Nejste přihlášen/a.
Mám 3 doslova veliké nápady, chybí mi prostředky a lidi schopní to realizovat.Z dlouhodobého hlediska si myslím samé boomy.Pokud do toho někdo půjde, mohu nabídnout podporu a další nápady, případně dohodou.Rozhodně , abych z toho také něco měl, když jsem spolutvůrce!
Nápady klidně prozradím.Na detaily se nutno doptat - jen pro vážné a realizace schopné lidi.Jen na vlastní zodpovědnost - za nic neručím.Naprosto zásadní jsou mimo jiné kvalita provedení a kvalita propagace.
Zde jsou mé velké nápady.Pokud se vám budou zdát úsměvné, pokuste se zamyslet hlouběji a ptát, dříve než to s úsměvem odhodíte.
1.Portál pro výměnu čehokoliv za cokoliv - lidé by podali návrh věci , kterou jsou ochotni za něco vyměnit - třeba měsíc by se kumulovali protihodnoty, které mohou být buďto věci, nebo služby, nebo informace... Takže třeba dohoda o výměně by příkladně mohla znít takto: Nabízím televizor - k tomu návrhy protihodnot: dlaždičky,telefon,dva radiátory, plastové okno, radio a gramofon,vymaluji byt vlastní barvou,dám důležitou informaci ohledně vývoje cen za poslední kvartál ... výsledek by mohl znít :Dohoda - za televizor si nechám vymalovat zdarma byt profesionálem - barvu hradí on...
Podotýkám, že takový portál by bylo potřeba pojmout velkolepě podobně jako Aukro na výměnu a za zveřejňování by bylo mírné poplatky...
2.internetizace - firma zabývající se zprostředkováním prodeje na internetových aukcích.Staří lidé, kteří neumějí na počítači by sepsali protokol o předání předmětů a o jejich vlastnění.Toto by byla oficiální smlouva a zprostředkovatel by na internet přenesl jejich věci.Po odečtení veškerých nákladů by si vzal třeba 30 procent...Důležité je dohodnout minimální vyvolávací ceny.Popřípadě toto zprostředkovávat formou veřejné dražby fyzické...Takto obchodní investuje čas a práci a má jen povinnost dodat neprodané zboží zpět a po odečtení nákladů 70 procent za prodané...
3.kvalitní vyhledavač ( browser ) - nevím zda jsou toho lidé schopni, ale kupodivu vyhledavač google, sice vychrlí obrovská kvanta informací za minimální zlomek času, vtip je v tom , že se v tom člověk pak musí přehrabovat a třeba kýženou informaci nenajde, nebo najde, ale třeba 5 let starou.Proto by to chtělo něco nového.Třeba ať vyhledavač hledá 15 minut, ale sám ať najde stránku která je aktuální a jež splňuje třeba 5 různých vlastností.Muselo by jít o vyhledavač inteligentní, který by k zadanému slovu nabízel možnost nikoliv jen vyhledávání stránek, ale následně prohledávání těchto stránek.Dále funce synonym... no prostě raději déle ale inteligentněji a ne se přehrabovat v 5 let starém smetí, jako je to na Googlu.
Doufám, že alespoň někoho toto zaujme a nepřejde to povrchně a seriozně se mi ozve.Jsou lidé, kteří na vývoj a spravování takových velikých nápadů mají peníze i zázemí.Proto se nesmějte.To, co se zdá pohádkou, může za pár let vyhrát trh...S pozdravem Erik Konečný - studnice nápadů
Problém každého nápadu je jeho realizace a pak propagace. Třeba něco podobného jako popisuješ v bodu 1 mě už taky dávno napadlo, dokonce na to mám zaregistrovanou jednu (podle mě) velmi vhodnou doménu. Ale není čas se do něčeho podobného pouštět
Firmy fungující podle bodu 2 myslím taky existují, dokonce mám pocit že jsem to viděl i v nějakém americkém filmu kde se takhle živila hlavní hrdinka. Ale název si už nepamatuju.
No a bod 3 - problém Googlu není v tom jestli hledá vteřinu nebo 15 minut. Problém je v tom neskutečně gigantickém množství dat, která musí zpracovávat. Navíc musí být schopen "pochopit" i špatně udělané webové stránky plné nejrůznějších chyb a musí se snažit pochopit i někdy nelogicky zadané dotazy. Navíc to musejí zvládat v nejrůznějších jazycích... Věř tomu že v Google a spol makají co to jde aby jejich výsledky byly co nejlepší, je jim jasné že teď sice jednička jsou ale plno dalších firem včetně Microsoftu se intenzivně snaží dostat na jejich místo.
