Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na Jakýho doktora?

Od: paixan* odpovědí: 19 změna:

Chtěl bych se stát doktor, ale skoro všechny doktoři jdou přes gymnázium a vysokou školu (dohromady asi 9-10 let učení). Můžete mi napsat nějakýho doktora, který se učí mnoho míň nebo lehčeji. Nepište mi prosím zdravotní setru apod.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

7x
Dr. Voštěp.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, každý lékař se vzdělává celoživotně a musí mít nejdříve VŠ vzdělání - to je základ pro výkon tohoto povolání. Zdravím! doplněno 06.08.17 12:02: Jenom poznámka. Tento dotaz (ač zní podivně) byl původně v rubrice o výběru školy, tak mladý tazatel chtěl poradit asi seriozně. Doufám, že po přesunutí otázky do rubriky o humoru, se tazatel dobře baví a svou budocnost lékaře přestal řešit.

hodnocení

3x

Když jsme v té rubrice vtipů - tenhle znáte?

Sedí dva mládenci u piva a ten jeden povídá: "Ty vole, když si představím, jakej já jsem inžinýr, normálně se bojím jít k doktorovi."

ovczaak*
hodnocení

3x

vím,jak na to bez gymnázia i vysoké školy...

zaregistrován zde jste,to byl první krok. teď už jen odpovídejte na dotazy. doporučuji hlavně v rubrice zdraví,tam vždy pište -" navštivte lékaře"

po dosažení 45 ohodnocených odpovědí a zároveň 8 procent ohodnocených získáte zde vytoužený titul...*smich2*

hodnocení

2x

Chtít sice můžeš, ale mně stačí tvoje čeština a je mi jasné, že z tebe lékař nikdy nebude. Z tebe nebude ani felčar, ba ani ta zdravotní sestra, pokud urychleně nepřidáš v učení. A když budeš trvat na tom být lékařem, tak se v tvém případě připrav na mnohem delší studium, než je těch běžných 10 let*uf*

Čeština je to sice zajímavá, ale tazatel/ka zde nedávno psal/a, že není české národnosti.

poradte.cz/...

doplněno 06.08.17 13:40:

Však já reaguju pouze na poznámku o jazyce; to ostatní v dotazu nemá smysl komentovat, to je jasné. :-D

doplněno 08.08.17 16:01:

A všichni mají určité problémy s češtinou? Každopádně je poněkud nepříjemné neznat pohlaví tazatele (špatně se potom odpovídá).

Ona ta čeština v tomto případě není až tak podstatná. Jde o význam dotazu, který bez omáčky zní: Jak se stát doktorem (ať již čehokoliv) bez studia? :-D

paixan*
hodnocení

tento účet je použiván více lidmi)

Tohle jsem mu chtěla napsat taky

kozlik
hodnocení

1x

U takového doktora co se tu doktořinu příliš nechce učit bych se nechtěl léčit. Každý doktor musí projit vysokou školou a tam se asi nedostaneš bez úspěšného absolvování střední školy. Asi nejlépe gymnázia. Pokud se ti nechce učit tak o doktorovi raději ani nepřemýšlej. Doktořina není něco jako např. prodavač na tržnici kde na to žádné vzdělání není třeba.

Bezva odpověď.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobríý den. Na lékaře všeobecného nemusíte umět češtinu na jedničku, tak nevím, proč se do Vás zdejší rádcové navážejí. Chcete-li léčit lidi, tak bez výborných znalostí chemie, biochie, biologie, fyziky a matematiky se na VŠ neobejdete. A musíte mít samozřejmě maturitu. Je celkem jedno, kde ji uděláte, když následně zvládnete příjímačky na VŠ na výbornou a dostanete se mezi ty vyvolené, které na školu přijmou. A žádný budoucí MUDr. se neučí málo. Učí se moc, moc, moc a ještě více. Bohužel, celých 6 let.

hodnocení

0x
Zubař o rok kratší studium.
Nejlépe gympl plus 5 let VS (všeobecné lékařství je 6 let). Zubarina je o něco málo lehčí než všeobecna medicina.

hodnocení

0x

Dr.Bolito nebo cestny doktor.

hodnocení

0x

Třeba otevřou nějakou fakultu v Plzni...

hodnocení

0x

Na doktora "Cvacha" to dotáhnete raz dva...:-D

hodnocení

0x

Paixan, řekni, ty bys byl ochoten svěřit svůj život takovému lékaři, který se učil méně a lehčeji? Důvěřoval bys mu? Nebo k němu poslal mamku a tátu, aqby je vyléčil? Neblázni! :-D

bambula*
hodnocení

0x

Do Afriky mezi šamany

culdabulda1*
hodnocení

0x

co nějakej léčitel? - těm stačí "přikládat ruce" a vydělají si tisíce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]