Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ode dneška nekouříme - je to pravda?

Od: fram odpovědí: 332 změna:

Kuřáci na chodníku

- Ode dneška nekouříme - je to pravda? Místo aby obsluha jásala za ozdravění pracovního prosředí, už koumá jak vydělat. První zaznamenatelný uhyb je, že se okamžitě zacpaly chodníky stolečky "venkovního posezení" všech pidi občerstvení a kavárniček. Jedna hospoda takhle "obalila" celý roh až na metr šířky. Takže 1. Není kudy chodit, 2. Nedá se otevřít okno, jinak se do bytů line dým 3. V oknech nad "zahrádkou" musí poslouchat víc - přinejmenším - šumu hovoru zezdola. Dalších několik vychytávek se prý připravuje. Přinese nekuřácký zákon tedy vůbec něco?

+ Alespoň že zmizely obří Malboro bilboardy, které k nám přinesla sametová...

332 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

11x

je strašné, že komouši se o naše zdraví vůbec nestarali, mohli jsme si kouřit úplně všude - fakt děsné doby ! Taky jsme neměli jídlo plné chemikálií a rakovinových sajrajtů - neboť jsme neměli ani co žrát a chcípali jsme hladem.

Při vzpomínkách na ty časy se jen otřeseme hrůzou a tím více jsme vděčni za tu demokracii a bezbřehé svobody, které nám velká listopadová revoluce přinesla - mimo ochrany zdraví národa taky rozvoj ničím neomezovaného intelektu všech vrstev společnosti, inkluzi netušených hodnot, dřímajících v národě a hlavně kulturní obohacení, které nám přinášejí naši muslimští bratři a jejich Alláh.

Jako pěkná ironie k potlesku.

nekurak*
hodnocení

8x

Tak konečně ten zákon začal platit. Mělo to být zavedené už dávno a nyní by už to snad lidí brali jako samozřejmost a nebylo by okolo toho tolik křiku hlavně ze strany pomatených kuřáků. Teď ještě aby se ten zákon začal pořádně a všude dodržovat a aby se to i hlídalo a pořádně trestalo ty neukázněnce kteří to nebudou dodržovat a nebo se to budou snažít nějak obcházet. Kouření je zlozvyk a velké svinstvo a proto je proti tomu třeba bojovat všemi rozumnými prostředky.

Pokud jde o to venkovní posezení před hospodami a restauracemi tak to tu je už zvykem pěknou řadu let a nějaký zákaz koučení v hospodách a restauracích na to snad nemá vliv. Ano někde ty venkovní posezení roztahují na chodnících trochu příliš, ale to je už jiná věc a s kouřením to asi nemá nic společného. Ono se to kouření mělo zakázat i tam, protože i tam mohou kuřáci obtěžovat nekuřáky.

Ten zákon byl šit pro takové, jako jste bohužel vy.

pb®

Kamarádka žije v Anglii už víc než 10let, kde tenhle zákon taky už léta platí. A víte co říkala? Že po zavedení zákazu kouření se nestalo nic, vůbec nic. Prostě si na to lidi zvykli. Tak jako si zvykli na to, že dříve se běžně kouřilo úplně všude snad včetně čekárny u doktora, tak dnes by to nikoho nenapadlo.

A ten zákon je dělaný hlavně kvůli kuřákům, kteří se všichni holedbají, jak jsou svatí a mají na hlavě 3 svatozáře, že nikdo ale opravdu nikdo z nich nikdy nekouřil nekuřákovi pod nos, ba ani vajgl a dokonce ani popel nikdy neodhodil na zem ale jen do popelníku. Prostě si za to svým arogantním chováním mohou kuřáci sami. A teď se třepou jak ratlíci, protože cigareta je návyková droga a oni se děsí toho, že nebudou mít kde fetovat. No jo, šroubek se pomalu utahuje.

nekurak*

pb: Ano chce to určitý čas a lidí si na to zvyknou a budou to nekouření v hospodách a restauracích brát jako samozřejmost. Pamatuji si jak kdysi před léty se snížilo rychlost v obci ze 60 km/h na 50 km/h a taký bylo dost takových řidičů co se jim to nelíbilo. Nyní už to snad každý bere jako samozřejmost, že v obci je povoleno jezdit maximálně 50 km/h i když je dost idiotů co to nedodržují, ale ti by asi nedodržovali v obci ani 100 km/h kdyby taková rychlost byla povolená. Takových příkladu by se dalo najít více.

Změnilo se hodně, ale to se v dnešní době nepřiznává! ekonomika.idnes.cz/... , ale to se vás už netýká!

alten*

to pb : S první částí příspěvku absolutní souhlas. K druhé části - nemyslím si, že důvody, které uvádíte byly hlavní hybnou silou pro vznik protikuřáckých zákonů u nás i ve světě. ( Popisované chování kuřáků není podle mne podstatnou příčinou "rozjetí" boje proti kouření ).

doplněno 13.06.17 13:15:

to dvd99 : změny, které jsou popisovány ve vašem odkazu se týkají téměř výlučně ekonomiky - je to pokřivený, jednostranný pohled na společnost, kde ekonomické aspekty překrývají vše ostatní. Chybí ucelený, vyvážený pohled na problémy. Ekonomika není univerzálním všelékem ( naopak -zdraví, kvalita života, mezilidské vztahy, životní prostředí, přírodní zdroje - v těchto a mnoha dalších oblastech má ekonomika spíš negativní vlivy, než aby byla všeobecným přínosem.Tvrdé střety vyvolává velmi často tam, kde se protínají ekonomické zájmy s přírodou- životním prostředím a lidským zdravím. Také kouření se to přímo týká ( ekonomika versus zdraví ).

Ad nekurak - Ono se to kouření mělo zakázat i tam, protože i tam mohou kuřáci obtěžovat nekuřáky.
Nebojte se, taky na to dojde. Omezovat se bude až do okamžiku, kdy se to státu přestane vyplácet.

alten*

to jedubabicka : Podle mne je velká pravěpodobnost, že takový okamžik nikdy nenastane. Jestliže tabákový průmysl zaznamená ( v průběhu času ) určitý útlum, pak už nikdy nenastane jeho nový boom ( za předpokladu, že nedojde k fatálnímu zlomu v rozvoji lidské civilizace ).

doplněno 13.06.17 14:38:

to nekurak - 02.06.17 00:30

"Moje" demokracie ani "vaše" demokracie nikde nezačíná, ani nekončí. Demokracie je prostě forma vládnutí, kdy "vládne lid" prostřednictvím svých zvolených zástupců. ( Často se užívá rčení, že "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých" , je to ale velmi nepřesné, až téměř nic neříkající vyjádření ).

72mona3*

Ano, byl shit (šit) *smich*

Souhlasím ;)

Ano tento zákon měl již platit dávno. Kuřáci ať si klidně umárají, ale hlavně, že s tím nebudou obtěžovat nikoho v hospodách, nemocnicích a zoologických zahradách. Kromě tohoto zákona bych ještě zdražil cigára třeba 300Kč za krabičku a samozřejmě přirazil daň na tabák, aby to odradilo i ty notorické baliče.

alten*

to samurraj: Naprostý souhlas. Také jsem v mládí začal kouřit, ale přestal jsem ve chvíli, kdy mi to začalo velice "chutnat". Není nemožné přestat, je to jako s každou drogou - uhlídat si hranici, kdy vzniká závislost. Zbavit se pak závislosti je obtížné.

doplněno 13.06.17 14:20:

to jedubabicka - 02.06.17 06:18

... nevím, jestli takové pravidlo platí. Podle všeobecné praxe se zdá, že ano. Masívní rozvoj průmyslové výroby evidentně planetě Zemi neprospívá, spíš škodí - potažmo škodí lidstvua všemu živému. Zastavíme ho proto? Kouření však kuřákům škodí a nekuřákům je nepříjemné. Pozitivní přínos kouření může být snad jen "kuřákova eufórie". Myslím, že aktivní boj proti kouření začal proto, že boom informačních technologií (digitální data, databáze, výpočty, statistiky atd.) umožnil silám, které ovládají "chod společnosti" zmapovat situaci a analýzou dospěly k závěru, že na tomto kroku (útlum tabákového průmyslu, kouření všeobecně) lze "vydělat" ( kritériem je opět světová ekonomika, nikoliv ekonomiky jednotlivých států). Je to prostě jeden z "dílčích dopadů" globalizace. Ta je nutným předpokladem pro účinné "utahování šroubů" v rámci lidské civilizace. Jestli to přispívá k "záchraně lidstva", nebo naopak k rozkladu systému či jinému zlomu v jeho vývoji, netuším. Každopádně jde o prachy. Jednotlivec není schopen zmapovat penězovody tak, aby "přišel věci na kloub".

spikub*
nekurak:Můžete mi říci jak chcete trestat chlapy pár let před důchodem, nebo důchodce? Je to velmi početná skupina lidí. Někteří vdovci.Celý život byli zvyklí po šichtě 2, 3x týdně na dvě točený, pár, slov o životě a cigáro ve výčepu, kam nikdo netahá děti a nevaří se.
Znám jich hodně. Tito lidi mají odmakáno 40 a více let. To jsou vsichni pomatení? Vy a tento zákon je stavíte pomalu na úroveň kriminálníků.
Nevím kolik je Vám let, ale co budete dělat Vy, až někdo bude omezovat vaše zvyky po 60ti letech života?
Buďte prosím tolerantní, taky jednou budete starší a leccos se Vám nebude líbit.
doplněno 05.06.17 19:55: nekuřáku..jásejte. Podporu máte. Je to z dnešních zpráv:
O dalším omezení ve prospěch nekuřáků je ale podle něj brzy hovořit. „Když je opatření moc, tak to taky není úplně zdravé. Myslím, že náraz způsobený novým zákonem bude velký, takže bychom další omezení měli nechat chvíli být, pozorovat, jak se s tím veřejnost vyrovná, a teprve pak o tom zase začít přemýšlet.“ Poslanec Leoš Heger.
Otevřeně přiznává další utahování šroubů. My tolerantní alespoň víme koho nevolit.

sebod*
hodnocení

4x

Vážený nekuřáku. Víš kam vede přemíra zákonů? Podívej se např, na severské země. Tam naprosto padl model rodiny. Díky zákonům. Tam nemají například rodiče nárok na dítě, ale stát. Pomaličku polehoučku se tento model vkrádá i sem k nám. Podívej se na slavné USA. Tam se bez zákona lidé nejdou ani v.srat. A jak to tam vypadá? A zase se budu opakovat, lidé nepotřebují tolik zákonů, potřebují výchovu. Potřebují se naučit samostatně myslet a jednat. Rozpoznat zlo a dobro. Zákony na všechno potřebují burani a omezení lidé. Ti potřebují mantinely - nalevo 5 cm, napravo 5 cm. Ty jsi krásný vzorek takových lidí. Všimni si, jak tady nikdo nikoho neuráží a nenapadá. Kromě Tebe *zed*. Jsi neurvalý hulvát, který nedokáže vést diskuzi. Nedokáže argumentovat. Velice živě si takového zakomplexovaného člověka, jako jsi Ty, dokážu představit coby vykonavatele "spravedlnosti". Takoví jako jsi Ty, kdysi upalovali jiné lidi na hranicích... Ve jménu SVÉ pravdy *blee*

nekurak*

sebod: Vidím, že tebe asi musí dost hodně štvát to, že se ti nedaří prosadit ty tvoje zvrácené názory jako jediné zprávné a proto v zuřivosti z toho už začínáš přecházet na bezcharajterní nadávky. Na tebe a tebe podobných je velmi dobře vidět co to kouření dokáže z některými lidmi udělat.

culdabulda1*

nekurák -

no - při čtení Vašich příspěvků mne tak nějak napadá, že kouření mimo to, že chutná - taky povzbuzuje myšlení a inteligenci.

nekurak*

culdabulda1: To snad ani nemůžeš myslet vážně, že kouření povzbuzuje inteligenci. Na mnohých kuřácích je vidět, že jim to asi tu inteligenci spíše otupuje.

ccc*

Někomu kouření zvyšuje inteligenci, někomu snižuje a jsou i lidi, kteří jsou vypatlaní od přírody bez vlivu nikotinu a ještě to prezentují v diskuzích.

nikdo*

Nekuřáku, víte co budu dělat, až umřu? Jako celoživotní nekuřák se obětuju, a naučím se kouřit. Budu vás chodit strašit cigeretou. Zapálenou. A budu vám ve snu foukat kouř do obličeje. To bude váš trest za netoleranci, s jakou se chováte ke kuřákům. A basta.

doplněno 06.06.17 17:22:

Nekuřáku, ty máš strach... Ty ještě věříš na strašidla? Nééééé. Nevěřím. Kolik ti je let? Tak mladej a už zarputilej nekuřák.

nekurak*

Dělej si co chceš, mne je to jedno. Jedno je ale jisté a to to, že těmi tvými hloupými, nesmyslnými a ironickými kecy porušuješ pravidla této poradny, ale proč to nevyužít když to tu asi nikdo nehlídá. Je to něco podobného jako s těmi neukázněnými kuřáky. Když je nikdo nehlídá a dovoluje se jim ten jejích zlozvyk provozovat jak se jim zachce tak to hned zneužívají velkou netoleraci vůči nám nekuřákům.

doplněno 07.06.17 01:10:

sebod: Tak vidím, že tobě vůbec nejde o nějaké kouření nebo nekouření, ale především o co největší veřejnou prezentaci tvoji hlouposti.

sebod*

nekurák. Já nic neprosazuji, jestli sis nevšiml. Jenom jsem napsala svůj názor. Vadí Ti, že ho má někdo jiný? No, to máš potom blbý *smich*

Jinak nauč se číst, nebo si jednu v klidu zapal a popřemýšlej :-D. Už jsem Ti tady psala, že jsem NEKUŘÁK . A Tobě bych radila, prostudovat si životopisy opravdu chytrých lidí ve světových dějinách. Možná zjistíš, jak MOC jich kouřilo ! A MOC kouřilo :). Takže když obrátím to, co jsi napsal. Ano, je vidět, co z nich kouření udělalo. *haha*

danys*

sebod: můžete si s nekuřákem podat ruce, myslím, že si nemáte co vyčítat. *smich*

sebod*

danys. už moje babička mě učila : Na hrubý pytel, hrubá záplata *smich*. Jinými slovy, zvolila jsem vedení diskuze v duchu nekurakovi konverzace. Přizpůsobila se mu. *haha*

doplněno 04.06.17 09:20:

nekuřákovy *hi*

Takhle to bude pokračovat ;)

Miloš Čermák

Ať žije zdravá výživa!

Přitočil jsem se k pultu, zatáhl co nejvíc břicho a řekl jakoby nic: "Prosil bysem dvacet deka bůčku."

Ale už podle toho, jak se na mě prodavač podíval, jsem věděl, že je zle.

"Máte průkazku?", řekl neoblomně.

"Ale šéfíku," opáčil jsem, doufaje, že to nezní příliš prosebně.

"Bez průkazky ani prd," zavrtěl hlavou. Rozhlédl se po řeznictví a zbytečně nahlas pronesl: "Přece se nedostanu kvůli kusu tlustýho do průseru, že jo."

Bylo to ponižující, a to jsem ani neřešil, jestli tím "tlustým" myslí mě, anebo vystavený bůček.

Pohled na něj mě bolel! Dal bych si ho, až bych brečel. Krčil se úplně v rohu chladícího boxu. Nebyla u něj žádná cedulka ani cenovka, přesně podle zákona. Zato před ním byl štítek s červeným nápisem: "Pouze pro držitele zdravotního osvědčení A+".

Když vláda začala omezovat kouření, většina z nás to nějak skousla. Bouřili se jen ti potrhlí liberálové. Vyhrožovali, že to začalo kouřením a skončí to povinnou zdravou výživou, a my jsme se jim smáli.

Nevěděli jsme, že to půjde tak rychle!

První seznam nedoporučených potravin vyšel ve Sbírce zákonů v roce 2021. A pak se rok od roku rozšiřoval.

Nedoporučené potraviny se mohly prodávat, ale jen těm, kteří absolvovali zdravotní test s výsledkem A+. Obnášelo to běžné věci jako měření cholesterolu a tlaku, plus sportovní testy. První rok jsem tou šaškárnou prošel celkem dobře, teda až na Cooperův test, kvůli kterému to nakonec bylo jen A-.

Píšu "jen", ale od té doby to bylo jen horší. Postupně jsem musel zapomenout na všechna červená masa, tuky a nakonec i bílé pečivo.

"Takže co to bude, šéfíku?", zahlaholil prodavač.

"Půl kila kuřecích prsou," řekl jsem. S tím už obvykle slušnější prodavači žádné štráchy nedělali. Kuřecí se až tak nesledovalo.

"Ukažte průkazku," řekl ten ksicht.

Vytáhl jsem legitimaci, kde bylo hned pod fotografií velké C-.

"Tak na to kuře taky zapomeňte," zakroutil hlavou.

Objednal jsem si rezignovaně dvě balení sojového masa. S posměšným výrazem pro ně sáhl do regálu a namarkoval cenu. Bylo to necelých padesát korun.

Zaplatil jsem a dal si ten sojový hnus do igelitky. A teprve pak, když už prodavač viděl, že si se mnou může dělat, co chce, řekl patolízalsky: "Momentíček!", natáhl se do sekce s cedulkou A+ a vytáhl v kleštích dva plátky anglické slaniny.

Rozhlédl se, aby se přesvědčil, že jsme u pultu opravdu jen my dva. "Za stovku," řekl tiše.

Rychle jsem přikývl, aby si to nerozmyslel, a podal mu v ruličce stokorunu. Zabalil slaninu do papíru a podal mi ji.

Myslel jsem jen na to, jak si ji na ulici hned nacpu do pusy.

72mona3*

Pane Bože, jedubabičko, to je přesně ono! Zatím sci-fi, ale to byli roboti a lety do vesmíru také...

Jen to neeeéé...

radarbrdy*

V té povídce mi chybí rok 2017 a zavedení EET pro malobchod. Kdy si chudák řezník musí pořídit počítač, přípojku k internetu, tiskárnu na termopapír a Big Brotherovi hlásit každou operaci.

P.S. dobře jsem se pobavil při čtení tohoto vlákna.

nikdo*

Móóóóc hezký. Za to by jste zasloužila všechny tři body. Bohužel, nezbyl už ani jeden. Tak jen pochvala: *hej**hej**hej*.

Lidi se tomu pořád smějou a nevěří. A přitom je to tak blízko... Ani jednu generaci to nebude trvat.

72mona3*
hodnocení

1x

Rozmach zahrádek u každé hospody, občerstvení atd. je zřejmý. Ovšem nemá to nic společného se zákazem kouření. Češi si prostě oblibili, když jim kolem piva lítají vosy a na steaky sedají mouchy. Víc bych v tom nehledala. M.

danys*
hodnocení

1x

Mně to přineslo to, že jsem přestal kouřit. Spousta hospod, plesů, spol. akcí atd. začala být nekuřácká, do toho věčné zdražování cigaret, tak jsem se na to vy... a za cigára ze mě nemají ani halíř. Kdybych kouřil i v této době, jistě by to byl důvod s tím seknout.

Ad pb - A teď se třepou jak ratlíci, protože cigareta je návyková droga a oni se děsí toho, že nebudou mít kde fetovat. No jo, šroubek se pomalu utahuje.
Všeho do času - dalšími šroubky se bude pokračovat. Nejen tím na kuřáky. Výběr je pestrý.

To jim bohužel nedochází, že tím se utahuje smyčka demokracie.

A demokracie je co jako asi tak nějak přibližně?

nekurak*

dvd99: I demokracie by měla mít svoje hranice. To bychom pak v rámci demokracie museli zrušit snad všechny zákony a povolit třeba vražděni, znásilňvání, kradeni, terorismus atp.. Někteří ale za demokracií naivně považují pouze to co vyhovuje pouze jim a a demokracií jiných odmítají respektovat.

S demokracií se jdi bodnout.

fram
hodnocení

No tak doufejme, že bude víc takových jako vy. Nakonec stát trošku ušetří na léčbě, karcinom plic je pěkně rychlý a drahý. Podle EU výzkumů zákaz kouření hospody (až na výjimky minivsí) nevyprázdnil ani nezlikvidoval, jenom se vyměnili návštěvníci: Přibylo nekuřáků a nekuřaček (kuřáci se na léto přesunou na chodníkové stolečky). Já nekouřím jenom díky sázce před X lety. A to stály Sparty 10 Kčs.

doplněno 01.06.17 18:09:

Slovo statistika:
"Pokud by všichni kuřáci v ČR přestali kouřit, jedna třetina onkologů by byla bez práce."

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já bych hlasoval pro zákon, že je zakázáno psům vzít si od kuřáka suchou kůrku . Zdravím!

doplněno 03.06.17 13:17:

jedubabicka - pes je chytrý, ale omezujících zákonů je stále málo .

K tomu žádného zákona potřeba není, protože psi nejsou blbí *smich*

nikdo*
hodnocení

1x

jen pár poznámek.

ŽÁDNÝ zákon, tím spíš tento, nedokáže odnaučit kuřáky kouřit. Z tohoto hlediska je zákon nesmyslný.

