Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akutní bolest

Od: zavinac® odpovědí: 39 změna:

chytla mne akutní bolest zad,,čili nemohla jsem se hýbat,,nedošla bych ani do jiného pokoje,,volala jsem si pohotovost,jestli by mi nějak pomoci.Bylo mi řečeno,že výjezdy již nejsou a že jedině mne mohou odvézt na neurologii na fakultní nemocnici a tam mne ošetří a vyšetří.

Ale jak,když bych nedošla ani ke dveřím? Máte někdo zkušenost?

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

A jak byste otevřela lékaři ( pokud by výjezdy nezrušili)? Je to to samé jak otevřít převozové sanitce, která může na převoz použít vozík či lehátko.

Pro všechny případy má mít někdo z rodiny či známých klíče od vašeho bytu , pokud žijete sama.

doplněno 14.09.16 19:40:

Narozdíl od vás mám zkušenost s odvozem nemohoucího. Že vy to neznáte není můj problém.

hodnocení

uška,,patrně nemáte pojem co to je,Nevím,jak bych dolezla do auta a ještě jím jet ..každá nerovnost je šílená bolest..

doplněno 14.09.16 18:27:

uška,,omlouvám vaši neznalost tohoto stavu,,děkuji

hodnocení

uška,vy o koze a já o voze...

hodnocení

,,nemohoucího a člověkem s ústřelem je značný rozdíl,,,

anonym0
hodnocení

0x

Pokud zavolate zachranku, tak ta pozada o asistenci policii, aby se do bytu dostala.

hodnocení

achjo to jsou mi nápady

hodnocení

anonym---tedy to je ale rada...ach jo

lidus*
hodnocení

0x

Pokud opravdu nemůžu, volám rychlou, zatím vždy přijeli, odvezli mě do nemocnice a buď to bylo na hospitalizaci a nebo po obstřiku úleva a manžel si mě odvezl. Jak vás naloží? Snadno, na lehátku nebo na vozíku převezou do sanitky. Nechodím a nikdy s tím neměli kluci problém.

hodnocení

liduš,,to není tak jednoduché,,asi jste zrovna tento problém něměla

lidus*

Co není jednoduché? Hledáte složitosti kde nejsou. Odvezli mě se zlomený páteřním obratlem, otevřenou zlomeninou stehenní kosti, zlomeným krčkem...nebojte se, jsou školení a poradí si vždycky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je dobré doplazit se pro Ibalgin a vzít si dvě tablety - ten je na záda výborný. Zdravím!

doplněno 14.09.16 16:54:

Ta bolest má svůj původ a Vy ho budete znát - prochladnutí, ofouknutí, namožení či špatný pohyb.

Máte zatuhlé svaly okolo páteře a to bolí - Ibalgin je uvolní a přijde úleva.

doplněno 14.09.16 18:36:

zavinac - znám to (bohužel) moc dobře. Špatný pohyb, skřípne se nerv a svalstvo zatuhne.

Bolest z bederní oblasti jde až do nohy a "leze se po nábytku", protože noha Vás neudrží.

Ibalgin snad krev neředí, ale svalstvo uvolní - sama ho zatím nerozmasírujete a v okolí páteře je tvrdé jako kámen. Pomáhá také nahřívání a lehká masáž - ovšem spíše až druhý den nebo i později. Zkuste to vydržet (najít tu lepší polohu), zítra zavolejte svého praktika a domluvte se s ním.

Věřím, že zítra to bude lepší a nějak se k lékaři dobelháte - a bude dlouhá léčba.

hodnocení

bene,,já nemohu brít normální tablety ,,,jsem po mozkovce,,nesmím brát léky .které ředí krev.Jelikož beru své od kardiologa. Mám to problematické ,,nemohu ani si sednout na slunci.Mohu akorát Paracetamol...Ke dveřím bych pomaličku došla ,ale do auta a tam ležet,,mohu jen si jít polohu,při které ta bolest je o mněco snesitelněší ,,jinak je to na omdlení při jiné poloze.Musím zvolit polohu i při chůzi,Jde mi to do nohy a pomalu se ani nevytento...

