Nejste přihlášen/a.
Nevím jestli tu má taky někdo takový problém ale já už nevím co dělat.. jsem příliš impulzivní. Jsem dost citlivá osoba, beru si věci osobně a když mě něco moc naštve nebo ublíží tak vybouchnu začnu nadávat a řeknu i pár věcí, které ani tak nemyslím. Můj mozek je zaplaven tolika emocí, že nemůžu normálně přemýšlet a chovat se v klidu. Vždy se cítím jako by mě někdo ubližoval, už jsem i vystartovala na jednoho člověka u kterého to moc lituju, teď mě považuje za nemocnou a zlou osobu. Přitom já nejsem zlá, nevím kde se to ve mě bere když tak vystartuju, jako by mě posedl ďábel, pak až se uklidním tak lituju mého chování a začnu se nenávidět.. nevíte někdo co mám dělat? jak tomu předejít.. nadělám si tolik problémů kvůli mé přecitlivělosti a nechci přijít o důležité lidi v mém životě jen proto že někdy jednám v afektu a nedokážu normálně přemýšlet... myslíte že bych měla navštívit psychologa?
Myslím si, že byste měla. Jinak budete přicházet o přátele a to asi nechcete. Sama jste si na to odpověděla správně.
Je dobré, že si problém uvědomujete. Zkuste se před okamžitou reakcí několikrát nadýchnout. Tenhle problém trápí hodně lidí, ne každý je však ochoten si jej přiznat. Je to o tom, že huba je rychlejší než hlava...
To mám celý život, jen reakce je opačná. Obracím lítost do sebe, prožívám taky muka, jako by se mi až zatmělo před očima a nejsem schopna logicky uvažovat, jen cítím strašný zásah v okolí srdce, v srdci a hlava jakoby vypne. Nezmůžu se vůbec na nic a pak jsem v soukromí děsně odvážná a chytrá, napadá mně 1000 trefných odpovědí, jaksi pozdě. Taky to není dobře, nikomu neublížím, nikoho neurazím, ale ničím zdraví sama sobě. Změnit to nedokážu, žije si to vlastním životem, všechny negativní věci strašně prožívám a dlouho je ze sebe nemůžu dostat. Pochybuju, že by s tím psycholog, či psychiatr, něco svedli. Tedy bez prášků a ty fakt brát nechci. Když nějakou nepříjemnost očekávám, řešení, tak si vařím předem (a nebo hned po) Uklidňující čaj Váni. Myslím, že to jsou u mně následky tvrdé výchovy otce a hodně životních těžkostí, kterými jsem si musela projít v mládí. Tehdy nebylo nezvyklé, že se holky vdávaly v 18ti a neviděla jsem žádnou nevýhodu. Všechno jsem zvládala dobře a zodpovědně, bez pomoci rodičů. Jenže manžel byl takový nezodpovědný floutek a přidělával mi takových starostí, že jsem to odnesla na zdraví. Myslím, že kdybych byla dospělejší, že bych to asi zvládala lépe psychicky. Bylo to na mladou holku moc. Ukočírovala jsem to sice, ale za jakou cenu? Ale zkusit to můžete, třeba se mýlím a medikamenty pomůžou. Můj otec to má celý život, stejné, jako Vy a je to peklo. Sám je z toho taky nešťastný, možná že já to mám z velké části jako reakci na ty jeho neočekávané výbuchy hněvu a pak život připisoval další body.
Ještě mně napadá, co zkusit řízené meditace pro uklidnění a vyčistit si čakry. Na Youtube P. Chobot dělá léčebné meditace na všechno možné, ale je to systematická práce na sobě. Párkrát, to nepomůže.
Ano ovládat se.Tak někdy bych také vystartoval tady třeba na nějakého rádce když něco radí co mi nesedi.Tak nepočítám do deseti jak by někdo radil,ale nereagují neřeknu nic nevystartují.Jen se přemohu (ovládnu) a zapíši si na papír o co šlo.Večer v klidu kouknu na popsané papírky a pak zjišťují,že skoro všichni měli pravdu a jsem rád,že jsem nevystartoval.Každý to má jinak nastavené tu hranici nastartování někdo startuje hned někdo vůbec.Tak jen se ovládat jak už zde bylo psáno.Psycholog poradí da sklidňující léky ale to je jen taková berlička a ještě navyková to tady už také psáno.Řekni si ovládnu se já na to mám.
Příčinou toho co popisujete je vědomí, že jste něco neudělala tak, jak byste měla a jste už ve střehu jestli si toho někdo všimne. A pak stačí jenom málo a vy vybuchnete. Nejlepší na tom je, že se vlastně nezlobíte na toho člověka který si něco uvědomil a udělal nějakou narážku, Vy se vlastně bouříte proti sobě, protože jste si toho vědoma a třeba toho co jste udělala, nebo řekla i litujete, ale už je pozdě a tak se snažíte svůj postoj obhájit tím, že vybuchnete a někdy to vypadá že jste i "zlá". Na to nepotřebujete psychologa a hlavně ne žádné prášky. Je to o sebekontrole a ovládání se. Ale to přijde až se zkušenostmi. Určitě jste citlivější nátury, proto Vás to trápí, protože si to uvědomujete. Jiní si neuvědomují nic a jsou klidně zlí a to celý život. Vy se z toho časem dostanete sama.