STÁT má z cigaret cca 80mld na daních. viz statistiky

Léčba nemocí spojených s kouřením stojí naše zdravotnictví cca 24mld ročně.

KDE JE TEN ROZDÍL?

A kdyby, náhodou, se povedlo všem kuřákům rozmluvit kouření, a oni opravdu přestali kouřit, čím chcete vážení militantní nekuřáci nahradit výpadek 80-24=56mld korun do státního rozpočtu?

Vy moc dobře víte, že kuřáci nepřestanou, ale děláte všechno pro to, aby jste si museli odříkat. Nahradit výpadek 56mld není totiž žádná sranda.

Všechno ostatní je jen nátlak nekuřáků, protože momentálně mají převahu. nebojte, taky na vás dojde. Jak píše někdo výše. Tučný jídlo? Sladké? Alkohol? Nebezpečné sporty? Ve jménu zdraví a ochrany obyvatelstva, jde totiž zakázat cokoliv, na co pomyslíte.

A nemusíte reagovat. Je to zbytečné. Jen jsem měl pocit, že zastánců kouřeni v hospodách, je tu nějak málo. A kdyby někdo pochyboval, tak jsem opravdu nekuřák. Jen mě tyhle nesmyslný zákazy se.ou.

danys*

nikdo: co zrovna vás nesere? Zákony, EET, Babiš.. Ale brečet umíte dobře, nejen v tomto vláknu *smich*

hodnocení

1x

Normální je nekouřit, to je výchozí stav. A když si vyberu koníček, který zdravotně ubližuje/omezuje okolí, tak musím počítat s tím, že budu mít omezený prostor k vykonávání tohoto koníčku. Tečka. Až cigareta bude škodit jenom jejímu uživateli, tak teprve potom by všechny tyhle obhajoby kouření měly smysl. Já jako nekuřák si možná můžu vybrat jestli půjdu do hospody, kde se kouří (i když je výběr těžce omezen - nemůžu si vybrat hospodu podle toho, jak tam vaří nebo co čepují za pivo, ale podle toho, jestli se tam nekouří), ale ty servírky atd. už moc na výběr nemají (můžou skončit v konkrétní hospodě, ale když se hulí skoro všude, tak další práci budou hledat těžko).

Stejně jako alkohol je zakázán za volantem, protože tam je největší šance, že ublíží někomu jinému, tak je jen správně, že jsou cigarety zakázány tam, kde je největší šance, že ublíží někomu jinému - školy, nemocnice, restaurace...

Demokracie není anarchie. Stejně jako nemůžete ve VAŠÍ hospodě prodávat drogy nebo ve VAŠEM autě chlastat vodku, tak nemůžete ve VAŠÍ hospodě hulit. Protože i ta VAŠE hospoda je v NAŠEM státě, kde se musí všichni řídit zákony, které nastavili lidé, které jsme si SAMI zvolili ("Já xxx nevolil" - no, tak ale o tom je demokracie, nezávisí na hlasu jedince, ale většiny).

Nikdo nezakazuje kuřákům vstup do restaurace - prostě si půjdete na 5 minut stoupnout ven.

To ještě nevíte, že třeba v USA je zákaz ALKOHOLU v hospodách! Pokud chtějí prodávat alkohol, musí mít speciální povolení. Dovedete si představit, že by se zavedlo tohle u nás? Restaurace není kuřárna. Restaurace slouží k tomu, aby se člověk najedl a napil a pokecal s ostatními. V kině přece taky nekouříte.

Že něco "tak bylo už x let a jsme na to zvyklí" je irelevantní. Říká se tomu pokrok (netrávit okolí je pokrok).

nekurak*

kolikoli: Velmi dobře a hezký bez nadávek a urážek jiných jsi to napsal. *palec*

Ad kolikoli - Nikdo nezakazuje kuřákům vstup do restaurace - prostě si půjdete na 5 minut stoupnout ven.
Kde nikoho neomezují, nikomu nekouří pod nos a nikomu neubližují, že ano?

Obtěžují a kouří pod nos, ale beru to jako "menší zlo". Pro mě je normální nekouřit a opravdu slušný kuřák si u té restaurace nepůjde zakouřit přímo před dveře nebo pod okna bytu, ale popodejde někam, kde to půjde rovnou dopryč. Ale to už bych asi chtěla moc *nevi*. Viděla jsem opravdu takové, kteří stáli přímo ve dveřích a kouřili, takže ten kouř šel do té hospody. A nemyslím si, že se bude před hospodou kumulovat 20 kouřících. Spíš budou chodit po jednom nebo po menších skupinkách ven. Čadit někomu do otevřeného okna je neohleduplnost - stejná jako kvůli které musel vzniknout tento zákon. Protože jednoduché "Prosím, můžete si s tou cigaretou odsednout/jít kousek dál mám astma." nestačilo a setkalo se s hrubým "Když ti to vadí, tak jdi pryč." - a to i v případě, že tam ten kuřák přišel až po astmatikovi.

Nicméně když je kouř venku, tak se aspoň rozptýlí, uvnitř se drží ve stěnách a vzduchu a ani supr čupr čistič vzduchu tomu nepomůže.

nekurak*

kolikoli: "slušný kuřák" Takových je bohužel velmi málo.

spikub*
kolikoli: Největší paradox je, že s kuřákama chodí ven i nekuřáci. Vždy zůstanou v hospodě chvíli sami a to už "nějak není ono". A tam už je malý krůček k cigaretě.

Asi s vámi souhlasím, ale když před hospdou stojí skupinka dobře naladěných lidí, se žvárem v hubě a tváří se jakože "tak vypadá štěstí", nejsou zrovna nejlepším příkladem pro okolojdoucí děti. A lidé v bytech nad takovou hlučnou a smradlavou partou?! Ve dne, v noci, o půlnoci? .

doplněno 08.06.17 10:58:

Marcelko, nikde, vůbec nikde jsem nenapsala, že se zákonem souhlasím. Myslím si, že je to věcí každého majitele, provozovatele hospody. A také, je to svobodná vůle kuřáka. Je to jen jejich věc. Já buď do té hospody půjdu nebo ne. Kam plivneš, tam je hospoda a mohu si vybrat.

Jen jsem někde napsala, že jsem zvědavá, co k tomuhle zákonu, naši zákonodárci, přilípli. U mnohých zákonů je nesmyslný přílepek, kterého si nikdo skoro ani nevšimne, dokud ho někdo nepotřebuje.

culdabulda1*

babkazov

- pro partičku kuřáků a kámošů u piva,nebo kávičky tak opravdu nějaké to štěstí vypadá - a to právě nekuřáci nemohou "vydýchat" ! - proto je nutné kuřáky "zadupat" do země.

Ale je to nápad fakt poněkud kontraproduktivní - namísto aby kuřáky zavřeli do smradlavých kuřáren - vyženou je naopak na ulici, aby jim lidi mohli nejenom závidět, ale aby ti hnusní smradlaví kuřáci mohli kolemjdoucí a kolembydlící nekuřáky ještě více a viditelněji "nasí...at" ! - opravdu nápad, hodný naší moudré vlády.

Ale tady jde o to, že cigareta škodí zdraví nejen jejímu uživateli, ale i okolí - a obzvlášť když ten člověk v zakouřeném prostředí tráví celý den (servírky, číšníci). Tohle je ten problém. Kdyby šlo jen o smrad, tak to nikdo neřeší.

doplněno 08.06.17 10:47:

A opravdu nikdo nikomu nezávidí. Rozhodně ne to umělé navazování rakoviny. A neznám klidného kuřáka. Všichni kuřáci, které znám (a že jich je) kouří, protože mají nerva a neví, jak se jinak zklidnit.

sebod*

Jejky, kolikoli. To já znám zase plno klidných kuřáků. Třeba můj tatínek, ten kouřil právě v okamžiku, kdy byl klídek, pohoda a tabáček *slunce*. Jak ten si uměl tu ciraretku krásně vychutnat *andel*.

nekurak*

babkazov: A právě mj. i proto měl tento zákon jít ještě dál a zakázat i toto. Buďme ale rádi, že se udělal alespoň malý krůček k usměrňování těch neukázněných a nenapravitelných kuřáků. Nyní by mohly následovat další kroky k omezení toho jejích zlozvyku.

culdabulda1: Štěstí bezharakterních kuřáků by mělo končít tam kde začíná štěstí nekuřáků. Nápad to byl docela dobrý, ale ne zcela dobře domyslený až dokonce a proto by měly následovat další kroky ke zdokonalení toho nápadu.

doplněno 08.06.17 13:49:

sebod, jedubabicka: Co k těm vaším přihlouplým a ironickým kecům napsat. Asi to, že vás uchyláci velmi litují a ještě více litují ty kteří s vámi žijí doma, pracují s vámi atp.. To asi nebude příliš příjemné mít nablízku uchyláčku a poslouchat její neustále bezcharakterní, přihlouplé kecy.

sebod*

nekurak "... a proto by měly následovat další kroky ke zdokonalení toho nápadu." Třeba všechny kuřáky poslat do plynu ! *cert* Nakonec vždyť je to podle Tebe lidský bezcharakterní odpad, tak co už s nimi, že? *zed*

No však se podívejte dolů, co jsem psala o postupných krocích k vymýcení kuřáků ze "slušné společnosti". Jen zatím nejsou tak razantní, jak by se nekurakovi líbilo. Například zastřelení pro výstrahu.

V souvislosti s tím, jak dobré vztahy máme s některými státy, i na to možná dojde *ee*

culdabulda1*

nekurak

- štěstí nekuřáků je holt bezbřehé a nemá hranic !

doplněno 08.06.17 14:42:

ještě mne napadá, že i tento zákon přispěje ke zvýšení počtu nostalgických vzpomínek na dobu " totality" - kdy se vlastně smělo - ve srovnání s dnešní svobodou - všechno. Výjimkou byla povinnost pracovat - to bylo opravdu zlé !

Tenkrát vás zavřeli jen za to, že nadáváte na komunisty - dneska vás zavřou za to, že se bráníte útočníkovi, kterej vás chce zabít. Nadávat sice smíte, ale jenom na ty, u kterých se to slučuje se státním zájmem, jako např. na p. Zemana, či Babiše, nebo xenofoby, vlastence a jiné takové "rasisty" a nehumánní jedince ..

doplněno 08.06.17 14:48:

- kteří se nechtějí nechat podříznout, či znásilnit.

sebod*
nekurak, cituji Tě " Co k těm vaším přihlouplým a ironickým kecům napsat. Asi to, že vás uchyláci velmi litují a ještě více litují ty kteří s vámi žijí doma, pracují s vámi atp.. To asi nebude příliš příjemné mít nablízku uchyláčku a poslouchat její neustále bezcharakterní, přihlouplé kecy".Ulítávají Ti nervy a tak se uchyluješ k urážkám? Nejsi Ty nervozní? ;) Zapal si, třeba se zklidníš *smich*
spikub*
kolikoli:..s USA nemáš pravdu. To nejsou hospody, ale FastWoody, restaurace a pod. Mají jich tam nepřeberně druhů. Tam se nají a pak jdou vedle do baru se ožrat. A v baru se zase nanajíš.
A s kouřením záleží na státu. Nemají problém jet 100mil zachlastat, zahulit, pohrát hazard. Např. v Indianě se v barech nekouří, tak sedí v garážích, hulí, a každou chvíli jedou autem pro další basu plechovek.
Ano, restaurace není kuřárna..souhlasím. A co hospoda? Jaké v ní mají podle tebe platit pravidla, tak asi hodinu po půlnoci? A ukaž mi v takovém podniku nekuřácký personál!

Ad kolikoli - A nemyslím si, že se bude před hospodou kumulovat 20 kouřících.

Tak se podívejte na fotky třeba z centra Prahy. Cizinci na Starém Městě jsou kapitola sama pro sebe.

Nicméně když je kouř venku, tak se aspoň rozptýlí

Ano - přesně do těch oken bytů. Kouř obvykle stoupá vzhůru.

radarbrdy*
hodnocení

1x

Kouření ve "stavebně odděleném prostoru"vám nikdo nezakazuje. To je povoleno v zákoně. Stejně jako "kuřácké buňky"na letištích.

Hlavní cíl zákona je, aby to v ČR vypadalo tak, jak to mají zařízené v zahraničí. Tam neexistuje, že jdete na oběd a máte v hospodě zakouřeno.

zakonyprolidi.cz/...

spikub*

radarbrdy: jenže ten stavebně oddělený prostor už nesmí být součástí hospody jako před 31květnem. Hostinský musel re-kolaudovat. Tzn. nějaký projekt, žádost, poplatky, Stavební úřad, změna užívání. PROČ?

A v zahraničí? Jak kde, ale nikde to není tak papežštější. Všude je to trochu jinak. Jen u nás to ženeme do extrému. Ze zahraničí bych si příklad nebral. Někde jedí šneky, jinde žáby, nebo schnizel (řízek) politý omáčkou, koninu atd. To máme všechno napodobovat?

doplněno 13.06.17 22:40:

Oprava- Schnitzel.

fram
hodnocení

redarbrdy: Přesně. V českých restauracích visívaly cedulky V DOBĚ OBĚDA OD-DO NEKOUŘIT - a nekouřilo se. Tomu zahraničí věřím, tedy tak to je v Tyrolích. Nic neopisujeme. Tak když to tu Takydemokrati rozjeli s dýmem, nastala regulace. Kuřáci vybíhající na čerstvý vzduch jsou úžasní, ve skupinkách se zase vracejí...ještě bude legrace více. Před cukrárnou na náměstíčku jsou venku tři židle, na prostřední stojí velký plný popelník. Business bude.

radarbrdycz*
hodnocení

1x

Není třeba se zde dohadovat, kuřáci a nekuřáci se prostě nikdy neshodnou.

Začal bych tím, co máme společného. Oba tábory mají rádi čistý vzduch a neradi sedí v zakouřené hospodě.

nekurak3

radarbrdycz: To snad nemyslíš vážně s tím, že kuřáci neradi sedí v zakouřené hospodě. Proč teda tolik ti kuřáci vyskakují kvůli tomu, že se jim v hospodě zakázalo kouřit?

72mona3*

Tak to je jedno z tajemství života, které bude navždy skryto těm, kteří si nevidí dál, než na špičku vlastního nosu (a kouř v místnosti za to rozhodně nemůže...) M.

Proč teda tolik ti kuřáci vyskakují kvůli tomu, že se jim v hospodě zakázalo kouřit?
To nekuřák nikdy nemůže pochopit *smich*

nekurak3

jedubabicka: Neslušní kuřáci zase asi nikdy nepochopí, že celý svět nepatří pouze a výhradně jim.

Zatímco neslušní nekuřáci o svém výhradním právu na svět ani nezapochybují *smich*

nekurak3

jedubabicka: My slušní nekuřácí nemáme nic proti těm kdo si chtějí slušně sami nebo s námi užívát tento svět.

Jistě. Pokud budou dodržovat VAŠE pravidla.

nekurak3

jedubabička: Pokud budou dodržovat pravidla slušného chování. Proč my slušní nekuřácí bychom se měli podřizovat pravidlům neslušných kuřáků?

Jenže vy nepíšete konkrétně o kuřácích - " My slušní nekuřácí nemáme nic proti těm kdo si chtějí slušně sami nebo s námi užívát tento svět." Vy máte prostě představu, že všichni se musí chovat podle pravidel, která určují "slušní nekuřácí".

hodnocení

0x

Přinese i několik zkrachovalých hospod, ale bude ve všech čistý vzduch.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ovšem, o tom, že to je špatný zákon a právní zmetek se ví - většina rozhodla, tak platí. Města mají nyní možnost upravit dění na chodníku před hospodou vyhláškou, tak vyženou kuřáky z hospod zcela.

Za život krásnější a dospělého člověka státem předělaného na zdravějšího - hurá!

alten*

to ben : Kouření je v podstatě hloupost, nesmysl, o tom není pochyb. Tabáková lobby je ale jedna z nejsilnějších vůbec a ti, kdo ji podporují ( kuřáci ), jsou závislí na droze. To jsou okolnosti, které nikdy nedovolí vytvořit seriozní účinný "protikuřácký zákon" . Ten zákon totiž není protikuřácký ( kuřákům nekouření neublíží, naopak prospěje ), ale jedná se o zákon proti určitému druhu podnikání - proti tabákovému průmyslu. Proti podnikání v dnešní společnosti prostě bojovat nelze ( zákonem v žádném případě). Jediná možnost úspěchu spočívá v tom, že si lidé postupně kouření odvyknou. Jinak, samozřejmě, je velkým úspěchem, že se podařilo prosadit alespoň tento "paskvil". Vím, že to, co píšu nejsou žádná "moudra", je to prostě holá skutečnost. Potíže, které tzv. protikuřácký zákon přináší v praxi, jsou jen přechodné "prkotiny" , které se časem samy vytříbí a upraví. Vždy, když se zavádí do praxe věc pro společnost přínosná a prospěšná , bývají s tím značné potíže. Skutečné paskvily ( např. nesmyslný způsob, jakým byla uvedena do praxe fotovoltaika - ta by měla obrovský přínos při lokální spotřebě, v síti však nikoliv ) proběhnou tiše a hladce. Vaše závěrečné "hurá" platí na 100 procent.

doplněno 13.06.17 15:02:

to: jedubabicka : ... kuřáci nenapadají nekuřáka, který si k nim přisedl. A proč by měli? Snad proto, že jim vadí to, že nekouří, "málo smrdí" a jim to je nepříjemné?

hodnocení

0x

tři skupiny lidí,

první, je jim to úplně jedno

druhá je proti

třetí je pro.

ben®

Dobrý den, . . . a "kafrají" do toho všichni . Jinak, pokud je kouření choroba, tak ji nelze trestat.

Patrně nikdo nebude trestat pokutou 5.000,- Kč nemocného s cukrovkou, když si koupí něco sladkého.

Zdravím!

doplněno 01.06.17 18:32:

milancukrar - no, najdou se lidé (většinou doktoři), kteří tvrdí, že jde o závislost - a to je nemoc.

jedubabička - ano, šroubky se utahují. Já třeba nechápu, že se stále v hospodách a barech nalévá alkohol a podávají tučná jídla .

72mona3*

Taky mě baví poslouchat, jak kuřáci zatěžují zdravotnictví. Však taky jo. Ještě by ale bylo dobré současně zveřejnit statistiku, jak moc ho zatěžují lidé s chorobami spojenými s jídlem. Ať je to spravedlivé. M.

doplněno 01.06.17 20:13:

@pb - o tom nepíšu. To je jiné téma. Jen mi přijde směšné ohánět se účty za léčení kuřáků jako důvodem k zákazu kouření. Závislost na jídle je prokázána a pokud by byly nějaké sankce za nadváhu, to by se ozývalo remcalů. Nejsme moc daleko od toho okamžiku, kdy přijdete k lékaři a on vám řekne, že váš nebude léčit, dokud nezhubnete.

Jo, pěkně utáhnout šroubky...

pb®

Těch je ještě víc. Ovšem ti ohrožují jen sami sebe. Tím že se vedle mě tlusťoch bude cpát dortíkem, tím se tlustá nestanu. A když odvrátím zrak, ani se mi nebude dělat nevolno. To ovšem o cigaretách říct nelze. Když si vedle mě někdo zapálí, chtě nechtě budu ten cigaretový kouř vdechovat také, pokud tedy raději nerezignuju a neodejdu.

Pokud se pohybujete po městě, tak jak to řešíte s dopravou, např. autobusy, ty nesmrdí? Nebo v době smogu?

nekurak*

pb: Naprosto s tebou souhlasím.

dvd99: To snad ani nemůže být pravda co za naivní argumenty dokážou vymyslet pomatení kuřáci a zastáncí kouření a jak dokážou tím sami sebe zesměšňovat. Netvrdím, že autobusy nesmrdí, ale narozdíl od kouření jsou pro lidi užitečné.

sebod*

a já bych zakázala auta. Teda alespoň pro "chudý" lid. Ta jsou daleko nebezpečnější než kouř z cigaret. A ne vždy se při nehodě zabije viník nehody, že? Prostě zakázat a ať si lůza chodí pěšky *bezim**smich*.

Ad nekurak - Netvrdím, že autobusy nesmrdí, ale narozdíl od kouření jsou pro lidi užitečné.
Znamená to, že je-li něco užitečné, může to škodit zdraví?

doplněno 02.06.17 06:39:

Ad samurraj - S demokracií se jdi bodnout.

Jaké zřízení by vám konvenovalo?

nekurak*

jedubabicka: Snažíš se mi neslušně podsouvat to co jsem nikde nenapsal a netvrdím to. To už ale je taková naivní taktika pomatených kuřáků a zastánců kouření, že když pochybí rozumných argumentaci, které na obhajobu kouření ani neexistují, tak začínají útočit s argumenty naivními a často i nesmyslnými a ani si možná neuvědomují jak hodně se tím zesměšňují a dělají ze sebe hlupáky. Já netvrdím, že něco klidně může škodit zdraví. Je ale rozdíl jestli něco pouze zdraví škodi a jinak není vůbec k ničemu užitečné a jestli něco zdraví škodlivé je nějak a nakolik pro lidí užitečné. Pokud nechceš používat zdravi škodlivé věci tak si nech odpojit elektřinu, protože při její výrobě vznikají škodliviny, nepoužívej auta, autobusy atp., nejez, protože mnohé potraviny jsou více či méně zdravi škodlivé a až tě to přestane bavit tak nám tu napiš jak se ti takový život líbil.

ben®

Dobrý den, stát má z jedné krabičky cigaret na daních 3/4 z ceny - není chybou občana (kuřáka), že z toho (prý) nejde do zdravotnictví ani koruna. Zdravím!

bene, kouření není nemoc, nebo snad jóó? To jsem ještě neslyšel.

