Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diskuse na téma domácí mazlíček

Od: jmlc® odpovědí: 27 změna:

na základě podnětu přenáším sem k diskusi - poradte.cz/...

Za mne - nejsem nadčlověk nebo jak to chápou někteří rádci..., ale jestli někdo z vás, co kritizujete utracení zvířete, pravidelně přispíváte částkami na útulky nebo si pravidelně berete k dožití zvíře z útulku či z inzercí - PROSÍM - uveďte to sem.

A pokud jste tak dobří, že chcete zachránit chudáka pejska, opakovaně vás vyzývám, kontaktujte tazatelku a přijměte toho chudáčka od ní !

Díky

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

jmlc - teď se na mne také rádci sesypou, ale já to zvládnu. Jakákoliv jiná varianta než uspání pejska bude pro něj stresují a ne jen pro něho, ale i pro případného nového zájemce s podivnou povahou psa i v domácím prostředí. V novém prostředí by starý pes trpěl a to snad nechceme nikdo. Pokud majitelka nemůže a nebo nechce se postarat, tak utratit. To je to nejlepší pro pejska.

Měli jsme 3 roky doma starou psí holčičku z útulku. Když jsme si ji brali, měla asi 10 let. Neuměla si hrát, to jsem nikdy neviděla. Velmi rychle si zvykla a troufám si říct, že ty 3 roky, co jí zbývaly, se měla dobře a byla šťastná. Milovali jsme ji.

Diskuse na téma domácí mazlíček

jitkak*
hodnocení

0x
Jmlc nejsem také "nadčlověk" i když v dětství jsem domů také tahala toulavé psy :) Teď se do mě obují "rádcové"...také jsem musela nechat utratit psa, od štěněte "vychovávaného", začal být agresivní, vyjížděl po dětech i po mně, ano teď si někteří myslí, že jsem selhala já! Také se mi nelíbí reakce některých rádců...tazatel položí dotaz a z některých reakcí mi to připadá, právě jako hozená kost psovi...jak se do něj obují a dávají mu na kožich :( seč neznají okolnosti... A nemám teď na mysli jen dotazy zvířecích mazlíčků. Jmlc máte můj souhlas, ať si pejska od růžového králíka "adoptuje" některý z rádců, co ji kamenovali ;)

hodnocení

0x

Zvířeti musí člověk zajistit hlavně život bez strádání a bolesti. Pokud toho není schopen (a obávám se, že v případě psa, popisovaného v tématu, je taková možnost dost málo pravděpodobná), je lépe ho utratit. Zvíře není člověk a v tomto případě je šetrné usmrcení zcela na místě.

lidus*
hodnocení

0x

Většinou tu bývám za tu zlou a špatnou, ano, holuba co se mi usadí na balkoně němilosrdně vyženu i když už snesl vejce, psa kterého miluju a zjistím, že je vážně nemocen nechám se slzou v oku utratit, kuře co se narodí neduživé tak, že ostatním nestačí nemám problém utratit...nezachraňuji to, co zachránit nelze a nebo lze jen za velmi vysokých nákladů a velmi nejisté budoucnosti. Na útulky nepřispívám, mám tam ředitelem kamaráda a ten říká, že mají dost a nejméně polovic zvířecího osazenstva by on sám doporučil utratit. Mám ráda zvířata ale lidi víc, pravidelně přispívám jednomu dětskému domovu a příležitostně "anděl, paraple". Na chalupě mám 2 vlastní kočky a 5 tuláků na byt a stravu, zděděnou slepici po tchánovi, má 9 let a dávno už nesnáší ale je hezká a život si užívá, každoročně mám nějaká kuřátka( vždy si nějaká kvočka zasedne tajně) z nich bývá většina kohoutů co je rozdám zadarmo s podmínkou, že nepůjdou na polévku (to by mi vnučka dala, sežrat jejího mazlíčka). Jo a letost máme na dvoře 34 vlaštovek. Víte, možná nejsem úplně normální ale já zvedám obě ruce pro euthanasii i u lidí.

hodnocení

Děkuji za podporu kolegové.

