Nejste přihlášen/a.
V souvislosti s jinou otázkou zde na poradně mě zaujala jedna z odpovědí:
Exekutor, který má vymoci dlužné částky pro věřitele, může vstoupit kamkoliv, kde se domnívá, že má povinný nějaký majetek.
Zdroj: poradte.cz/...
Mám se bát, že teoreticky může přijít i za mnou?
- Občas za mnou přijede bývalý manžel. Někdy přiveze nebo odveze společná vnoučata, někdy přiveze něco od dětí nebo naopak odveze jim.
- Občas u mě přespí kamarádka z jiného města.
- Často za mnou chodí místní kamarádky.
Tihle všichni nejsou v dluzích, ale ptám se na teoretickou možnost.
Horší to zřejmě může být v případech:
- Občas mi za oběd a bankovku do kapsy nařeže dřevo pán, který v dluzích je.
- Jedná známá pobývá občas v nemoncici, to potom zvu na oběd jejího syna. Oba jsou v dluzích.
Mohl by se nějaký exekutor domnívat, že si tito lidé u mě něco schovávají? Určitě by to nebyla lednice nebo televize. Ale teoreticky by to mohl být malý obraz, nějaká sbírka, šperky... Měla bych snad před takovými lidmi zavírat dveře?
poradce.cz/... Pokud se domnívá, že tam je něco co patří dlužníkovi, může vstoupit i k vám.
Exekutor může vstoupit kamkoliv, kde se domnívá, že má povinný nějaký majetek.
Tedy např. i do bytu, v němž povinný před rozvodem žil, a v němž po rozvodu žije bývalá manželka.
V tom dotazu jde navíc o to, že za dluhy vzniklé v době manželství odpovídají oba bývalí manželé.
Ve Vašem případě je podle mne jiná situace – Vaši známí Vás pouze navštěvují, nebydlí u Vás → myslím, že by se těžko dalo předpokládat, že by u Vás měli svůj majetek...
Bimbam. Neboj se. Ono se sice píše : "exekutor se domnívá", ale není to tak jednoduché. Musí být reálné předpoklady k tomu, že na té adrese opravdu něco dlužník má. V případech, jaké ty popisuješ, by exekutor MUSEL VĚDĚT, že dotyčný má u Tebe konkrétní předmět. A i tak by byl problém, aby onu věc mohl zabavit.
Kdyby to bylo, tak jak si myslíte nebo domníváte bimbam, to by se lidé obávali hledat partnera např. přes seznamky a někoho k sobě pozvat, nechat ho u sebe přespávat. Ledaže by spolu spali pod mostem, v lese ve stanu nebo v hotelu. Protože, co kdyby byl zadlužený? Nemohli by si ho k sobě zvát a ani by u nich nemohl spát, co kdyby na to přišel exekutor. O své zadluženosti by samozřejmě ten nový partner nemluvil. Vy aspoň víte o tom, kdo je zadlužený. Nedivila bych se ale ani tomu, kdyby se Vaše obavy zanedlouho staly skutečností. Dnešní doba vztahům moc nepřeje, mi připadá.
Děkuji za odpovědi. Dvě mě celkem uklidnily, dvě nikoliv.
Nechci a nebudu se trápit dopředu. Už vím, že život přináší všelijaké nečekané šoky. Ale střídají se i s mnohým pěkným . Ale hlava mi nebere, proč bych eventuálně já měla dokazovat, že zrovna tyto náušnice po babičce a hodinky po dědečkovi jsou moje. Když si velmi podobné mohl a může kdokoli koupit ve starožitnostech a schovat u známých "na horší časy". Ale věřím, že jsou mezi exekutory převážně rozumní lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.