Ad ben - Patrně nikdo nebude trestat pokutou 5.000,- Kč nemocného s cukrovkou, když si koupí něco sladkého.
Vždyť říkám, že druhů a barev šroubečků je plno :(

nekurak*

ben, milancukrar: Já bych řekl, že kouření je spíše úchylka kterou by se nemělo jen tak tolerovat.

ben®

Dobrý den, no, já bych si to takto otevřeně napsat nedovolil, ale když si myslíte, že pan Zeman (také kuřák a zároveň i prezident) je úchyl, tak je to Váš názor (a jistě zajímavý) . Zdravím!

doplněno 02.06.17 06:38:

milancukrar - moje definice úchylky: Úchylka je to, co zřetelně vidím na jiných, vnímám to jako vadu, ale na sobě to nepozoruji, resp. u sebe si to nechci připustit .

Taky si myslím, že to není úchylka, ale napadá mne, co to je vlastně úchylka...

Hezký víkend

nekurak*

ben: Já mám většinou ve zvyku tvrdit to co si myslím bez ohledu na to jestli tím někoho urazím nebo ne. Žádného kuřáka jsem konkrétně nejmenoval, tak jak se mi to naívně snažíš podsouvat, ale mám na mysli tím všechny kuřáky bez rozdílu jestli je to bezdomovec, doktor, ministr, nebo třeba prezident atp.. Nehodlám svoje názory obalovat tzv. do vatičky abych tím náhodou někoho neurazil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, z této diskuze se zdá, že agresivita vyjadřování nekuřáků stoupá - citlivější kuřák by z toho mohl mít dojem, že ho snad nemají nekuřáci rádi. No, určitě je to jen takové škádlení . Zdravím!

doplněno 02.06.17 07:05:

babkazov - a městská policie nestíhá řešit rušení nočního klidu .

doplněno 02.06.17 07:18:

babkazov - patrně někomu vadila ta svoboda rozhodování (majitele hospody i zákazníka). Nebo chtěl skutečně ukázat dětem, které chodí kolem hospody, jak vypadá kuřák a co je to za odpornou zrůdu.

A když jde nekuřák do hospody, tak musí projít hloučkem kuřáků .

hodnocení

0x

To by mě zajímalo, jak dlouho trvalo, než byl tento paskvil, zákon o zákazu kouření, schválen. A kolik nás to doposud stálo. *plac* Jéééžiši, tolik průseru v republice je a všechna pozornost zákonodárců je upřena na kuřáky, jen aby byli vyhnáni na chodníky, jako příklad dětem, jak to s nimi dopadne, když budou kouřit. A kuřáci na chodnících z toho mají plezír! FUJ! *zed*

doplněno 02.06.17 07:10:

Jojo Bene, je to tak! Tolik vzdělaných a chytrých a inteligentních lidí se pod tohle podepsalo! Se nestačím divit! *sok* Je přece věcí majitele provozovny, co chce mít. Jestli hospodu nebo jídelnu nebo co vlastně. A na mě, na zákazníkovi je, kam si půjdu sednout. Je tolik na výběr! Kam plivneš, tam je hospoda nebo zastavárna. *zed*

doplněno 02.06.17 09:18:

Jedovatá babičko, však jo. Souhlasím s vámi. Sama jsem žvára položila 26.5.2002, po 38. roku kouření. Vím o čem je řeč. :-D Já jen nechápu, jak někdo mohl takovou zhůvěřilost uvést v život. Ale chápu, že si z něho kuřáci na chodníku, dělají srandu. *sok* Ještě mě napadlo, není k tomu zákonu nějaký podivný přílepek, který by jinak neprošel?

Ad babkazov - A kuřáci na chodnících z toho mají plezír!
Další důkaz jejich neagresivity :). Stojí venku a nechají se urážet nekuřáky. Ještě jsem nezažila, že by kuřáci útočili na nekuřáka, který si k nim přisedne.

nekurak*

babkazov: Netvrdím, že tento zákon je ve všem ideální, ale je dobře, že je a začal platit alespoň v takové podobě jaké je. Ta pozornost zakonodárců na kuřáky je proto, že zmatení kuřáci z toho, že jim někdo jejích uchylácky zlozvyk chce omezit sami na sebe tu pozornost přitahuji.

Ano, mělo by být věcí majitele provozovny co chce mít, ale věcí státu by mělo být to regulovat tak aby to bylo v určitých mezích a do značné míry i ve prospěch slušných lidí. Ano, na zákazníkovi je kam si půjde sednout, ale ne vždy má ten zákazník dostatečný výběr kam si jít sednout a proč by se měl zákaznik omezovat pouze kvůli nějakým neukázněným kuřákům.

doplněno 02.06.17 13:28:

sebod: Tvoje reakce je názorný příklad toho jakou neplechu to kouření dokáže udělat v mozcích těch co bez kouření a kuřáků nedokážou žít.

sebod*

...pak si má ukázněný nekuřák zařídit hospodu pro nekuřáky a ostatní kuřáky má nechat žít...

doplněno 02.06.17 13:37:

nekurak *haha* máš naprostou pravdu. Za celý svůj šedesátiletý život jsem vykouřila tak 3 (slovy TŘI) cigarety *smich**haha*. Opravdu jsi zářný příklad agresivity a útočení netolerantních nekuřáků.

doplněno 02.06.17 13:47:

jo a pro další upřesnění : nemám ani hospodu, ani bufet, tudíž zákazem nepřicházím o žádné klienty. Tímto zákazem všichni přicházíme o svoji svobodnou volbu. Ale to Ty asi těžko pochopíš.

Já jsem stále na cestách. Buď pracovních, či s vnoučaty. Dost se stravujeme po restauracích či jídelnách. Nemám problém s tím, najít nekuřáckou hospodu.

72mona3*

Už nemůžu dát souhlas, tak aspoň *palec* @sebod

michalverner
hodnocení

0x

Ve zprávách nedávno říkali že žena nechala dítě v autě a odskočila si zahrát do hospody automat.Není tento zákon určen především pro matky gemblerky a alkoholičky co nechtějí nechávat svá dítka doma samotná?Já jsem jen zvědav kolik nekuřáků(hlavně matek) teď začne naplno využívat služeb hospod.

Ad nekurak - zmatení kuřáci z toho, že jim někdo jejích uchylácky zlozvyk chce omezit
Zajímavé - "zmatení, uchylácký zlozvyk, neukáznění kuřáci". On ten nikotin asi skutečně uklidňuje *smich*, protože od kuřáků jsem, ani po začátku platnosti zákona, podobné útoky na "slušné lidi", jak nazýváte nekuřáky, nezaslechla.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Chodník je zpravidla majetek obce, takže jestli tam chce podnikatel udělat tzv. "zahrádku", tak musí obec dát povolení a může si za pronájem veřejného prostranství účtovat poplatek.

Pokud se najde dost občanů, kterým zahrádka vadí, tak si můžou na obci prosadit její zavření.

K argumentu kuřáků, že auta taky vypouští jedovatý kouř, asi odpovím tak, že města můžou regulovat hustotu dopravy, např. použitím značek. Stát reguluje výrobce aut, že musí splňovat emisní normy, které se postupem času zpřísňují. Takže i tam je vidět ono "utahování"šroubů.

Holt kuřáci si musí zvyknout kouřit venku nebo v soukromém prostředí. Všude v Evropě podobný zákon už léta paltí. Jen u nás poslední dinosauři typu Kubera, Benda vzdorují, a nechcou to pochopit.

media.rozhlas.cz/...

nekurak*
hodnocení

0x

sebod: Nechápu jak jako nekuřáčka můžeš až tak hodně obhajovat kuřáky a zastávat se jich. Agresivita je i mezi kuřáky vůči nám nekuřákům. Setkal jsem se už s docela dost neukázněnými kuřáky co schválně kouří nekuřákům pod nosem a to i přesto, že by mohli si jít zakouřít jinam. Kdysi v práci jsme my nekuřáci kterých nás na dílně byla většina měli neustále problémy s neukázněnými kuřáky kteří nám tam kouřili, někdy i záměrně aby nám ukázali, že oni si to mohou dovolit a nějaké výzvy aby si s tím šli jinam jednoznačně ignorovali. Kecy o tom jací ti kuřáci jsou chudáci když my nekuřáci se jim ten jejích zlozvyk snažime omezovat a nyní ještě k tomu ten zákon jsou směšné a hodně naívní. Vy všichni kuřáci a zastánci kuřáků chcete útočit na nás nekuřáky s tím, že my chceme ty kuřácke chudáky nějak omezovat a diskriminovat a vůbec si neuvědomujete, že ti kdo jsou v tom všem omezování jsme hlavně my slušní nekuřáci.

Nyní kdy pochybilo věcných a rozumných argumentaci na obhajobu kouření a kuřáku tak začíná ironie. Já si své názory ohledně toho dokážu obhájit, ale za této situace už asi nemá význam v této diskuzi pokračovat. Kdo to chce pochopit tak to pochopí, ale kdo to pochopit nechce tak je asi zbytečné mu to pořád dokola vysvětlovat.

sebod*

Ivánku, nic jsi nepochopil. Cink... :-DPardon. Nekuřáku. Tak za prvé . NIKDY jsem neměla s kuřáky sebemenší problém. A za druhé: ZNOVU Ti to opakuji- tady je jedno, jestli se jedná o zákaz kouření, nebo zákaz chodit na WC v sudý den. Prostě se OPĚT začíná lidem zakazovat, nařizovat atd. A to je vždy špatné, moc špatné. A nejhorší je, že někteří ještě těm zákazům tleskají. Bohužel. No, oni vidí nejdále na špičku zapálené cigarety, tak co od nich chtít, že?

doplněno 02.06.17 22:54:

A uvědom si jedno, že ty hospody atd jsou v rukou soukromníků. Je to JEN A JEN jejich majetek. Mělo by být jen a jen na jejich rozhodnutí, zda se tam bude kouřit či nikoliv.

Pokud ty hospody nebudou veřejná stravovací zařízení, pak ať si tam dělají, co libo.

Ale na veřejná stravovací zařízení se vztahuje kopec předpisů, kontroluje je hygiena a kdekdo.
Mimochodem, náš hospodský se nemohl tohohle zákazu dočkat. Jako právník dobře věděl, že mu hrozí sankce za nemoci z povolání v důsledku kouření ..

culdabulda1*

nekurak

- myslím, že na jakékoliv hodnocení této parodie na zákon je ještě brzy - teprve začala platit. Uvidíme, jak to dopadne..

nekurak*
hodnocení

0x

sebod: To, že jsi ty nikdy neměla s kuřáky problém ještě neznamená, že by nikdo s nimi nemohl mít problém. Pokud je to pravda co píšeš tak se tomu ani nedivím. Proti tebou milovaným kuřákům by jsi přece nemohla napsat sebemenší křivé slovo. Možná, že i kdyby ti sypali cigaretový popel na tvojí hlavu tak by to pro tebe bylo zcela v pořádku. Když jsou lidí neukáznění a nechtějí se chovat slušně tak jim to prostě je třeba zakázat a nařídit a to třeba i zákonem. Samozřejmě, že by bylo lepší kdyby se lidí chovali slušně a nebylo by tak třeba jim nic zakazovat a nařízovat, ale bohužel slušnost už dávno u mnohých lidí není v módě. Líbilo by se ti např. aby lidi jezdili autama jak chtějí? Ty auta jsou většinou JEN A JEN jejích majetek a proto by podle tebe mělo být jen a jen na ních jak s ními budou jezdit (jak rychle, po které straně cesty, kde zaparkuji atp.)? Než zase zde něco hloupého napíšeš tak se zkus nad tím nejdříve pořádně zamyslet a zvážit jestli ti stojí za to se až tak veřejně zesměšňovat.

culdabulda1: Ano na hodnocení dopadů toho zákona je prozatím brzy. Je ale jasné, že takový zákon byl potřebný i když by se dalo diskutovat o tom co a jak mohlo být v tom zákoně lépe nebo jinak napsané.

sebod*

nekuřak. Ony jsou zákony a zákony. Zákon by neměl zasahovat do práv lidí. A to se tady děje. Ale chápu. Jsou lidé, kteří prostě musí mít nalajnováno naprosto vše, aby byli vůbec schopni žít. Jsou to lidé, kteří si bohužel neumí poradit se svobodou a demokracií.

S tím příkladem s auty jsi malinko mimo (jako ve všem *smich*). Ta auta jsou opravdu JEN A JEN majitele, který rozhoduje o tom, koho do auta vezme či nikoliv. Tak snad díky takovým, jako jsi Ty, se nedočkáme doby, kdy v zákoně bude napsáno, že v lichý týden můžeme mít pouze ženy jako spolujezdce a v sudé týdny pouze muže. *zed*

Pro Tvoji informovanost. Já kuřáky nijak nepreferuji před nekuřáky. Plno věcí mně na nich vadí. Třeba vajgly, které se válejí všude. Ale to mně vadí i přilepené žvýkačky na chodnících ;). Osobně si myslím, že kouření je naprostá hloupost, která sakramentsky leze do peněz. Ale když vidím kuřáka, jak si spokojeně zapálí cigárko a slastně vyfoukne kouř, tak mu tu spokojenost závidím :-D.

No nic. Přeji kuřákům, ať po republice vznikne co nejvíce "kluboven" , kam ani náhodou nevpustí netolerantní a útočné kuřáky. *pivo*

doplněno 03.06.17 09:56:

teda, jistěže mělo být útočné nekuřáky. Ale pochopitelně ať tam nepustí ani arogantní kuřáky *smich*

Naopak. Zákon a pouze zákon je to jediné, co smí občana omezovat.

doplněno 03.06.17 11:48:

Desítky let prevence nezabraly. Páchnoucí feťácká menšina vytlačila zdravěji žijící většinu z e všech veřejných prostorů, kde nebyla páchnoucí menšina zákonem omezována.

sebod*

ra. Tak jistěže. Ale nejdříve má fungovat prevence, výchova, tolerance atd. a až teprve potom musí být zákon. Když to zidealizujeme, když budou všichni vychováni k tomu, že se nekrade, tak by byl zákon netřeba, že?;) Zákon je tu proto, že něco před tím selhalo a my se obáváme toho, že opět selže.

nekurak*

ra252: Máš sice pravdu, ale těm nemyslícím pomateným zabedněncům se to asi vysvětlit nedá.

72mona3*

Otázkou zůstává, kdo je nemyslící zabedněnec, že? *vtip*

culdabulda1*

nekurák

- máte pravdu - když něco nejde vysvětlit - tak klackem přes hlavu ! - takhle to funguje odjakživa co svět světem stojí ! - žádnej kompromis, nebo dohoda !

doplněno 03.06.17 12:53:

- proč vlastně nadáváte na komunisty? - ti přece ovládali společnost stejnými metodami, ne?

culdabulda1*

- proč by nemohl být zákon postaven tak, aby vyhovoval oběma, či více stranám? - tak nějak bych si představovala demokracii, nikoliv tak, že jeden může všechno a druhý nic !

Nekuřáku, žádný zákon nic nezměnil, pokud lidé nechtěli. Co všechno je zákonem zakázáno a upraveno! A co? A nic! *plac* Problém je v lidech! Nejvíce kuřáků pohromadě jsem viděla před úřadem práce, sociálním odborem a pak za základní školou. Šlak by mě trefil! *zed*

mnd®
hodnocení

0x

Ode dneška nekouříme - je to pravda?

Není.

Přečtěte si zákon.

.

nekurak*
hodnocení

0x

sebod: Jaké jsou podle tebe ty práva lidí do kterých by zákon neměl zasahovat a kdo by je měl určovat? Vidím, že se sama snažíš určovat na co by lidí měli mít právo a na co ne a to nám zde vnucuješ. Píšeš o prevenci, výchově, toleranci atd., ale na nekuřáky kromě několika málo vyjímek to vůbec nepůsobi, protože oni to vše jednoznačně odmítají. Jsou to nepřevychovatelní lidé a proto je kvůli takovým třeba dělat zákony které je v tom budou alespoň trochu usměrňovat. Kde je ta výchova a prevence když není nic neobvyklého vidět děti při cestě do a ze školy se zapálenou cigaretou v ústech a když jim člověk něco řekne tak mu ještě vynadají? Kde berou na ty cigarety peníze a kdo jim je prodává nebo kupuje? Školu to nezajímá a rodiče na to asi v mnoha případech kašlou a nebo je v tom možná někteří ještě i podporují.

Chápu, že ten můj příklad s auty ti nevyhovuje a tak ho odmítáš. Tak už to ale bohužel bývá, že někteří naivové nemají rádi příklady které nesedí k jejím pomateným názorům. Pokud chceš prosazovat nějaký názor na něco tak by jsi měla mít i dostatek přesvědčivých argumentaci na to, ale to ty ohledně toho kouření bohužel nemáš. I přes to se ale pouštíš ohledně toho do boje i když možná dobře víš, že tento boj určitě nemůžeš vyhrát.

Nekuřáku, já se postavím za Sebod. Má pravdu. Nikdo z nás nemáme právo cokoliv, komukoliv diktovat. To, že se nám něco nelíbí, to je naše věc. Toho člověka, kterému něco vyčítáme, potrestáme, vymyslíme zákon, pro výstrahu popravíme, to pražádným způsobem nezmění. ;) Na tomhle vlastně stojí i víra v boha. Ne proč to bůh dovolil, ale lidé mají svou vůli a za své činy se budou zpovídat!

nekurak*

babkazov: Sebod tak jako i ty určitě pravdu nemáte. Podle takových hodně naívních názoru bychom museli povolit např. vraždit, krást, podvádět atp., protože podle takových nemyslících lidí jako např. ty bychom neměli mít právo komukoliv cokoliv nařizovat jak se má kdo chovat. Tobě by se snad líbilo kdyby tě mohl kdokoliv legálně okrást, zavraždit atp.? Zákony, nařízení a zákazy tu vždy byly a jsou od počátku světa a snad i budou do budoucna. Bez toho by tento svět už dávno neexistoval, protože by stačilo asi pár neukázněných hňupů kteří by tento svět v rámci vlastní svobody zlikvidovali.

Lidi vzpamatujte se! To snad ani nemůžete brát vážně takové naivní a zcela pomatené názory.

Proč bychom se měli vzpamatovávat? Takových "nekuřáků", kteří potřebovali zákon, aby kuřáky mohli konečně "sekýrovat", se najde spoustu (např.vy)., je vidět, že stále potřebujete další a další zákony a postupná nařízení (kouření před hospodou), aby jste byli silní v kranflecích, protože si z vás jinak dělají kuřáci srandu. Vás a další odpůrce kouření, bych zainteresoval do sepsání těchto zákonů, aby jste viděli, jak ten vzniká, aby ho kuřáci nemohli jen tak obejít a že se jim to už pěkně daří a celkem jim fandím! A s těmi vraždami, to už je na Chocholouška.

Ad nekurak - protože podle takových nemyslících lidí jako např. ty bychom neměli mít právo komukoliv cokoliv nařizovat jak se má kdo chovat. Tobě by se snad líbilo kdyby tě mohl kdokoliv legálně okrást, zavraždit atp.? Zákony, nařízení a zákazy tu vždy byly a jsou od počátku světa a snad i budou do budoucna. Bez toho by tento svět už dávno neexistoval, protože by stačilo asi pár neukázněných hňupů kteří by tento svět v rámci vlastní svobody zlikvidovali.
Vaši neustálou agresivitu namířenou proti všem názorům, které neodpovídají vašmu pohledu, už nebudu komentovat.

Ale zdalipak jste si v tom svatém rozhořeční stihl povšimnout, že přes veškeré zákony, zákazy a tresty se pořád stejně krade, vraždí atp. a i počet neukázněných hňupů je v podstatě konstantní? Od počátku světa, kdy Kain zabil - a svět dosud existuje.

Velice se mýlíte. Najděte si statistiku zločinnosti v historii ..

nekurak*

jedubabicka: Tak to je dobře, že už ti pochybilo těch neustálých přihlouplých argumentaci a proto rezignuješ na další naívní komentování. Možná ti konečně došlo, že takto se veřejně zesměšňovat nemá význam.

Bylo by možná zajímavé si všímat jak by se bez těch zákonů, zákazů a trestů kradlo, vraždilo atp. a jak by se to tobě líbilo. Možná by jsi mezi těmi zloději a vrahy byla jako jedna z prvních kteří by to začali provozovat ve velkém.

Nekuřáku, víš jaký je rozdíl mezi hádkou a diskuzí? V diskuzí jde o to, najít východisko z problému. V hádce jde o to, urazit, ublížit. *hej*Nekuřáku, nehádej se! Diskutuj!