Nechtěl jsem to rozmazávat, ale negativních reakcí na mne bylo více než dost, aniž by ty komentáře dávaly nějakou smysluplnou radu tazatelce. Tak jsem si chtěl ověřit svůj postoj, zda opravdu nejsem "hovado".

Mimochodem - varianta "utratit" byla mou radou č. 4 - k prvním třem se tak hlasitě nikdo nevyjadřoval, ta čtvrtá byla některým jako červený hadr býkovi...

Znal jsem jednu paní, která se snažila "zachránit" pejska velmi nemocného - poslední rok byl pejsek na vozíku - zadní nohy mu už nesloužily, tak měl takové vozítko, na kterém byl uvázán. Byl naučen na WC a bez pomoci paničky prostě nemohl... Nemohl běhat, nemohl nic - jen seděl a žral - taky z něj byla nemocná kulička. Nemůžu říct, že by "sešel stářím" - on prostě byl umučen paničkou.

Nejedna panička si do domu tahá koťata - já o jedno krásné s PP asi 4 týdny po kastraci přišel - myslel jsem si, že nějaké auto nebo sokolík... za půl roku jsem zjistil, že ho má kočičí paní v domku s dalšími snad 30ti kočkami. Není to už týrání zvířat? Samozřejmě je nechce pouštět ven, PČR to neřeší, není to byt, takže smrad nikomu nevadí.

A ještě jsem si vzpomněl, jak jedna starší osoba měla doma jen psa. Samota, ona sama se psem v RD... Našli ji po cca. 10ti dnech, tuším pošťačka. Než by pes pošel, pěkně ji okousal... Ale to jsem jen slyšel...

Jsem tedy pro zvířata - pokud jsou to naši pomocníci. Kočka chytá myši, pes chrání dům a je na zahradě.

Jiné varianty uměle geneticky zmutovaných stvoření za účelem zisku "pěstitelů" považuju za zboží jako pytlík gumiček od Větnamce. Zbytečné vyhození peněz a chybné směrování "lásky".

pohanka*
hodnocení

0x

Každý rok posílám 1000 korun do útulku. Měla jsem křížence fenu z útulku po zemřelé paní. Postarala jsem o dva bezprizorné psy běhající po ulici. Na podzim se starám o malé ježky, kteří by nepřežili, a o pár koček jsem se také postarala, kočky u nás ale dlouho nedožívají, je u nás silnice a koči zřejmě nějaké vždy srazí, když běhají do lesa.

Minulý měsíc jsem dovezla paní z Toulavých tlapek plnou tašku kousacích kůží a pytel granulí.

Takže ano, snažím se útulkům pomáhat.

Protože žiju nyní sama, tak se bojím nějakého psa vzít, protože když se ráno neprobudím, tak tu pes může být několik dní sám pouze s mrtvolou, bez žrádla a vody. I když by si třeba na mě pochutnal, nějaké sádlíčko na sobě mám.*blee*

doplněno 19.07.16 22:18:

Ano, o té paní výše psané je to pravda, právě ty Toulavé tlapky měli psy z tohoto případu.

Podívejte se na jejich stránky a jednotlivé případy týraných psů. Chytnou Vás u srdce. Ale děvčata mají velmi dobré výsledky s převýchovou.

