Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jste všichni zač?

Od: zvedava odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

ráda bych se vyjádřila k vám všem,kteří tu více méně dychtivě odpovídáte na otázky.Před pár lety,když jsem si nevěděla rady s instalací složitého programu,s vypráním makeupu z trička,překladu z cizího jazyka a podobně, mi jednoduše stačilo se zeptat a během pár minut se objevilo několik odpovědí,díky kterým byl svět o tolik jednodušší a já byla o něco víc vzdělanější.Stejně tak já jsem se snažila přidat sem tam trošku svého rozumu.Dnes,nevím co se stalo,ale když čtu diskuze pod otázkou,tak se sama sebe ptám co je špatně?Uvedu jako příklad svou poslední otázku,ale zamyslete se sami,kolik takových nezodpovězených otázek,přestože je pod nimi řetězec odpovědí,se tu nachází.

Včera jsem se v rubrice zvířata zeptala jaký materiál je vhodnýpro domácí stavbu pelíšku pro ježka,a namísto odpovědi mi přiletěla zpátky otázka jestli vím že je ježek noční zvíře a já ho budu přes den budit?Kdyby dotyčná věděla jak je mimo,musela by se za svou otázku stydět,ale budiž.Nicméně během dne čtyři odpovědi a z toho jen JEDNA která opravdu odpověděla,ostatní mne informovaly o tom, že ježek má čtyři nohy a musí žrát.

Prosím,zamyslete se nad sebou,a zkuste se vyjadřovat jen k otázkám,na které znáte nebo si myslíte odpověd,a ty ostatní prostě neřešte.At alespon tahle poradna má trošku úroven.Je to hloupé,a marníte svůj čas.

Děkuji

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hx*
hodnocení

0x

No to je pravda :- )

hop®
hodnocení

0x

Zdravím, nestalo se nic světoborného, jsme jen lidé. A rádci na poradně jsou v průměru stále stejní, ti služebně staří někdy odpadnou, ti mladší začnou být rozumní a přibydou noví - třeba méně rozumní.

Změnil se Váš pohled na poradnu, kdybyste byla registrovaná, tak bych řekl, že jste služebně dospěla ;) - koukáte na běh poradny jinýma očima, více kritickýma.

Mimochodem, proc sama nejste registrovaná?

neregistrovana
hodnocení

A proč bych se měla registrovat? :)

hodnocení

0x

Souhlasím, spousta odpovědí se ztrácí v rádobyvtipném balastu.

hodnocení

0x

myslím si, že vaše otázky se dají dohledat třeba u "pana Googla", tak se nedivte, že "rádcové" reagují takto!

blbá otázka - blbá odpověď *fn*

když nikde nenajdete odpověď, tak zde určitě rádi poradíme!

*uf*

výtka
Upozornění od sys clayman 06. 10. 2013 22:23:50
definuj špatná otázka? Vzpomeň nač ses ptal před lety ty a nikdo ti nevěšel na nos, že kladeš hloupé otázky, ačkoliv pro řemeslníky musely být značně "hloupé"

hodnocení

0x

jde o tuhle otázku? poradte.cz/...

asi to nechápu. první odpověď je asi ta super, druhá upozorňuje na přípravu ježka na zimu, což je aktuální a většině by to pomohlo. 3. upozorňuje na noční život, pokud by se ptal někdo nezkušený mohl na to zapomenout. 4. odpověď ha ha ha... ok, ta být nemusela.

Mě na tom nepřijde nic nad čím bychom se měli hluboce zamyslet. To jsou tu horší otázky, kdy tazatel odejde s brekem a vícekrát se nevrátí.

Tady s ježkem mě spíš přijde, že se člověk nezavděčí, pokud necituje encyklopedii a jakákoliv užitečná poznámka je na škodu.

hop®

Hlavně má "paní veterinářka už čtvrtý nick", asi je to trochu schizofrenní osobnost na druhou...

Pokud nepochopí moji reakci v původním dotazu, tak to fakt vzdávám... :-D

Jinak tohle téma bych asi uzavřel, lze se "hádat" v tom původním... ;)

doplněno 06.10.13 22:41:

Ještě poznámka k tazatelce, v původním dotazu "zdravila všechny", nikoli především odborníky na bílé ježky nebo jak se ta odrůda jmenuje, ptala se na "pelíšek" a chtěla něco "hezčího". mimoto nedodržuje interpunkci (mezery mezi oddělovacími znaky), tak kdo z toho má xakru poznat, že jde o odborný dotaz na chovatele ježků?! *zed*

...omlouvám se za faktické chyby (nejsem veterinář) a za překlepy (začínám bejt vytočenej), sorry... :(

doplněno 06.10.13 22:41:

OKI, přestávám Vás řešit, pa...

