Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Od včerejška nad tím přemýšlím. Je nějaká definice? Kdo je to? Jaké má (militantní) názory? Byla jsem takto označena a teď nevím, jestli se mám urazit nebo mám být potěšena. Prosím, poraďte
Díky, Mona.
Tak ať to uzavřu. Byla jsem za militantního kočkomila označena jen proto, že neschvaluji kritiku lidí, kteří kočky mají pouze v bytě (spíš nechvaluji provedení, jakým byl ten konkrétní příspěvek podán - evidentně bylo dětinské na něj reagovat, zvlášť, pokud byl celý, kromě poslední věty, mimo dotaz).
Pokud to je militantní názor, pak tedy budu militantní. A kočkomil jsem rozhodně. Asi si to nechám vytisknout na triko.
"Kočkomil" jsem například já . Ovšem jestli taky "militantní", to nevím, ale asi ne. A právě proto, že jsem kočkomil, žádnou kočku doma nemám (byt 1+1 v pražském činžáku). Když jsem před lety žil v domku na kraji Prahy, měl jsem jich v jednu dobu 6. Naučil jsem se na ně mňoukat tak, že mi odpovídaly. Přes den byly často v domě (válely se mi na klíně, na gauči, na topení, v pekáči se sušícími se křížalami...), v noci pak kdesi couraly. Oficiálně bydlely v přístavku, zvaném "dílna", do kterého měly neomezený přístup. I po letech se snažím s náhodně potkanými kočkami pokecat, ale už jsem vyšel ze cviku, takže mi málokterá odpoví
.
V současnost jen sbírám kočky neživé, v nejrůznějším provedení (mimo plyšových). Mám jich už nepočítaně
Tak kočkomil je myslím jasný - ten, kdo má rád kočky. A militantní? V extrému třeba ten, kdo nesnese, aby se o kočkách řeklo cokoli špatného a okamžitě je intenzivně slovně brání. Přitom přímo názory nemusí mít militantní.
Takže kočkomila bych viděl jako pochvalu, ovšem militantního kočkomila, jako někoho, kdo to s láskou ke kočkám přehání v tom smyslu, že je přehnaným způsobem brání za každou cenu. Takže by stálo za to, aby ses trochu zamyslela a pokud do té kategorie podle mého vysvětlení nazapadáš, ber to trochu jako pochvalu a pak to pusť z hlavy
Když já to nevím, jestli tam spadám. Proto bych chtěla vědět víc. Bráním je za každou cenu? To si nemyslím. Stavím na první místo? Taky ne. Snažím se pomocí klidem, kteří mají s kočkami problém? Ano. Obořuji se na lidi, kteří jsou dle mého zabednění? Ano, ale ne jen kvůli kočkám. Nekurak2 by mohl vyprávět...
Proto chci vědět, jaké extrémní názory prosazují, abych mohla být označena za militantní...
Milit. kočkomil je člověk, který okamžitě startuje na ostatní v zájmu obhájení koček, bez ohledu na to, že různí lidé, ač mohou mít kočky rádi, mají různou míru benevolence vůči jejich chování. Např. jednomu nevadí, že se mu válí v křížalách (že, Magdon?) a jiný by zahájil "letecký den koček", že Blešíku? Jde o to, co a kolik kočkám dovolíme, nebo odpustíme, jak jsme byli vychováni, jakou představu máme o hygieně, nemocech, parazitech atd. Přesto všechno můžeme své kočky milovat. Milit. kočkomil ale považuje lidi, kteří dávají kočkám určité hranice, za tyrany a okamžitě se proti nim staví. Nevím, jestli to je Váš případ, doufám, že ne, asi jste se někoho dotkla a on Vás takto vnímal, nebo Vás chtěl jen "sejmout". Jasdně vymezené hranice by neměly mít jen děti, ale i kočky, či lidé k sobě navzájem.
Obhájení koček v jakém smyslu? Pokud vás zajímá konkrétní příspěvek, mrkněte na poradte.cz/... a reakci mojí a @promon. Ať si to čtu jak si to čtu, nějak v tom nevidím obhajobu koček.
Á, koukám, že máte neukojitelnou touhu se v tom nadále patlat - no budiž.
Ano, označil jsem Vás za militantního kočkomila a to pro tuto větu, kterou jste mě počastovala
Pokud někdo tvrdí, že zavřít kočku v bytě bez možnosti pohybu venku není OK, že se chová jinak, než když může ven a ohání se špatnými zkusenostmi zdejších tazatelů...to je opravdu (ne, nebudu sprostá!)