To nemá smysl, to už je diagnóza!

nekurak*

babkazov: V této diskuzi jde o to, že ti co tolik propagují demokracií chtějí demokraticky umlčet nás co jsme proti kouření a neslušným kuřákům, tak jako by ta demokracie měla platit pouze pro ně a pro jiné co s ními nesouhlasi už ne. Proč bych se měl přestat hádat pouze jenom já a jiní ne. Ať se přestanou hádat ti co tu hádku zde asi záměrně svými rozpoutali prosazováním těch svých hloupých a naívních názoru.

72mona3*

Milej zlatej. Jedinej, kdo tu někoho napadá a hádá se, jste vy. Váš první příspěvek by se dal označit za rozumný. Ovšem pokud by tam nebylo ono nenávistné: ...a nebylo by okolo toho tolik křiku hlavně ze strany pomatených kuřáků.Tak kdo co rozpoutal?

nekurak*

72mona3: Tu nejde o nic jiného než pouze o to, že něktří zde chtěji prosadit svoje názory jako jediné zprávné a ani je nedokážou dostatečně podložít věcnými argumenty a proto jdou na to s naivní ironií. Snaží se intenzivně napadat ty co si dovoli s ními nesouhlasit protože mají názor jiný.

zloděj křičí, chyťte ho!

Ad nekurak - Možná by jsi mezi těmi zloději a vrahy byla jako jedna z prvních kteří by to začali provozovat ve velkém.
A hádejte - kdo by byl moje první oběť? *smich*

Nejen vaše...

nekurak*

jedubabicka: "Vaši neustálou agresivitu namířenou proti všem názorům, které neodpovídají vašmu pohledu, už nebudu komentovat." Tak dalo se čekat, že to asi nedodržíš. Touha neustále neslušně trollovat někoho kdo má jiný názor než ty a veřejně se zesměšňovat je u tebe asi silnější než dodržet to co jsi napsala. Ta tvoje ironie svědčí o tom, že tobě vůbec nejde o nějakou věcnou diskuzi na dané téma, ale pouze o bezcharakterní trollování a rozpoutávání zde hádky.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Zákony jsou nutnost, jinak by platil zákon džungle. Jak je víc lidí pohromadě, vždy kouká z toho problém. Prevence je výborná věc, ale vždy se najde ve stádu několik jedinců, kteří budou dělat bordel. Proto ze svých daní platíme armádu policie a justiční úředníky.

Kuřáci teď budou brblat, ale časem si zvyknou, tak jako si zvykli v Německu, Rakousku, Maďarsku a jinde. Tam neexistuje, že přijdete někam do provozovny a budete kouřit.

Ad radarbrdy - Zákony jsou nutnost, jinak by platil zákon džungle.
Máte naprostou pravdu - stačí se podívat na silnice. Tam se nebrblá a nezvyká.

72mona3*
hodnocení

0x

Víte, co mi hlavně přijde velmi vtipné? Že většina těch, co tento zákon vítají, ho neschvalují pro dobro a zdraví lidstva. Ale pouze a jen proto, že jim kouř a lidé, kteří ho šíří, smrdí. To je v každé diskuzi.

...když procházím, smrdí mi pod nos...ty jejich smrady čuchat...

Smrad, smrad, smrad! Ale jen zlomek se cítí doopravdy ohrožen. Ještě jsem nezažila jedinou reakci typu: člověče, nekuřte mi tu, nebo z toho dostanu rakovinu (astma, alergii, zkornatějí mi cévy...). Ne. Vždy jen stížnosti kvůli smradu. Tak doufám, že vstoupí v platnost zákaz vaření květáku. *smich* M.

doplněno 03.06.17 22:09:

Jo. A drsťky taky! *smich*

sebod*

mono *palec**smich*. A co teprve takové dršťky když se vaří *blee*

hodnocení

0x

Normální je nekouřit. A hulit mi někdo pod oknem, dostane spšku vodou. Jsem starší a chvěje se mi ruka při zalévání kytiček.

spikub*

ringo: to bych nezkoušel, zvláště večer a v noci. Co když poleješ agresivního opilého NEKUŘÁKA, který právě odchází z hospody? Může ti v bytě zavřeným oknem přistát cokoli. A myslíš, že někdo něco viděl? Nikdo nic. Takový je stav naší společnosti, kvůli vám - netolerantním.

radarbrdy*
hodnocení

0x

@nikdo

stát má z cigaret cca 80mld na daních. viz statistiky. Léčba nemocí spojených s kouřením stojí naše zdravotnictví cca 24mld ročně.
Prosím link na uvedené čísla.

nikdo*

radare, tvoje odpověď jen dokazuje, jak nečteš nic z toho, co zde napíšeme. Ty linky si najdi ve starších diskuzích o kouření v hospodách. Myslím, že jsem je dával min. do jedné, ale možná i do dvou.

Tak se snaž. nemá cenu sem dávat něco, co stejně nebudeš číst a chápat. Napadá mě to přísloví o házení perel... Tím že si ty odkazy najdeš a přečteš, ukážeš alespoň ochotu a zájem o to, co píše protistrana.

doplněno 04.06.17 16:56:

@danys 4.6.2017 6:49

A když dojdou argumenty, snížíme se k aroganci a zesměšňování . Jak typické pro policajta, pardon, pro zaměstnance MV.

Ad nekurak - Je to něco podobného jako s těmi neukázněnými kuřáky. Když je nikdo nehlídá a dovoluje se jim ten jejích zlozvyk provozovat jak se jim zachce tak to hned zneužívají velkou netoleraci vůči nám nekuřákům.
Správně. A teď můžete přemýšlet, co zakázat, těm, kteří nekouří a také je nemáte rád - a jak je co nejefektivněji hlídat. Osobně bych byla pro zákaz sexu bez ochrany militantním nekuřákům, aby se takoví jako vy příliš nemnožili *smich*

nekurak*

jedubabicka: Došly argumenty a tak se diskuzi snažíš odvádět trochu jinam. Přemýšlej si klidně o čem chceš, mne je to jedno. Dávej si ale pozor aby ses z té nenávisti kterou se tu snažíš šířit nakonec nezbláznila.

Kdyby vám bylo jedno, o čem přemýšlím, tak nevyletíte jao čertík z krabičky *cert*

Jinak já se zblázním ráda - na uzavřených odděleních psychiatrie je kouření povoleno *smich*

doplněno 07.06.17 11:06:

Kouření - časem bůček a sladkosti - ale tohle psali včera - zlin.idnes.cz/...

" Muž pracující na zahradě nahý pohoršuje sousedy, hrozí mu vězení"

Říkala jsem, že šroubečků je mnoho.

karelnovotny
hodnocení

0x

Nedaleko od mého domu se nachází hospoda.Od doby co se nekouří postávají venku na chodníku opilci se žvárem a sklenicí piva(někdy si dají na zem basy na kterých posedávají a zabírají celý chodník).Děti chodící ze školy se mezi nimi musí proplétat.Nejednou jsem byl svědkem toho jak pokřikují na procházející slečny.Fakt paráda

nekurak*
hodnocení

0x

jedubabicka: Jako nějaká čertice které někdo šlápnul na tzv. kuří oko mi tu připadáš spíše ty s tím tvým zuřením kvůli toho, že se ti zde nepodařilo prosadit ty tvoje nesmyslně hloupé názory. Proč se stále snažíš odvádět diskuzi jinam mimo téma této diskuze? To jsi až tak neschopná, že nedokážeš si založít samostatné téma o tom co by jsi chtěla prodiskutovat?

karelnovotny: To co popisuješ je asi následkem toho, že ten protikuřácký zákon, nebo jak se to zprávně jmenuje, je nedokonalý a nedostatečný. Nevím, ale myslím, že snad i to mají obce a města možnost regulovat nějakými vyhláškami.

doplněno 07.06.17 14:19:

jedubabicka: Zkus nad tím alespoň trochu zapřemýšlet a pak možná pochopíš jaký je v tom rozdíl. O nesmyslném zákonu ohledně kouření v restauracích mi nic není známo. Vím pouze, že nedávno začal platit velmi užitečný a potřený zákon ohledne kouření v restauracích který smysl určitě má i když není dokonalý.

Ad nekurak - samostatné téma o tom co by jsi chtěla prodiskutovat
Proč? Jaký je rozdíl mezi nesmyslným zákazem kouření v restauracích (když je výsledkem to, co popisuje karelnovotny), nesmyslnou pamlskovou vyhláškou a stejně nesmyslným zákazem pohybovat se na vlastním uzavřeném pozemku v ne/oblečení dle libosti?

pecenkav*

Nema smysl prosazovat neco proti ignorantovi, kterej omezuje jiny lidi jenom kvuli tomu, ze si musi jit sednout zrovna tam, kde je normalni kourit, kde se kourilo asi i pred jeho narozenim, jenom ze sebe dela stejnyho saska, jako jsou ti genialni autori protikurackyho zakona. Jestli ti to tam smrdi, tak tam nelez. Uz se tesim, jak si v lete pujdou nekam ty nekuraci sednout na zahradku dostanou po tlame od nekuraku, ktery jim budou na pro ne urcenem miste smrdet pod rypak.

Sice jsem nekurak, ale ten zakon je nesmyslnej a ten, kdo ho schvaluje je stejny hovado jako jeho autor.

Tak uz by jste se mohli prastat dohadovat o hovadinach a radsi si podrbejte o muslimech, to je vetsi zlo, nez koureni a od tech se nas snazi temi nesmysly odklonit a rozhadat mezi sebou.

nekurak*

pecenkav: To co se nedokáže vyřešit samo tím, že se někteří neukáznění lidi začnou chovat slušně a tolerantně vůči jiným je třeba bohužel řešit formou vhodných zákonů. Vidím, že bezcharakterní sprostý člověče se ani nedokážeš vyjádřit slušně bez nadávky a nějaké pravidla této poradny (Z2) které tu asi nikdo nevyžaduje dodržovat ti jsou ukradené.

...bezcharakterní sprostý člověče se ani nedokážeš vyjádřit slušně bez nadávky
Tak vidíte - člověče pecenkov *smich**smich*

radarbrdy*
hodnocení

0x

Kouření na chodníku a stoupající kouř do oken přízemních bytů není problém. Stačí slušně požádat kuřáka, aby se přesunul na jiné místo.

Jak je psáno výše v této diskuzi, kuřáci jsou ti tolerantní (min. 3 svatozáře nad hlavou), kteří jsou naučeni vycházet vstříc těm zlým sebestředným nekuřákům. :)

Stačí slušně požádat kuřáka, aby se přesunul na jiné místo.
Zkoušel jste to někdy? U kuřáka pod vlivem obzvlášť?

doplněno 08.06.17 09:41:

Ad culdabulda1 - Ale je to nápad fakt poněkud kontraproduktivní - namísto aby kuřáky zavřeli do smradlavých kuřáren - vyženou je naopak na ulici, aby jim lidi mohli nejenom závidět, ale aby ti hnusní smradlaví kuřáci mohli kolemjdoucí a kolembydlící nekuřáky ještě více a viditelněji "nasí...at" ! - opravdu nápad, hodný naší moudré vlády.
Nejsem paranoidní (což neznamená, že po mě nejdou ;)), ale začínám v tom vidět "semínko" pro další kroky proti kouření. Na ulici vadí kuřáci kolemjdoucím, dávají špatný příklad dětem, dělají nepořádek a hluk - to by bylo, aby se nevytlačili ještě někam dál. Ideálně třeba do rezervace poblíž městské skládky *blee*

spikub*

Špatná zpráva pro hlídače morálky a netolerantní spoluobčany:

Právě jdu na pivko a cigáro do hospody. Po re-koulaudaci oddělený prostor nepatřící k provozovně. Nikomu nebudu kouřit pod oknem a rušit noční klid. Návod najdete v rubrice "Kouření v restauraci".

doplněno 12.06.17 01:00: No a už jsem zase tady. Za možné překlepy se omlouvám, dal jsem čtyři točený. Všechno v pohodě, ale zapoměl jsem cigára doma - žadný problém, hostinský známým kusovku, nebo příště na oplátku. Situace: v oficiální provozovně (nekuřácké části) dva mladí huliči trávy chodili kouřit ven pod okna bytů. V naší "soukromé" části 10kuřákků a 4tolerantní nekuřáci.Zítra večer po odpolední šichtě zase na dvě točený a cigáro. Nevím kolik je vam roků, ale v mých 60ti letech mně žádný kolikoli nebo nekuřák nebude určovat, co můžu a co ne. Do vašeho stylu života se nepletu, tak zatím slušně: prosím nechte nás na pokoji.
nekurak*

spikub: Já tobě nic neurčuji to o čem se tu diskutuje ti určuje zákon a ten jsem já nedělal. Až necháte vy neslušní kuřáci na pokoji nás nekuřáky a přestanete nás často i záměrně obtěžovat kouřem a smradem z toho, tak my nebudeme mít důvod k výhradám vůči vám.

spikub*

nekurak: "ti určuje zákon".. ten zákon je špatný. Je pouze důsledkem práva všech na všechno a falešné korektnosti. Lidi jsou rozeštvaní. Chybí vzájemná tolerance. To ty tady několikrát píšeš: diskusi nikdo nehlída, jsou potřeba zákony atd. Já nepotřebuji na každém rohu policajta, na život návod a na každý prd zákon. Tady už nejde jen o kouření ale o svobodu jednotlivce. Snad ti to za pár let doklapne.

mnd®
hodnocení

0x

Dobrý den,

nekouření v restauracích vítám ( i když se mi ten zákon celkově nelíbí - tak jak je postavený plošně ).Jako kuřák jsem do hospod nechodil - vadí mi ten opravdu už smrad co se nasákl do zdí/záclon/nábytku...atd.Na druhou stranu beru hospody jako místo setkávání se lidí za účelem jak už jen pokecat nebo někoho sehnat na nějakou práci co já nezvládnu.Dáme pivko,pokecáme,případně cigárko,dohodneme se a hotovo.

Proč ten zákon nemám rád? - v hospodě se dělali oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky.Takže obě skupiny seděli odděleně a byl klid.Každý si mohl vybrat kam si půjde sednout. / U nás se i v kuřácké části v době podávání jídla nekouřilo a nikdo neměl problém. / Proč to nejde i nyní? U nás byla zahrádka pod pevnou třechou a tam se kouřit nesmí.Výsledek? - stoly se posunuli o dva metry pod slunečníky a tam už se kouřit může.Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Stání hloučků pod okny s cigaretou se dá řešit - zaléváním truhlíků a jejda kápl jsem vedle,po 22-té hodině volat MP 156 kvůli hluku,psát na obecní úřad ...

V ZOO kam chodí děti tyto kuřárny nyní staví,v autě s dětmi si zapálit můžete,na psychiatrii taky,letiště to stejný...cyklista přijede na kole do hospody a dá si čtyři piva a jede dál,přijdete pěšky,ale vrchní si bude myslet,že potom pojedete autem tak pivo nedostanete a je toho ještě víc... - toto všechno je v tom zákoně taky.

Ale chlastání nikdo neřeší.Pořád se bavíte jen o kouření.

Ten zákon je nedokonalej a špatně propracovanej.

PS: nesmí se kouřit na zastávkách MHD - ale projít po chodníku přes zastávku MHD se zapálenou cigaretou můžu.Tak ať si dopravní podnik udělá svoje chodníky a svoje nástupiště a přestane používat ty obecní.

PS 1 : Pro někoho jsem smraďoch,ale věřte že si ani na té zahrádce nezapálím pokud tam jsou děti nebo obědvající lidi.

radarbrdy*
hodnocení

0x

no jo, no jo, co neupraví zákon, tam platí právo silnějšího.

Typický příklad, pěkný trávník mezi činžovními domy, jako stvořený pro hru dětí nebo pro relax. Bohužel na relax zapomeňte v okolí bydlí hodně pejsků, trávník tedy patří pejskům a jejich potřebám.

culdabulda1*

- to máte těžký - zvířata jsou pro lidi - a zvláště ve městech - stejně důležitá, jako děti, nebo rodina ... důkazem je právě to, že tolik lidí ty pejsky chová...

doplněno 12.06.17 19:45:

prostě je moc lidí - jakmile se sejdou dva a nedejbože více lidí na malém místě - tak každému vlastně všechno vadí !

Ten pozemek někomu patří, že? Proč rodiče dětí nebo ti, co touží po relaxu, nejednají s majitelem?

.. a co s tím má udělat majitel?

Zkuste to, prosím, rozepsat, abych se poučil jak na ně.

Děkuji za radu.

doplněno 12.06.17 19:46:

Jako správce domu, všechny pejskaře informuji, že nemůžou venčit psy na dvorku. Stále tak jsou kupičky a všichni říkají, že uklízí i po ostatních. Asi to padá z nebe..

doplněno 12.06.17 19:51:

Při každém vybírání nájmu jim to připomínám, že tam jsou kupičky. jelikož nevím co dál s tím problémem, rád přijmu radu.

Přinejmenším může v rámci svých možností (jiné bude mít obec, jiné třeba SVJ) rozhodnout o užívání pozemku. Z neoplocené, nijak neoznačené plochy, o které není známo. co to vlastně je, těžko vyhazovat pejskaře.

doplněno 12.06.17 19:49:

A krom toho informování děláte co? Nemyslím jen vás osobně.

doplněno 12.06.17 19:58:

Netuším, co jste za uskupení, ale dvorek zřejmě nebuide veřejné prostranství - nestačila by levnější kamera?

jeden vlastník a 10 bytů s nájemníky + návštěvy nájemníků.

Jako že pořídím několik kamer, ale kvalitních se záznamem, abych vůbec něco viděl a denně budu kontrolovat 24 hodin záznamů ze všech kamer?

Kdo to zaplatí? Ta fenka jen čurala, nebo bobek...

To opravdu není tak jednoduché.

Snad jen dražší nájem pro pejskaře...

Zákaz venčení na dvoře? Protipsí spreje? Zákaz chovu mazlíků?

Zvýšení nájmu neprojde - možná částka za úklid - ale i to by bylo složité.

mnd®

jedubabicka: ani na neoplocené/neoznačené ploše nemáte bez souhlasu majitele co dělat.Každá plocha má svého majitele a ten se o ni stará.

Ukažte mi plochu trávníku/pískoviště/chodníku apod. bez majitele.

.Porušujete jeho práva na užívání jeho pozemku.Na to jsou psí výběhy

Pokud byste měla domek se zahradou bez oplocení a lidi by chodili až k zadním dveřím na čumendu tak by to bylo v pořádku? - to je to stejné - na cizím pozemku nemáte co dělat.

Vždyť to bylo první, co jsem psala, když padla stížnost na venčení mezi domy - jednat s majitelem. Ten je totiž jediný oprávněný.

A máte pravdu - když si vlastní zahrádku neoplotím, neoznačím, nevymezím, tak se nemůžu divit, že mi tam budou chodit lidi.

mnd®

Tohle není o pejskách ale o nevychovanosti a sprostotě jejích páníčků.Pokud nechají chcát a srát svoje hovada kdekoliv tak to taky něco ukazuje na jejich inteligenci jako majitelů těchto psů.Ale i s tím se dá bojovat - fotit a posílat MP.Jiná obrana bohužel není.

nemám bod, tak jen *palec*

nikdo*

To se ptá jeden pes druhého:

"Nevíš proč nás vlastně lidi chovají?"

"Nevím, asi kvůli našim exkrementům, furt je po nás sbírají".

pecenkav*

Tak teď si už konečně nechám vynadat, pokud se pes vysere na soukromém pozemku, souhlasim, že by si to měl páníček uklidit. Pokud se pes vysere na obecním pozemku a třeba i na chodníku, tak neuklízet, obec dostává od pejskařů zaplaceno dost, aby si to uklidila.

sebod*

pecenkav. To nemyslíš vážně, že ne? Takže každý pes dostane svého bodygarda s pytlíkem v ruce *ee*. Protože když to hovno hned neuklidíš, tak za pár minut ho má na botách několi lidí. Taky mám psa, taky ho musím chodit venčit. Strašně mě vadí, že má snahu kde co očůrat, vždycky ho táhnu co nejrychleji *bezim* na místo, kde nikdo nechodí, kam si děti nechodí hrát atd. Ale pochopitelně to neuhlídám. A zlobí mě to samotnou. Natož abych nechala někde po něm hovno! To není na pokutu, to je na přesdržku. Ne psovi, ale majiteli psa *cert*

pecenkav*

Myslim, vadi mi platit nekam penize a za nic.Jestli lidi do tech hoven obcas slapnou, aspon se nauci koukat na cestu a ne jenom cucet do mobilu. Obec dostane od kazdeho pejskare kazdy rok penize a za co? V Praze maji na hovna vysavace, tak kdyby si to kazdy po sobe uklidil, tak na co by je meli? Proste pokud mam za neco platit, tak taky za ty penize musim dostat neco zpatky, v tomhle pripade si v podstate platim uklid. Navic kdyz moji psi ani nevedi, co je chodnik, behaji si po zahrade a presto se za ne musi platit, za co?