Ani jedno nemáš šanci realizovat bez kapitálu a zkušeností. Nejreálnější a nejlevnější je asi ta dvojka, ale je otázka jaké bys z toho měl zisky. Chtělo by to ale hodně velké zkušenosti v jednání s lidmi abys jim to správně vysvětlil. Pak bych viděl tu jedničku, ale chce to několik velmi zkušených programátorů a dostatek peněz na tom rok intenzivně makat a nemusit řešit nic jiného. No a ta trojka, o to se nemá cenu snažit pokud na to nemáš rozpočet v řádu desítek a stovek milionů...
Je možné, že máte podobný nebo stejný nápad, ale zatím jsem nic takového funfující neviděl.Je mi jasné, že všechno vyžaduje mnoho, ale také to mnoho může získat a se skládáním rukou do klína ohledně vyhledavače, tak to taky neberu.Víte kolik je v téhle zemi geniálních lidí.Takže jedinou základní dvoupodmínkou jsou odhodlání a peníze.Jinak výměna je hudba budoucnosti, protože bude čím dál větší množství lidí, kteří si nebudou moci dovolit kupovat, zato výměnný obchod je super.Takový kuchař nebo malíř pokojů ... prostě zaměstnání, které využije mnoho lidí, si takto protislužbou může nakupovat bez peněz.Jenom je potřeba najít nějakého nudícího se milionáře nebo miliardáře, který neví kam se vrtnout.Ono až to bude využívat milion lidí, jakože Aukro využívá asi něco přes půl milionu lidí, tak bude jedno zveřejně od každého znamenat milion. Takže do roka taky třeba stovky milionů příjmů...
Je mi jasné , že někteří lidi zůstali napůl cesty, proto je lepší než zkritizovat jako neproveditelné, podobně smýšlející lidi nabalovat a pracovat na stejném nápadu společně.Pak z toho také může být akciovka...S pozdravem Erik Konečný
Já ti to nevymlouvám, klidně to zkus sám realizovat - budu ti držet palce. Jenom jsem ti na to jako člověk který se už víc jak nějakých 10 let "živí internetem" napsal svůj názor.
A jaké je spojení na Vás, já přeci od začátku tady nabízím nápad, nikoliv konstatování, že to zvládnu sám.Proto je potřeba podobně smýšlející shlukovat a pak třeba něco podniknout.Proto bych uvítal kontakt na Vás.S pozdravem Erik Konečný
Takhle to nefunguje. Podobných nápadů je opravdu spousta, jenomže lidi co by to dokázali do detailů vymyslet a naprogramovat se musí taky něčím živit. Kromě toho i kdybys měl peníze, tak do toho s tebou půjde někdo jen tehdy, pokud bude jasné jaký přínos do toho přinášíš ty. Bez urážky, ale nepůsobíš na mě dojmem někoho kdo už má dostatek zkušeností s velkými projekty, spíš naopak. A jestli by ten tvůj hlavní přínos byl jen ten prvotní nápad - tak ti bohužel musím říct že takových nápadů jsou kvanta...
Jestli umíš programovat tak to můžeš zkusit sám, ale nedávám ti moc šanci. Můžeš zkusit rozjet to i ve stylu malého projektu s pár nadšenými programátory - studenty kteří to budou dělat zadarmo nebo to řídit rovnou stylem open-source, ale abys něco takového dotáhnul do zdárného konce musíš mít už hodně zkušeností. Spíš to skončí dřív než to pořádně začne
Prostě velké projekty nejsou žádná sranda a ta prvotní "genuiální myšlenka" je jen jedna z mnoha předpokladů aby se z myšlenky stala reálná věc.
Neříkáte mi nic nového, kromě tvrzení, že takových geniálních myšlenek je spousta.Myslím, že myšlenek takového formátu ani zdaleka není tolik.To jsou totiž principy, které bez přehánění mohou změnit planetu a myšlení lidí.
S mou neerudovaností jste to trefil, ostatně také jsem o žádné své kvalifikaci kromě nápaditosti nemluvil.Nápady pak vznikají v průběhu,můžete mi věřit, že to přichází tak snadno jako třeba báseň pro básníka.Prostě inspirace.
