Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravé potraviny - kde jsou levnější?

Od: vrtgfdfgh odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se kde nejčastěji nakupujete zdravé potraviny? A jestli nakupujete spíše ve zdravé výživě nebo v supermarketu? A také jsem se chtěla zeptat kde si myslíte, že je to levnější?

Děkuji za všechny Vaše odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Obecně se snažím vyhýbat potravinám s označením BIO. Pokud jejich producenti nepodváděli při pěstování, tak jsou jejich produkty zatíženy větším obsahem plísní, z nichž některé jsou karcinogenní.

hodnocení

0x

Definuj, co si představuješ pod pojmem "zdravé potraviny" :)

90% potravin kupuju v Lidlu nebo Penny. Důvod? Mám to nejblíž.

pb®

Třeba taková pohanka, jáhly, qonia, luštěniny, ovesné vločky, ale i syrová zelenina, u nich se snad o jejich zdravosti přít nebudeme.

A kdo určí, zda jsou zdravé? Třeba jsou nemocné;)

A stejně bych se z toho tvého seznamu nenajedl.

72mona3*
hodnocení

0x

Ve zdravé výživě i v supermarketu. Obchod, který se na tyto potraviny specializuje, je zásoben mnohem větším výběrem těchto potravin, bohužel ale nemůže konkurovat cenami (a nemají třeba zeleninu). Takže základ (levnější) kupuji běžném obchodě (převládá Lidl), to co tam neseženu, v obchůdku menším. M.

bambula*
hodnocení

0x

V Rakousku

lidus*
hodnocení

0x

Pohanku nakupuji v Lídlu mnoho let, zeleninu u farmáře.

doplněno 02.05.17 12:09:

Jenyku přece teplé uzené z vlastní udírny a vlastního prasete, pak si dám s chutí pohanku se zeleninou.

hodnocení

0x
Také by mě zajímalo, co je vlastně zdravá potravina.
72mona3*

Pokud vám to není jasné, tak tady poradte.cz/... to také nezjistíte *smich* Pro každého je to totiž něco jiného. M.

doplněno 02.05.17 12:16:

Já si pod pojmem "zdravé"potraviny představím něco, co není nadměrně nacpáno umělými barvivy, dochucovadly, solí, cukrem, tukem atd.

fram
hodnocení

0x

Ani tam, ani tam. Podle bio-výživářky je trochu větší naděje na zdraví v BIO-potravinách. Nikoli úměrně ceně, dle mého. Maso jedině v kamenném obchodě. Žádný X-market nemám poblíž, naštěstí - ceny jsou ceny. Alesoň pročítám, co o potravině píšou na obalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]