Nejste přihlášen/a.
U nás na autobusové trase jezdí jeden starší nerudný šofér, který dělá lidem naschvály. Např zastaví před hromadou sněhu, neotevře přední dveře pro výstup atd. Vystupovala jsem prostředními dveřmi, u kterých se otevřelo pouze jedno křídlo, což mě nevadilo, protože pro výstup mi otevřená polovina stačila. Šofér mi však dveře zavřel a mě křídlo dveří srazilo na silnici. Slyšela jsem jak někdo v autobuse zakřičel "ona spadla". Šofér vylezl a ptal se mě, zda se mi něco nestalo. Když zjistil, že nic, beze slova odejel. Sepsala jsem stížnost a mailem ji poslala na Jihotrans. Po nějakém čase přišla odpoveď, že se jedná o velmi závažnou věc, kterou prošetřovali a podle několika svědeckých výpovědí jsem zakopla o nerovnost na asfaltu. Takže ze mě udělalai lhářku a podvodníka. Nikdo známý v autobuse bohužel nejel, takže nemám svědka. Myslím, si že by na požádání mi Jihotrans měl sdělit o jaké svědky šlo. Jsem již v důchodu a ne nějaká 15tka aby se mnou takto jednali.
Rikate ze se ridic zeptal jestli vam neco je. Mela ste si stezovat hned jemu. Reknete ze jste v poradku. Mela jste si hned sepsat jmena nekterych svedku. Ted uz opravdu nic asi neudelate. To by muselo byt vaznejsi, napriklad nejaky uraz, aby to mohla setrit aspon policie. Na dopravce se jeste jednou obratte a vysvetlete jim ze opravdu jsem nezakopla na zemi, ale pricinil se k tomu ridic. To jedno kridlo dveri bylo asi spatne, to znamena ze musi byt nekde nahlasena zavada a jeji oprava.
Dobrý večer,
Nerad bychse Vás dotkl ale píšete že na trase jezdí jeden starší nerudný šofér, který dělá lidem naschvály. Pro jeho omluvu jestli je pánovi třeba kolem 50 a práci dělá od svého mládí. Tak si vemte kolik on přepravil lidí když za jeden den má třeba 8 linek a při každé lince přepraví 50lidí a kolik to udělá za ta léta co jezdí za předpokladu bez nehod. Při tom počtu se mu ani nedivím. Co se týče dveří že se mu otevřelo jen jedno křídlo můžete byt ráda že Vás nevzalo to druhé křídlo kdyby se otevřelo byla by to trochu jiná rychlost těch dveří a vy by jste se dokutálela až k předním dveřím. Jestli jste na zastávce vystupovala sama tak je zavíral aby někomu neublížily pokud Vás bylo více pro výstup tak by ty dveře zavřel a hned by je zase otevřel kvůli bezpečnosti.( kdyby to nechal takhle s otevřenýma dveřma a nekdo by se dotkl dveří a oni by se pak uvolnily otevřely by se bez regulovanýho tlaku vzduchu). PŘEDNÍ DVEŘE SLOUŽÍ JENOM PRO NÁSTUP NIKOLIV PRO VÝSTUP TAKŽE KDYŽ JE NEOTEVŘE PRO VÝSTUP JE TO JENOM NA NĚM.
Můžete mi, prosím, vysvětlit, co znamená tohle? Nějak se mi to stále nedaří pochopit. A tuším, že nebudu jediný.
Jestli jste na zastávce vystupovala sama tak je zavíral aby někomu neublížily pokud Vás bylo více pro výstup tak by ty dveře zavřel a hned by je zase otevřel kvůli bezpečnosti.( kdyby to nechal takhle s otevřenýma dveřma a nekdo by se dotkl dveří a oni by se pak uvolnily otevřely by se bez regulovanýho tlaku vzduchu).
Komu by měly ublížit otevřené dveře a co to má společného s tím jestli vystupovala sama?
Proč by měl zavírat a hned zase otevírat dveře kvůli bezpečnosti?
Co jste chtěl říct souvětím v závorce, to nepobírám vůbec... kdyby se někdo dotkl otevřených dveří, tak by se uvolnily a otevřely...?
Omluva pro hulvátství a naschvály není ani věk, ani naježděné trasy, to se mýlíte. A jak píše Miki, to, že vystupovala sama, a nějaké dotýkání dveří s tím vůbec nesouvisí.
Pokud se řidiči práce nelíbí, ať ji přenechá někomu, kdo se bude k lidem chovat slušně a nebude jim dělat schválnosti. Toto řidič udělat někomu z mé rodiny, tak jsem schopná i ho zbít.