Proto tady také celou dobu hledám spolupráci.Také by mě zajímalo které oblasti přikládáte jistou návratnost investic.Myslím, že se nacházíme naopak v době totálních k, kdy nikdo neví co se bude dít a jestli třeba nevypukne třetí světová...Blbečků ve vládách je na to dost a už i meganebezpečný blboun - nadějný Barak Obama, porušil svůj předvolební slib a staví válečné tribunály...Takže čemu říkáte jistota návratu investic.Ono podnikání je vždy o nejistotách - ostatně sebelepší projekt může vyhořet třeba na zradě kořenového zaměstnance, který důvěrné informace může prozradit konkurenci.Něco jako jistá návratnost investice neexistuje - existuje solidní nejistota.
Ve světě se stále více se hrotícími extrémy mezi bohatými a chudými, buďto bude muset dojít k válce, revoluci anebo suplování funkce peněz - totiž k výměně.Ono výměna provedená ve formátu celého internetu by znamenala změnu celosvětovou.Spíš myslím, že by se při takto velkém rozšíření mocnáři a státy postarali o likvidaci tohoto nápadu, protože by jim to připadalo ja ko ohrožení...Přitom skutečným ohrožením jsou především krátkozrací a sobečtí politici.
S pozdravem a je mi smutno z toho, že nemáte potřebu se spojovat.Asi jste si s takovou myšlenkou jenom zahrával a o shánění lidí nemáte zájem...Každopádně nespojování a nesvornost je jedním ze základních problémů lidí.Lidé jsou raději auto, na svém písečku a cestu k druhým nehledají.A nápad není žádný jenom nápad - je to kolikrát podstatná část podnikání, přestože zdánlivě zadarmo - ale voda je také zadarmo a bez ní nepřežijete. S pozdravem a smutkem z takového přístupu Erik Konečný
Nevím Eriku, jak chcete uspět se svými nápady nebo myšlenkami, když během pár hodin diskuze házíte flintu do žita. I podnikání a rozeběhnutí nějakého projektu chce mimo jiné víc trpělivosti. Nemůžete čekat, že během šesti hodin zde najdete společníka, který Vám pomůže bez bližších informací nejen o prvotní myšlence a také samozřejmě o Vaší osobě a zajistí financování. Takže sice jsme si přečetli Váš názor na celosvětové problémy a pár výtek, ale to se mi nezdá jako správná reakce. Ale jak říkám, chce to víc trpělivosti, elánu a ne smutnit z prvního krátkodobého neúspěchu. Každá nová věc se rodí těžko a ještě si možná párkrát naběhnete. A není ani vyloučené, že první pokus o podnikání může zkrachovat. Já osobně Vám přeji, ať se Vám podaří z Vašich myšlenek něco zrealizovat.
Neházím flintu do žita, nýbrž jsem do toho žita házen.Děkuji za Vaše přání.Já osobně se nevzdávám, ale unavuje mě styl lidí, kteří házejí flintu - mě i s nápady do žita.
Co na to říct. Svět je prostě plný ukřivděných géniů.
Klidně si mysli že jsi vymyslel geniální revoluční plán, který jen ostatní nedokáží ocenit. Ale když to tvé přicházení na nápady přirovnáváš k básníkům, tak tě možná napadnul dobrý rým ale k velké básní která přetrvá věky je od rýmu ještě hodně daleko.
Když budeš skákat z jedné myšlenky na druhou, tak nikdy nic nedokončíš. Třeba tady jsi začal internetem a skončil jsi Obamou a válkou. Drž se jedné myšlenky, věnuj jí čas a pracuj na ní. Pokud ty sám nejsi schopen věnovat se jedné myšlence, tak kdo by měl vlastně vyvíjet ty tvoje projekty? Nebo budeš mít tým lidí, kterým vždy ráno řekneš nějaký geniální nápad a oni sami už ji "jenom" zpracují a zrealizují? Jo, tak to by mě taky bavilo. Ale to by si mohl dovolit tak maximálně Gates.