Nemám to od nachlazením m ale prudce jsem vstala z křesla a bylo.

doplněno 14.09.16 20:14:

bene ,,já nesmím ibalgin..

hodnocení

bene,,děkuji..

hodnocení

0x

Zavináči, mám radu na akutní bolest, kterou jsem vyhledala v knize Joga prstů.Palec, ukazovák a prostředník spojíte do tzv "špetky", ty tři prsty se dotýkají bříšky. Zbývající dva t,j, prsteníček a malíček jsou natažené, jsou těsně u sebe. Na obou rukách se to dělá současně.Pomáhá na všechny druhy bolesti.

hodnocení

maky,,děkuji budu to dělat,,

hodnocení

0x

Tohle jsem už řešil.

Zavolal jsem svému praktickému lékaři.

Ten přijel ke mne domu a píchnul Dolminu.

Další injekce už jezdila píchat charita...

hodnocení

michalbc...o charitě jsem ještě neslyšela...moc děkuji,ale nevím jak to udělat.

Ještě pořád to nepřestalo? :(A nemůžete někoho telefonicky poprosit, aby vám zajistil pomoc?

uska*

Ildika -"zavináč" žiije s manželem, takže ty dveře lékaři by mohl otevřít on.

hodnocení

uska,,,a co když je pryč, To vás nenapadlo,,,,,prosím nepište mi na toto téma,,je dávno ukončeno děkouji

milosek

taková bolest ale na p.c. psát jde,nechápu. Určitě mělo více lidí tuto bolest a všichni se do té nemocnice nějak dostali. RZ už si poradí. Pokud někdo se doplazí k pc tak se doplazí otevřít dveře.

hodnocení

milošek,,myslím,že už to bylo ukončeno,tak se prosím nestarej ,,jestli mohu sedět si stát a pod..děkuji

uska*

michal - dotaz zněl , jak otevřít dveře. Vy jste praktikovi také musel nějak otevřít.

viz - Ale jak,když bych nedošla ani ke dveřím? Máte někdo zkušenost?

cobry
hodnocení

0x

Dobrý den.

Od včera sleduji toto vlákno a najednu stranu vás lituji a nadruhou stranu vás nechapu. Nezlobte se mě na mě, ale píšete zde, že vás chytla záda. To je bohužel smutné, ale stává se. Nicméně to asi není tak hrozné, pokud dokážete už 24 hodin sedět u počítače a psát na internetovou poradnu. Ostatně, co zde chcete slyšet? Zde vám nikdo neporadí. Říkáte zde, že nedokážete otevřít dveře sanitce, protože tam nedojdete. Zajímavé, protože nevěřím tomu, že sedíte celou dobu u PC a píšete sem, aniž byste si došla na toaletu či někam jinam. Co zde prosím vás vymýšlíte?

Máte tyto možnosti:

1. Zavoláte si taxi a to vás odveze do nemocnice

2. Zavoláte sousedovi, ten vás do ni odveze

3. Zajistíte si přes PL poukaz na transport a přijede pro vás převozová sanitka

4. Pokud ani jedna z výše uvedených možností nepřichází v úvahu, zavolejte si linku 155 a my si poradíme. Určitě na Vás nebudeme nadávat a nebudeme na vás zlí, protože toto řešíme několikrát za službu. Pokud nebudete schopna odemknout, zavoláme si k asistenci Policii ČR či městskou policii a ta za pomoci hasičů provede otevření bytu, pokud nejste schopna pohybu, jak řkáte. Nemusíte se ničeho bát, kluci jsou šikovní a zámek vám nerozbijí.

Rozhodně ale nepiště sem, protože zde vám nikdo nic neporadí. Musíte si poradit sama, viz výše.

Zdravím

Cobrák!

Počítám, že tazatelka píše z telefonu...

hodnocení

idilka...ne já neležím nedokážu to.

Lépe se mi sedí co je na tom zlého..na každého platí něco jiného...

hodnocení

Cobrák,,jsem ráda ,že tuhle pozici zvládnu...nepsala jsem že neotevřu dveře,ale že mám problém zajít je otevřít,ale došourala bych se...ale neuměla jsem si představit jízdu autem ,,mi se lépe sedí,než leží,Doufám,že vám to vysvětlení stačí,

prosím vás nezveličujte,,,,jak vidím tak jste se vrátil a opět máte pro mne nevyhovující doporučení...ale i tak děkuji.

lzfio

A co si představujete za radu? Že k těm dveřím máte dolevitovat? Teleportaci? Nebo co? Buď dojdete vy, příbuzný/známý, nebo otevře policie. Jiná možnost není.

hodnocení

izfio,,,,,,,,,,,nechci vaši ironickou radu ,,takové rady jsou k ničemu z prominutím

,mne zajímalo více méně co si na to vzít,když mne to skříplo.mne pouze překvapilo,že nejezdí doktor něco píchnout,Jednou se mi to stalo a přijel doktor a ten saniták jak odlomil ampulku,nechal ten úlomek na zemi.A já nebyla schopna si ji uklidit.