72mona3*
hodnocení

0x
Tak, a teď já ;)
Víte, nechtěla jsem rýpat, ale váš příspěvek mne opravdu nadzvedl. Ne vaše čtyři rady, ale váš příspěvek č.2.
Jak souvisí vaše rodina s tématem? A jak s tím souvisí vámi opakované někdo má psa jako dítě? Opravdu je z toho cítit taková nadřazenost, přestože nadčlověkem jste se nazval jen a pouze vy.
Můj pohled na věc je celkem jednoduchý. Někdo řeší problém se zvířetem a najednou se strhne diskuze na naprosto jiné téma. I já k tomu mívám sklony, zvlášť, pokud mi odpovědi přijdou mimo mé přesvědčení. Už to je špatně, ale k něčemu to přece jen bylo. Paní se rozhodla a s pejsanem to zkusí. Bude se muset naučit trochu si uspořádat čas jinak, ale to neznamená, že bude zanedbávat rodinu. Až čas ukáže, jestli a jak to půjde.
Další, co nechápu, je vaše připomínka o kočce a alergii. To opravdu myslíte vážně? Vám přijde normální, utratit zdravé (nejspíš mladé) zvíře, aniž byste se nejdřív poptal, jestli ho někdo nechce? Víte, že to ani veterináři nedělají? Tak co? Majznul byste ji tyčí a zahrabal do kompostu, aby z ní byl aspoň nějaký užitek? Takový mám dojem. Ano, zdraví lidí je na předním místě, ale takhle extrémně to řešit...
Někdo má psa jako dítě...říkáte. Já osobně neznám nikoho takového. Znám pouze lidi, co uznávají, že pes má vlastní osobnost, ale přesto vědí, že je to jen zvíře. Takže tvrdit, že právě proto si někdo pořizuje psa...je hloupost. Často se srovnává naše chování ke zvířatům s chováním k lidem, ale ono to jinak nejde. S čím jiným to porovnávat? Ke vztahu s kuchyňskou židlí? Asi těžko. A když tedy budu porovnávat zvíře a člověka, pak někdo jako vy nabyde milného dojmu, že považuji zvíře za rovnoprávné s lidmi.
Ale je to pouze váš úhel pohledu a ne realita. To vy šíříte tyhle pokroucené informace.
Pokud mám doma živého tvora, jsem za něj zodpovědná. Pokud bude trpět, utratím ho. Také mě to čeká - mám mladého psa, ale začal mít problém se zády. Zatím jen zobe prášky a má klidový režim. Koupila jsem mu pláštěnku z naprosto praktického důvodu - aby mu při dešti neprochladla ta záda (z vašeho pohledu si oblékám své chlupaté děťátko, že?) Nebo ho mám utratit rovnou?
Plat mám směšný, přesto přispívám: kdykoliv jdu koupit jízdné, hážu peníze do kasičky na domácí péči o seniory, na vánoce kupuji dárek jednomu dítěti z dětského domova (vybírám přání ze stromku), posílám DMS i přispěji těm "otravům" na ulici (výcvik asistenčních psů, Světluška, rakovina...) i jsem schopná, vzít si domů nechtěné zvíře, jen mě většinou někdo předběhne - mladá rodina si pořídila kotě a po roce ho chtěla nechat utratit. Proč? Protože bylo hlučné. Představte si to. Kočka mňouká...UTRATIT! Vzala bych si ho, přestože mám psa i alergii na kočičí moč, ale předběhla mne kolegyně.
Tak, tohle jsem já a můj pohled na věc. Mona
hodnocení

Děkuji Vám za reakci.

Rodina je pro mne na prvním místě a nikdy bych nedokázal zvíře dát nad tuto pozici. Jsou "rodiny", a jen v mém zaměstnání mám 2 takové kolegy, kde si nepřejí mít dítě. "Do tak zkaženého světa bych dítě neporodila, bylo by chudák..., nemáme tak velké platy, abychom mu zajistili dostatek pohodlí..." atd.

Ano, svého miláčka oblékají do oblečků, dávají na dovolené do psích hotelů, kupují luxusní jídlo... Na dítě by jim nezbyl čas ani peníze.

Rčení "pes přítel člověka" - ano, má být přítel a člověk si ho má pořídit, pokud potřebuje psí pomoc.

