Nejste přihlášen/a.
Nejsem Češka (a ani z Ruska, Ukrajiny,..), takže někdy se mohou objevit slova, která neznám nebo zapomínám.
сливки в порошке с закрепителем =prostě potřebuji vědět, jak se říká šlehačce v prášku s... (tužidlem, zhušťovačem...)
Předem děkuji za dobré odpovědi.
(Z ruštiny do češtiny.)
Šlehačka v prášku se ztužovačem.
(Podle mě je to ale otázka do jiné rubriky - do "cizích jazyků".)
Jinak pokud vám jde o použití - nechcete si raději koupit normální šlehačku? Když se dívám na složení té práškové, jde mi z toho hlava kolem: nakup.itesco.cz/... .
Jíst bych to asi nechtěla.
V Lidlu nenakupuju, ale zkuste se podívat sem: lidl.cz/...
Ty stránky znám velmi dobře a už jsem odtamtud také některé věci zkoušela - mj. tento krém: kulinariya123.blogspot.cz/... .
(Rusky umím.)
No, to mě napadlo před 5 minutami , děkuji.
Do té rubriky jsem to chtěla dát, ale tam nejspíš moc lidí nezajímá kuchařství..
Já vím já vím. Poprvé se na to chystám, předtím to byla jen a jen normální šlehačka, jenom jsem se narazila na jeden recept, kde jsem to opravdu chtěla vyzkoušet. Jinak normální je lepší než v prášku.
Když se tak dívám na tu stránku Tesca, nevíte jestli má takový "vyhledávač produktů"i Lidl? A ještě: Ovládáte ruštinu?
ten recept: kulinariya123.blogspot.cz/...
Ať čtu, jak čtu, pořád tam vidím jen "взбитыми сливками с закрепителем или желатином" - tu v prášku tam nějak nemůžu najít. Možná, že ten "крем "Шанти" (hledala - nenašla) bude něco podobného jako tohle - příchutě jsou různé
" Krem Şanti"je, jak píše autorka blogu, právě ta sušená "šlehačka"z rostlinného oleje, která se prodává v Turecku. kulinariya123.blogspot.cz/...
Ale já bych to tam nedávala - kvalitě to rozhodně neprospěje...
Obecně šlehačka v prášku dle zkušeností uživatelů žádný ztužovač nepotřebuje, po správné přípravě se neroztéká a drží tvar velmi dlouhou dobu. Takže přímo Šlehačku v prášku se ztužovačem asi nekoupíte...
Pokud byste na ztužovači trvla, pak zkuste Smeta-Fix Dr.Oetker, jde bez problémů použít do šlehačky v prášku.
сгущенный крем
Znám tedy šlehačku v prášku a k zahuštění se používá ztužovač šlehačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.