Nejste přihlášen/a.
Začínám sám sebe nesnášet, nesnáším, jak vypadám (mám nadváhu, celkem dost jsem zhubnul, pořád ale nesnáším svoje tělo), v poslední době nemůžu spát, budím se a dvě hodiny jsem vzhůru a jenom se vztekám, už mě nebaví sportovat, dřív jsem hodně cvičil podle videí z internetu (kardio, HIIT), nedokážu jíst normálně, pořád do sebe jenom láduju sladký a nezdravý jídlo a nejvíc nesnáším moje bydliště. Moji rodiče se chovají neuvěřitelně hystericky, nemám k nim sebemenší důvěru, nikdy je o nic nechci požádat, nechci s nimi mluvit, ještě k tomu jsem zjistil, že mě pomlouvají a hádají se kvůli zbytečnostem. Nenávidím život na vesnici, nejradši bych žil ve městě, kde bych aspoň mohl jít ven s kamarády, tady bohužel nikdo mýho věku nebydlí. Jediné co mě tady drží je škola, protože doufám, že po jejím dokončení se dostanu někam pryč, kde budu mít svou vlastní práci a svůj vlastní život, který mi nebudou řídit rodiče. Nemáte prosím nějakou radu, co mám dělat, něco, co by mi vlilo krev do žil a co třeba pomohlo Vám, když jste se takto cítili?
Dobrý den, řekl bych, že to bude (ještě) puberta. Takže, pomůže až čas. Smíříte se s vlastním tělem, přestanete myslet "blbě", dospějete a odejdete z domova.
A po odchodu si začnete vážit rodičů. Zatím se těšte na jaro - to pomáhá (zima dělá depku hodně lidem). Zdravím!
P.S. Nahoďte pozitivní myšlení. Možná by pomohlo i najít si slečnu.
doplněno 29.05.16 12:39:
Já bych Vám poradila vstát od počítače, který pro Vás nemá smysl a sáhnout do knihovny. Jistě tam knihovnu někde máte.Najít si tam knihy o lidech, kteří byli Vašimi vrstevníky a o jejich životě.
Myslím totiž, že Vám chybí vzor. Jako dnes mnoha dospívajícím mladým lidem.
Patrně nemáte toho správného tátu, který Vás vezme tam či onam, nazuje o víkendu pohorky a proběhne s Vámi zajímavá místa. Nenaučil jste se od něj jak se má chovat správný chlap, který nefnuká a své neuspěchy nesvádí na jiné. Ve Vašem případě z nich obvinujete rodiče. Oni nemohou za to, že Vám se nechce a že je pro Vás lehčí sáhnout po jídle než po knize - podotýkám, dobré knize.
I když se Vám to může zdát velice směšné, tak naši předkové měli za vzor třeba Pavku Korčagina nebo Timura a jeho partu a další sovětské romány. Nechci polemizovat o tom, zda to bylo správné, zda to nebyla propaganda, já jen Vám chci říci, že v těch knihách viděli svůj vzor a chtěli být také hrdinové. Jen knihy Vás naučí myslet a žít jak Vy chcete. V nich můžete najít odpověd na spoustu otázek. A mladí lidé mají spoustu otázek.
Rodiče neberte jako nutné zlo. Často s nimi nesouhlasíme ve Vašich letech, poté, co nás život posune dál, vidíme že často měli pravdu. To proto, že nám zatím chybí životní zkušenosti.
Opravdu ted nevím, jaké knihy by pro Vás byly vhodné, aby Vám imponovali jejich hrdinové. Nevím, co Vás baví, jaké máte koníčky, v čem vynikáte a k čemu máte talent. Ve městě svůj problém nevyřešíte, když ho nedokážete vyřešit ani na vesnici. Problém je ve Vás, ne ve Vašich rodičích, ve Vašem okolí.
Až začnete číst a od knihy se neodtrhnete, pak jste na správné cestě pochopit, co jsem Vám chtěla říci.
1. Ve velko/městě s kamarády ven nepůjdete, protože žádné mít nebudete.
2. Co to je nadváha, máte 150 kg? Mám také nadváhu a je mi to úplně jedno.
3: Vaše rodiče se hádají, zrovna tak jako vy se jednou budete hádat s manželkou.
4. Pomohlo by vám si najít partnerku. Pak přestanete vymýšlet problémy.
Každý má někdy chvilky,které popisujete..nevěřím,že existuje člověk,který by se takhle někdy-byť na chvilku-necítil.Žijete na vesnici-to nedokáži posoudit jaké to je- ale myslíte že ve městě je to jiné?Každý kouká v metru stranou,lidi bydlí na 1 patře a neznají se...Musíte si najít kamaráda a s ním začít něco podnikat - sportovat třeba ,i když to bude s dojížděním.Ale choďte mezi lidi,pokud se budete zavírat doma se svými negativními myšlenkami,nikam to nepovede.Zcela s rozumem to plánujte,nepodléhejte tolik citům - ty budou patřit Vaší lásce...Život je rozum a cit z poloviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.