A pak mě docel rozesmálo to srovnání s autem a pásy a podobné irelevantnosti. Přitom situace je velmi prostá - někdo považuje za OK když psa přiváže na metrový řetěz k boudě - adekvátní tomu je zavřít kočku do bytu. Správně píšete, že každá kočka je jiná povaha, že každá má jiné nároky na prostor, výběh atd.
Ale už Vám poněkud uniklo, co budete dělat, pokud si tedy koupíte kočku a pak zjistíte, že má v povaze volnost - tak ji jako pustíte z bytu ven? Jak už jsem psal, máme doma spoustu zvířat, kočky a psy nevyjímaje. Kočky mají naprostou volnost, přesto se stále dobrovolně vrací - takže jim asi u nás zle není.
Můj názor je jasný a přesto nenapadám lidi, kteří postavili kočku na piedestal božstva, které může vše, může dle libosti likvidovat doma cokoliv, napadnout kohokoliv. S jedinou vyjímkou - nemůže ven.
Místo toho se dozblbnutí řeší, jestli někdo není kočce nesympatický, jestli není frustrovaná tím, že se posunula skíň o půlmetr doprava a podobné pitominy. Ale i když jsou mi tyto příspěvky k smíchu, nikoho jsem kvůli nim nenapadl stejně neomaleně, jako Vy mě.
Proto jsem Vás nazval militantním kočkomilem.
A klidně můžeme ošoupávat klávesnice dál a dál, že...
No, koukám, že šťourat se v tom chcete vy a zbytečně ošoupávat klávesnici (u mě to nehrozí, mám dotykáč). Já položila jednoduchou otázku. Kdo je militantní kočkomil. A co vy? Zase slohová práce mimo téma. Trochu se v tom pak ztrácím. Až někdo založí dotaz, kočka v bytě nebo venku, tak by to bylo vhodné. Takhle je to jen mimo.
A pokud už chcete nějaké vyjádření, nikdy v životě jsem netvrdila, že mít kočku zavřenou doma je to nejlepší, co pro ni můžete udělat. Nikdy! Zato si stojím za každou radou ohledně psychiky koček. A nejsem jediná. Nejsou to výmysly. Těžko můžu někomu radit: kočka se vám vyčůrala do pantoflí? Nevadí, zmlaťte ji, protože vy šéfujete a pak ji vyhoďte z baráku. Vlastně to klidně můžu radit, ovšem militantnosti mně to nezbaví, jen už nebudu označena jako kočkomil, co? A dotycnemu to nepomůže. To, že zde čteme o problémech s kočkami je logické. Lidé chtějí radu, když si poradit sami neumí a ne, když si žijí s kočkami dlouhá léta spokojeně. A takových spokojených lidí (i koček) je mnohem víc. Nikdo tu kočky na piedestal nestaví, jen se hledají kompromisy, aby se všem žilo lépe.
Byl jste to vy, kdo první hodil kamenem: JSOU TO NEHORÁZNÉ PLKY - to jste napsal vy a na tuto větu jsem také reagovala tak, jak jsem reagovala. Toť vše. V doplnění otázky už jsem to zmiňovala. Bylo to dětinské, no co, evidentně to bude nakažlivé, že? Ovšem pokud se cítíte uražen něčím, co jsem ani nevyslovila (nenapsala), no potěš. Tak to se někomu (ano někomu, protože tak jsem to také formulovala předtím) hluboce... (ne nebudu to psát)...
Prosím, kdo je tedy militantní kočkomil? Je nějaká definice? Jaké má názory? Díky, Mona
militantního kočkomila - a "zvířatomila" vůbec - si představuju tak, že s kalašnikovem v ruce brání své miláčky před rozlíceným davem.
Já osobně si ale dovedu docela dobře představit, že bych bez výčitek svědomí zabila člověka, který by nějaké zvíře týral !
lililil
- ale člověk má větší cenu jenom pro lidi ! - a "zvířatomilové" uznávají rovněž i cenu zvířat ! - ale to se některým lidem špatně vysvětluje - stejně jako nejde vysvětlit víru v Boha !
To jsou podle mě lidé, kteří jsou schopni klidně i vulgárně zrušit člověka, který si dovolí napsat, že si pořídil kočku a nedej bože už ji z rodinných důvodů nemůže mít a militantní kočkomilové mu napíší jaká je zrůda, co si to dovoluje atd.nebo když nějaký chudák napíše, že jim kočka zasejří úplně všechno, protože nemá ráda malé dítě v rodině, tak militatntní kočkomil napíše, že mají dítě separovat dítě do jedné cimry, aby kočka nebyla stresovaná. Nebo, když si někdo nemůže dovolit zaplatit x tisíc operaci a další nákladnou léčbu kočky, tak nejlépe se zadlužit nebo jít pod most, aby kočka nestrádala. Prostě lidé, které nechápu. Zvíře je zvíře a člověk je člověk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.