Neříkáte kolik je Vám let, ale soudím že jste ještě dost mladá.
Nejlepsi je naucit se ovladat, kdyz je to nutne, ale dokazat i vybuchnout, coz byva vetsinou ulevne a kazdy "psychodoktor" potvrdi, ze zdravotni problemy vzniknou, kdyz to v sobe nasilim stale "tutlate". Kdo dokaze páru vcas vypustit, ale ne v nevhodne situaci, tak vyrovnava pretlak a hladinu adrenalinu udrzuje v rovnovaze, v opacnem pripade muze psychicky onemocnet a potrebovat nejke leky. Takze nejlepe je naucit se oboji a spravne reagovat
Kolik máte roků? Jak jste stará a co děláte? Ptám se, protože je rozdíl, když návalem hormonů v pubertě, se mladý chová jako prskavka anebo, když dospělý člověk se chová jako poděs, bez sebekontroly.
Samuraji, můžete si utrhout půl hodiny času na soustředění se na toto video? Neotvírejte ho, dokud ten klid a čas nebudete mít. Je to opravdu nutné! nevychova.cz/... Určitě vám to pomůže.
Bohužel já tenhle problém mám tak trochu také... I když se mnohdy snažím, nedokážu se v určitých situacích ovládnout. Například u mých dětí. Manželka je trpělivější když děcka neposlechnou, řekne to podruhé, potřetí...Ovšem jakmile něco musím říkat dvakrát já, tak už řvu. Nebo když něco rozbijí a může se jednat o ptákovinu, tak řvu také a většinou jsem rozpálen do běla. Během chvíle se uklidním a říkám si, nemusel jsem zbytečně řvát, nemusel jsem bouchat pěstí do stolu, ale to si uvědomím vždy až zpětně. Je třeba pravda, že děcka mě poslouchají na slovo, ale připadám si jak kat někdy.
Prostě ten vztek se nedá ovládnout, alespoň já to neumím.
Já bych řekla že rovnou psychiatra. Jste agresivní neurotik a to značný a sama to nezvládnete. Vaše okolí musí Vaším neurvalým chováním dost trpět, ještě z Vás zbytečně onemocní. Jednou jsem osobně viděla u doktora jak podobné hysterické pacientce na chirurgii při záchvatu vzteku vlepil facku a byl rázem klid. A mohl ji konečně ošetřit.
Takže spěchejte. Vzteklost se dá zvládnout, lehkým nácvikem.
Ona je to také často tak zvaná projekce. Například -
Kdy máte vztek na manžela, ale přijde domů i syn, ve špinavé bundě a konečně vybuchne Váš vztek, máte záminku, kdy manželovi se bojíte říci pravdu, jak Vás prudí, kdežto syn jen lítostivě přivírá oči, nemůže Vám odporovat.
To lidi bohužel často dělávají a pak jsou ještě naštvaní na sebe, že to, co chtěli říct, neřekli tomu pravému. Divili byste kolik lidí tohle dělá, zmlátí děti, protože má vztek na tchyni a podobně.
- nadělám si tolik problémů kvůli mé přecitlivělosti -
jste napsala tento blud
Vy jste prostě jen lidově řečeno pořádná hysterka, takže bych opravdu nemluvila o přecitlivosti, to byste se jen rozplakala, a neřádila jak uragán, ale už hysterii, je to nemoc, diagnoza a léčí to psychiatrie, když Vás opouštějí lidé, protože jim lezete na nervy a podívejte se někdy do zrcadla při záchvatu hysterie, jak vypadáte, to musí být pohled pro Bohy. Ale hlavně jste nebezpečná, můžete v afektu i ublížit.
Člověk je míchaný a nedá se jednoznačně říct z toho, co tazatelka napsala, že to tak je a že je hysterka. V těch článcích se může najít hodně lidí, kteří jsou výbušní. I já se tam v "něčem" našla. To je podobný jako s horoskopy. Z každého znamení si člověk něco vybere. A tak úplně na něj to znamení nesedí, ve kterém se narodil. Jinak jsou to zajímavé články.
Tazatelka vyloženě popisuje hysterické chování. Možná jako malinká, když jí odepřeli zmrzlinu, lehla si na zem a kopala nožičkama, dokud ji nedostala. A bohužel jí to zůstalo. Také se nepřátelím s lidmi, co se neumí ovládat a jsou negativní, nemám to zapotřebí,Já přece také nikomu neotravuju život. Vybírám si příjemné přátele s inteligentním chováním.
