Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když budu sedět u PC a jíst brambůrky?

Od: vojtechpetru odpovědí: 18 změna:

Ahoj, když budu sedět u PC a jíst k tomu balíček brambůrků, zešpekatím z toho? Popřípadě za jak dlouho.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Příliš mnoho proměnných k přesné odpovědi. M.

culdabulda1*
hodnocení

2x

podle toho, jak zálibně se ptáte, to vypadá, jako byste se chtěl "prožrat" do nějaké guinessovy knihy !

Nevím, zda jde o téhož tazatele, ale možná ano: poradte.cz/...

wehappyfew*
hodnocení

1x

Zdravím,

ano, stanete se bečkou sádla, raz dva. *palec* Nemáte-li pravidelný pohyb a zdravou životosprávu, tak se za chvíli budete "valit" a nevyjdete ani schody.

btw. Mluvím z vlastní zkušenosti, nechápu, jak jsem se takhle mohla málem prožrat k imobilitě. Díky bohu jsem včas prozřela, radikálně zhubla a změnila životní styl. *modla*

hodnocení

1x

Brambůrky jsou napité omastkem, kalorická bomba. A k tomu dřepět jak bedna kytu u počítače - výsledek jsou špeky jako pneumatiky. Svalstvo povolí, budeš jako tlustý rozklepaný sulc.

Volila bych raději kolo + kedlub. Je to rozhodně lepší kombinace. Jaga.

hoststary*

cpát se brambůrkama u PC znamená, že asi máte klapky na klávesici upatlané, mastné a plné drobečků a za rok budete kupovat novou klávesnici, podobně jako když někdo u pc kouří a popel z cigaret mu padá do mezer mezi klávesami. Ještě větší dobrodruzi jsou pijáci českého kafe s lógrem, tzv. turka, kde se občas někomu povede si kafe vylít do klávesnice a opět se kupuje nová :)

ale když vám brambůrky chutnají a dělají vám radost ze života, je to možná lepší než cucat sladké bonbóny nebo žvejkat žvejkačku (a tím ničit pralesy ze kterých se těží základní surovina pro žvejkání), nebo i bez brambůrků nejíst nepít a jen hodiny a hodiny s vytřeštěným očima na displej hrát nějaké šílené hry, hubnout stresem a žít v jiném světě. Brambůrky jsou dobré, ale nemusí jich být moc. Zkuste si udělat v troubě nasucho bez oleje vlastní brambůrky nakrájené na tenké plátky a jemně posolené. Jsou fakt dobré, není divu, že na ně máte chuť i u PC.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. K zešpekatění máte tímto způsobem života nášlápnuto, a to dokonce rychlým tempem, nehledě na to, že brambůrky jsou i velmi slané. Tudíž nezdravé pro ledviny, srdce. Ale pokud vyvážíte sezení u PC dostatečným pohybem, tak snad se těch špeků uchráníte.

vmbv
hodnocení

0x
Pokud to bude jediná náplň vašeho dne, tak samozřejmě.

mp*
hodnocení

0x

Já Vám odpovím protiodpovědí. Když budu od rána do večera sportovat, studovat a dělat jen správné věci, budu mít postavu jako baletka? Ne. Je to jen otázka psychiky. Prostě normální a chytrý člověk nepřemýšlí o tom, co by měl dělat, ale dělá to co mu dává instinkt. Pokud ho má zdravý, tak je to dobře.

hodnocení

0x

Zcela jistě. Za jak dlouho? Přijde na to, jak dlouho budete vysedávat a kolik toho do sebe nacpete.

hodnocení

0x

Bacha, podle nejnovějších průzkumů se nadměrná konzumace brambůrků negativně projevuje na činnosti mozku. A to mnohem dříve, než člověk začne špekatět. Začne to tím, že ho napadají otázky, na které by měl znát odpověď, ale jaksi mu to nedá a stejně se zeptá.

72mona3*
07.11.16 00:12

hodnocení

0x

Nebojte, já už řadu let jím pravidelně denně až 2 pytlíky brambůrek, u počítače sedím cca 4 - 5 hodiny denně a žádné zvláštní špeky, neúměrné věku, nemám (182 cm/86 kg). Ovšem za poslední rok se mi zvýšil cholesterol lehce nad povolený limit :(, takže se to chystám omezit do doby, než se mi zase sníží. Jen si marně lámu hlavu, čím po tu dobu brambůrky nahradím *nevi*.

balzerka
hodnocení

0x

Spíš si pokazíte žlučník / tukem/ a přetížíte ledviny /solí/ . A k přibylým kilogramům přibude časem zvýšený krevní tlak a žlučníkové kameny. K tomu ze sezení ohnutá záda a uvolněné břišní svaly, slabé nohy a ubohý hrudníček. Co se přibírání týká, záleží také na tom, jaké máte spalování , jak to máte v genech - viz rodiče a spíš prarodiče. Jsou lidi, co se cpou a nic a jiní si dají o knedlík víc, a už to pocítí na váze.

hodnocení

0x

Napadlo mne přesně to samé jako Ildiku. Také si myslím, že to je stejný tazatel. Takže zabiju dvě mouchy jednou ranou. Ano, když budeš pojídat hranolky u Pc, tak zešpekatíš velice snadno. Tudíž není třeba přepočítávat cokoliv. Výsledek se dostaví rychle.

zajixxx*

Nestresoval bych se. Pokud deně sním 100gramu brambůrek, tj za měsíc 3Kg.. tělo si z toho něco vezme, takže tak za rok přibereš max 10-15 Kg... Takže pohoda.Ale za 10 let už ne :)

pohanka*
hodnocení

0x

A co sůl, nezdravý, přesmažený tuk? Žádné vitamíny, někde se používají i siřidla, to bude ráno bolet hlava.

hodnocení

0x

Zešpekatět můžete z kdečeho. Z toho sezení především. Brambůrky za to nemohou. Není na nich nic špatného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]