72mona3*

Ano, za psy se platí. A to z toho důvodu, že jsou právě zvýšené náklady na údržbu města v čistotě. Není to předplacená služba lemplů, co se nechtějí ohýbat. Je to nucené zlo, aby mělo město prostředky - třeba zrovna ty vysavače, sáčky zdarma atd. - na nápravu. Vy víte, kolik stojí najmout firmu, lidi?...to jde do milionů. Hospodařit s penězi druhých je nevděčná práce. Proto by se čas od času měla zveřejnit zpráva o tom, jak je s nimi nakládáno, kolik bylo vloženo do daného problému.

No, ale díky vašemu pohledu na věc alespoň víme, kdo ty h o v n a nesbírá. Ti, co si myslí, že mají předplaceno. M.

sebod*

pecenka, jasně, já Tě trošku chápu. Bydleli jsme na vesnici, pes neopustil náš dvorek, hovnil jenom NA NAŠEM a přesto jsme z něho museli platit. Proč, že jo? V tomhle máš pravdu.

Ale nechat psa v.srat na chodník a nechat to tam, to je zhovadilost největšího kalibru !

P.S. včera ten náš kadil dvakrát. A já sebou měla jen jeden pytlík (ten už byl vyhozený s prvním cenným obsahem *smich*) a v dohledu jiný nebyl. Tak jsem musela použít úřední obálku z FÚ, z dopisu, který jsem zrovna nesla domů z pošty. Trošku mi to přišlo úsměvné, protože v té obálce předtím byly naprosté bláboly, jejíž hodnota byla rovna hovínku :-D

nikdo*
hodnocení

0x

Je zajímavé, že celou tuhle debatu vyvolal neregistrovaný tazatel. To není ani tak zajímavé. Jako spíš to, že se tu za militantního nekuřáka pasoval, jak příznačně, přispěvatel s nickem nekuřák. Neregistrovaný. Buďto troll, fůůůůůůůůj, nebo registrovaný, který se nechce prozradit. Próóóóč? Ostatním registrovaným poděkování za to, že se nestydí za své názory. Moc jsem se toho nezúčastnil, a tak připojím několik reakcí a argumentů, na argumenty obhájců zákona o nekouření v restauracích.

Na invektivy nekuřáka nehodlám reagovat. Jedině, že by zapřel svoji přirozenost, a začal argumentovat fakty, jestli ví, co to je, a zapomněl na nadávky a urážky.

@radarbrdy, 12.6.17 19:00 Už sis našel ty statistiky o nákladech na léčení a výdělcích na tábáku? Nebo jen líně kecáš?

slova v uvozovkách jsou z původního textu, tučně-mé komentáře.

@kolikoli: "Normální je nekouřit, to je výchozí stav." To je ale blbost. V hospodách se kouřilo odjakživa, co je lidstvo lidstvem, takže vaše tvrzení neplatí. Normální je v hospodě kouřit.

"A když si vyberu koníček, který zdravotně ubližuje" Další blbost. Kouření není koníček.

"ale ty servírky atd. už moc na výběr nemají". Mají. Sám píšete: "můžou skončit v konkrétní hospodě". A že se hulí skoro všude? To je riziko povolání. Zveličené. Byl(a) jste někdy např. v lisovně velké fabriky? Je tam rámus, že není slyšet vlastního slova. Co třeba hornící? Rámus, prach, teplo, atd. Příkladů bezpočet. Taky nemají kam utéct. Taky by se hodilo říci, že ti pracovníci by měli být ochráněni před těmi škodlivými vlivy. Takových firem a provozů jsou u nás tisíce s desítkami tisíc pracujících. Těmi se ale nikdo nezabývá, proč zrovna jen ti hospodsští a pinglové? Tlačíte je před sebou jako štít, ve jménu jakéhosi pofiderního nároku na zdraví, ve skutečnosti kvůli vašemu bezohlednému zájmu.

"Stejně jako alkohol je zakázán za volantem, protože tam je největší šance, že ublíží někomu jinému" Dokázal kdo a kdy? Vždycky když se objeví tenhle argument, tak chci po tom, kdo ho přednesl, aby ho podložil čísly. Skutečnými čísly z praxe, kolik nehod ročně zavinil alkohol. Opravdu zavinil, nikoliv že byl zjištěn. Zatím nikdo tahle čísla nepředložil. Všechna tahle tvrzení jsou založena JEN na předpokladu, že alkohol MŮŽE ovlivnit. Ale nikoliv, že ovlivnil.

"Demokracie není anarchie. Stejně jako nemůžete ve VAŠÍ hospodě prodávat drogy". A stát je prodávat může? Tabák je podle tohoto zákona taky droga postavená v hospodě mimo zákon. Tak proč k sakru jen ti hostinští? prodávat a kupovat se smí, ale kouřit ji tam, kde se odedávna kouřila, to je v hospodě, ne. To je přeci postavené na hlavu.

"Protože i ta VAŠE hospoda je v NAŠEM státě, kde se musí všichni řídit zákony, které nastavili lidé" -kuřáci, mající momentálně převahu. Ano tak to je. Hlas síly a násilí. Máme na to, tak to zakážeme. Bez ohledu na následky. Krásně se vy militantní nekuřáci umíte odmaskovat.

No a tohle je ukázkový příklad demagogie. "Nikdo nezakazuje kuřákům vstup do restaurace - prostě si půjdete na 5 minut stoupnout ven". To je logika... V debatě o nekouření v hospodě, napsat že nezakazuje vstoupit. O tom to přeci není, o zákazu vstupu!

Ale je to o tom, že někdo vymyslel zákon, který kuřáky vyhání ven z hospody a tím způsobí další problémy. To mohl vymyslet jen někdo, kdo tenhle konflikt chtěl podpořit.

Ad alten - to: jedubabicka : ... kuřáci nenapadají nekuřáka, který si k nim přisedl. A proč by měli? Snad proto, že jim vadí to, že nekouří, "málo smrdí" a jim to je nepříjemné?

Pak mi určitě dovedete smysluplně vysvětlit, proč si nekuřáci přisednou ke kuřákům kouřícím na vyhrazeném místě - tedy jasně vědí kam - a začnou po nich požadovat, aby přestali. Někdy dost neomaleně.

nekurak*

nikdo: Jestli si naivně myslíš, že zakladatel této diskuze a já nekurak je jedná stejná osoba tak se velmi hodně mýliš. Já s nějakým fram nemám nic společného. Proč rýpeš do neregistrovaných diskutujících a proč ti tolik vadí? Jaký je rozdíl mezi registrovaným a neregistrovaným nickem když v obou případech nevíme kdo se pod ním skrývá? Dokonce ani nevíme co za "jouda" se skrývá pod nickem nikdo i přesto, že je to nick zde na poradně registrovaný.

Jaké nadávky a urážky? To, že má někdo na něco jiný názor přece není urážka i když to asi některých dokáže naštvat, že jim někdo předkládá jiný názor na danou záležitost. Já si za svými zde uvedenými názory stojím a dokážu si je obhájit a nemusím se za ně stydět. Proti kouření se tu napsalo už docela dost faktů ze strany nás odpůrců tohoto nehezkého zlozvyku a kdo to chce pochopit tak ten to pochopí, ale kdo to pochopít nechce tak s takovými se asi nedá nic dělat. Na straně vás zarytých obhájců kouření pochybilo dostatečně přesvědčivých argumentu a faktů na obhajobu toho nehezkého zlozvyku a tak naivně začínáte s ironií a rýpáním do nás co s vámi nejsme ochotní souhlasit. Bohužel tak už to bývá, že někteří se nedokážou smířít s tím, že v něčem nemají pravdu.

nikdo*

Nekuřáku: v celé diskuzi jste nepoužil ani jediný argument, kterým by jste podpořil oprávněnost toho zákona. Jen agresivně prezentujete své názory. S nezdvořáky se nebavím, a sejít se u jednoho stolu v hospodě s vámi bych nechtěl. Skončilo by to fyzickým napadením. Nesnáším, když někdo jedná hrubě se ženami. A jestli se cítíte za klávesnicí bezpečně, a odvažujete se nazvat zdejší ženy výrazy, které jste použil, pak jste zřejmě právě to, co obnáší výraz TROLL. A pokud ne trol, tak minimálně nezdvořák. Proto moje poznámka o neregistrovaném nicku. Víte, asi si neuvědomujete, že se tady za ta léta co tu jsme, "tak trochu známe". A je symptomatické, že u spousty takových témat, se najednou vyrojí několik neregistrovaných nicků, děsně hájících dané téma. Stálí rádci se tu rozdělí na obě strany, ale vy, podle mého trollové, se neumíte zamaskovat. A právě ta vaše úpornost a jednostrannost se kterou hájíte danou věc vás prozradí. Neumíte položit argumenty, neumíte na položené argumenty reagovat. Jen zavile, jakýmikoliv prostředky hájíte to svoje. Tak co? přiznejte: troll nebo PR agentura?

Tady je "výcuc" výrazů(zdaleka ne všech), které jste použil. Slušná porce, ne? Tak jen malé přání. Pořádně si přečtěte v tom textu svoji poslední větu úplně dole. A snažte se ji pochopit, když už jste ji použil. Týká se vás.

Co k těm vaším přihlouplým a ironickým kecům napsat.
ještě více litují ty kteří s vámi žijí doma
To asi nebude příliš příjemné mít nablízku uchyláčku a poslouchat její neustále bezcharakterní, přihlouplé kecy.

bezcharakterní sprostý člověče

Jako nějaká čertice které někdo šlápnul na tzv. kuří oko
ty tvoje nesmyslně hloupé názory

jsi až tak neschopná,

Dávej si ale pozor aby ses z té nenávisti kterou se tu snažíš šířit nakonec nezbláznila

Já mám většinou ve zvyku tvrdit to co si myslím bez ohledu na to jestli tím někoho urazím nebo ne
těmi tvými hloupými, nesmyslnými a ironickými kecy
ale především o co největší veřejnou prezentaci tvoji hlouposti.
Na mnohých kuřácích je vidět, že jim to asi tu inteligenci spíše otupuje.
ty tvoje zvrácené názory

Touha neustále neslušně trollovat někoho kdo má jiný názor než ty a veřejně se zesměšňovat je u tebe
těm nemyslícím pomateným zabedněncům

To už ale je taková naivní taktika pomatených kuřáků a zastánců kouření,
se tím zesměšňují a dělají ze sebe hlupáky.
pomatení kuřáci a zastáncí kouření a jak dokážou tím sami sebe zesměšňovat
kouření je spíše úchylka

Někteří ale za demokracií naivně považují pouze to co vyhovuje pouze jim a a demokracií jiných odmítají respektovat.

Howgh.

sebod*
14.06.17 00:07
nekurak2*

nikdo: Vidím, že musíš být hodně naštvaný na mne kvůli tomu, že s tebou nehodlam souhlasit a přiznat ti pravdu a to i přesto, že se mne k tomu snažíš donutit. A co ty, kolik jsi zde předložil argumentů ohledně neoprávněnosti toho zákona. Snažíš se pouze hledat a hodnotit všechny možné nedostatky na jiných kteří ti nejsou po chuti, ale na sebe se nepodíváš a nezhodnotíš to tvoje hulvácké hování se zde. Píšeš o trollech, ale mám dojem, že asi ani nevíš co to označení troll a trollování je. Zkus trochu pochledat v internetu co toto označení v internetových diskuzích znamená a pak možná zjistiš, že se to vztahuje na tebe. Snažíš se poukazovat na moje nedostatky v této diskuzi pouze proto aby jsi mne nenávistně co nejvíce pošpínil pouze za to, že mám na zde diskutovanou záležitost jiné názory než ty a přitom hrubé urážky a neslušnosti od jiných co mají stejné nebo podobné názory jako ty ti vůbec nevadí. Já mám ve zvyku psát to co si skutečně myslím bez ohledu jestli se to někomu líbí nebo ne a ne to co se někteří naivové snaží na mne vynutit. Nemohu za to, že někteří nedokážou unést to, že někdo na něco má jiný názor než oni a nehodlám kvůli tomu svoje názory obalovat tzv. do vatičky abych je náhodou neurazil. Mluví se, že "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" a proto nemůžeš čekat na záměrné urážky, nadávky, pomluvy atp. zcela klidnou a pochválnou reakci. Píšeš, že se za ta léta vy registrovaní tak trochu znáte. Znamená to snad to, že víš jak se kdo jmenuje skutečným jménem a příjmením, odkud je, kolik je mu let atp.? Co je až tak hodně špatného na obhajobě něčeho, že se to snažíš u nás neregistrovaných nicků kritizovat a to i přes to, že o to samé se tu snažíš ty registrovaný? Tobě jde pouze o to, že se tu někteří snaží obhajovat svoje názory které jsou jiné než ty tvoje.

Až tu zase budeš psát nějaké další neslušné a naívní kecy a pomluvy tak nezapomeň minimálně polovinu příspěvku napsat tučným písmem a aby jsi se zde s tou tvojí naívní hlouposti ještě více zviditelnil tak to můžeš napsat třeba i červeně.

Tak vidím, že si někdo zde na poradně neslušně zaregistroval můj nict nekurak. Pokud si tím naívně myslí, že tím umlčí moje názory na danou záležitost tak se tím hodně mýlí.

72mona3*

*palec*

A stejně... je to marný, je to marný, je to marný... *zed* M.

No tak... pššš... *modla*

Někteří se tak už narodili.

nekurak2*

jedubabicka: Tak to jsem nevěděl, že jsi ses už narodila jako neslušná a zůstalo ti to asi napořád. To bude asi nějaká úchylka.

(Ne)vážený nekuřáku2 - proč mě bezdůvodně napadáte? Něco se vás dotklo?

nekurak2*

jedubabicka: Mne se jen tak něco nedotkne. Odpovím ti podobně. Proč mě ty zcela bezdůvodně napadáš? To nedokážeš unést to, že ma někdo na něco jiné názory než ty a nedokážeš na to reagovat jinak než neslušným útokem a napadáním?

mpp

Taky jsem byl kdysi registrovaný (asi 5 let) ale hodně mě tady vadilo to titulování a sbíraní bodů, to nesnáším. Tak jsem napsal adminovi, že uznávám pro moje titulování pouze emeritní profesor (několik banánů). Jinak snad každý i neregistrovaný musí zadat svůj mail (a pokud je to člověk solidní, tak je to jeho jméno - nevím, proč bych si měl zakládat mail s jiným, než se svým jménem, to nedává smysl - spíš mě naštve, když už je obsazené). A nekuřák je blbec, toho tady sleduju v této diskuzi už delší dobu. Neskákejte mu na to. Dobře radím.

zkouska

zkouška spojení: neregistrovaný nemusí zadávat e-mail zkouška spojení.

Jenom se zadá vaše jméno: a to stačí.

Ale sys vidí kdo se pod jakým e-mailem přihlásil a i kolik má případných jak registrovaných tak i neregistrovaných nicků.

Tak a teď po odeslání se některé mé odpovědi zabarví do zelena :).

mpp klídek.nejde o život,jde o ho*vno.Vždyť už se dá za tu dobu poznat kdo je ,,píp,, a kdo radí dobře.

Ad nikdo - vysoce oceňuji práci, kterou jste si dal s výše uvedeným výběrem *palec*

Myslím, že nekuřákovo vyjádření, které jsem tam také našla - "Já mám většinou ve zvyku tvrdit to co si myslím bez ohledu na to jestli tím někoho urazím nebo ne" - zcela pregnantně vyjadřuje jeho osobnost. Běda ovšem, kdyby se jiný vůči němu choval stejně - to "by to hnal" až kdovíkam ;)

Jen by mě zajímalo, jestli by se stejným přesvědčením šel urážet partičku několika nabušených mladých mužů, případně jejich slečen *smich*

14.06.17 07:10
pecenkav*

Ahoj jedovata babo, vykasli se uz na nej, snazil jsem se prehodit tema jinam, ale ten tupec si neda rict, ani neni schopen se nad tim zakonem zamyslet, takze kdyz mu prestanes odpovidat, tak snad zmlkne.

nikdo*

Děkuju za uznání. Všem. Tu větu jsem tam měl také, ale nějak se ztratila, při mazání toho odkazu na poradnu, která se kopíruje se zkopírovaným textem. Ono bylo už pozdě, a mně se nechtělo to znova hledat.

Kuřák ale stejně nic nepochopil. Kuřák si stále myslí, že ho nemám rád. Je mi u zadele. Ostatně, má právo na jiný názor. Kuřák ale nesnáší názory jiných. Jen jeho hrubiánství, hulvátství a nadávky, mě donutily udělat ten "výcuc" jeho výrazů. Asi je to opravdu troll. Ale nikoliv takový ten rozbíječ diskuzí. Jeho baví prudit. On to dělá pro zábavu. Doufám, že takový není ve skutečnosti. To bych mu nezáviděl. S takovou povahou by asi moc kamarádů neměl.

Mějte se fajn.

doplněno 15.06.17 19:06:

nekuřáku, já mluvil o tobě. Ty kouříš? Překvapuješ...-

nekurak2*

nikdo: Docela dobře a výstižně jsi popsal chování kuřáků. To bych od tebe ani nečekal, ale je dobře, že jsi změnil názor na ty lumpy kuřáky. *smich* *smich*

15.06.17 06:35
pecenkav*

Ale je dobre, ze se pripravujeme na nadvladu islamistu, oni nesmeji chlastat, tak se pro ne aspon uz pripravujou hospody, aby mohli v klidu pit a nebylo na ne videt a k tomu si muzou zabafat vodni dymku, proc jinak by se vodni dymky nezakazaly, proc jinak by se jich ten zakaz netykal?

Pak teprve bude nekurak spokojenej, mozna je to i nejakej slunickar a nebo dokonce clen neziskovky a dopravce cmoudu do EU.

Pecenkav, to je hodně těžký blábol! *sok*

doplněno 15.06.17 11:11:

rados, přeji ti to. *jasne*

Vodni dymky a el. Cigarety maji výjimku, ALE neni mozne si vzít z domu vodní dýmku a bafat ji v hospode nebo restauraci. Tato výjimka je POUZE pro cajovny. El cigarety pak kupodivu muzete v klidu kouřit "takřka" kdekoli a pritom se ani poradne nevi ci způsobují. Sam mam doma 2 a na lahvickach id naplni je lebka se skrizenymi hnaty. Takze asi tolik k tomuto zákonu. Nekdo dostal tezke penízky na podporu el. Cigaret ;)
doplněno 15.06.17 11:20: @babkazov. Nevim tedy co mi prejes, ale jestli tu lebku se skrizenymi hnaty tak i tak dekuji. Aspon mi nekdo neco preje po dlouhe dobe :D :)
culdabulda1*

- neboj - lebku se zkříženými hnáty - resp. význam tohoto symbolu nám nikdo nemusí přát - ta nás dostihne všechny ať kouříme, či ne ! - jó kdyby to bylo tak jednoduché !

doplněno 15.06.17 13:34:

ringo-

- ale umřít musíme stejně, ne? - tak proč si ten život nezpříjemnit, pokud to jde ... ale to se holt vysvětlit, ani pochopit nedá.

Nás nekuřáky o pár let /jasně že v průměru / později!

doplněno 15.06.17 13:44:

Dá se to pochopit, ale jsou určitě příjemnější věci zkacující život. Otravujete vzduch ostatním, smrdí vám z úst a držíte se té berličky jako stébla topící se. A hádaví jste až hrůza. Prostě normální je nekouřit a slušný kuřák to ví a nehádá se a nebije v prsa, že on přece nic...

72mona3*

Nějak si nejsem jistá, kdo se tu hádá a bije v prsa... M.

culdabulda1*

ringo

- já jsem odnaučenej kuřák (proto vím, jak moc to chutná - a to i při jídle ! - natož pak u piva, nebo kafe) - nekouřím už 20 let, ale přesto mi ten zákon přijde ujetej !

Dejme tomu, že se nová generace už kouřit nenaučí (?) - ale furt je tady vlastně nelítostně odepsaná generace kuřáků středního až staršího věku, kteří třeba na tu novou generaci ještě pracují a zaslouží si relax podle svého "zavrženíhodného" naturelu, ne?

Jinými slovy - proč nejsou povoleny kuřárny, kde by mohli i tito "křováci" existovat, aniž by museli stát "na hanbě" před hospodou ! Místo toho jsou zaváděny zase nějaké "lidové milice" - to by jeden bl..il !

doplněno 15.06.17 14:05:

nekurák2

- jéžiš - a pak, že neexistuje "moribundus" !

Kdo že je hádavý? :(

nekurak2*

culdabulda1: Proč si ten život nezpříjemnít kouřením? Přece proto aby jste vý kuřáci tim kouřením neznepřijemňovali život nekuřákům kteří také chtějí mít život příjemný.

ringo: *palec*

spikub*

radoss:..nemáš pravdu. Paragraf 8, odst. (1), písmeno k) ve vnitřním prostotu provozovny stravovacích služeb, s výjimkou užívání vodních dýmek. O čajovnách ani zmínka. Pokud k povinné ceduli se zákazem kouření u vchodu do hospody přidá provozovatel dodatek =Vodní dýmky povoleny=, není o čem diskutovat.

hodnocení

0x

Tady se pořád řeší to, jestli ten zákon někoho odnaučí kouřit, ale o tom to opravdu není.