A už neberu Vaše rady na tohle téma vpotaz,,,děkuji

Mě taky tuhle prasklo v zádech, že jsem nemohl ani chodit. Na 155 řekli, že přijedou a odvezou do nemocnice, že na místě nic. Nakonec mě kamarád odvezl na pohotovost, kde mi píchli injekci a jel zase domů. Jestli tedy můžete sedět, dostanete se do auta (já šel po čtyřech, stát to nešlo) a řidič pojede opatrně, dá se to vydržet.

sebod*

Cobrak. Ráda Tě vidím *vtip*

cobry

Ahoj Sebodko ;););)

iz*

Také Vás ráda vidím. (–:

m123*
hodnocení

0x

Kamarádovi se stalo totéž. Po čtyřech dolezl ke dveřím, poté k výtahu a do sanitky mu pomohli. Celou dobu v sanitce byl na všech čtyřech. Prostě to jinak nešlo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, abych nemusel psát příspěvek do tématické otázky, kde by to nebylo vhodné, i když by tam patřil, tak Vám odpovím zde (ta otázka je viz odkaz). Víte, Vám radit je opravdu zážitek, protože máte problém s formulací dotazu i rozpoznáním obsahu psaného textu. Potom se z dotazu "vyloupne"i něco jiného a Vy na dobře míněné rady ještě mnohdy reagujete kousavě a podrážděně.

Takže, jednou jste v bytě sama a nikdo by ani nemohl otevřít lékaři a jindy píšete, že nejste sama, jak by si mohl někdo myslet (a také jsem si všiml, že jednou máte VŠ vzdělání a jindy jste kadeřnice). Já, když jsem měl tento problém, tak jsem doma chodil "po nábytku", schody jsem sešel "po zábradlí"a na zastávku MHD jsem se dobelhal "po stěnách a plotech". Potom jsem jel půl hodiny autobusem, stál jsem u tyče a počítal kanály, protože jsem každý v zádech cítil - ale sanitku jsem nepotřeboval a k lékaři si "došel". Kdyby mě v tu chvíli někdo žádal, abych mu zjistil účast v TV pořadu, tak bych ho ani nemohl nakopnout, i když bych to rád udělal (měl jsem zcela jiné starosti). Jinak, i dle Vašeho dnešního vyjádření si myslím, že už je Vám lépe - což bych Vám přál. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 16.09.16 11:48:

zavinac - ano, potvrzuji naši následnou komunikaci vnitřní poštou a je to naprosto jasné. Máte prostě svou "specifickou"povahu a podle toho reagujete.

doplněno 16.09.16 17:34:

patronka - také mám dojem, že je to vcelku napsáno kulantně, ale tazatelka měla jiný názor. Už bych to nechal být.

hodnocení

ben,,,odpověděla jsem vám na vniřní poště,takže je vám vše jasné,,,,zdravím

patronka*

Bene, to jste napsal ještě hoooodně kulantně, většina odpovídajících si docela naběhla. Někomu prostě poradit nelze... :(

doplněno 16.09.16 14:41:

Kdysi sem chodívala paní taky s bujnou fantazií a shodou okolností měla podobný zvyk - psát několik čárek po sobě,,,. Možná je to náhoda, možná není... ;)

hodnocení

patronka,,pište k tématu a neryjte do mne,,Benovi jsem podrobně napsala a jelikož nechci již nadále to omílat ,dejte si prosím klid,,,,nevíte vůbec co bylo a jak tak toho nechejte..Asi máte ráda rozepře,,,,,,,,,,,,,,,,,,

patronka*

Kdepak rozepře, já se naopak na každou vaši otázku moc těším, protože většinou to skončí někde jinde, než to začalo. Rádcové a rádkyně zatím mají trpělivost, ale jinak je to lepší než některý troll,,,,,, *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]