Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vařič meva - nehoří tak jak by měl

Od: meva odpovědí: 6 změna:

Mám tento benzínový vařič a startuju ho tak jak se má podle návodu ale i když hořák předehřívám snad 1000krát tak prostě má furt ten samej plamen takové té oranžové barvy ale má mít barvu modrou a hučet nevíte čím to je? opravdu už nevím co mám dělat, trysku jsem pročistil... a mnoho dalšího. Benzínem to asi nebude protože to je technický benzín a v ruském vařiči to je s ním uplně bez problému. Děkuji za odpovědi.

Vařič meva - nehoří tak jak by měl

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná to ti čechoslováci špatně okopírovali. ;)

host*
hodnocení

0x

Vařič MEVA Roudnice - zřejmě typ 2140 už má asi časem zpuchřelé těsnění a tak má asi falešnej luft. Nové se asi nesežene, tak jedině vyříznout z vhodného materiálu, nebo najít nějaké vhodné podobné. Pak by měl normálně běhat. .

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, on by to mohl vědět tazatel "huuu", který bude mít stejný vařič . Zdravím!

poradte.cz/...

petrkaras
hodnocení

0x

Zrovna jsem to taky řešil. U mě to bylo ztvrdlé a proto netěsnící malinké těsnění v pojistném ventilu. Protože netěsnilo, nevyvinul se uvnitř dostatečný tlak aby vytlačil palivo vzhůru, to se zplynilo a hořelo. Je to takový mrňavý gumový váleček průměr snad 3 mm. Poptej se někoho, kdo má sadu na vysekávání těsnění. Samozřejmě taky vyčisti trasu od knotu, prřes dosedací plochy kuželky, otvory v ní, stoupací trubičku a trysku.

olsovecpetr

Mám tu Mevu. Slouží poctivě a spolehlivě přes 50 let. Doporučuji vyměnit těsnění - už nejméně před 40 lety jsem udělal 2 kroužkové těsnění z olova, z rybářských "olůvek", pak je třeba dbát, aby sací knot byl dostatečně dlouhý a v nádobce bylo stočených aspoň 10 cm namočených v benzinu a dbát o čistotu trysky. Z času na čas rozebrat ventil, vyčistit jehlu a těleso ventilu, pak natočit nově těsnící konopí a zákrytným šroubem zatáhnout. Do provozu uvádím vařič kousky nalámaných kostek suchého lihu, tato manipulace je bezpečnější a nekouří, nezanáší trysku. Pak bezpečně a perfektně bude sloužit jak ten můj.

vitnemec
hodnocení

0x
Asi trochu pozdě ,ale je to netěsností pojistneho ventilu, můžu ti vyseknout par kousků z vitonove gumy a budes to mit navěky. Sam schanim tenhle vařič, ma naj juwel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]