Zdravím, neplácejte nesmysly, když o tom zjevně nevíte krom hledání na googlu. Je rozdíl mezi hysterickým maniakem, který v záchvatu ublíží, normálním hysterákem, který se párkrát život vyřádí a obyčejným cholerikem. Stejně jako v jiné otázce hned máte přesnou diagnózu. Dokonce ani inteligence nutně nesouvisí s cholerickou a výbušnou náturou, takže je úplně šumák, zda vedle sebe máte inteligentní lidi. I ten nejinteligentnější člověk může být psychopat.
K dotazu - tazatelko, už jsi dostala za to svoje vyvádění někdy, jak se říká, přes ústa? Věř mi, že jsem se jako dítě navyváděla na léta dopředu, a když to bylo neúnosné, i v pubertě a dospívání jsem dostala pár facek. A rozhodně to pomohlo.
Martino, kdybych mohla dát bod, dala bych vám alespoň 3.
Dafino, není třeba se čílit. Není třeba se hádat. Víte jaký je rozdíl mezi hádkou a diskuzí. V diskuzi jde o nalezení východiska. V hádce jde o urážení, ubližování. K cíli vede vždycky několik cest. Tazatel si stejně vybere tu, která je mu nejbližší.
Nezlobte se babkazove, ale já se nehádám, jen jsem chtěla martinu trochu usměrnit, že není na pavlači. Ona má názor na moji osobu, hloupou, co všechno musí chudák najít jen na google, já zase mám názor také na její osobu, ale opačný, že jsem ráda, že je tu někdo, co všechno ví a jsme rádi, že se s námi podělí o svoji moudrost + nám ještě navíc sdělí jak nic nevíme - na rozdíl od ní. Nejsem člověk co vyvolává spory, jen nejsem typický Čech, co se nebrání. Jinak už k tomu nemám co dodat, pokud máte za to, že spory vyvolávám já a ne martina, která první věděla co jsem to vlastně za blbce a neváhala to tu také napsat...
Takže proč nenapíšete martině, at se chová inteligentně a píše jen názor na můj názor a ne na moji osobu, kritizování druhých at si nechá na doma, já osobně na to zvědavá vůbec nejsem.
Kurt Tackmann : "Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.”
martino, měla byste si konečně zvyknout nenapadat hystericky kolegy na diskuzi, ale napadat jen názor. Vy mě znáte, že víte, že o tom nic nevím, jen hledám na google a ví to jen uklízečka v mateřské školce? Člověk s celým ukončeným VŠ vzděláním, žádné trapné bc, jedná a píše opravdu převážně kultivovaně, to Vás ujištuji. Ale především jsou to lidé, kteří ví, že mnoho neví a nepodcenují ostatní, že by také mohli něco vědět. Někdy si o Vás myslím, že musíte být svému okolí značně nepříjemná s Vaším sklonem stále napadat a být za nejchytřejší.
Já píšu nesmysly, ale Vy jako vystudovaná psychiatrička víte všechno nejlépe. Pokud nechápete, že diskuze je střet a výměna názorů, kde každý má právo na svou pravdu a na svůj názor, tak tu nepište, že jste vůbec něco někdy studovala.
Mějte hezký den, nechtěla bych Vás doma ani za kolegyni, hysterky vážně nemusím.Protože stačí tady na diskuzích jen Váš názor, všichni ostatní jsou blbci, co si najdou všechno jen na google a nic na rozdíl od Vás nevědí. Chtělo by to zvyšovat si sebevědomí jiným způsobem.
Nejvíce směšné je, že mi ale v podstatě dáváte za pravdu poslední větou, nebot právě při hysterii pomáhá česká facka, která šokuje hysterika natolik, že se rázem probere. A o tom jsem přece psala i já. A nenašla jsem to na google.
Ale samozřejmě nevím toho tolik co Vy...usměvné...a sebestředné.
Pokud snad mě čeká ban, že jsem si dovolila odpovědět na napadení, nevadí, jsem s tím smířená, ale napsat jsem to musela, nenechám se věčně napadat i když tak chytrou osobou, co neplácá nesmysly a nemá nic z google, protože všude byla a všechno zná.
martinaa® - včera 18:13
oblíbený výrok martiny..
Zdravím, neplácejte nesmysly, když o tom zjevně nevíte krom hledání na googlu
Milá Dafino, Váš příspěvek je snůškou nadřazených keců, takže jen krátce. Nesouhlas jiného považujete za napadení (věčně napadat, cože prosím?
), a hysterii, jen Vy se stýkáte s inteligentními, jen Vy byste doma nebo v práci nechtěla mít toho a toho... já zkritizovala Váš příspěvek, Vy mou osobu, studium a tak dále. Legrační
.
Jak se říká u nás doma, pro hlupáka každý hloupý.
Ještě mohu doplnit o příklad, kde jste "hystericky napadla"jiného rádce větou "Co je to za blábol?"Ale to je zřejmě ok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.