Tu rodinu jsem do toho svého Vás iritujícího komentáře vrazil s jiným úmyslem - uvědomit si, co je v životě důležité. Jestli tazatelka k tomu svému důležitému najde místo i na další - např. opatrovat dalšího psa, omezit sebe, ale i rodinu - pak jí držím palce a rozhodně ji nezatracuji.

Sestra před pár lety vzala psa z útulku - prý vhodný na malou zahrádku a k dětem. Bohužel - pes jejím dětem několikrát ublížil. Možná si vzpomněl na nějaké nepěkné jednání původního majitele. Vrátili ho do útulku a od té doby na něj platili...

Zvířecí láska může být hluboká a stálejší než lidská - zvíře má však své pudy a dokáže být nebezpečné i po letech spokojeného života.

72mona3*
Dobrý večer, či noc, nemáte zač.
Pořád mi u vás "bliká červená kontrolka". :)
Řešíme, nebo bychom tu měli řešit psí (zvířecí) mazlíčky, ale pořád se dostáváme k lidem jejich vztahům. Mně je jedno, proč si kdo pořizuje zvíře. Vy máte představu, že jenom jako náhražku vztahu s lidmi a nikdo vám to nevymluví. Tohle já neřeším. Neměli bychom mít právo kritizovat kvalitu soukromého života ostatních.
Mě zvedají ze židle hlášky typu: moje dítě má alergii - kočku utratit!, moje kočka řve - utratit!...
Dejte si inzerát: nebaví vás váš chlupatý mazlík a jste líní sehnat mu nový domov? Přijďte k nám! Máme jediné správné řešení! Bez výčitek...bez ztráty času...bez psychického strádání...UTRATIT! Jen aby s tím čoklem či kočkou náhodou nebyl nějaký problém. PROTOŽE TO NENÍ ČLOVĚK, TAK SE TÍM PŘECE NENECHÁM OMEZOVAT...
Vy nechápete lidi, kteří toto kritizují, já naopak vaše myšlení velice dobře chápu a tak trochu vám závidím.
Máte tzv. tunelové vidění. Já naopak velmi silně vyvinutou empatii. Nejen k lidem. Zvíře si člověk podmanil, připoutal, učinil ho na sobě závislým. Vy toho tvora stavíte do pozice věci: po použití vyhodit. Kolonka: "nehodící se škrtněte".
Vy, jako věřící, byste měl vědět, že život je dar. A ten dar byl dán nejen vám.
Pro vás je Bůh vše. Pro zvířata jsme Bohem my. Jen hneme prstem a umírají. Vás to nechává klidným. Mě ne.
Jakého Boha byste radši?
hodnocení

Již dobré ráno :)

V podstatě ano - můj charakter podle toho názoru je jasný... Já byl několikrát postaven před rozhodnutí a vždy "mi šlo o člověka, soudruhu":). Tj. pokud jsem řešil problém a měl se rozhodnout, řešil jsem ho tak, aby byl člověk zachráněn.

Mé přesvědčení je, že zvířata-mazlíčci již dnes nejsou zvířata, ale pouze zboží - v tomto mne utvrdilo několik prodejců domácích mazlíčků. Nejednou jsem se setkal s tím, že zvíře s PP mělo více mláďat, než by se dalo s PP prodat. - Víte, jak se pak situace řeší? Velmi rychle - vyberou se ty krásnější či zdravější kousky a zbytek se hodí do kýble s vodou!

Kšeft je kšeft!

Nebudu tu plakat kvůli nějakému psovi - mrknete se na inzeráty (špičku ledovce) a máte nabídku na 200 psů a 300 koček týdně. Ostatní jdou na procházku do lesa a tam zůstanou jejich mazlové uvázáni, pustí je z auta někde mimo okres s "hledej si páníčka" nebo v lepším případě je dají do útulků - vězení pro zvířata.

Lidi se musí zamyslet před tím, než si zvíře pořídí. Smrt zvířete není řešením, když se vám zvíře omrzelo. (A stejně tak u lidí - můj názor na potrat, který některé ženy používají místo antikoncepce, je naprosto jasný.)