Je to o ochraně nekuřáků před následky kouření.

Jednoduchý příklad. V březnu jsem byl na cestách se třemi dětmi. Pozdě odpoledne už svačiny snězeny, pití došlo. Počítal jsem, že je pozvu někde do cukrárny nebo tak něco.

Bohužel městěčko mělo jen 4 hospody a jinak nic. Ve všech nahuleno až hrůza. Takže to zpravilo pití v lahvi /předražené/ a šlo se na vlak. Kde je ta svoboda pro nás nekuřáky vybrat si kam si chci sednout?

Dnes vím, že i s dětmi vlezu kamkoliv a bude tam čistý vzduch. A to je správné.

72mona3*

Když to pozměním. Přijdu do vesnice, žízeň, hlad...a nikde žádná restaurace, nikdy hospoda...kde je ta svoboda si někam sednout a něco si dát? Jak vyřešíme tohle omezení? Že by dalším zákonem, který přikáže v každé vesnici nad 500 obyvatel nějaké posezení? Bože, to jsou argumenty...

Všichni jsme nějakým způsobem omezování. Zbavíte se kuřáků a co bude dál? Co třeba zákaz zpocených smradlavých lidí v městské dopravě? Klidně. To podepíšu.

Samá demagogie. Smraďoch mi zdraví nekazí, kuřák ano!

Ano. A vozy těch, co mi stávají pod okny s nevypnutým motorem, také jen páchnou a určitě nekazí zdraví. Auta všichni "nutně potřebují", což je dostatečný důvod k neškodlivosti toho, co produkují.

72mona3*

Ano, samá demagogie.

Kuřáci si nezabírají území. Momentálně pouze bojují, aby jim nějaké zbylo. Vy předkládáte modelovou situaci, tak jsem předložila jinou. Není přece vinou kuřáků, jaký podnik si někdo zřídil, a že v něm povolí kouřit. Zrovna by tam mohly být tři podniky nekuřácké a jeden kuřácký, a nekuřák by se z jakéhokoliv důvodu (třeba lepší pivo, krásná servirka... nebo výhled) rozhodl navštívit ten kuřácký. A taky by remcal, že přece má právo chodit kam chce. To jsou imaginární situace, ale odpovídají momentálními stavu.

Kuřáci prostě chtějí zachovat nějaký podnik (kam mnohdy chodili už jejich tátové), ve kterém si budou moci zakouřit podle libosti. Nekuřáci chtějí vše. To není demagogie, to je fakt. :(

doplněno 16.06.17 13:29:

nekurak2 - doporučuji vám změnit nick na zabednenec1 *smich*

doplněno 16.06.17 17:08:

Milej zlatej, já zde neobhajuji své názory, pouze se snažím vnést trochu světla do (nejen) vašeho bednění, pardon, šedého vidění světa *smich*

Ovšem marně. Pokud si z důležitého sdělení vyberete část, která je v závorce (nepodstatná, či doplňující), to hovoří za vše. *fn*

nekurak2*

72mona3: Stejně tak my nekuřácí a odpůrci kouření bojujeme aby nějaké nezakouřené a nesmradlavé místo bez obtěžování ze strany neukázněných kuřáků bylo pro nás k dispozici. Není vinou kuřáků, ale také ani nekuřáků jaký podnik si kdo zřídíl. To, že kuřácí chtějí zachovat nějaký podnik kam mnohdy chodili už jejích tátové a kde si mohou zakouřít podle libosti je docela mizerná a neobhajitelná argumentace. To by pak mohli začít bojovat např. majitelé hutí, elektráren, spaloven atp., že také chtějí mít nějaké místo kde jejích komíny budou moct kouřít podle libosti a bez nutnosti montovat na ně drahé filtry, tak jak to bylo kdysi za časů jejích tátů a dědů.

doplněno 16.06.17 14:58:

72mona3: To jsi už v až tak hodně zoufalé situaci, že když nedokážeš obhájit svoje názory tak začínáš kopat do nicku? :(

Tak jste dosáhli svého a k dispozici máte prakticky všechna místa.

Čekám, kdy začnou chodit lidové hlídky po bytech.

nekurak2*

jedubabicka: Jak všechna místa? Ty venkovní prostory restaurací a hospod stále obsazují neslušní kuřáci. Na to tvůrci toho zákona asi zapomněli.

"Prakticky všechna místa" neznamená "úplně všechna místa". Ale budiž, nemusí mít každý smysl pro drobné jazykové nuance.

Zatím, kromě útoků na kuřáky, jsem od vás neviděla smysluplnou informaci, kam by měli kuřáci chodit - a to místo, co chcete napsat, to není *smich*

doplněno 16.06.17 18:39:

Každý ti vidí jinak - mně víc než kuřáci vadí třeba blbci a taky s tím moc neudělám.

doplněno 16.06.17 18:40:

oprava - "to vidí"

nekurak2*

jedubabicka: Ať si kuřáci chodi kam chtějí, ale ne tam kde svým hnusným kouřením obtěžují nekuřáky. Je to jejích problém tak ať si ho řeší sami.

doplněno 16.06.17 21:46:

jedubabicka: Tak to si musíš asi vadit i sama sobě. *smich*

culdabulda1*

nekurak2

- že se do toho ještě pletu - rodiny s dětmi chodí i do barů? - kde taky platí zákaz kouření?!

nekurak2*

culdabulda1: Tak to si budeš muset bohužel zjistit sám pokud tě to zajímá. Já ohledně toho nemám přehled.

nekurak2 - Mýlíte se. Ostatně jako skoro ve všem, co produkujete.

spikub*

Tak čistě teoreticky: v tom městečku po zavedení nekouření dvě hospody zavřou.Personál (majitelé) na pracák=zase nám všem zvýší sociální odvody.

1.hospoda: vznikne klub, kouřit se bude dál. A tobě neprodají ani tlačenku s cibulí.

2.hospoda: pronajme se Asiatům. Vznikne pěstírna "trávy". Děti povyrostou a začnou ochutnávat život.

Ale to nám, co jsme vyrostli na Startkách bez filtru a točené 10°, už může být fuk.

A cukrárna tam nebude nikdy, neuživí se.

Ale no tááák, třeba v Anglii se nic takového nestalo.

spikub*

ringo: ..s Anglií se můžeme srovnávat jen do roku 1938. Neměli tam protektorát, 40let socialismus a politické kotrmelce. Co funguje jinde, nemusí tady a naopak.

Už jsem to psal: tolerujme se navzájem, a když s něčím nesouhlasím, nelezu tam. A pokud musím (kuřácká hospoda), tak na dobu nezbytně nutnou. Respektujme se. Jsme jenom lidi a naštěstí každý jiný.

Ale vy nerespektujete nekuřáky. Kouříte na ulicích, v parku, na dětských hřištích všude!

ben®

Dobrý den, můžete, prosím, navrhnout nějaký prostor (místo nebo úkryt), kde by si mohl kuřák zapálit tak, aby Vám to nevadilo? Doufám, že nebudete navrhovat byt nebo auto (kde jsou děti). Zdravím!

culdabulda1*

bene

- nekuřáci si zřejmě představují něco jako Mars (dokud se ovšem "nerozlezou" i tam) !

doplněno 16.06.17 10:25:

- je zajímavé, že v této diskuzi jsou kuřáci považováni za odpad společnosti a téměř za zločince ! - jakoby nekouřila i spousta inteligentních a kvalitních lidí, kterým tito fanatici ani po paty nesahají.

Co takhle pranýře na náměstí? Samozřejmě s odsáváním, aby nekuřákám neškodily látky v kouři obsažené, až budou po kuřácích plivat, šťouchat do nich klacíčky a nechávat je očůrávat svými pejsky.

(Jestli bych to neměla radši smazat, než se toho někdo chytne *smich*)

nekurak2*

spikub: Snažíš se nás tu naivně strašít něčím co s největší pravděpodobnosti asi ani nikdy nenastane. Dalo by se to asi nazvat jako šíření poplašné zprávy.

doplněno 17.06.17 15:53:

spikub: Proč bych měl chodit se dívat na diskotéky mezi puberťáky? Jak to tam bývá je asi docela dost známé. Pro tu mládež by bylo mnohem lepší přitvrdit zákony a pokud pořadatel těch diskoték si tam nedokáže sjednat pořádek tak mu to zakázat. Je to ale hlavně o výchově doma a možná i částečně ve škole. V dnešní době není nic neobvyklého, že děti cestou do a ze školy jdou se zapálenou cigaretou. To za mých dětských časů nebylo. Kdo chtěl zkoušet kouření tak to dělal tajně tam kde ho nikdo z dospělých neviděl a pokud se to někdy nějak prozradilo tak byl z toho průser doma nebo ve škole nebo i obojí. V současné době už to asi málo koho zajímá a mnozí to asi považují za samozřejmost. Stát se možná na to dívá z hlediska daní z těch cigaret a kolik jim z toho přiteče peněz do státní pokladny, ale to je docela dost špatný přístup k tomu. Na jedné straně by stat chtěl hrabat peníze tam kde by nemusel a na druhé straně ty peníze stát utrácí ve velkém za nějaké nesmysly a blbosti na kterých by mohl ušetřít možná i více než získá na daních z cigaret.

Jinak já zde budu psát to co sám uznám za vhodné a ne pouze to co mi ty povolíš psát.

doplněno 18.06.17 00:40:

spikub: Ano přitvrdit, zakázat to co se nedokáže vyřešít samo. Pokud jde o zde diskutované kuřáky a kouření tak tam je jednoznačně třeba přitvrzovat a zakazovat když se nechtějí chovat slušně. Právě ty, podle toho jak se tu prezentuješ, jsi jedním z těch lumpů kuřáckých kvůli kterým je třeba kouření omezovat a zakazovat. Kuřácí by rádi ovládli snad asi celý svět a tak je nutné je v tom nějak omezovat tak aby zbylo místo i pro nás slušné nekuřáky.

spikub*

nekurak2: člověče, kde to žijes? Chodíš mezi lidi, a znáš realitu života?

Jdi se podívat na diskotéku oblíbenou mezi ..náctiletými. Kouření v sále zakázáno. "Zdravé jádro", to je třetina kouří venku. Pijí "jen alkohol". Druhá třetina má "mouku v nose nebo tabletku". Pijí energetické nápoje a nemusí chodit ven. Poslední třetina se rozhoduje na kterou stranu se přidá.

Nechej se tam zaměstnat jako uklízeč, a co tam najdeš ráno, budeš "sjetej" ještě týden.

Je to trochu od tématu, ale co je pro mládež a státní kasu lepší? Zdaněná cigareta u piva nebo ..?

Jo a nepiš nic o zákonech a kontrolách. Nic nezmůžou, kdo chce cestu si najde.

doplněno 17.06.17 18:03:

nekurak2: ..a zase "přitvrdit, zakázat". Už to tu psali jiní. Prohibice a zákazy nikam nevedou.

Postavíme tzv. měkkou drogu, která tobě jen páchne mimo zákon a lidi si najdou náhražku co nepáchne. Fajn. Tak až pojedeš veřejnou dopravou dávej pozor. Nesedneš si vedle kuřáka, ale vedle člověka co není cítit tabákem. Jak ale poznáš, že dotyčný není "nacpanej jak kamna" nějakým svinstvem? Kuřák ti smrdí. V druhém případě můžeš očekávat jakoukoliv nepředvídatelnou reakci. Od pozvracení po napadení.

Zavři se doma a raději vůbec nevycházej. Svět je plný zápachu. Jsem kuřák a když mi něco smrdí, zapálím si, abych to přerazil. Doporučuje 9 kuřáků z 10ti.

Možná by to chtělo se spíš ptát, proč že se v městečku uživí čtyři hospody a ani jedna cukrárna?

nikdo*

A taky by to možná chtělo se ptát, proč se v městečku neuživí alespoň jedna nekuřácká hospoda, když tady nekuřáci pro ty nekuřácké horují.

nekurak2*

ringo: *palec* *palec*

72mona3: Záměrně se snažíš odvádět diskuzi někam jinam. Pochybily věcbé a rozumné argumenty?

doplněno 15.06.17 20:19:

spijub: Nestraš nás tu nějakou katastrofou která asi ani nenastane. Pokud nějaká hospoda zkrachuje tak téměř určitě ne kvůli zakazu koučení, ale spíše proto, že její majitel je neschopný ji udržet a přilákat do ní lidi.

karelnovotny

No a co říkáte na to postávání na chodníku před hospodou s cigárem a pivem?Děti se proplétají skrz místní opilce.Dnes dokonce štamgasti jednu slečnu poplácali po zadnici když se snažila projít.

Tím se od útlého mládí učí vlastním pozorováním, o jak ošklivé chování se jedná a vyrostou z nich nepijicí nekuřáci, kteří by se slečny/mládence ani nedotkli. Natož veřejně.

I když Komenský píše, že "děti opičátka jsou" - tak nevím ;)

Karle, tohle přece žádný zákon nezmění. Zákon nevychovává! Ještě žádnému zákonu se nepodařilo vychovat. Zákon dává hranice. Můžeme diskutovat, ale bylo, je a bude to tak. *plac*Něco je špatně v rodině.

Karelnovotny - Aby do nich někdo "omylem" nenajel autem. Nějaká druhá Olga Hepnarová nebo "milovník kuřáků".

doplněno 16.06.17 15:03:

Mohlo by to posloužit jako nová seznamka pro kuřáky nebo i nekuřáky. Nekuřák s kuřákem se může seznámit. Stačí se projít po chodníku a je poplácání zadarmo;) a seznamka taky.

doplněno 16.06.17 21:34:

To jste neřekl, že parta Rumunů. Tak to je něco jinýho.

karelnovotny

Vy se tomu smějete,ale ona to moc sranda není když na vás začne pokřikovat parta Rumunů.Dříve alespoň byli zalezlí a nikoho neobtěžovali,ale teď je to problém.

radarbrdy*
hodnocení

0x

V hospodách se kouřilo, protože to hospodský toleroval, poněvadž každý platící host je přínos pro podnik. Plus je i profit z prodeje cigaret. Strašit zánikem hospod v návaznosti na zákaz kouření je hloupost. Stačí se podívat na situaci do okolních zemí, kde už je takový zákon. Pokud čtete zprávy tak víte, že prodej alkoholických nápojů a piva šel dolů už v roce 2016. Prostě už ubývá lidí, kteří z práce jdou sednout do hospody a popíjet několik hodin. Sám si vzpomínám jak to vypadalo v hospodách před 20 lety a jak teď.

Chudáci nejsou hospodští, ale tabakové firmy v ČR. Ty teď musí hledat nové cesty, jak dostat kouření mezi lidi a získat nové budoucí kouřící ovečky.

jentak*

Umíte anglicky?

cfrankdavis.wordpress...w/...

A ještě jednou: Zdroj: en.wikipedia.org/...

Všechno už se tu publikovalo, a stejně se někteří tváří, jako by to v životě neviděl( Že by špatná paměť?), a znovu napíšou že je to strašení. Neni. Mám-li si vybrat, jestli věřit zdroji informací LVA, BPPA, či BL a nebo zdroji @radarbrdy, tak rozhodně věřím víc těm britským asociacím a jejich informacím, než jeho planým názorům. Už proto, že @nikdo uvádí zdroj zpráv a nikoliv smyšlenky a soukromé názory.

Zdroj: poradte.cz/...

Nekuřácké pravidlo vstoupilo v platnost ve Skotsku dne 26. března 2006, ve Walesu dne 2. dubna 2007, v Severním Irsku dne 30. dubna 2007, a v Anglii od 1. července 2007. Zákon byl citován jako příklad správné regulace, která má pozitivní dopad na britskou ekonomiku.
Šest měsíců po implementaci ve Walesu, asociace (LVA), jež zastupuje provozovatele hospod v celém Walesu, prohásila, že hospody ztratily až 20% ze svého obratu. LVA uvedl, že některé podniky jsou na pokraji uzavření, jiné už zavřely. Byl sice malý optimismus, že by se obchod nakonec vrátil na předchozí úroveň.
Britská asociace pivovarů a hospod (BBPA), reprezentující několik hospod a pivovarů v celé Velké Británii tvrdí, že prodej piva se dostal na svou nejnižší úrovni od roku 1930, a připisuje pokles prodeje 7%, v roce 2007, zákazu kouření.
Podle průzkumu, který provedl odborný časopis The Publican, očekávané zvýšení prodeje potravin(pozn.aut. "myšleno pravděpodobně jídlo v restauracích"), po zavedení nekuřáckých pracovišť nenastalo. Průzkum odborným časopisem ve 303 hospodách ve Spojeném království zjistil, že průměrný zákazník utratil £ 14,86 na jídlo a pití při večeři v roce 2007, což je prakticky totožné s rokem 2006.
Z průzkumu provedeného BII (dříve British Institute of Innkeeping) a sdružením (FLVA), dospěl k závěru, že se tržby snížily o 7,3% během 5 měsíců od zavedení nekuřáckého zákona 1. července 2007. Ze 2,708 účastníků průzkumu, 58% hospodských uvedlo, že kuřáci návštěvují méně pravidelně, zatímco 73% uvádí, že jejich kuřáčtí zákazníci tráví méně času v hospodě.
Údaje naznačující negativní vliv na hospody lze částečně vysvětlit tím, že některých restauracích se jídlo stalo hlavním zdrojem příjmů. V důsledku toho, zatímco počet prostor označených jako hospody se snížil, celkový počet prostor s povolením k prodeji alkoholu se zvýšil.

radarbrdy*
hodnocení

0x

:) Hostinský participuje na prodeji tab. výrobků. Je to část jeho zisku. O část zisku teď přijde, poněvadž se v hospodě nekouří ve stejném objemu. Nicméně tab. výrobky se prodávají v hospodách dál a kuřáci chodí do hospod dál.
Ohledně vyhrožování, že všichni začnou pít pivo doma a natruc nebudou chodit do hospod, to ve svém okolí nepozoruji. Ale asi v jiných místech ČR máte jinou zkušenost.
To strašení s propadem byznisu je na té wikipedii pěkně vysvětleno.
en.wikipedia.org/...

nikdo*

radare, radare: Hostinský participuje na prodeji tabákových výrobků? A víš kolik má z každé 100 za prodané cigerety? 5kč. Slovy: pět korun. Sakra to je výdělek jak Brno. Proč myslíš, že spousta hospodských cigára vůbec nemá, nebo jen jednu dvě značky. Protože se jim to nevyplatí. Tenhle kšeft klidně oželel už dávno. V okamžiku kdy mu stát zakázal prodávat s větším ziskem, než 5%. Nic o tom nevíš, ale tváříš se jak ten nejchytřejší.

doplněno 18.06.17 22:54:

radare, ty jsi nekuřák, viď? Jinak by jsi věděl, že tabák a tabákové výrobky jsou kolkované, a NESMÍ se prodávat za cenu vyšší než je na kolku. A krabičku cigaret nekoupíš za cenu menší než kolek - 5kč. Těch 5kč je marže toho hospodského, je daná zákonem, resp celním nařízením, podle nějakého zákona. Nechce se mi hledat kterého.

A v praxi to vypadá potom třeba takhle:

Vážení obchodní partneři, zákazníci, rádi bychom vás informovali, že k 31.3.2017 končí platnost prodeje cigaret s kolkem "S". Od 1.4.2017 lze legálně na území ČR prodávat pouze cigarety, které obsahují kolek "T". Platnost kolku "T" je dle aktuálního znění zákona stanovena do 31.12.2017 s možností doprodeje cigaret s kolkem "T" až do 31.3.2018.

Upozornění: Z platné legislativy vyplývá, že prodejci nesmí na svých provozovnách mít po 1.4.2017 uskladněné jakékoliv zásoby cigaret se starými kolky "S". Tento sortiment ( cigarety s kolky "S" ) se po datu 31.3.2017 bere jako neznačený tabákový výrobek a hrozí tudíž sankce ze strany státní správy, při zjištění namátkovou kontrolou ( např. Celní Správou ).

. Žes nestihl prodat zásoby? Nezájem. Můžeš je vyhodit, nebo prodat načerno.

Víš, je spousta věcí, co ještě nevíš. A nemám ti to za zlé. Mám, a ne sám tady na poradně, prostě jen víc zkušeností. Některé díky věku, některé díky trochu bouřlivějšímu životu...

radarbrdycz*

@stát zakázal prodávat s větším ziskem, než 5%

Rád se nechám poučit, kde je napsáno, že zisk hostinského nesmí být víc než 5%? Nějaká nová vyhláška nebo zákon?

cicky

Zákon o zisku 5% pro hostinské sice není, ale zato jsou zákony jiné, např. o regulovaných cenách vybraného zboží, mezi které tabákové výrobky patří. Takže je-li na kolku cena "100 Kč" nesmí ji nikdo z prodejců oficiálně překročit. A to, za jakou nákupní cenu ji ten prodejce pořídil je státu vcelku jedno, ale musí to mít vše podloženo řádnými doklady. Běžná velkoobchodní cena tabákových produktů bývá od maloobchodní snížena v rozmezí zhruba 3-6%.

sebod*

radare. Hostinský si nemůže účtovat za krabičku cigaret jak by on sám chtěl. Cena je pevně daná. Tady si něco o tom přečti ekonomika.idnes.cz/...

radarbrdycz*
hodnocení

0x

Tady píšou výpočet i s příkladem:

konečná celková cena: 80,-
spotřební daň: 47,-
DPH: 14,-
výrobní cena + zisk výrobce a distribuce: 14,-
Marže obchodníka: 5,-

ceskatelevize.cz/...

