,čest´´ zažít islám na vlastní kůži v Afganistánu - jěště před válkou. Takže bych to nazval nejspíš fanatismem, ale cílevědomým fanatismem. Rozhodně si ,,nehřejí hada na prsou´´ jak to právě úspěšně provádí celá EU s Makrelou v čele. Pokud si myslí, že je někdo může / chce ohrozit, tak jsou na něj skutečně móooooc oškliví a nejsem si úplně jistý, jestli u toho dostatečně akcentují lidská práva.
"promon", všimněte si, že většina útoků se odehrává v pátek. Prý v pátek je den, kdy projevují nenávist k "nevěřícím"...
Naprostý souhlas Kiera. Naprosto nepochybuji, že by toho litoval. Ono se to hezky pindá, když má kolem sebe Švýcarskou gardu, elitní ochranku a nejmodernější zabezpečení díky neomezeným vatikánským zdrojům. A svou míru empatie vůči rodinám obětí útoků z Paříže, Londýna, Cannes, Berlína atd atd dokázal víc než názorně.
Navíc nemám nejmenší pochybnost, že blízká budoucnost ten seznam obětí podstatně rozšíří. Na to šlověk nemusí být ani věštec
BTW - Můžete prosím, prozradit, jak jste poznala, že to nejsou islamisté? Snad neposuzujete lidi podle barvy pleti?
Já tedy je tedy nepoznám, Obzvlášť když jim korán povoluje oklamat nevěřící tím, že se na ně usmívají, přesto že je z hloubi duše nenávidí. Viz třeba atentátnící z 11/9/2001 kteří vyvolávali dojem naprosto integrovaných spoluobčanů.
klera
- ještě k tomu "melaninu" - já vůbec nechápu, proč by i Evropa měla být čenošská? - vždyť mají přinejmenším celou Afriku a nejméně třetinu Ameriky !
klera
- jenže "my" běloši jsme, ať chceme, či ne - máme svoji kulturu, svá území a tudíž i svá práva, kterých bychom se neměli vzdávat - proč?
A svá území jsme si vlastními silami a prací po staletí budovali, zušlechťovali a zdokonalovali, nepřišli jsme k hotovému. A taky jsme po staletí trpěli válkami, hladomorem, epidemiemi, nemluvě už o bestialitách obou světových válek v minulém století, kdy jsme si všemi silami svůj domov a svoji vlast bránili a umírali pro ni a to i děti, ženy a starci.
A je dost zhůvěřilé, že jsou dnes všechny tyto oběti mávnutím proutku zneváženy, pohrdnuty, zapomenuty a dokonce i popírány ve jménu nikoliv "humanity", nebo "demokracie" - ale světového kapitálu hrstky vládnoucí kapitalistické elity, kterým je blaho nějaké verbeže, kterou nazývá lidem (a to i černochů) - uplně u prd... ! ! !
A pokud se Afrika zbavila bílých kolonozátorů - co jí brání, aby se podobně, jako my zde v Evropě - pozvedla a vytvořila důstojné podmínky pro život svých obyvatel. Inteligentních a vzdělaných lidí, kteří by to dokázali, má - i podle Vašich slov - hodně !
Ale to by se jim do toho nesměl sr... právě ten všudepřítomný "světový kapitál" - kterému jde jenom o drancování a ovládnutí světa a tudíž i Evropy - migrace je toho jenom důsledkem - a proto nevím, proč bychom to měli odpykávat my a zvláště my ve střední Evropě, kteří nemáme ani s kolonialismem nic společného - právě naopak ! - my sami jsme pořád jen něčí kolonií - ani to lithium nezůstane doma - to se vsadím !
A neřekla bych, že trollím - spíše se děsím "trotlení" takových, jako jsou vítači, sluníčkáři a zrádcovští politici !
klera
- na to už se fakt nedá nic říct - leda, že já bych raději vítala Číňany, když už někoho vítat musím ... !
" klera", na mytí nohou není špatného nic. Vímě, že Pán po večeři, když odešel Jidáš, opásal se a umyl nohy svým dvanácti. "...Potom nalil vodu do umyvadla a začal učedníkům umývat nohy a utírat jim je zástěrou, kterou měl uvázanou kolem pasu."Jan 13: 2-5 cs.wikipedia.org/... - Některé křesťanské církve mytí nohou praktikují l dnes.
Asi jde o to, že Papež navíc líbal nohy. V Bibli o líbání nohou není zmínka a Písmo upozorňuje, nejít nad to, co je psáno. Tak to vnímám já. Papež je hlavou katolické církve, je to také veřejná osoba, která je pod drobnohledem a pokud tvrdí, že je zástupcem Boha na Zemi, měl by více dávat pozor na své konání, protože se může stát jeho líbání nohou na veřejnosti, klopýtáním pro mnohé. Jistě v soukromí, kde jej nikdo nevidí, v pokoře může líbat nohy komu chce. Jen mně přijde jeho počin, jako pokora vystavovaná na obdiv světu, čímž si již svou odměnu vybral.