Nepropaguji tu "genocidu" zvířat.

Zkusím upřesnit svou myšlenku, která vás nadzvedla:

"moje dítě má alergii - kočku utratit!, moje kočka řve - utratit!"

To druhé jsem nepsal. Naopak jsem uvedl, že kočky mám dvě. Proč dvě? Jedna sousedka chtěla kotě a týden před odběrem si to rozmyslela, tak jsem si vzal obě. To první - než bych se snažil kočku nabízet v okolí, na inzerci nebo dával do útulku-vězení, kde dožije svých 7 životů, to raději opravdu utratit. Řešení útulkem považuji za horší variantu - zvíře neustále ve stresu, bez volnosti.

Jenže takové zvíře, domácí mazlík - ten může být také vězněm a být týráno svým páníčkem. Už jste viděla psa, který by si zapálil cigaretu? Ale že panička fajčí jednu za druhou a zvíře to musí dýchat v bytě 2+1, místo aby bylo v zahradě... Toto považuji za týrání zvířete. Že má babička kočičku, která leží 99% času na pohovce a vstane jen na záchod a žrádlo - místo obvyklých 3 kg má 12 kg a snaží se dostihnout věhlasné váhy Garfielda - toto je týrání!

A než zvíře týrat - stresem, cigaretami, přežíráním, pobytem v kleci, vězení - ano, raději smrt.

72mona3*
Dobré dopoledne.
Děkuji - tohle mi stačí: ...než bych se snažil kočku nabízet v okolí, na inzerci nebo dával do útulku-vězení, kde dožije svých 7 životů, to raději opravdu utratit...
Víc jste se nemusel rozepisovat.
doplněno 21.07.16 10:41: @ben - jo. Síla.
Ale jak už jsem psala, tak trochu "závidím". Ono takové tunelové vidění má pro jedince výhodu. Není omezován podřadnými věcmi.
Až příště potkám skorosousedku s její útulkovou fenečkou, zeptám se jí, jestli by ji radši neměla nechat utratit (pejsina se bojí hlasitých zvuků, bouřky) - že ji vlastně týrá.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já jsem si vždy myslel, že i zvíře (např. pes) je tvor boží a Bůh (když ho stvořil) ho miluje stejně jako člověka. Nyní vidím, že katolíci to mají nastaveno skutečně nějak jinak a ke zvířeti necítí žádnou lásku a ani soucit. Není to mé první setkání s takovým katolíkem, který nectí svého Boha a ve svých názorech jde proti němu (a jeho záměru) - a přesto bude tvrdit, jak je věřící a milující vše živé (ovšem, pouze heterosexuálního člověka nebo už jen jeho zárodek). Je to smutné, ale od katolíka to očekávat lze. Zdravím!

doplněno 20.07.16 12:52:

jmlc - už snad jen poznámku. Vy máte tu výhodu (nebo smůlu), že si načtete pravidla v knížce a potom je už jen slepě plníte. Kdo není katolík (nebo není tak ortodoxní ve své víře), tak používá i vlastní rozum a život má těžší - musí se rozhodovat, váhat, přehodnocovat apod. Ta Bible je fajn, protože stačí nalistovat a vykonat.

doplněno 21.07.16 10:26:

72mona3 - je to síla, co? A teď si představte, že k takovému (světo)názoru někdo vychová i své děti.

Potom si nemůžeme stěžovat na bezcitnou společnost.

hodnocení

Dobrý den. Jsou vždy jen dva pohledy - extrémní. Něco uprostřed na webech neexistuje a každý vidí jen tu svou část.

Na Vaši reakci uvedu část z Bible - Genesis: "A Bůh jim požehnal a řekl jim:"Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nade vším živím, co se na zemi hýbe."

