Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

(ruský jazyk)jak se řekne šlehačka s

Od: paixan* odpovědí: 10 změna:

Nejsem Češka (a ani z Ruska, Ukrajiny,..), takže někdy se mohou objevit slova, která neznám nebo zapomínám.

сливки в порошке с закрепителем =prostě potřebuji vědět, jak se říká šlehačce v prášku s... (tužidlem, zhušťovačem...)

Předem děkuji za dobré odpovědi.

doplněno 24.07.17 15:54:

(Z ruštiny do češtiny.)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Šlehačka v prášku se ztužovačem.

(Podle mě je to ale otázka do jiné rubriky - do "cizích jazyků".)

doplněno 24.07.17 16:05:

Jinak pokud vám jde o použití - nechcete si raději koupit normální šlehačku? Když se dívám na složení té práškové, jde mi z toho hlava kolem: nakup.itesco.cz/... .

Jíst bych to asi nechtěla. *co*

doplněno 24.07.17 16:21:

V Lidlu nenakupuju, ale zkuste se podívat sem: lidl.cz/...

Ty stránky znám velmi dobře *palec2* a už jsem odtamtud také některé věci zkoušela - mj. tento krém: kulinariya123.blogspot.cz/... .

(Rusky umím.)

paixan*
hodnocení

No, to mě napadlo před 5 minutami :-D, děkuji.

Do té rubriky jsem to chtěla dát, ale tam nejspíš moc lidí nezajímá kuchařství..

paixan*
hodnocení

Já vím já vím. ;)Poprvé se na to chystám, předtím to byla jen a jen normální šlehačka, jenom jsem se narazila na jeden recept, kde jsem to opravdu chtěla vyzkoušet. Jinak normální je lepší než v prášku. *srdce* Když se tak dívám na tu stránku Tesca, nevíte jestli má takový "vyhledávač produktů"i Lidl? A ještě: Ovládáte ruštinu?

ten recept: kulinariya123.blogspot.cz/...

Ať čtu, jak čtu, pořád tam vidím jen "взбитыми сливками с закрепителем или желатином" - tu v prášku tam nějak nemůžu najít. Možná, že ten "крем "Шанти" (hledala - nenašla) bude něco podobného jako tohle - příchutě jsou různé

(ruský jazyk)jak se řekne šlehačka s

" Krem Şanti"je, jak píše autorka blogu, právě ta sušená "šlehačka"z rostlinného oleje, která se prodává v Turecku. kulinariya123.blogspot.cz/...

Ale já bych to tam nedávala - kvalitě to rozhodně neprospěje...

(ruský jazyk)jak se řekne šlehačka s #2

Také bych se obešla - radši běžnou šlehačku (a nejlépe z Rakouska).

hodnocení

2x

Obecně šlehačka v prášku dle zkušeností uživatelů žádný ztužovač nepotřebuje, po správné přípravě se neroztéká a drží tvar velmi dlouhou dobu. Takže přímo Šlehačku v prášku se ztužovačem asi nekoupíte...

Pokud byste na ztužovači trvla, pak zkuste Smeta-Fix Dr.Oetker, jde bez problémů použít do šlehačky v prášku.

paixan*
hodnocení

Jojo. Jenom jsem viděla něco takového v Lidlu, ale to bylo opravdu dávno (teď tam moc nechodím). Jinak *palec*

ladinpraha*
hodnocení

0x

сгущенный крем

doplněno 24.07.17 15:57:

Znám tedy šlehačku v prášku a k zahuštění se používá ztužovač šlehačky.

paixan*
hodnocení

Nejspíš jste nepochopil otázku, z ruštiny do češtiny. Potřebuji vědět, jak to bude v češtině ne v ruštině, kromě toho сгущенный крем je krém z slazeného zahuštěného mléka (např. salko)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]