Nejste přihlášen/a.
bohuzel... max v Praze se da chodit na castingy apod, nezbyde vam nic jinyho nez dramatak a pripadne pokracovat po zakladce na konzervu jestli vas tam prijmou, ale asi bych si vybral jinou profesi do filmu se dostane malokdo a i tak je to pomijive, nejsou penize, nic se u nas netoci, a kdyz tak tezka dramata o nicem, na ktere se nikdo nediva
a hrat v serialech... to bych se musel stydet, clovek ma taky nejakou hrdost nez papouskovat s dalsimi pseudoherci naprosto nerealne umelohmotne dialogy a slovni obraty, ktere vychazeji ze zadnich utrob scenaristu..
jenom dodam, ze to, co chcete, se rychle muze zmenit, ja hral od 11ti divadlo, ale sel jsem do normalni skoly, hlasil jsem se pak na konzervu okolo 18ti, sice jsem se dostal do druheho kola, ale pak me nakonec poslali domu, ze precejen vemou do tridy 14-15lete ze zakladek, ze mam jit na JAMU... na zkousky na jamu jsem se sice pripravil, ale nakonec jsem sel ten den jen v Brne na pivo, protoze najednou zajem pomalu opadl, prisly s vekem jine zajmy, a zacal prichazet rozum a ja si uvedomil, ze vlastne nechci dojizdet nekde do oblastniho divadla a vubec vsechna ta prace a nepohodli okolo, ktere navenek neni videt. U umeni jsem zustal, ale narozdil od herce, denne tvorim neco ze sebe, misto abych prehraval jiz vytvorene scenare Jsem 2D a 3D grafik...
ale neco z tech mnoha let u divadla ve me porad zustalo, a roste to tam, protoze az se naseru, ukazu vsem nasim radoby reziserum, jak ma vypadat vysledek jejich pocinani, a jak maji vypadat herecke vykony nasich "hercu", aby dostali za nataceni vubec zaplaceno. Ale asi se nedivim spatnemu herci, ze neco neumi zahrat, kdyz ke vsemu navic naky blb napise do scenare tak neprirozene vety a obraty, ktere snad jeste nikdy nikdo v cestine takto nerekl a nepouzil
Jako mlada hereckA jste navic pro vsechny jen telo s prsama a hned v 17-18ti je budete vsem ukazovat, i ta Maruska, ktera neni zrovna topmodelka se musela v Pusinkach ukazat atd atd. Neukazete, nehrajete. Nezaujmete, nehrajete. O herecke role jsou v Cechach velke tlacenice, navic se sem nacpalo cele Slovensko, je to v podstate trochu potupna profese, musite se podbizet a plazit, furt chodit na konkurzy a cekat az vam nekdo hodi zrni jak holubum, a kdo to prvni sezobne...na to bych nemel zaludek.
Neodrazuju vas, jen rikam zname veci, ktere na prvni pohled nejsou uplne videt.
Herectví je povolání jako každé jiné. Kdybys chtěla být třeba sestřičkou, věděla bys, že musíš vystudovat. Musíš se na každé povolání připravit. Dětské role? Snad 1%. Zapomeň!
Zaregistruj se u komparzních agentur - je jich mnoho, když si zadáš na fb - komparz - vyjede Ti jich několik, a pak se můžeš zaregistrovat na jejich webovkách. Při troše štěstí si Tě pozvou na casting nebo když se bude točit v okolí tvého bydliště film, můžeš se dostat do komparzu.
Sama víš, že rychle se jen tak nic neděje, ale jenom nápad - co takhle zajít na drzovku do vašeho divadla a dát pokec s profíkama. Tím projevíš kuráž, výřečnost, pokoru i kus zdravé drzosti a rozhodně dostaneš fundovanou radu na tvé : " Já chci!"
"co nejrychleji dosáhnout"?
co dodat? snad jen ocituji Komenského:
"Všeliké kvaltování, toliko pro hovada dobré jest"
Jsi ve věku , kdy zraješ,,,hledáš vzory..a od těch mediálně propagovaných vzorů přebíráš jejich životní vizi a žebříček hodnot..a tomu se říká "vnější motivace" - porovnávat se s druhými a něco "světu dokazovat"
Až ti bude jako mně, budeš se spíše ptát:"Je to skutečně moje přání? Přeji si to z celého srdce?
a jak poznáš , že je to skutečně tvoje přání-tvoje touha?
Budeš cítit radost a příliv energie , když si představíš v duchu svoje povolání ...a jako by náhodou začneš v životě potkávat lidi, kteří ti předají potřebné informace, které ti k realizaci snu pomohou..ale bez trpělivosti a upřímné touhy (vnitřní motivace) to opravdu nejde ! a rozhodně nebudeš řešit otázku"co bytomu řekli druzí nebo zda ti to rodiče posvětí atp. "..a pak to všechno bude do sebe tak nějak "zapadat"
Pamatuješ si své sny? jsou nějaké, které se častěji opakovali a byli plné radosti a nějak intuitivně, víš že "to bylo ono"? Máš třeba babičku, strýčka, který tě , už jako dítě, vedli k tvému poslání-povolání a se kterými ses cítila dobře? Máš nějaký zážitek - prožitek z dětství.vzpomínku, která ti přináší poselství až do současnosti?...z toho všeho se dá poznat, zda máš jasno ve svém životním poslání...a nepotřebuješ k tomu žádnou kartářku nebo věštce
PS: trochu jsem se rozepsal a to jen kvůli tomu slůvku "rychle"
..mé sny z dětství se začínají plnit až nyní (už mi bude skoro 50 let) ...nenechal jsem si vzít nikým svůj sen z dětství
(ani svými rodiči , kteří mají jiné představy , co znamená správně prožít život -materiální zajištění, kariéra, manželství a jiné "jistoty"..oni to mají , ale zapomněli na svůj sen z dětství a nejsou šťastní...)
Ať se uskuteční tvůj sen¨tady na Zemi !
Já si třeba nemyslím, že by umělecké obory museli mít výšku - nebo jakékoliv školy, stačí talent.. - už jsem to určitě taky někdy psala - stačí talent a člověk se prosadí i bez konzervatoře, uměleckých vejšek.. Prostě zkus pár kastingů - začni třeba comparsem, uvidíš, jak to chodí, nebo nějakým divadlem.. Může to být jen "dětský sen" který se po zjištění, jak to funguje rychle rozplyne, jako u mého kamarádka, který toužil být hercem a jako padlý voják ležel hodiny na zmrzlé zemi, než se natočil správný záběr, nebo to bude tvůj vysněný obor.. hodně štěstí..
Podívejte se na naše filmy - pořád dokola furt a jen ti samí hercI, a ještě jsou strašně oškliví a nedá se na ty filmy koukat.. Chtělo by to někoho nového,, zkoušejte kastingy, Pokud jste výrazná osobnost, tak se podaří... ale stejně myslím, že nějaká konzerva je k ničemu..
No a co talent? Někdo to má vrozené a role zvládá s přehledem a někdo se může postavit na hlavu a nevyjádří nic. Ve 13 letech psát " jak bych toho mohla co nejrychleji dosáhnout " je to dětské chci, chci chci. Je záhada, jestli ti druzí by to chtěli vidět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.