Ať počítám, jak počítám 5 kč z 80 kč není 5%

nikdo*

A myslíš radare, že to cca jedno procento rozdílu má nějaký význam pro ekonomiku hospody? Nevěříš tomu, že ne?

doplněno 19.06.17 22:44:

Jak říkáš radare. prý nechodilo... Hlavně aby chodili teď, když už smrdět nebudou. Hlavně aby chodili...

radarbrdycz*
hodnocení

0x

5kč / krabičku je nic v porovnání s náklady na výměnu vzduchu v zakouřené místnosti. Obzvláště v zimě. Všichni, kdo chodíme do hospody víme, jak si hostinský zakládá na správném mikroklimatu v místnosti. Tenkrát, když se tam ještě kouřilo, tak to obnášelo časté větrání a topení, což není zrovna levná záležitost.

Jak se psalo výše, spousta lidí do hospody raději nechodila, protože po návštěvě muselo jít oblečení do pračky...

mnd1*

Radare ač jsem kuřák,tak se nezastávám ani jedné skupiny a nemám rád začouzené hospody.Raději si sednu na zahrádku i v zimě a dám si cigárko.Co nemám rád je strkání všech kuřáků do jednoho pytle..

VY radare a podobní jste mohli chodit do nekuřáckých hospod a tahat tam i svoje děcka.Nyní jste dle tohoto zákona získali možnost chodit jinam ale my vám tam zase dáme najevo,že vaše děti nebo psi bez vodítka tam nebudou běhat a dupat.

Jinak Vám nevadí kouření v auté plném dětí?Co se pořád bavíte o hospodě? V hospodě nemá děcko co dělat.

Furt tady něco plácáte a kdo z vás četl ten zákon čeho a všeho se týká?

Četla jsem - a našla perly ;)

Pokud vlastník...zřídí stavebně oddělený prostor vyhrazený ke kouření, je povinen... zajistit, aby se v tomto prostoru nezdržoval zaměstnanec při výkonu své práce v době, kdy se v něm kouří.

Když je v něm jenom nahuleno, práci zřejmě vykonávat může.

Zakazuje se prodávat alkoholické nápoje mimo prodejnu, která je potravinářským podnikem, provozovnu stravovacích služeb, provozovnu výrobce vína, ubytovací zařízení, stánek s občerstvením, stánek specializující se na prodej tohoto zboží umístěný uvnitř stavby určené pro obchod a veřejný dopravní prostředek dálkové železniční, letecké, vodní a dálkové autobusové dopravy.

Co provozovna výrobce destilátů? Není to diskriminace?

Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že... prodá nebo podá alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj vzápětí požije a následně bude vykonávat činnost, při níž by vzhledem k předchozímu požití alkoholického nápoje mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek

Třeba osobě v uniformě železničáře nebo řidiče autobusu. To, že má po šichtě, není pro zákon žádný důvod.

A tak dál. Další si najdete sami, kdo máte zájem.

Ale jak praxe ukazuje, bude se - po vzoru měření rychlosti tam, kde je pokuta jasná - praděpodobně chodit po těch hospodách. Na zastávkách MHD jsem ještě městského šerifa konat neviděla.

sebod*

Jedubabko. Konat co? *smich*

Potřebné úkony, sebod ;)

nekurak3

jedubabicka: Nediv se těm perlám. Když ty zákony dělají asi ne vždy dostatečně myslíci lidí kteří tam sedí většinou asi kvůli penězům které z toho mají tak se neni čemu divit, že to vydá takto. V některých případech (např. protikuřácký zákon) je ale dobré, že vytvořili alelespoň něco i když jsou tam ty perly.

Tak máme tu nějakého bezcharakterního zloděje nicků. Žeby nějaký kuřák?

Ano. Zku***ný zákon taky zákon. Že se bude Xkrát novelizovat (a ani prase se v něm nevyzná), je jen důkaz toho, že zákonodárci jsou osoby na svém místě.

Nakonec máte pravdu - bít se dá i křivým klackem.

Jedubabičko,

Když je v něm jenom nahuleno, práci zřejmě vykonávat může.
Kdyby se tam nekouřilo jak by tam mohlo být nahuleno?
Co provozovna výrobce destilátů? Není to diskriminace?
V provozovně výroby destilátu se alkohol prodávat nesmí . Pouze vyrobený destilát na danou osobu která platí spotřební daň nebo pro další obchody,sklady.Prodávat může jen v případě, že má povolen prodej ( Podniková prodejna)
Třeba osobě v uniformě železničáře nebo řidiče autobusu. To, že má po šichtě, není pro zákon žádný důvod
Přijede-li před hospodu,motorest s autobusem a ve výčepu žádá alkohol? Kdo s autobusem odjede? Nebo na nádraží je přímo od zaměstnavatele zákaz prodeje alkoholu v kantýnách stáncích.
Ale jak praxe ukazuje, bude se - po vzoru měření rychlosti tam, kde je pokuta jasná -
Kdyby motoristi v daném úseku rychlost dodržovali nebyla by tam pokuta ,,Jasná"

doplněno 20.06.17 13:52:

Samozřejmě chci-li něco hanit tak za každou cenu. Byť o tom vím prdlačku.Na každou Vaší odpověď bych měl zas já svou odpoveď. Jen třeba k tomu zahulenému prostoru.Ve vedlejší nezahulené místnosti můžebýt vypínač kterým zapne obsluha ventilátor v zahulené místnoti a odvětrá.Vy zas mužete namítat Co když tam ventilátor neni.? Zákony jsou proto aby se dodržovali ne aby se obcházeli jak bývá tady v Čehách zvykem

doplněno 20.06.17 14:24:

Velice dobře jste to napsala. ,,Jenže ono je také v kraji zvykem rajtovat na sebevětší pitomosti "Ještě dodám I mistr tesař se utne.Ozývat se musíme ale asi je nám to houbec platné.My důchodci už nikoho neplatíme jen bereme od státu to co jsme si za pracovní léta zaplatili.

Kdyby se tam nekouřilo jak by tam mohlo být nahuleno?
V odděleném prostoru pro kouření se kouří. Dokud se kouří (říká zákon) zaměstnanec tam nesmí. Když se kouřit přestane, pořád tam není čistý vzduch - nebo se mýlím?

V provozovně výroby destilátu se alkohol prodávat nesmí .
Vím. Proč v provozovně výrobce vína ano? Že by víno bylo míň alkohol?

Kdo s autobusem odjede?
Střídající kolega, například. Nebo také nikdo, pokud tam končí.

Kdyby motoristi v daném úseku rychlost dodržovali nebyla by tam pokuta ,,Jasná"
Na těch zastávkách se zákat rovněž nedodržuje. Ale to by museli chlapci ven - a možná si i zaběhat. Hospoda je pohodlnější a splněno mají.

doplněno 20.06.17 13:58:

Ano. I špatný zákon platí - bohužel. Jenže ono je také v kraji zvykem rajtovat na sebevětší pitomosti - která bývá po čase v tichosti zrušena. A jestliže ten, koho "platím" dělá chyby, můžu se (aspoň a zatím) ozvat.

sebod*

Jiří, opravdu se domníváš, že když jsi důchodce, tak už si neplatíš naše mocipány? Ale, ale... Ze skoro každé koruny, kterou někde vydáš, jim jdou daně *ua*

sebod:nepotřebuji nikde pracovåt mám hornický důchod 43 roku v dolech.

sebod*

Ale já nemluvím o práci. Já mluvím o tom, že odvádíš různé daně, kdykoliv si cokoliv koupíš, zaplatíš za službu atd...

spikub*

Na topení se v zimě neušetří skoro nic. Pořád se bude chodit kouřit a teplo bude utíkat dveřmi. Jen počítejte v hospodě, kolikrát za minutu jde někdo ven kouřit. Jak dlouho jsou dveře otevřené, jdou-li čtyři lidi společně a za 5min. nazpět?

doplněno 20.06.17 15:43:

A v zimě při -15°C, když si někdo odskočí zakouřit jen v košili? Přibude zápalů plic, nachlazení, absence v zaměstnání díky tomuto zákonu. Ale buďme v pohodě, nekuřáci nám to ze svých daňových odvodů pomohou zvládnout.

Co v protikuřáckém paskvilu nekuřákům chybí:

a) povinnost v hospodě platit přirážku hostinskému za nemocného chybějícího hosta kuřáka. :-D

b) povinně nám kupovat kuřivo, aby naplnili státní kasu jako my.:-D

A co teprve, když jde jeden, pak se zasteskne druhému - třetímu - čtvrtému...

radarbrdycz*
hodnocení

0x

@Na topení se v zimě neušetří skoro nic.

Já nevím jak v jiných částech ČR, ale u nás, když jde někdo ven, tak většinou za sebou zavře dveře. Zvládnou to i děti s pejskem. Případně je na dveřích zavírač, který dveře zavře. Nejsem specialista na vzduchotechniku, ale nucený odtah a otevření, zavření dveří je z hlediska výměnu vzduchu poněkud jinde.

spikub*

radarbrdycz:..asi si nějak nerozumíme. Co u vás dělají v hospodě děti s pejskem okolo půlnoci? Já tady píšu o hospodě, výčepu, non-stop baru, vesnické hospodě kam turista nezavítá, atp, ne o jídelně.

sebod*

radare, je vidět, že jsi nikdy neseděl v hospodě (restauraci) hned u venkovních dveří. KAŽDÉ otevření dveří znamená průvan - tudíž co? Ano, tudíž výměnu vzduchu teplého (v místnosti) za vzduch studený (venku). Tys nikdy neslyšel nikoho říkat, aby necoural sem tam, aby nevětral? Hmmm, zvláštní...

radarbrdycz*
hodnocení

0x

U nás normálně chodí děti do hospody koupit si nanuka v doprovodu maminky. Zvláště v létě. Maminka zkontroluje, zda je tatínek přítomen, případně si koupí něco i pro sebe.

Průvan nepopírám, tento jev je možno sledovat i mimo hospodu.

sebod*

Ale průvan mimo hospodu může být hospodskému šumafuk. Tam nějaké snížení teploty hospodský neplatí :-D

mnd1*
hodnocení

0x

Ale pořád a dokola se bavíte jen o hospodách.Nikomu z Vás nevadí,že si dle tohoto zákona může kdokoliv dát cigáro v autě plném dětí,v ZOO kde kvůli tomu staví nové místnosti,že mladší brigádníci osmnácti let už nesmí roznášet na brigádě alkohol a jiné věci kolem tohoto zákona? Za chvilku tady někdo bude nadávat - moji dceru (kluka) nevzali na brigádu do restaurace,protože mu není osmnáct,ale rok zpátky tam normálně brigádničil/a.

Lidi uvědomte si,že to není jen o tom kouření ! Je v něm zahrnuta i spousta jiných věcí .

OPRAVDU SI PŘEČTĚTE TEN ZÁKON.

A ještě jedna věc - u nás na vesnici se v hospodě kouří normálně dál zákon nezákon.Jestli chceš přes tla*mu tak si stěžuj.

v ZOO kde kvůli tomu staví nové místnosti
Nestaví. Jen pro upřesnění - "Zakazuje se kouřit... v prostoru zoologické zahrady, s výjimkou vnějších prostor, které provozovatel zoologické zahrady ke kouření vyhradí." (§ 8)

Jestli chceš přes tla*mu tak si stěžuj.
Na tom je špatné to, že to odnese obsluha. Vždycky. Buď dostane přes hubu (viz včera ve zprávách) nebo pokutu. To je ten samý paskvil, jako s nenaléváním těm, "u kterých lze předpokládat".

nikdo*

@jedubabička: tentokrát nemáte pravdu, stejně jako ta TV. Hostinský má podle zákona jedinou povinnost, upozornit hosta na to, že se nalézá v nekuřácké provozovně. Jinou povinnost mu zákon nedává. Pokud to hostinský udělá, pokud možno před svědky, tak je z obliga a kuřák jede na své triko - hrozí mu pokuta až 5000kč. Jestli nevěříta, podívejte se do zákona. Ona TV často kecá a přehání, jen aby to vypadalo.

A co hostinský když host neposlechne? Buď se na to vyprdne, nebo, pokud mu na nekouření záleží, musí volat policii, případně městapo. Podle zákona, nemá ani právo ho neobsloužit.

Opravdu nemám?

§ 36 (8) Provozovatel provozovny stravovacích služeb se dopustí správního deliktu tím, že
a) v rozporu s § 9 odst. 1 nevyzve osobu, která nedodržuje zákaz kouření na místě, na němž je kouření zakázáno, aby v tomto jednání nepokračovala nebo aby prostor opustila,

§ 40 (1) Právnická a podnikající fyzická osoba za správní delikt neodpovídá, jestliže prokáže, že vynaložila veškeré úsilí, které bylo možno požadovat, aby porušení právní povinnosti zabránila.

Sankce už se mi hledat nechce.

nikdo*

No a v čem jsme ve sporu? V ničem. §38 praví to co jsem napsal. Musíte ho vyzvat. Nic jiného. Tím se zprostíte odpovědnosti. Nic jiného nesmíte. Z toho vychází i §40. Pokud se hostinský zachová podle §36, už je to na zákazníkovi. Jen potvrzujete moje slova. Už jsem totiž takový "výcuc" z toho nového zákona dával už dřív, do některé ze starších debat na téma nekouření v hospodách. Najdete tam i ty sankce.

Domnívám se, že pouhé vyzvání není "vynaložení veškerého možného úsilí". Ale to je na výkladu - praxe ukáže.

nikdo*

Já, nejsa právník se stejně tak domnívám, že nesmí zasáhnout fyzicky, tedy ho vyhodit ven. To smí jen policie nebo městapo. Může být za veškeré úsilí považováno neobsloužení? Myslím, že ne. Sebrat cigaretu mu taky nesmí. Opět je to jeden z paragrafů které jsou k ničemu.

72mona3*

Pod pojmem veškeré úsilí si představím slovní upozornění (absence popelníku), předložení účtu a vykázání z podniku a poslední pákou je zavolání policie. To je maximum, co lze. Ovšem nechtěla bych být v kůži policistů, kteří nejspíš budou na roztrhání...a vlastně k ničemu... M.

U vás na vesnici se bude kouřit jen do doby, než dostane hostinskej flastr. Pak od něj dostanete po tlamě vy, hned jakmile si zase zapálíte.

karelnovotny
hodnocení

0x

Já jsem každopádně pro zákaz kouření...ovšem pouze ve státních hospodách.

culdabulda1*
hodnocení

0x

taky by se dalo říct - jaká vláda - takovej zákon ! - co čekat od vlády, která předvádí takové panoptikum, jen aby si udržela koryta. Návrh na kuřárny tam přece byl, ale kašpárci ho slavnostně zamítli ! - a ještě za to dostávají nějaké ceny, či co.

radarbrdycz*
hodnocení

0x

Já jsem zase pro zrušení regulace taxislužby. V rámci demokracie, každý si může dát na střechu svého vozu svítící taxi nápis a vozit turisty za smluvní cenu. Proč by měl šofér někomu dokladovat, za kolik jezdí a vozil taxametr? Kdo bude ovládat atraktivní lokality (u nádraží, u letiště atd.) to bych řešil pěstním zápasem. Zákon silnějšího.

spikub*

radarbrdycz: Pleteš hrušky s jabkama. Taxi může provozovat každý, kdo splní určité podmínky (cejchovaný taxametr, zdravotní způsobilost, ročně STK, emise, dražší povinné ručení...je toho moc). Reguluje se jen max. cena za 1km. A pokud vím, tak jen po Praze (asi víme proč). Nikde jinde v republice jsem se s tím nesetkal.

Kouřit může každý 18+, kdo si na to vydělá. A proč by nemohl v hospodě nebo nočním baru, který těch podmínek musí splňovat ještě víc, než nějaký taxikář.

doplněno 21.06.17 19:11:

nikdo: ..souhlasím. Hostinský, sám kuřák, upozorní a dá kuřákovi popelník, aby neklepal na zem. Okamžitě se okolo popelníku vytvoří hlouček ostatních a přidají se. Měst. policie na venkově není a Státní je 10km daleko. A víte jak by to dopadlo, kdyby museli přijet na udání třeba 2x za večer? Dali by s náma kafe, cigáro a mimo protokol poradili, ať dáme přes hubu tomu "oznamovateli".

Dotaz, jak budeš řešit nehodu a zranění zákazníka? To by mne zajímalo? Jak doložíš, že máš předpoklady pro vození lidí v autě? Jak doložíš, že máš auto po zdravotní stránce způsobilé k provozu této činnosti? Mám pokračovat?

nikdo*

Tohle srovnání s taxi nesedí. Nemůže, protože:

nehoda a zranění řeší pojistka. Bud je-platí pojišťovna nebo není-platí řidič.

Předpoklady pro vození lidí? Pokud udělám autoškolu, tak mohu vozit lidi v autě. Je snad taxik jiné auto než soukromé?

zdravotní stránka: to samé. Taxík se technicky ničím neliší od běžného auta. S výjimkou taxametru. Který by nebyl potřeba v případě smluvní přepravy.

Nechali jsme si vnutit, že taxikář musí mít zkoušky z místopisu, atd. Proč je ale musí mít každý? Máš je? dobře, jsi důvěryhodnější a budeš mít víc práce, obec, protože na tom má zájem, ti zajistí lukrativněší štafl. ALE PROČ musí tohle podstoupit každý? Chceš mít lepší pozici? Něco pro to udělej. Nechceš? Nechej být.

Ale je to pořád stejné. Neustále se nás někdo snaží kormidlovat, říkat jak malým dětem, co se smí a co ne. Za mně, radši pojedu v cizím městě s tím přezkoušeným taxíkářem, protože budu mít nějakou jistotu, že pojedem tam, kam potřebuju. To stejné předpokládám u návštěvníků mého města. Ale proč bych tady doma, zbytečně platil za cestu z divadla dražší a lepší taxi s přezkoušeným taxikářem, když by mně stačil levnější šmudla bez přezkoušení?

doplněno 25.06.17 21:16:

@dvd99 Je vidět, že jste moji reakci snad ani nečetl.

ad pojistka píšu snad jasně. Doufám.

ad Dezinfekce vozu, Kolikrát by ji měl asi taxikář dělat, aby měla smysl? Po každém zákazníkovi. Pokud ji dělá jakoli méně častěji, tak nemá z hlediska ochrany zdraví lidu pražádný význam. Takže je to jeden z těch "přiblblejch" předpisů, o kterých píšu. Takže jestli nedesinfikuje auto po každém ritu, tak klidně pojedu s levnějším taxikářem bez desinfekce. Ať má auto označené jestli patří mezi ty lepší nebo mezi ty horší, a každý ať si vybere.

ad Místopis je celkem správná věc, pro koho? Když pojedu tady v Jablonci z hospody nebo z kina, tak mi je ta jeho zkouška z místopisu úplně volná, a nepotřebuju, aby ji měl. Radši bych jel s levnějším taxikářem bez té zkoušky.

ad Psychotesty, metrologie a další papíry k taxislužbě. Samá buzerace beze smyslu. Špatnej taxikář by se neměl uživit. A jestli je tady schopen se uživit i špatný taxikář, tak je tu něco špatně. Je to stejné, jako špatný zedník nebo elektrikář. A stejně vás to před špatným taxikářem neochrání. Důkazem je 30let okrádajících pražských taxikářů. Přes všechny buzerační opatření se nic nezměnilo.

Je vidět, že moc nevidíte do tohoto problému! Pokud nemáte pojištění pro taxislužbu, tak se nedoplatíte v případě zranění zákazníka ( takové ty pohádky, že jste vezl kamaráda neberu) o autě ani nemluvím. Právě že se taxíky liší v mnoha věcech, nejen taxametrem. Dezinfekce vozu, bez této "bumážky" pokuta. Místopis je celkem správná věc, psychotesty, metrologie a další papíry k taxislužbě. V tomto obdivuji řidiče (amatéry) Uberu, protože až dojde k nehodě, tak se ten dotyčný řidič bude divit, co všechno měl mít, aby mohl jezdit se zákazníky a to ti amatéři nevědí. Samozřejmě se ta nehoda nestane každému takovému řidiči amatérovi, ale nějaký nešťastník se najde a toho lituji. I Německu se najdou stejní zloději taxikáři, kteří se snaží okrást zákazníka!

radarbrdycz*
hodnocení

0x

Podle statistiky je spotřeba přibližně 2000 cigaret na člověka a rok. Pokud beru 10M obyvatel a kouří 25%, potom vychází na jednoho kuřáka 8000 cigaret a rok. Přibližně 20 cigaret na kuřáka a den. Já naštěstí nekouřím, tak jsem rád, že někde žije kuřák, který to odkouří do statistiky za mě. :)

mnd1*
hodnocení

0x

Hádat se tady o kouření versus nekouření nemusíme.Dopadne to jako např. s helmama na kole - povinné pro cyklisty do 18 let a potom jak kdo chce.Cyklista by taky neměl požít alkohol pokuď pojede po veřejné silnici - stav je jaký? - stavte se v nějaké hospůdce kolem cyklostezky a dívejte se kolem sebe.Časem se to všechno srovná a bude klid.