To so aktuálně nazíváte zvířetem, to je průmyslově vytvořený živočich pro pobavení člověka. Nová doba - nepotřebujete psa na hlídání či kočku na lovení myší - potřebujete někomu dát lásku a od někoho lásku brát. Člověku nedokáže člověk odpustit a chovat se k němu s láskou - proto si vezme zvíře.

Katolík neznamená "ras" - nebudu střílet do psů na potkání, nebudu kočky mlátit kladivem po hlavě. Pokud to jde, řeším variantou opatrovat do smrti. Vždyť jsem si zvíře vzal k sobě, protože ho chci mít a chci se o něj starat. Pokud se ke mně zvíře nějak dostane díky vnějším vlivům (např. úmrtí jeho majitele z rodiny), posuzuji, co je pro mne i pro zvíře správné.

Bližním nazýváme všechny, ale kdo je víc bližní, než vlastní manželka, děti? Nejprve se dívám na ně a snažím se je zaopatřit, starám se o jejich zdraví. Až pak jsou ostatní - lidé. A zvíře - pokud je možnost, nějak se o něj postaráme. Pokud není, je nutná jiná alternativa.

Člověk je víc než zvíře!

hodnocení

@bene - není to tak jednoduché. Ortodoxní si nepřipadám a rozhodně tak nepřipadnu svému okolí... často se diví, že zrovna já chodím do kostela...

Život mám těžký či lehký podle života těch, s kterými se porovnám. Prvních 25 let svého života bych jako "šťastný" asi nenazval. Ta pravidla z knížky a slepé dodržování - to je extrémismus. Bible je psána snad z 99% v podobenstvích a jsou lidi, co si vyberou zrovna jen část věty nebo vytáhnou myšlenku, kterou tam vidí..., a pak to škodí jak víře, tak okolním lidem.

I já si musím nastavit nějaké mantinely. V případě tématu "mazlíček" - kde je konec? Může být takovým mazlíčkem jedině pes? Může to být kočka? A co prase? Koza? (před pár dny byla nějaká studie na netu, že kozy jsou stejně inteligentní, o prasetech se to ví už dávno - všichni jsou chytří jako psi). A co rybičky? Nebo hmyz...?

Jeden bude tvrdit, že jedině pes si zaslouží tu lásku a opatrování. Další to tvrdí s kočkou, další s ovečkou, kozou,... králíčci .. andulky ... křeček v kleci ...

Já říkám, že člověk, pak to ostatní ... a než trápit staré zvíře v jiném prostředí s cizími lidmi a zvířaty, raději spánek bez bolesti.

hodnocení

Tisíce lidí mají své mazlíčky, ale své děti vyhodí z domu. Nebo naopak - děti vyhodí své rodiče do domovů - tomu říkám cit.

Jsem hrdý, že zrovna já můžu říct svým dětem, že člověk je důležitější než kdejaký čokl.

hodnocení

Díky za vyjádření všem - děkuji i za informaci, že útulkům a zvířátkům obecně pomáháte. Jsem rád, že vaše rozdílné názory na věc jsou podložené i vaším životem a praxí.

Mrzí mne, že kvůli nějakým radám podle vlastního přesvědčení dokáže jeden člověk snad až nenávidět druhého, aniž by znal okolnosti nebo měl důvod... Mrzí mne, že investice do mazlíčků je mnohdy stejná či větší, než do vlastních dětí.

Samozřejmě budu rád za další názory či náměty k diskusi - budu se snažit za sebe v rámci časových možností odpovídat na případné narážky či dotazy ;)

eulalie*
hodnocení

0x

Jmlc, Píšete, že zvíře-pes i po letech soužití s člověkem dokáže člověku ublížit... A člověk člověku ne? Víte v kolika rodinách je domácí násilí? To, že vy sám jste oddaný své rodině, manželce, dětem, totiž neznamená, že takto se chovají všichni. Jen stačí si přečíst některé zde uvedené příběhy tazatelů. A nedivte se, že se lidé uchylují k lásce k domácímu mazlíčkovi, když třeba od svých nejbližších se jí nedočkají. A pokud dávají mladí lidé přednost chovu psa před pořízením si vlastního dítěte, tak to není vina toho zvířete, ale jen pohodlnost mládí, které si chce jen užívat, od života brát, sobectví, ale bohužel ani tomuto nepřispívá celková situace v naší společnosti - drahota, malé platy... apod. Ale to by bylo zase na jinou diskusi.

