Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký jde závit?

Od: arkjnu odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebuji znát označení závitu na fotografii. Vnější průměr závitu je na posuvném měřidle. Vzdálennost vrcholů závitu je cca 1 mm. Bude to určitě jemný závit.

O jaký jde závit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Spatne namereny M18(x1?)

nebo spatne namereny UNEF 11/16.

Klonim se ale k metrickemu. Zadny jiny bezny standardnityp zavitu se k vnejsimu prumeru 17.8 nepriblizuje.

ar*
hodnocení

1x

Jak už bylo napsáno. Nejpravděpodobněji jde o závit M12x1. To že je o "dvě desítky" menší je úplně normální. Většina šroubů se takto dělá. Jen příště až budete měřit, tak průměr "naležato" a na patě posuvky a stoupání je lepší měřit na 10 závitech (vrcholech) ,než na jednom vyhnete se nepřesností.

O jaký jde závit? #2
arkjnu
hodnocení

Přesně tak jsem měřil a hodnoty jsou z toho měření. To co je na foto je jen pro ilustraci.

12 nebo 18...ale hlavne ze to pasuje;)

Pritom ta dvojka je od te osmicky na te klavesnici docela daleko*vtip*

ar*

Jasně že M18. :) Je to sice mimo mísu a asi to i zmizí, nicméně víš jak vznikl "překlep"? Prostě jsem chtěl nafotit jak měřit průměr šroubu, ale s tou mojí současnou "zdrátovanou" rukou je poměrně složité držet foto a přitom ještě měřit. Buď můžu jedno nebo druhé, obojí nějak nezvládám. *smich* Při tom focení jsem prostě použil kolový šroub M12. Ta fotky vypadala takhle (takže nic moc vidět) a ještě jsem ji musel dát vzhůru nohama. *nevi*

O jaký jde závit? #3
ar*

respektive ostřeji, nechvějící se rukou.

Proč "zdrátovaná" poradte.cz/... *plac*

O jaký jde závit? #4

str*
hodnocení

0x

18x1 a jestli to je metrický to z fotky moc vidět neni...

figurek*
hodnocení

0x

mohl by to být trubkový závit kuželový 3/8".

Kuželová tříosmina má stoupání je 1,337 mm a šest milimetrů od konce má mít průměr 16,66 mm, délka závitu je 13 mm. Zkuste, jestli to sedí. Takovéhle závitové špunty se používají do žebříků v koupelně.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

A co tak použít závitovou měrku.Každý servis by ji měl mít a někteří servismeni jsou dokonce i vcelku ochotní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]