Nejste přihlášen/a.
Je čas rozjímání... akorát, že mě napadají jen takové blbiny typu, že jsme ve skutečnosti zajatci mocných a státu. Zvolíme si ty, kteří nás mají zastupovat v náš prospěch, když je tá demográcia, a co se nestane, DPH vyšší, EU nám diktuje kde co, málem si bez ní ani nos už neutřeme správně a co můžeme dělat? Držet hubu a krok, ale to tu už jednou bylo, že. No nic, tak jsem si postěžovala a jdu připravovat sváteční štědrovečerní stůl. Krásné Vánoce všem na Poraďte.cz!
V nějaké podobě se to tu furt objevuje. Zajímavé, že tazatelé sami nepředloží řešení. Jen výkřiky. Takže , co s tím Eulálie?
Formálně to přece nejde..
Znal jsem jednu, a Euálílie blechy bije pod stolečkem kladívečkem...
Eulálie, jistě víte, že rada je jediná, buď seženete šik lidí s vidlemi a jdete do toho, nebo založte stranu, kandidujte a změňte to ve prospěch lidí. Ale myslím, že neuspějete ani u jednoho. A zjistíte, kolik se přilepí prospěchářů, parazitů. To nám sdělují volby. Takže jste akorát ukápla slzu. Takových keců jsou plné hospody a jinde. Jen to ostatní otravuje, kazí náladu. A nemusíte toto číst.
Jsme podivný národ. Ale přečtěte si třeba Masaryka, co nám radí.
Milý Bussi, a pročpak se to tady asi tak jmenuje Poradte.cz? Hmmmm? To by tady taky mohlo vypadat tak, že tazatelé položí otázku, a vzápětí si na ni hned sami odpoví, nabídnou řešení a nás, poradce už tu nebude třeba, nemyslíte? Takže prosím, přestaňte do mě rýpat, já do vás taky neryju tím kladívečkem či co jste mi to dal do ruky...
Dejte s tím furt pokoj, alespoň o Vánocích. Rozjímejte o lásce, klidu, nebo milenci. To vážně nemáte příjemnější myšlenky?
Správně, proto i v duchu vaší myšlenky jste můj příspěvek číst nemusel, natož na něj odpovídat. Ale jinak vám řeknu, že už mám plný zuby těch kňourajících zoufalců, kteří namísto toho, aby si život zpříjemnili, tak otravují ostatní svými depresemi, ale NIC pro zlepšení svého života nedělají. Jsou to takoví ublíženičtí masochisti a čekaj na podobná individua, aby si mohli pěkně společně zakňourat.
Zato vy jste asi nejspíš pln hřejivého a nakažlivého optimismu, který rozdáváte na potkání po celých hrstech, viďte, Tesyku. Z vás ten optimismus přímo sálá... Já jsem ve svém dotazu jen položila otázku k přemýšlení, nikoliv ke kňourání. Nic o mně nevíte, tak proč se do mě navážíte? Ale asi jste dotaz nepochopil, na vás je to zřejmě už vyšší level...
Je to proto, že tady lidi, bůhvíproč, nevolí toho, koho chtějí, ale nejsilnějšího z těch, kteří jsou proti tamtomu.
Příklad: Dnes vládne ODS (+ poskoci TOP09 + záhadná strana, která ve volbách nezískala ani jeden hlas). Lidem se to nelíbí. Věří někdo slibům ČSSD? Samozřejmě nevěří. V příštích volbách bude kandidovat spousta stran, jako obvykle. Každý si může vybrat tu nejlepší z nich. Přesto lidé (asi) zvolí s převahou ČSSD. Proč? Protože jsou blbí! Už dopředu vědí, že se jim stejně nebude líbit, ale je to nejsilnější odpůrce současné vládnoucí ODS. No a protože se pak potvrdí původní předpoklad (že se jim stejně nebude líbit) a nejsilnějsím odpůrcem bude ODS, další volby vyhraje ODS (přestože všichni budou dopředu vědět, že s ní spokojeni nebudou).
A to jsem psal jen o jedné třetině voličů, té nejlepší. Zbytek - to jsou hlupáci ještě mnohem větší, protože mají možnost se vyjádřit a přitom k volbám nejdou.
Výsledkem je, že zde obvykle vládne strana, kterou zvolilo jen asi 10-15 % voličů (a ti ještě nehlasovali pro ni, ale proti jiné).
Zjišťuji, že jsem naprosto bezmocná. Bezmocná jako já, jako součást určitého celku. Bezmoc, to je nejstrašnější pocit, který člověk může mít. Takže, když mi to došlo, vlastně nedávno, nepřemýšlím o stavu téhle republiky. Snažím se udělat sobě i mým blízkým život co nejhezčí. Nevynechám jedinou příležitost zpříjemnit si ho. Po Ulici přepnu televizi na ČT2, kde jsou Neuvěřitelné příběhy. Kašlu na Zpávy, zase se naštvu a zase jsem bezmocná. Donedávna jsem se naštvala a stejně jsem nic neudělala, nezměnila. Asi tak. Nemám totiž čas. Už nemám čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.