Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji znát označení závitu na fotografii. Vnější průměr závitu je na posuvném měřidle. Vzdálennost vrcholů závitu je cca 1 mm. Bude to určitě jemný závit.
Spatne namereny M18(x1?)
nebo spatne namereny UNEF 11/16.
Klonim se ale k metrickemu. Zadny jiny bezny standardnityp zavitu se k vnejsimu prumeru 17.8 nepriblizuje.
Jak už bylo napsáno. Nejpravděpodobněji jde o závit M12x1. To že je o "dvě desítky" menší je úplně normální. Většina šroubů se takto dělá. Jen příště až budete měřit, tak průměr "naležato" a na patě posuvky a stoupání je lepší měřit na 10 závitech (vrcholech) ,než na jednom vyhnete se nepřesností.
12 nebo 18...ale hlavne ze to pasuje
Pritom ta dvojka je od te osmicky na te klavesnici docela daleko
Jasně že M18. Je to sice mimo mísu a asi to i zmizí, nicméně víš jak vznikl "překlep"? Prostě jsem chtěl nafotit jak měřit průměr šroubu, ale s tou mojí současnou "zdrátovanou" rukou je poměrně složité držet foto a přitom ještě měřit. Buď můžu jedno nebo druhé, obojí nějak nezvládám.
Při tom focení jsem prostě použil kolový šroub M12. Ta fotky vypadala takhle (takže nic moc vidět) a ještě jsem ji musel dát vzhůru nohama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.