Je to smutné, ale beze svědků toho mnoho neuděláte. Nemyslím, že vám řeknou jména lidí, kteří svědčili ve váš neprospěch.
Budiž vám malou útěchou, že se řidič alespoň zeptal jestli se vám nic nestalo a přežila jste bez úhony.
Mě se v úterý na cyklostezce "namotala" těsně před kolo ženská, já to strhnul abych ji nenabral, hodil jsem před ní "tygra" a ona mě jen překročila, aniž se zeptala jestli se mi něco stalo. O omluvě nemůže být ani řeč. No a já mám teď zdrátovaný a sešroubovaný zlomený palec. Pro mě je útěchou, že alespoň levý. Nechci bejt zlej, ale doufám, že příště se jí někdo nestačí vyhnout.
Bohužel jsou i takoví a bez zjevného důkazu (třeba videonahrávka) se Vám akorát vysmějí a řeknou, že jste si to vymyslela.
Já asi před rokem jel u nás po silnici na kole, bylo to z mírného kopce v obci, když mi do silnice najednou vlítla bez rozhlídnutí nějaká bába. No začal jsem brzdit, ale na silnici byl štěrk, takže abych ji nesmetl, tak jsem to strhnul na stranu a položil na zem... Ona kolem mě jen prošla a řekla "dávej pozor!"...
A oni ty svědky mají? Jde o objektivní odpovědnost, poraďte se s právníkem a pokud to stojí zato hupky k soudu. Mysle si můžete co chcete... žádat něco můžete jen dle zákona.
To stojí za úvahu. Když mají svědky, jak jste údajně zakopla o asfalt, tak to znamená, že potvrzují , že se incidenr skutečně stal a nemohou vás tedy s další stížností odbýt, s tím, že jste si to vymyslela úplně. (Ostatně i kdyby tomu bylo tak, jak píší, ta nerovnost b tam neměla co dělat a odpovídalo by tedy nejspíš město; mohla byste si stěžovat tam i tam, ať si to vyřeší mezi sebou.)
Myslím, že by ten šofér fzasloužil trochu "prohnat", ale mě by stačila jen ta omluva a že to schválně neudělal, což se ovšem nestalo protože to naschvál byl. Je pravda, že toto je na právníka, ale to vše stojí peníze. Samozřejmě, že jsem mu vynadala, proč ty dveře zavíral a že se nestydí dělat takové naschvály a on na to byl zticha. Jedině ještě tak bezplatná právní poradna. Vím, že u soudu jsou jména svědků čtena a zveřejňována.
Jinak mám štěstí , že při pádech se mi nic nestane. (Nechci to zakřiknout.)Také jsem jednou jela velmi rychle na kole a nůžky na ovocné stromy, které jsem měla v igelitové tašce ji propíchly a přišly mi do drátů předního kola. Doslova jsem přelétla přes kolo a rozplácla se na silnici. Když se mi udělalo dobře, tak jsem na tom pokřiveném kole ještě dojela. To jen na okraj.
Když jsem dojížděla do školy, také jsme takového balvana měli. Zlý, nerudný, dělal naschvály. Troufal si ale jen na školní děti, dospělí by ho pěkně vypucovali! Když bylo po dešti a děti šly po chodníku, schválně najížděl do kaluží, aby je postříkal. A když děti dobíhaly autobus, čekal pěkně, dveře otevřené. Pozoroval to v zrcátku a když děti už byly takřka u autobusu, dveře zasyčely a ten mizera se rozjel. Mnoho rodičů mu domlouvalo, byl navíc od nás ze vsi. Dneska už je v autobusáckém pekle a nikdo ho nelituje. Co je zajímavé, že měl 2 dcery a ty byly obě moc fajn. Jedna nás děti dokonce cvičila v Sokole.
Pokud tu Vaši nehodu nikdo pořádně neviděl, nebo tvrdí, že to bylo jinak, nic s tím nenaděláte. Buď se cestující opravdu nedívali, a viděli Vás, až když jste už ležela, nebo nechtějí mít zle se šoférem. Nestál někdo na zastávce, aby to všechno viděl zvenku, jak se to doopravdy stalo? Jaga.
Nenaděláte s tím nejspíš nic,nikdo se nebude chtít obtěžovat kvuli tomu,že někdo upadl při vystupování z autobusu,byť vinou řidiče. Autobusáci jsou namyšlení pitomci to je známá věc,já takových příhod zažil dost. Malá otázka: Kdyby se tohle stalo nějaké 15ce jak vy píšete,tak by to bylo jako v pořádku,že s ní tak jednají a u vás to v pořádku není? Nashledanou pani.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.