A Pán Ježíš k tomu řekl také své. Matouš 6:1 "Dávejte si pozor, abyste nekonali svou spravedlnost před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce, který je v nebesích..."
Klero - děkuji za odpověď. Pravda, nejvíce mě zajímal váš studijní obor, ale propátrávat to tu nebudu. Tak důležité to pro mě opravdu není. Hodně úspěchů v dalším studiu.
Kartaginče - rozkliknout jmenovku mě občas napadne, ale tentokrát jsem asi měla útlum a jednoduše se zeptala přímo. Diskreditovat Kleru nebo kohokoli jiného nemám zapotřebí. Zde je každý sám za sebe a jistě uznáte, že často se zde mnozí velmi úspěšně diskreditují sami.
Jí to psal, když tam ještě odpověď nebyla, objevila se dřív, neý jsem to odeslal; no anavrhoval jsem to jako poenciálně rychlejší, způsob, jak získat alesspoň částečnou odpověď. A nepředpokládal jsem, že jste se ptala s tím postraním ůmyslem, i jsem to napsal, možná ne dost přesvědčivě, Dofám, že jsem se Vás nedotkl.
Jakpak se asi František cítí dnes, poté co bylo oznámeno, že v Itálii došlo tento týden k 5 znásilněním imigranty? Cítí za ty hnusné činy na ženách, alespoň nějakou zodpovědnost? Asi sotva. Ale vítat je bude dál. Lidičky, opravdu to tady chceme také?
Tak z té řecké akce v Lidlu bych určitě papeže nepodezdříval. To bych viděl jako naprosto ukázkový příklad madistvého vítačského sluníčkářství v kombinaci se silně pokročilým rektálně alpinistickým eurohujerstvím. K vidění to bývá i zde na poradně.
Jen čekám, kdy to nějaký takový aktivista s patřičně nízkým IQ a patřičně vysokou funkcí převede do praxe a začnouu z multikulti předpos*anosti ty křížky bourat i ve skutečnosti.
Možná by to mohli zkusit začít v Riu
to je přece vrchol nekorektnosti - no uznejte!
Nebo tady :
tam by ale asi docela slušně narazili, protože Poláky dobře znám a vím, že si své dokáží obhájit.Za což jim nesmírně fandím. Ostatně - jejich premiérka dokázala, že je ač ženská, má největší koule z celé V4 a krásným obloukem poslala eurohujera Makróna tam, kam patří.
BTW - docela mě udivil tenhle článek :
Takže viděno tímto pohledem, předpokládám, že pokud chytí ty čtyři, kteří se v Rimini dopustili v organizované skupině přepadení, znásilnění a pokusu o vraždu, dostanou asi jeden z těchto trestů
Já jsem si vzpomněla na toho chudáka, co sundal v Korei ten plakát s politickými vůdci a jak byl potrestaný. Už nežije. Kdyby sundal plakát se skupinou Depeche Mode, tak by se mu nic nestalo. Všude se trestá jinak.
A u nás? z historie - Vyšší princip? A ze současnosti - přímá paralela - poslali do basy autobusáka, který namaloval nějakémo politikovy tykadla.
Ale to byla vlastně jeho chyba, protože kdy se prohlásil za aktivistu třeba ze Sto hoven, tak klidně mohl celý autobus přetřít, nebo lézt po střeše pražského hradu a byl by ještě za hrdinu. Jeho chyba, že...
Oprava: závěr mi zkomolil hlasový vsutp na mobilu a já to nezkontroloval, ale aspoň se na počítači vyjádřím podrobněji. Chtěl jsem říci, že ten, kdo takové tvrzení někde četl jako údajný papežův výrok, naletěl dezinformátorovi nebo někde četl autentický výrok, který sám hrubě zkomolil.
A jinak s tímto vláknem končím.. Jednak tu stejně kačdý účastník má svúj apriorní názor, a hlavně nevidím důvod bavit se o neexistujícím výroku.
Mááte pravdu, to je opravdu podivná formulace. Vysvětlil jsem to d doplnění,kde jsem také řekl, že končím, ale beru tolhle ještě jako součást předchozího textu. kterou Vám dlužím.
A na okraj., reakci Klery (o níž si nejsem stoprocentně jist, zda byla určena vám nebo mně) a zvláště její řekněme prudkosti tak úplně nerozumím, ale nebudu po tom pátrat. Jak říkám, končím.
@kartaginec a @klera, rozčilujete se, že se chytáme na špatné, zkomolené překlady. Jaké jsou, takové jsou. Proč sem nedáte odkaz na nějaký správný? Já našel třeba tenhle: forum24.cz/... Vím já, ale jestli je to ten správný překlad, když stejně začíná nejdřív citacemi těch špatných? Hledáte chybu u nás, ale proč něco neuděláte pro informovanost ostatních?