Jak tady někdo psal - kouřím,ale dvacítku za den nedám ,ale zrovna u piva v hospodě si zapálím,ale dnes už jen na zahrádce a nebudu poslouchat řeči nekuřáků.Ať si teda v tom horku jdou sednout do prázdné a neklimatizované hospody.Pořád mají nekuřáci na výběr - sedět na kuřácké zahrádce nebo v nevětrané hospodě.Ať si vyberou.Ale pokud si sednou na tu zahrádku tak ať jsou sticha a tolerují nás občasné kuřáky.

nekurak3

mnd1: Tam kde nikdo nehlídá dodržování nějakého zákona a patřičně nepostihuje ty kteří ho nedodržují tak se ani není čemu divit, že je tam stav takový jaký je.

Nemáš pravdu s tím vynucováním si tolerováním vás kuřáků. Stejně tak my nekuřácí bychom měli mít právo aby jste nás vy neslušní kuřáci tolerovali a nekouřili tam kde nám to vadí. Ať si kuřáci vyberou nějaké místo mimo hospodu, restauraci kde nechodí nekuřácí a tam ať si provozují svůj nehezký zlozvyk a pokud si sednou na tu zahrádku u hospody, restaurace v čem jim nikdo nebrání tak ať se tam chovají slušně a nekouří tam. Žáden zlozvyk a neslušnoust nejsou hodné tolerováni.

Ten zákon o kterém se tu tolik diskutuje je docela dost nedokonalý. Měl jít mnohem dál a zakázat kouření ve všech prostorách hospod a restauraci, tj. i v těch venkovních a v určitém okruhu okolo. Tak jak ale bývá v této zemi zvykem tak mnohé zákony se dělají nedokonalé, možná proto aby pak byl důvod je novelizovat a bylo tak stále co projednávat.

karelnovotny

Tak to tady tak pozoruji a vy jste přesně ten typ člověka o kterém vědět že je na zahrádce hospody šel bych si mu naschvál zapálit pod nos...a to nekouřím.

nekurak3

karelnovotny: Pokud ti ten hnusný cigaretový smrad dělá dobře tak ti myslím nikdo nebrání aby jsi vychledával místa kde se schází kuřáci a tam si ten smrad vychutnával dýcháním z plných plic. Nás slušné nekuřáky nech ale napokoji.

karelnovotny

Já nepsal že mi dělá dobře.Co je neslušnéh na kouření a slušného na nekuřáctví?Mě přijde neslušné vyhnat 50 chlapů z hospody protože tam je jeden nekuřák.

nekurak3

karelnovotny: Neslušné je na tom to, že je to zlozvyk který mnohým lidém vadi (hlavně ten smrad) a že mnozí kuřáci nejsou ochotní tolerovat nás nekuřáky kteři bychom rádi seděli v nezakouřeném a nesmradlavém prostředi. Mnozi bezcharakterní kuřáci kouří třeba i naschvál mezi nekuřáky aby jim dali tak najevo, že oni jsou ti kdo si to můžou bez omezení dovolovat a vůbec jim nevadí, že tím pouze prezentují svoji velkou neslušnost. My slušní nekuřáci narozdil od kuřáků tím nekouřením nikoho neobtěžujeme.

doplněno 24.06.17 11:11:

karelnovotny: A proč bych do hospody jako nekuřák lézt nesměl? Já tam narozdíl od kuřáků svým nekouřením nikoho neobtěžují. Pokud sis nevšimnul tak já ale nejsem sám komu kouření vadí a kdo je proti tomu hnusnému zlozvyku.

karelnovotny

Vy jako samozvaný "slušný" nekuřák obtěžujete kuřáky.To za každou cenu do té hospody lézt musíte když vám to tak vadí?Já mám třeba problém s homosexuálama a také nemám potřebu lézt do gaybaru.

culdabulda1*

nekurak3

- myslím, že tady tak akorát děláte ostudu těm opravdu slušným nekuřákům, nebo si myslíte, že Váš fanatismus může brát někdo vážně? - ostatně - nejste muslim?, to by tak na Vás "sedělo" !

nekurak3

culdabulda1: Vidím, že pro tebe je slovo slušnost asi cizí a zcela neznámý pojem. Co je až tolik neslušného na tom, že někdo by rád žil v prostředí kde nebude obtěžovaný cigaretovým kouřem a smradem? Vidím, že se tu fanaticky snažíš obhajovat to co obhajitelné není. K muslimům mne prosím neházej. S těmi nemám a nechci mít nic společného.

doplněno 24.06.17 11:25:

culdabulda1: Pokud se tu chceš ohánět demokracií, ústupky a prostorem k životu tak by jsi to měl vztahovat na všechny, tj. i na kuřáky a ne pouze na nás nekuřáky a odpůrce kouření. My nekuřáci chceme mít svůj nezakouřený prostor k životu, ale ten nám často i záměrně neslušní kuřácí odmítají poskytnout a naivně si myslí, že jim patří celý svět. To je podle tebe ta demokracie?

culdabulda1*

nekurak3

- pokud žijeme v demokracii a má to být opravdu demokracie a nejen tzv. "demokracie" - je slušné, aby vedle sebe mohly existovat různé skupiny lidí tak, aby si navzájem nebraly prostor k životu.

To ovšem znamená předem dohodnuté ústupky na obou stranách, podobně jako v manželství, jinak to nefunguje. Jinými slovy - kuřákům kuřárny, nekuřákům jídelny, případně ostatní prostory.

V opačném případě má pravdu Zeman s tím kalašnikovem, což na Vás "sedí" jako ulité !

72mona3*

Extremista v jakékoli podobě je průšvih. A to vy jste.

culdabulda1*

nekurak3

-?

*zed*

72mona3*

Jestli vy jste slušný nekuřák, tak tohle je fakt krásná baba *smich*

Ode dneška nekouříme - je to pravda? #2

hodnocení

0x

Slušný kuřák je stejná blbost jako kulatá kostka.

V podstatě neexistuje místo, kde by kouření nekuřáky neobtěžovalo. Snad jen nějaké extrémy jako opuštěný ostrov v Tichomoří atd.

72mona3*

Existuje podnik U hranatý koule. Možná tam vědí něco, co vy ne ;)

Věční remcalové remcat nepřestanou. Proč opuštěný ostrov? Stačí zřídit kuřácký podnik, kde to bude povoleno, že? Jak prosté...

doplněno 24.06.17 11:56:

Nehledejte problémy, kde nejsou. Komíny vám nevadí? Soukromé i ty "bezpečné" se zázračnými filtry?(To je myslím větší průšvih, než jeden kuřácký podnik

Jeden vyprodukuje za minutu víc kouře než plná hospoda kuřáků.) *smich*

Představte si, že vzduch je plný škodlivin. Tím, že jednu pohyblivou škodlivou složku snížíme, bude jen pro dobrý pocit, ne zdraví prospěšné.

Myslím, že žádná odpověď nebude dost dobrá...

A jen pro pořádek, nejsem kuřák.

A jak budete větrat? Na ulici mezi nekuřáky?

nekurak3

ringo: To že jak píšeš neexistuje místo kde by kouření nekuřáky neobtěžovalo rozhodně není problém nás nekuřáků. Pokud s tím kuřácí mají problém tak ať si ho řeší sami.

ben®

Dobrý den, možná tím "slušným" nekouřením v hospodě nikoho neobtěžujete a nesmrdíte, ale v tomto vlákně zapácháte a obtěžujete už pořádně (ani jeden nick Vám na to nestačil). V životě (i zde na poradně) jsou i jiná témata, ale to Vás nezajímá - jen ten boj za čistý vzduch a likvidaci kuřáků je patrně Váš životní úkol a cíl. Jestli Vy nakonec nebudete ten ekoterorista . Zdravím!

doplněno 24.06.17 12:24:

culdabulda1 - ovšem, když spolu souhlasíme, tak zase není taková legrace .

culdabulda1*

bene

- konečně spolu alespoň v něčem souhlasíme :)

doplněno 24.06.17 12:30:

ben

- to je fakt - smysluplný dialog je vždycky zajímavější, nežli vzájemné poplácávání se po zádech. Navíc se člověk může i něco dozvědět (pokud tedy chce)

nekurak3

ben: Vidím, že musíš být hodně naštvaný z toho, že zde v této diskuzi kuřákům a schvalovačům kouření se přes všechno úsilí se nepovedlo prosadit jejích naivní názory jako jediné zprávné a že pořád jim do toho někdo kecá a nechce s ními souhlasit, protože má na to jiný názor.

Nejsi náhodou ty ten bezcharakterní vykradač zdejších nicků, že tak rýpeš do toho mého nicků?

karelnovotny

Připomínáte mi jistého diktátora...všichni se nám přizpůsobí a v opačném případě budou vyhlazeni popřípadě odsunuti.

Navrhovala bych ty "klece", co už někde mají, aby kuřáci neutíkali bez placení, povinně instalovat všude. Když bude plná, uzamkne se a odveze i s "obsahem" - mimo civilizaci, do odvykací léčebny, do spalovny...

Ode dneška nekouříme - je to pravda? #3
nekurak3

jedubabicka: Docela dobrý nápad hodný realizace. *smich* :) *smich*

Věřím. Dokonce bych i odhadla. které z možností byste dal přednost.

culdabulda1*

ringo (11.14)

- ono to s tou slušností nekuřáků nebude zas tak "žhavé" - nebyl Hitler nekuřák?

doplněno 24.06.17 23:22:

nekurak3

- je fakt, že Hitler se dá aplikovat na cokoli - byl to přece jenom člověk s člověčí náturou, včetně toho fanatismu a bezcitnosti.

doplněno 24.06.17 23:37:

nekurak3

- no tak vidíš, že jsme se přece jenom nakonec na něčem shodli - a pak, že to nejde !

nekurak3

culdabulda1: Tak vidím, že už se dostáváš do krize z argumentaci na obhajobu kouření, že naivně vytahuješ Hitlera.

doplněno 24.06.17 23:31:

culdabulda1: Ano, Hitler se dá aplikovat třeba i na tebe a tobě podobné obhájce kouření. Byl lo podobný fanatik jako vy všichni i když fanaticky zaměřený na něco jiného.

doplněno 25.06.17 08:41:

culdabulda1: Ono se jde zhodnout na téměř všem, třeba i na tom, že kouření je hnusné svinstvo pokud je k tomu dobrá vůle a ne pouze snaha někoho trollovat a veřejně prezentovat vlastní neslušnost.

planetka*
24.06.17 21:14
hodnocení

0x

culdabulda1*
hodnocení

0x

nekurak3

- ale - když se zakáže kouření - na co budou teď lidi umírat?! ...

doplněno 26.06.17 11:20:

jedubabicka

- dobrý !

Klepne je z nekuřáků :-D

pecenkav*

Možná že by stálo za to, kdyby si ten trouba slušný nekuřák 3 uvědomil, kolik on sám děla nenormálních a nepřirozených věcí a pak by konečně už dal pokoj s tou kravinou, jako je nekuřácký zákon.

Vy si skutečně myslíte, že "ten trouba" je schopen si něco podobného uvědomit? Optimisto.

nekurak3

culdabulda1: Třeba budou umírat na terorismus ze strany tzv. islamského státu který se k nám docela dost tlačí. *haha*

doplněno 26.06.17 12:33:

Vy všichni troubové si ale nedokážete uvědomit, že ne všechny nenormální a nepřirozené věci někoho až tolik obtěžují jako to hnusné kouření. Kdyby jste si to byli schopni uvědomit tak by jste přestali s tou nekonečnou naivní obhajobou neobhajitelného kouření.

Moc si to nemalujte - ti všichni kouří. Hádejte, kdo by šel první ;)

72mona3*
hodnocení

0x

Vysvětlí mi někdo, co představuje termín slušný nekuřák? Nějak se v tom neorientuju. (Zvlášť, pokud se nekurak3 pasoval do jejich mluvčího, potažmo vůdce.)

M.

nekurak3

72mona3: Slušný nekuřák = takový který se chové slušně, což samozřejmě nejde tvrdit o všech nekuřácích. Jinak já se tu nepasuji na mluvčího a vůdce nikoho. Ať si každý děla mluvčího sám sobě.

Zatímco o všech kuřácích ano - kuřák je neslušný už z podstaty věci.

PS - docela by mě zajímalo, proč vlastně jenom kuřáci.

nekurak3

jedubabicka: Nic takového jsem o kuřácích zde nikde netvrdil. Pochybilo ti pomlouvačných argumentů proti mne tak si je začínáš vymýšlet. To musí být asi hrozný pocit když pochybí argumentaci a musíš si je v nenávisti vymýšlet.

spikub*

nekuraku: Vadí ti kouření i venku před hospodou. Dobře. A co poplivaný chodník od kuřáků. Když budou uvnitř, nic takového nebude. Máš těžký život. Dávat pozor, kde se nadechnout, a ještě kam šlápnout. Ten nový zákon ti hodně znepříjemnil život.

nekurak3

spikub: Proč by mi měl ten zákon znepřijemnít život? Já narozdíl od kuřáků a zastánců kouření se proti němu nebouřím. Naopak ten zákon vítám a to i přes to, že tvrdím, že je v mnoha ohledech nedokonalý.

Nic takového jsem o kuřácích zde nikde netvrdil.

Aha - a tohle jste nikdy nenapsal, že? *smich*

"Kouření je zlozvyk a velké svinstvo a proto je proti tomu třeba bojovat všemi rozumnými prostředky. - kouření je spíše úchylka kterou by se nemělo jen tak tolerovat - pomatení kuřáci - zmatení kuřáci z toho, že jim někdo jejích uchylácky zlozvyk chce omezit - nemyslícím pomateným zabedněncům..." a tak dál ve stejném duchu.

nikdo*

Ano, to je odpověď. Trefná a jasná. Dávám pochvalu a pomyslného bodíka, neb skutečného už nemám.

nekurak3

jedubabicka: To co jsem zde napsal tak za tím si stojím, bez ohledu na to jestli se to tobě a tobě podobným pomatencům líbí nebo ne. Nic z toho ale nijak nesvědčí o tom, že bych tu někde tvrdil, že všichni kuřácí jsou neslušní už z podstaty věci, tak jak se mi to snažíš bezcharakterně podsouvat. Bohužel sprostota u některých lidí jako ty nemá hranic.

72mona3*

nekurak3 - Ano, vy se zde vyjadřujete jako my slušní nekuřáci bla bla bla... Tudíž nemluvíte jen za sebe, ale i za ostatní nekuřáky. Proto píši o vašem pasování se do role mluvčího či vůdce.

Spojení slušný nekuřák je podivné, proto se ptám, co si pod tím představit. Stačí napsat nekuřák a vše je řečeno.

Stále tu od vás čteme, jak neumíme argumentovat, argumenty došly atd., ale vy sám s tím máte problém. Já jsem se ptala, proč nelze zachovat podnik kuřácký. Proč? Řádně označený, aby nedošlo k mýlce. Co na to rozumného odpovíte? Jaký argument nám předložíte?

culdabulda1*

mona

- neznepokojujme se - jedna z mnoha definicí slušnosti na wikipedii:

Slušnost, též zdvořilost, správné chování či ctnostné chování (lat. decentia) je morální kvalita určující míru toho, co je slušné. Je dána normami určité kultury, které formy chování lze považovat za slušné a proto se standardy slušnosti liší po celém světě.[1] atd. atd...

- nám říká, že slušní mohou být i kuřáci !

doplněno 26.06.17 19:39:

jedubabicka

- je fakt, že náš nekuřák je vynalézavej a jen tak se nedá ...

- nám říká, že slušní mohou být i kuřáci !
Zdejší nekurak vám určitě vyvětlí, že to možné není a podloží důkazy *smich* (no a když je nebude mít, tak nás všechny aspoň pošle někam).

doplněno 26.06.17 19:40:

culdabulda - protože nekouří, má čas vynalézat ;)

pecenkav*

Pokud je místo, jako třeba dříve kuřácká část restaurace, a tam sedí a kouří 20 kuřáků, tak mi nepřijde jako výraz slušnosti když se tam objeví jeden nekuřák a ostatním přikazuje tam okamžitě přestat kouřit, takhle se může chovat jedině debil, a to nemyslim jako nadávku, ale jako diagnozu.

Navíc mi to nepřijde zrovna demokratický, neboť se většina podřizuje v tu chvíli menšině.

nekurak3
hodnocení

0x

Jen si klidně někteří řvěte jako vzteklí psi. Já i tak svoje názory na kouření a kuřáky nezměním. K tomu mne nedonutíte. Mnohé moje názory k tomu jsem tu už napsal a tak je nebudu dokola v různé formě zbytečně opakovat. Kdo to chce pochopit tak ten to jistě pochopí, ale komu jde pouze o sprosté trollování tak s takovými se asi nedá nic moc dělat.

nikdo*

Nekuřáku, možná právě v tom je Váš problém. Předkládáte tady, na rozdíl od nás, JEN své názory. Nikoliv argumenty. A názor NENÍ argument. Takže vaše názory nás nepřesvědčí. A vy to o sobě moc dobře víte. A právě proto reagujete tak podrážděně. NEUMÍTE argumentovat a proto se snižujete k nadávkám a osobním narážkám. Okázale přecházíte naše argumenty, jako by neexistovaly. Myslíte si, že jen váš názor, někoho přesvědčí o Vaší pravdě? Notabene, předkládaný tak, jak ho prezentujete? Tady s hrubostí a nadávkami neuspějete. A argumentačně, jste tuhle debatu neustál. Děláte nekuřákům medvědí službu. Že by schválně? No uvidíme...Kam až jste schopen zajít...

pecenkav*

Je vidět, jak už meleš jenom dokola nějaký nesmysly, jako malý dítě, pořád dokola, prostě já to tak chci a basta. Pochopit se dá jenom něco, co má logiku, ale na to ty asi nemáš, tak jenom zbytečně kecáš a votravuješ a hraješ si na frajera, ale s těma tvýma kecama asi brzo někde před hospodou dostaneš od nějakýho nekuřáka po tlamě.

doplněno 26.06.17 22:44:

A pro pořádek jsem nekuřák, ale ty tvý názory už se nedaj ani číst.

72mona3*

Ten, kdo je na této poradně často, se nevyhne neustálému opakování již stokrát řečeného. Tak to prostě je. A to, že se vy stále dokola opakujete, když píšete posměšně o nedostatku argumentů z naší strany a o trollování, to vám nevadí? Položím rozumnou otázku, vy ji ignorujete. No co. Každý už si z této diskuze (a pozdější parodie na diskuzi) svůj obrázek o problému (a hlavně o přispívajících) udělal. Howgh.

Já i tak svoje názory na kouření a kuřáky nezměním. K tomu mne nedonutíte.
Možná vám ve vašem svatém rozhořčení uniklo, že vás nikdo k ničemu nenutí - a neuráží a nelže, jak to děláte vy, když nemáte čím argumentovat.

hodnocení

0x

A teď si zkuste představit, že máte takového člověka doma jako otce nebo manžela. Myslím nekuraka*, nekuraka2, nekuraka3. Stejně jako napadá a uráží Vás zde na této stránce, tak se chová doma k dětem a manželce. Manželka nemůže od něj odejít z fin. důvodů nebo nechce a děti si to s ním musí "užít" až do 18. Věčný napadání, podezírání a terror. Jsem to zažila s otcem.

Něco takového bych doma dávno neměla - vždycky je víc než jen jedno řešení.

nikdo*

Občas to nějaká nevydrží a vezme starýho válečkem po hlavě, nebo na něj vezme kuchyňský nůž. Já bych takovou ženskou nechtěl soudit. Já bych ji asi osvobodil...

radarbrdycz*
hodnocení

0x

Dovolte mi, abych se zeptal zda se zde ještě diskutuje o kouření a nekouření. Anebo se zde rozebírá, kdo má na věc "lepší" názor?

radare, 330 příspěvků nemůže být jen o kouření.

nekurak3
hodnocení

0x

Jen si klidně někteří vztekle řvěte, pomlouvejte, nadávejte, urážejte, trollujte atp. pokud vás to baví. Na této nemoderované poradně je to přece dovolené nebo přímo žádoucí a tak proč to nezneužít pokud to jde. Argumentů na obhajobu mých názorů je dost, ale proč je dokola opakovat když stejně mnohé z vás trollů nezajímají a jen se díváte jak je neslušně napadnout.

sebod*

nekuřák. Máš naprostou pravdu. NIKDO to tady nemoderuje *smich*. Měl by už s tím začít... No, nebo by to chtělo nějaký zákon, ne? Třeba neslušné kuřáky a neslušné nekuřáky, co s nimi souhlasí, zavřít *bum*. Na Fšechno ZÁKON ! A ostnatej drát kolem krku *ee*

Na této nemoderované poradně...

Cože? No to je ale podraz - do teď jsem si myslela, že to tu máte pod palcem vy :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]