Nejste přihlášen/a.
Jak by měla vypadat politika v naší zemi dle Vás?
Hodně se tady píše o politice,jak je všechno špatně,ale mě by zajímalo jak by dle vas měla u nas vypadat a dělat se politika?
Pište pouze za sebe(neregujte na názory předešlích rádců),vaše názory a co by se ve vašem životě mohlo změnit,aby jste byly spokojeni a hrdi nato,že žijete v téhle zemi.
Děkuji všem.
Především je nutné odstranit korupci. Je to neuvěřitelné jak se plýtvá veřejnými penězi. Cca polovina rozpočtu se promrhá v předražených zakázkách. Někdy až o tisíce procent, nebo za nesmyslné a zbytečné projekty. Podnikatelé pak peníze vyvádějí do daňových rájů.
Stát se musí chovat jako dobrý hospodář. Zatím vláda snižuje výkonost ekonomiky a zvyšuje daně. To je cesta do pekel.
V EU to není o moc lepší. Buhužel mám pocit, že tzv. západní svět jde do kopru. Všechny státy jsou zadlužené včetně USA. Kdo rád půjčuje? Ano Čína. Až si k nám přijde pro svůj majetek, tak budeme jejich otrokáři a žít v nuzných podmínkách za pár korun denně. Jako tomu bylo v Číně celá desetiletí.
Já mám pocit, že nejvyšší politika se odehrává úplně izolovaně od světa, od lidí. Kapku mi to připomíná Velkého bratra, Vilu, Farmu. Občas na ty lidi v izolovaném prostoru koukám proto, že se nestačím divit, čím oni žijí, co řeší, co pokládají za důležité, s kým se proti komu spiknou a až kam jsou schopní zajít proto, aby si zachránili kůži. Pro pocit moci, pro sumu peněz, která je nesmírnou motivací. Tak se chovají politici. Vůbec jim nedochází, ikdyž to slyší, že existuje svět, lidé,kteří jsou na nich a jejich rozhodnutích závislí. Jen chápou, že svým návrhem někoho naštvali, zvítězili, prosadili pro něco, pro někoho. Vědí, kolik stojí rohlík a třeba mlíko, ale neví, kolik stojí jeden celý nákup. A to o rohlíku ví jen z doslechu. Je to smutný, tragický příběh. Protože tam nahoře to začíná a postupuje to dolů a všichni potřebují zajistit sebe, svou rodinu, své sympatizanty, všechny, kteří na ně něco vědí. Bez hranic, bez pocitu nasycení, bez hanby, bez studu. :D Škoda, že nemůžeme jít spolu na pivo. Po jednom pivu bych přesně věděla, jak se to má dělat. Takhle to nevím. Jen vím, že jako doposud, to tedy opravdu ne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.