doplněno 21.07.16 11:16:

Jmlc, vy jste to svými odpověďmi tedy pekelně zazdil... Asi to nemá cenu dále rozpitvávat, jen je škoda, že taky nemyslíte na lidi, co mají zvířata a své domácí mazlíčky nefalšovaně rádi... a neberou je ani jako zboží, ani jako majetek, ani jako věc, která plní nějaký účel pro člověka. Berou je jako své společníky a kamarády, se kterými je život o hodně veselejší, pestřejší a zajímavější.

Naše čubina je nalezenec. Měla tu smůlu, že přišla k nám. Dali jsme ji dohromady, musela porodit štěňata (přišla vysokobřezí), ty jsme ji pomohli vypiplat. Teď už se šest let trápí na gauči, na výletech a dovolených s pro ni úplně cizími lidmi a určitě celou dobu přemýšlí jak za trest někoho kousne. Je to chudák. Kdyby přišla k lidem, kteří by to měli srovnané, dali by ji utratit a měla pokoj.

doplněno 20.07.16 14:48:

"Jistě Vám dala více radosti a lásky než vaše děti." Nechápu, kde berete zdroje pro svá nesmyslná tvrzení.

doplněno 20.07.16 15:14:

Já si za svou reakcí stojím. To vy taháte do diskuze o mazlíčcích vztah s rodinou a dětmi. Z vašich slov vyplývá, že kdo má doma domácího mazlíčka nemůže mít rád rodinu a děti. Fakt ujeté.

hodnocení

Já se za svá "nesmyslná tvrzení" omluvil a nechal je smazat. Kde jste vzal tu logiku, že tvrdím "kdo má doma domácího mazlíčka nemůže mít rád rodinu a děti"?

Celá věc začala na námět - dotaz v odkazu: "nepohodlný mazlík, o kterého se máme náhle starat". Pes evidentně labilní a nehodící se do aktuální rodiny. Z toho pak vyplynul můj názor - tj. než si vzít domů psa pro záchranu, raději ho dát do útulku, případně nechat uspat.

Pokud má někdo rodinu a k tomu mazílky, stíhá obé a nenechá děti hladné kvůli psu, neštěknu proti němu ani štěk.

Následné asociace vedou dál - někdo raději mazílka, než mít kamarády lidi. Někdo raději investice do zvířete, než své vlastní dítě. ... atd. atd.

Nicméně Volná diskuse je o diskusi a ne o osočování. Proto vám přeji hodně dalších šťastných dnů s vaším pejskem.

lidus*

Jmlc, všechny mazlíky co máme, máme právě pro děti, od mala ví, že živé zvíře není plyšák, že se mu musí dávat voda, čistit příbytek, že musím přemýšlet kam ho dám když jedu na dovolenou, že kočce se nešlape na ocas, kuřata se líhnou z vajíček za 21 dní, že s kočkou se musí na očkování a odčervovat, že morčatům nesmím dát mokrou trávu...Mít zvíře mi příjde k dětem velmi vhodné a naučné a dokonce i smrt na tom zvířeti vysvětlíte, dítě pochopí, že v přírodě prostě kočka loví myši, poštolka nebo kuna si odnese slepici a v neposlední řadě vysvětlujete i to, že to kuře bez nohy by stejně umřelo a tak je lepší netrápit ho a jeho život ukončit. Fungovalo mi to u dcery a funguje to i u vnuček.Dcera nijak nevyšilovala, když jsme museli uspat naši šeltii Nika, měl velký nádor hrtanu, nemohl se nažrat, dusil se a bylo to trápení jeho i nás, usmrtit mazlíčka potkana co se stal v 1,5 roce agresivní bezdůvodně a má od něj na ruce 5 stehů na památku. Jestli bych si vzala starého psa na dožití, ne, nevzala, radost už s ním byla, teď už by to bylo jen o vyšších nákladech za veterinu a svoje zvířata si chci vychovat od malička abych se nemusela bát, že mě "cizí" pes pokouše.