A navíc, místo toho, aby se tu rozebíraly citace papeže, se tu rozebírá celibát. K čemu taková diskuze?
jentak
- o celibátu jsem se zmínila já, neboť mne to napadlo v souvislosti s ostatními zločiny církve, mezi něž počítám i podlézání muslimům a zrazováním křesťanské civilizace, jak to činí současná hlava církve. Na to se snad ani nedá nic říct.
Takže za odbočku k celibátu se omlouvám !
Zdravím. @culdabulda1, se vším, co jste tu napsala, se ztotožňují úplně všichni, alespoň průměrně myslící, Evropané. Je to celé veliký průšvih. A zavinili ho jen a jen politici. Jak politici jednotlivých zemí Evropy, tak politici evropští. Ať si Němci a Francouzi nechají své "přerozdělovací " kvóty. Vždyť je to jasné. Přidávám přehlednou mapu. Ida
@klera: Tak mi otevřeně odpovězte na jednu zásadní otázku. Dole je doslovná citace z vašeho odkazu ze 24.8. Má se vztahovat ta ochrana o které tam papež mluví, na imigranty s Islámským vyznáním, včetně práva šaríja? nebo se to vztahuje pouze na křesťanské migranty?
" ...Třetím okruhem postojů vůči migrantům a uprchlíkům je podpora, která spočívá ve vytvoření takových podmínek seberealizace, aby se mohli rozvíjet ve všech lidských dimenzích podle vůle Stvořitele. Patří sem právo vyznávat náboženství a mít možnost pracovat, učit se jazyk a osvojovat si aktivní občanství..."konec citace
A mimochodem, váš odkaz je špatný. Správný odkaz, přímo na slova papeže je tento:
@klera: Opravdu papež nerozlišuje? Jestli je to opravdu tak, potom je kritika jeho osoby naprosto oprávněná. Já tu větu schválně napsal celou. Pokud má na mysli i muslimy s jejich právem šaríja, tak opravdu buď neví co mluví, nebo ho naprosto nezajímají dopady na naši společnost. A pak si kritiku zaslouží. A kdoví, jestli jen kritiku.
Vám nepřipadá zvláštní, nestandardní, nevím jaké jiné zvolit slovo, že on, jako hlava církve chce importovat do našeho prostředí, něco tak zrůdného, jako je šaríja?
"klera", informace o Islámu, jako o učení může být líbivé, ale něco jiného je, jak se používá v praxi. Každá víra bez lásky se stává fanatickou. Už jsem to psala v jiném příspěvku, co dokázali lidé, kteří se hlásili ke křesťanství, ale vlastně křesťany nebyli, protože neměli lásku ani k Bohu ani k lidem a zrovna tak každé jiné náboženství uctívají lidé a jde o to, jak si učení vyloží, zda mají lásku k Bohu a k lidem, k lidstvu, aby se nechovali fanaticky...protože pak to již není víra, ale fanatismus...
Dobrý den, je zajímavé porovnat odpovědi zde a viz odkaz, resp. netolerance vs. tolerance. Zdravím!
Možná jsem se překoukla, ale nenašla jsem tady nic k problému, který považuju za obrovský:
tito lidé, co přicházejí do Evropy, jsou ve velké převaze mladí, silní muži.
(Námitky, že tomu tak není, už jsem na jiném webu hravě vyvrátila, je to prostě zaevidované těmi "nejlepšími" institucemi jako např. Člověk v tísni.)
Jsou to muži, kteří nejsou zvyklí pracovat, nemají kvalifikaci, ale mají požadavky, prostě co zrovna potřebují, to si berou... A nemají partnerky. To nemůže prostě dobře dopadnout! Jen nepatrná část si někoho najde tzv. normálně (o 50 let starší slepou babičku ), jinak používají a budou používat brutální násilí, protože nemají většinou šanci si najít partnerku. A mají více sil na tuto svoji činnost, ne jako chlap, který přijde utahanej z práce a svalí se na gauč. Tak to prostě je.
Jsem toho názoru, že papež by měl být mnohem uvážlivější ve svém konání i mluvení a měl by i brát v úvahu souvislosti.
No tady v tomto vláknu někteří prohlašují články v tisku za překroucené. Nevím, neumím posoudit, církev je už tradičnš naprostým mistrem v překrucování faktů, ovšem mnozí novináři taky. Ale ať tak, nebo tak, papež si na vidle naběhl už o dost dříve:
že mu haraší na cimbuří prokázal už tady
Možná mu totiž unikla taková ,,maličkost´´ že do koncentráků byli lidi násilně odvlékání a v nich následně likvidování. Z koncentráku byl útěk prakticky nemožný, - nějak jsem si nevšiml, že by někdo migrantům bránil třeba v návratu domů.
Tohle taky nesvědčí o jeho příčetnosti
Myslím, že každý člověk při smyslech vidí spíše opačný jev - migrace přináší do Evropy nejen terorismus - ale i kriminalitu - viz loňský silvestr, nedávné Rimini atd atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.