schizofrenik
hodnocení

Proč bych měla používat stále stejný nick?Minimálně jednou,právě před lety jsem s tímto narazila když jsme na lyžích měli pouze jeden počítač který těch pár dnů používalo spoustu lidí tím spíš že jsme si neuměli uvařit,usušit oblečení,opravit rozbitou přezku apod.a reakce místních šmejdilů byly nehorázné,jen proto že viděli že jsou otázky posílané z jednoho počátačen ale s různými nicky.Je to hloupé a absolutně nedůležité.Řeště otázku a ne nick,bude to jednodušší.

ztracena
hodnocení

Já jsem to myslela úplně upřímně,proč bych se měla registrovat?K čemu je to dobré?

zvedava
hodnocení

Je to přesně naopak.Encyklopedii mám nastudovanou a proto vím narozdíl od ostatních,že ježek bělobřichý,kvůli kterému otázka padla,nezimuje.Neptala jsem se na nic odborného ale na radu člověka,který ho chová ohledně vhodných a nevhodných materiálů a velikosti terária,ne na rozměry uvedené v knížce.Na věci,které ví chovatel lépe než veterinář.Nemusíte se nad ničím zamýšlet,otázka byla položena jasně,a pouze první odpověd byla opravdu užitečná.

Ano,máte pravdu,toto je ještě slabý odvar oproti některým diskuzím které tu probíhají,uvedla jsem to pouze jako příklad.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, někdy je to těžké odhadnout znalosti a informovanost tazatele. Otázka je mnohdy jen stručná nebo nedává dobrý smysl. Někdo odpoví první, potom další a až postupně začne tazatel tu otázku upřesňovat. A někdy se dostaneme i od tématu. Někdo to bere smrtelně vážně a někdo i s nadhledem a humorem. Záleží i na typu otázky - někde to snad tolik nevadí a jinde to může být nevhodné.

Možná jste měla ve své otázce hned uvést, že jste veterinářka, která se ptá na pelíšek pro ježka. Já bych se na podobnou otázku šel asi zeptat veterináře (mohl by to vědět). Zdravím!

hodnocení

0x

plně souhlasím s @hop -ovou reakcí v původní otázce

hop®
06.10.13 22:27

hodnocení

0x

pro CLAYMANA

tehdy jsem nevěděl co se týkalo "toho řemesla" absuolutně nic, pouze jsem věděl jak vypadá cihla, beton apod.

a chtěl jsem si veškerou práci udělat sám

ale obrovské díky většině co jsou tady a poradili mi jsem zase o něco "chytřejší"

asi tak nějak

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj, zvědavá - pokud Vás zajímá něco o zvířatech - jděte do rubriky Zvířata, - anebo si pak vyhledejte příslušnou rubrïku va Webu.

Jako první vždy volím poradnu - protože se od některých odpovědí lze "odpíchnout " i správným směrem k příslušnému webu. My osobně používáme německý google který nás zcela uspokojuje. Musíte ovšem umět něnecky, anebo mít dobrý překladač.

hodnocení

0x
Tak se snažím nezaujatě koukat na tuto otázku ohledně ježka
poradte.cz/...…4-jaky-pelisek-pro-jezka.html
a musím se zeptat naopak. "Co je to s vámi?"Ti lidé obětovali svůj čas, snažili se pomoci a normálně odpovídali na zdánlivě normální otázku. Až vaše silně podrážděná útočná reakce vyvolala pochopitelnou odezvu u ostatních.
/Třeba to, jak jste vyjela na bakazov jen proto, že si dovolila upozornit na to, že ježek je noční zvíře "Jsem veterinářka,takže opravdu vím,že ježek je noční zvíře.(Předpokládám že vy chodíte na pár hodin denně na šichtu a zbytek dne se nudíte tak tu komentujete každou otázku,jedno čeho se týká)"nebo další vaše perla "Opravdu děkuji za váš vyčerpávající názor který nebyl vůbec k ničemu dobrý."Vaše reakce byla velmi drzá a arogantní. Upřímně, takhle drze mi chlap zareagovat do očí, tak ji dostane.
O to víc je zarážející, že jste po tomto svém excesu ještě schopna napsat tento příspěvek "Co je to s vámi?"Netuším, jestli jste taková pořád, nebo máte jen nějaké dočasné psychické problémy, ale jak už jste asi pochopila z předchozího, problém se zdá být ve vás.

PS: Poradte.cz je všeobecné fórum. Většina tázajících se často ptá na věci o kterých nemá ani páru takže často je potřeba téma rozšířit a na některé související věci upozornit. Nikdo proboha nemůže tušit, že jste veterinářka a je mi úplně záhadou proč jste se tedy s takovou otázkou neobrátila na fórum na odborném serveru. (Napadá mě, že je to možná proto, že už vás tam znají, ale to je pouze spekulace).

hodnocení

0x
19 nicků z jednoho počítače za pár měsíců. Až 4 nicky v jednom vlákně...
to je ztracená neregistrovaná zvědavá schizofrenička... Atd atd atd
Co si o tom myslet?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]