Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obětovali byste svůj život pro blaho jiných?

Od: milanp® odpovědí: 9 změna:

novinky.cz/...

Dokázal by někdo z vás obětovat svůj život pro blaho jiných?

doplněno 13.09.13 22:33:

celé znění článku: novinky.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co na to rikam? Ze nikdo z nas tady nevi, co se ve skutecnosti stalo a jak se to vsechno sebehlo.

Dokázal by někdo z vás...

To nevim, ale vim, ze bych dokazal obetovat zivot Tvuj pro blaho jinych. Jinymi slovy, pokud se to stalo tak, jak pisi, asi do toho ten vojak na lane nemel prilezitost prilis co kecat.

hodnocení

Milovaný axusy, mě by spíše zajímalo, jestli bys byl ty ochoten obětovat život za mě. Například zemřít na kříži.

hop®
hodnocení

0x

Dotaz je trošku mimo, v tomto případ nejde o "blaho", ale o to, jestli má být mrtvý jeden nebo všichni, a vůbec bych nechtěl být v kůži velitele který toto rozhodl.

doplněno 13.09.13 22:42:

A svůj život bych možná obětovat dokázal, ale záměrně říkám "možná", nevím jak by se můj názor měnil s přibližováním této akce. A zcela jistě bych musel vědět, pro jaké "blaho" jakých "jiných" se obětuji. Určitě bych se neoběsil jen proto, aby mému spolupracovníkovi zvedli plat...

hodnocení

0x

Zatím je to ve fázi tiskového prohlášení agentury JPP.

hodnocení

0x

Je brzy na předčasné závěry, vše je zatím v šetření. Ale četla jsem článek,něco v tom smyslu, že je lépe obětovat toho jednoho, než celou posádku vrtulníku, který měl problémy. O tom prý rozhoduje pilot a ten rozhodl zbavit se zátěže. Na jednu stranu má asi kus pravdy, na druhou bych ale nechtěla být tím chudákem na laně. Mladý, 3 děti. Jenže v armádě může, bohužel, dojít ke všemu. Jaga.

xixi*
hodnocení

0x

Nechtěl bych být v kůži nikoho z té posádky. A už vůbec ne toho, kdo rozhodl a vydal rozkaz uříznout lano na kterém je zavěšen kolega a možná i kamarád. Ale je to rozhodnutí obětovat jednoho aby ostatní přežili, čili podle mě rozhodnutí správné. I když asi bych to jen tak nerozdejchal.

hodnocení

0x

poradte.cz/... *sok*

doplněno 14.09.13 11:12:

Toto je reakce na dotaz, zda bychom obětovali život pro blaho druhých. Ne na článek, ve kterém na mně vykukuje bulvár.

imbecilobijec
hodnocení

0x

Co bychom na to měli říkat? Kdo jde do armády, musí počítat s tím, že může přijít o život a to nejen v boji. Ať tam neleze ten, kdo není schopen tuto eventualitu přijmout!

lidus*
hodnocení

0x

Přiznávám se, myslím si , že dobrovolně ne ale možná bych to jak by to nastalo přehodnotila. Bez přemýšlení bych svůj život obětovala jen pro své nejbližší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]