Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VELKÉ NÁPADY na projekty

Od: 1erik odpovědí: 12 změna:

VELIKÉ NÁPADY
Mám 2 veliké nápady, chybí mi prostředky a lidi schopní to realizovat.
Z dlouhodobého hlediska je to patrně 2x trefa do černého.Pokud do toho někdo půjde, mohu nabídnout podporu a další nápady, případně dohodou.(Abych z toho také něco měl, když jsem spolutvůrce! :) )
Nápady prozradím.Na detaily se nutno doptat - jen pro vážné a realizace schopné lidi.Jen na vlastní zodpovědnost - za nic neručím.Naprosto zásadní jsou mimo jiné kvalita provedení a kvalita propagace.Vedle nápadů mohu nabídnout nějaký díl oranizátorský a propagační.To jsou oblasti jež by mě v projektech lákaly.
Pokud se vám budou zdát úsměvné, pokuste se zamyslet hlouběji a ptát, dříve než to s úsměvem odhodíte.
Jsou to tyto:
1.Portál pro výměnu čehokoliv za cokoliv - lidé by podali návrh věci , kterou jsou ochotni za něco vyměnit - třeba měsíc by se kumulovali protihodnoty, které mohou být buďto věci, nebo služby, nebo informace... Takže třeba dohoda o výměně by příkladně mohla znít takto: Nabízím televizor - k tomu návrhy protihodnot: dlaždičky,telefon,dva radiátory, plastové okno , radio a gramofon,vymaluji byt vlastní barvou,dám důležitou informaci ohledně vývoje cen
za poslední kvartál ... výsledek by mohl znít ohoda - za televizor si nechám vymalovat zdarma byt profesionálem - barvu hradí on...
Podotýkám, že takový portál by bylo potřeba pojmout velkolepě podobně jako Aukro na výměnu a za zveřejňování by bylo mírné poplatky...
2.internetizace - firma zabývající se zprostředkováním prodeje na internetových aukcích.Staří lidé, kteří neumějí na počítači by sepsali protokol o předání předmětů a o jejich vlastnění.Toto by byla oficiální smlouva a zprostředkovatel by na internet přenesl jejich věci.Po odečtení veškerých nákladů by si vzal třeba 30 procent...Důležité je dohodnout minimální vyvolávací ceny.Popřípadě toto zprostředkovávat formou veřejné dražby fyzické...Takto obchodní investuje čas a práci a má jen povinnost dodat neprodané zboží zpět a po odečtení nákladů 70 procent
za prodané...
Mám i jiné nápady, u nás v práci s více jak tisícem zaměstnanců jsem byl asi doposud nejproduktivnější podavatel zlepšovacín návrhů - něco přes 150.
Doufám, že alespoň někoho toto zaujme a nepřejde to povrchně a seriozně se mi ozve.Jsou lidé, kteří na vývoj a spravování takových velikých nápadů mají peníze i zázemí.Proto se nesmějte.To, co se zdá pohádkou, může za pár let vyhrát trh...
S pozdravem Erik Konečný - studnice nápadů

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

1x

To jsem tu nedávno viděl, ale deklaroval jste nápady tři. Trochu mi to připomíná toho zlepšovatele, co navrhoval tank na elektromotor. Taky vychvaloval jak to bude tiché, ekologické, jak pomocná vodní turbínka mu kdekoliv u potůčku dobije baterie...Ale když mu řekli, že nemáme dostatečně kapacitní baterii, tak s klidem vynálezce pravil, že to už není jeho problém, to ať vyřeší zase někdo jiný, on že svou geniální myšlenkou určil ten směr vývoje.*smich*

petr123*

Jo, s tím tankem je to velmi dobré srovnání.

Já se minule snažil uvést tohoto nedoceněného génia dostat trochu do reality, ale už jsem to vzdal a rád přenechám tento čestný úkol ostatním. *haha*

alf*
hodnocení

1x

stačilo snad jednou, ne?

poradte.cz/...

hodnocení

0x

dovolím se zeptat, za jakou dobu je těch 150 zlepšováků. Děkuji kolego

alf*

těch 150, to jsou jen letošní :-;

1erik
hodnocení

Asi za 2 roky, pak jsem to vzdal, protože jsem viděl, že se na snahu zlepšovat jenom hraje, nikoliv , že se myslí vážně.Ostatně ti ostatní spolukolegové, jež doposud odpovídali si na myšlení také jenom hrajou.Kdyby začli přemýšlet nad potenciálem myšlenky světové výměny, tak by jim muselo dojít, že tady propaguji vpodstatě nové peníze - hodnota vzniklá sloučením informací a hodnot obsažených ve věcech,softwarech, informacích a službách.Prostě druhé peníze.

Smát se tomu, že neumím věc udělat sám od A- Z , tak to mohou doopravdy jenom blbci.Pane petře - s Vámi bych do projektu pro změnu nešel já.Jste na to příliš hloupý...

lidka*

Snad to Vaše ohodnocení přežije a pro útěchu alespoň získal krásnou výhru! *ua*

lm®
hodnocení

0x

Bylo by jistě zajímavé vědět čím že se živíte a hlavně by mne zajímalo,jaký názor na Vaše nápady mají Vaši šéfové a kolegové.

Pane zlepšovateli, sdělte, prosím, rozmezí roku Vašeho zlepšovatelského úsilí.

Jak byly ohodnoceni Vaše zlepšováky.

1erik

Pane milancukráři rozmezí si přesně nepamatuji bylo to asi před5-6 lety.Na přesné informace se můžete dotázat v kanceláři KAIZEN a ZN v podniku Yazaki wiring technologies a.s., kde jsem po léta pracoval a snažil se zlepšovat a zbezpečňovat pracovní postupy při nichž dochází již se samotného technologického hlediska k pochybení .Dále to tady nebudu rozebírat a uvádět jména světoznámých automobilek, pro něž se v tomto podniku v Plzni vyrábí roboty nezvladatelné kabelové svazky...Jmenuji se Erik Konečný a z podniku jsem sám odešel, nikoliv byl vyhozen.S pozdravem E.K.

1erik

Pro případ, že byste si pravdivost mých slov skutečně chtěl ověřit, upřesňuji , že se jedná o pobočku v Plzni Borské pole.Také je otázkou zda budou v kanceláři ochotny.Pro lepší vyhledávání jsem měl zaměstnanecké číslo 28299 a pracovní poměr jsem ukončil dohodou dne 20.4.2009.

stafan*
hodnocení

0x

Bože můj, ten zaměstnavatel musí mít radost z takové studnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]