Netvrdím, že jsem génius, ale že myšlenky jsou geniální.Podobně jako splachovací záchod je jednoduchý a geniální zároveň.Ona skutečná genialita spočívá v jednoduchosti.Odkazovaný velký Bill to také vyhrál vsazením na jednoduchost: polidštil počítač- namísto příšerných příkazových řádků vsadil na obrázky - ikonky a tím velmi usnadnil lidem život...Také jednoduché a zároveň geniální.Provedení takového programu potom jednoduché nebylo, ale nebýt oné geniální inspirace s obrázky, tak by žádný Bill Gates nebyl.Podobně, kdyby na začátku nebyl nápad ... tak by nebylo nic!
Ano - být Bill Gates, tak radikálně změním planetu a nejezdíme na ropu a vše je mnohem jednodušší a krásnější.Pro všechny škoda, že tu moc nemám.
Jinak děkuji za připomínku k rozmělňování se v mnohosti, je to pravda - nicméně, mě by skutečně vyhovovala úloha tvůrce nápadů a o zbytek aby se starali jiní.Ono však těch zlepšováků je potřeba strašně moc v tom našem pitomém světě,ale vykonavatelů ještě víc.Vtip je v tom, že na to všechno jsou zdroje jak geniálních programátorů,peněz... jenom by se musely z armády přestěhovat pro dobro lidí...
Běžte s tím do televize. V jedom pořadu tam investoři nabízejí peníze lidem s nápady k podnikání. Uvidíte, co Vám k tomu řeknou a jestli je přesvědčíte!
Ten pořad na ČT se jmenuje "Den D", ale myslím že s podobnými nápady se člověk ani nedostane do televizního sestřihu...
Ti investoři chtějí investovat do něčeho, co je nebude moc stát a rychle se jim to vrátí. Podobné projekty by je ale stály hodně peněz, ještě víc jejich manažerského úsilí a nakonec by byl poměrně nejistý zisk.
Jen k tomu googlu. Google, umí velmi dobře vyhledávat přesně to co po něm chcete. Jen to chce znát jak se v něm hledá "správně". Když znáte jak použít "uvozovky, lomítka, dvojtečky,kódy atd..." tak najdete úplně vše co je na netu i v "jen" nových věcech.
Jinak takový vyhledávač se vyvíjí strašně dlouho (a dělají to týmy špičkových programátorů) a troufnul bych si tipnout i několik let a je potřeba stále ho vylepšovat.
Neznám Vás, ale sám na to nemáte.(možná je to tvrdý ale je to tak) A takovýmu Googlu jen tak konkurovat těžko budete.
Teďka se o to snaží Microsoft se svým novým vyhledávačem. A opravdu nevím, nevím jak uspěje.
...moc bych Microsoftu naději nedával...:D
pokud umíte programovat, přidejte se k společnosti Google
Určitě nebudete litovat
Dík za informace.Programování je pro mě španělská vesnice.Kolikrát není ani potřeba to umět, jako lidi najít a spojit pro nějakou myšlenku a to je další věc, co by mě bavilo - propagace, prosazování, organizování.S pozdravem věčný student
no asi Vás zklamu, ale ani pro mě to nezní moc zajímavě.
Trojka je nerealizovatelná, nikdy nevymyslíte takový algoritmus a nikdy nebudete mít vyhledávací sílu jako Google - i kdybyste přebíral data z Google (jak dlouho by to tolerovali?).
Jednička je limitující pro obrovský počet lidí a možných kombinací, je to jako loterie, 2 nespárujete nebo ne v potřebném objemu.
A na 2 nevyděláte, tolik lidí zkrátka nechytnete nebo jen poprvé a pak se to raději naučí sami.
Nevěšte hlavu, je dobré si každý nápad promyslet po měsící znova a z pohledu nikoliv provozovatele, ale jeho budoucích uživatelů. Ušetříte hodně času a protože nejste programátor tak i hodně peněz
sám mám hodně nápadů na které nikdy nedošlo a dokladem jsou jen domény, které po roce vypršely... protože jsem si nakonec řekl, že je to hloupost. Zkrátka první euforie z nápadu není mnohdy vše
V mnoha odpovědích je mnoho pro i proti.Jen jedno jsem tu nezahlédl.Slovo důvěra.Je mnoho náadů,které spoléhají na výdělek na hlouposti lidí,slepou důvěru.Takto zbohatlo mnoho vyžírků,ktěří měli "Nápad".Ale lidi jsou čím dále nedůvěřivější i ke zcela solidním nabídká,.Tihle chamtivci jm ale brzdí možnosti.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.