hodnocení

Děkuji @lidus - přesně tento pohled jsem se snažil vysvětlit - takových vět jsem napsal a zbytečně - Vy jste to dokázala popsat v jednom odstavci naprosto přesně. *hej**palec*

72mona3*
Promiňte Liduš, asi jsem natvrdlá. Takže se vás po tom vašem vysvětlujícím odstavci, se kterým souhlasí nejen @jmlc , ale i já (není to divné?), zeptám přímo.
Máte kočku. Mladou. Milou. Zdravou. Chytá myši (užitečnou).
Máte i dítě. Bohužel dítě dostane zničeho nic alergii na tu kočku. Co uděláte? Napadne vás zeptat se sousedů a známých, jestli by si ji nevzali, nebo rovnou to zvíře odvezete na veterinu?

lidus*

Mono první testy které si nechala dcera než otěhotněla byly na nemoci od koček (žila s nimi od mala), než si koupili kocoura prošla rodina testy na alergeny, pravda je, že když se narodila druhá vnučka tak už kocour byl. Naše domácí princátko nestálo 1,- jistě, že bych se zeptala a navíc ve smlouvě je, že pokud kocoura nechceme jsme povinni ho předat chovné stanici zdarma nebo právě v případě alergie na kočku za 2000,. (stál mnohem víc). Na chalupě kočky 2 a 5 bezdomovců na byt a stravu, pravidelně odčerveni a očkovaní, případná koťata rozdám stejně tak jako kuřata co se z nich vyklube kohout. Nejsem pro bezdůvodné usmrcení zvířete ale všechno má svá pravidla. Kuna patří do lesa a ne na moji chalupu, holub nepatří na balkon v bytě a starý a nemocný, agresivní pes patří podle mého přesvědčení uspat, nejsem zastánce útulků pro nemocná zvířata. Opět budu za tu nejhorší ale dozví-li se matka, že čeká postižené dítě, měla by dobře zvážit, zda přerušit těhotenství nebude vysvobození pro dítě i pro rodiče. V tomto já mám jasno. Jsem nemocná a moje nemoc umí všelico nepříjemného, nechci zůstat jednou ležet ve vlastních výkalech, chci důstojně z tohoto světa odejít a jelikož jsem slaboch tak na sebevraždu to nevidím ale euthanasie by to jistě vyřešila. Myslím, že starý a nemocný pes to vidí stejně, nemyslím si, že pes co nemůže na nohy je vděčný za to, že mu na tělo přivážete vozík.

72mona3*
Stačilo odpovědět na mou otázku, že byste zdravé nenechala usmrtit. Děkuji.
hodnocení

ano, vím, rozumím - a právě proto by se měl člověk místo útěku do láskyplného stavu se zvířecím miláčkem snažit o to, aby vyšel s člověkem...

hodnocení

Njn, já se bráním nařčením a tipování mého charakteru jinými. Nikdo zatím neuvedl nic pozitivního - jste první, @eulalie: "Berou je jako své společníky a kamarády, se kterými je život o hodně veselejší, pestřejší a zajímavější."Zkuste si pročíst diskusi od počátku - kritici jen uvádí, že jsem hovado a nevážím si života. Diskuse tedy není o mazlíčcích, ale o mém charakteru, mé zlé povaze a chuti zabít vše živé...Toto jsem samozřejmě nechtěl - je to klasický příklad diskuse, která jde jinam, než bylo zamýšleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]