Nejste přihlášen/a.
Lidi, prosím Vás, někdo si z nás střílí. Perfektní skloňování, slovosled (např. příklonky, pro cizince naprosto nepochopitelná záležitost), shoda jmen... ne, ne, ne.
Podotýkám, že jsem znala holčinu, která studovala češtinu na univerzitě ve Vídni. Mluvila téměř bez přízvuku, plynule, cizinku jsem v ní poznala až po pár větách, ale takhle by příspěvek nenapsala. Můj student na češtinu, který je tu už 5 let, by jej takto nenapsal.
Když jsem byla malá a hrávala si v okolí bydliště, mluvily jsme se ségrou lámanou češtinu a předstíraly, že jsme ufonky. Některé děti nám to věřily
Víte jak to je, pokud to někomu udělá dobře, nechť si poslouží to by jsme tu nedělali nic jiného než zkoumali zda je dotaz myšlen vážně nebo ne, a na "solidní" dotazy by nezbyl čas
Dobrý den, vzpomínám si na starší dotaz, kde také paní (nebo slečna) z Izraele uvažovala o přestěhování do ČR - ta chtěla (tuším) někam na jižní Moravu, protože tam už byla a hodně se jí tam líbilo. A také psala slušně česky, což vyvolalo nedůvěru..Nemyslím si, že je to otázka podvodná (nebo jsem naivní). Zdravím!
P.S. Já Vás u nás vítám a ať jste zde spokojená. A sledujte starší české filmy, kde je jednoduchý děj a dobrá čeština.
kaarel - to je tel. číslo do té knihovny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.