Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koukáte na ORF1 na Eurovision Song Contest 2015 a fandíte Martě Jandové a Václavu Bártovi, kteří nás reprezentují? Koukám na to a čekám, kdy vystoupí a pošlu jim hlas. Pokud tam ještě nebyli. V noci se mi zdálo, že je vidím, jak vystupují. Snad jsem je nepropásla.
doplněno 19.05.15 22:09:Marta Jandová s Bártou budou zpívat až ve čtvrtek. Je to také na Čt art.
Dobrý den, nedívám se a dívat se ani nebudu. Nepovažuji tuto soutěž za hodnotnou, resp.
tu úroveň hudby a zákulisní spekulace. Ale, pokud nejsou jiná pravidla soutěže, tak snad není možné z Česka hlasovat pro české interprety. Zkuste to, ale zřejmě to nepůjde. Zdravím!
Jak já se bála tady zeptat! Jak říkám: Eurovize je můj hokej. Jak skončilo MS, tak se všichni klidní, já naopak prožívám Eurovision. Koukám na Artu, i když jsem chtěla BBC, protože jsem čekala Grahama Nortona. To se mi bohužel nepodařilo nějak nastreamovat, takže jen ten Art. Ale nevadí.
Naše písnička není tak špatná, ale podle mě není dost výrazná na to, abychom se vůbec do finále dostali, ale kdo ví. Jinak pozor - nemůžete hlasovat pro zemi, která vás reprezentuje. Takže jestli (podle toho ORF) nejste v Rakousku nebo Německu, tak pro ně hlasovat nemůžete.
Já mám jasné favority:
Jediná písnička, která byla zazpívaná líp naživo:
A i další, třeba Italové, Rumuni, Bělorusové, Gruzijci atd. jsou hodně dobří. Letos tam není žádný vyloženě špatný song.
Konečně někdo, kdo na to taky kouká. Včera se mi líbili nejvíc Estonci. Tak těm jsem fandila. Zpěvačka zpívala krásně a byla to hezká píseň. Pak se mi líbila poslední písnička i se šou od té Gruzínky. Taky postoupila. Ta měla energii.. A byla hezká. A Rusové mají super píseň. Nikdy jsem na ten pořad nekoukala. To je premiéra. A i když nejsem vyloženě fanda Bárty, tak jim držím palce. Nelíbí se mi moc jeho hlas. Ale moc šancí na výhru jim nedávám. Je tam opravdu velká konkurence a ti, co postoupili, jsou dobří. A ta šou je úžasná. Líbí se mi to víc než Superstar nebo Hlas. Grahama Nortona jsem viděla před pár dny, když to začínalo. Asi to jeho parketa vyloženě není. Znám jeho show a tam je víc ve svý kůži, hází tam svoje vtipy. Asi ho znáte.
doplněno 20.05.15 20:51:Děkuju za ty klipy. I když na pódiu vypadali lépe Estonci.
Já mám Grahama hodně ráda, i když občas řekne nějakou blbost. Ale už moc Eurovizi rád nemá a účast Austrálie ho prý dost naštvala. Co se dá dělat.
A přesně tak. Eurovize není blbina. Je to soutěž, která se koná už od roku 1956 a kdyby jí nebylo, tak nikdo nezná ABBU, Celine Dion a další. Je to hodně prestižní soutěž ve světě (Evropě). Bohužel u nás se začala vysílat až příliš pozdě a navíc s ne příliš dobrým výběrem reprezentantů, takže si automaticky každý zařadil Eurovizi ke kravinám typu Superstar. Je to škoda.
Připadá mi taky ta naše píseň slabá. Ty Estonci jsou bohužel stydliví. Mám obavy, že jim to uškodí. Koukala jsem na youtube, na reprízu a když se zpěváka Conchita na něco zeptala, byl úplně rudý. Zato Conchita se vůbec nestydí, je otrkaná a pozornost ji baví. Kdybych se převlíkla za chlapa a vzala si knírek, taky bych se míň styděla . Ona pozornost miluje. Nebo vlastně on
. Možná i proto vyhrála.
Conchita je super, chtěla bych mít její eleganci. V úterý měla moc krásné šaty (akorát jsem nepochopila ty žluté botasky :D). Estonská písnička je nádherná, a Stig (ten zpěvák) je hrozně hezký :D. Dneska fandím Norům a Italům.
Mně se líbí písnička od Izralců. Má i velkou sledovanost a hodně liků. Bude dneska. Myslím, že má šanci na výhru. A je jich tam víc. Líbilo se mi, jak hubená Conchita vzala za ruku korpulentní zpěvačku srbskou. A řekla jí, ať není nervózní. Je to na you tube. Je roztomilá, taky se na ní těším. Na ty její mrkací oči s dlouhýma řasama. Ten Stig je sympatický a zpěvačka taky.
Včera jsem se dival a podle mne šedý průměr. Naše píseň zapadla do té šedi a navíc melodie, kterou si asi těžko bude někdo prozpěvovat. Co se týče show, tak hrozně přesvícené s přepaly a švenky do kamer, že to musel režisér rychle přepínat na jiné kamery, atd. Na naší scéně, by se našim dramaturgům a režii,nemohlo něco takového stát.
doplněno 23.05.15 20:09:Tak kdo nám to dneska ve finále vyhraje! Že naši neuspěli se dalo čekat a zázrak se nekonal.
Dobrý den, vyhraje nějaký "exot", ale nevyhraje kvalitní hudba - o tom to už není. Zdravím!
doplněno 23.05.15 20:23:jofa - já to nesleduji, ale viděl jsem nějaký sestřih. Tam měla velký úspěch nějaká kapela složená z postižených. Nic proti tomu, ale mělo by to být o hudbě, když je soutěž hudební.
A nová ABBA z tohoto už zřejmě nezazáří.
Irsko myslím, že nepostoupilo. Ale nevím to stoprocentně. Bene mám favoritku. A má velké šance. Je to ta krásná Gruzínka.
Eurovision není o kvalitní hudbě. Naopak. Letos si všichni stěžují, že to jsou samé balady atd., a čekají, kdy tam konečně skočí gay dubstep upíři :D
Na you tube moc liků neměl ten Švéd, co vyhrál. Ale fandila jsem mu.
doplněno 24.05.15 01:34:Taky jsem myslela, že vyhraje exot a kupodivu ne.
Já moc radost nemám, že vyhráli ti, co písničku zkopírovali + měl prý ten zpěvák nějaké anti-gay kecy v jednom rozhovoru (tuším ještě před soutěží). No, bylo by zajímavý, kdyby vyhrálo Rusko a muselo hostit nejvíc gay show na světě. BTW - ty části, kde byla Conchita, tak v Rusku cenzurovali. Nechápu, že je ještě v té soutěži vůbec nechají zpívat...
Je to show, která degradovala tuto soutěž nových písníček z velmi kvalitní úrovně v minulosti na taškařici. Lidé dnes nechtějí pouhé vystoupení zpěváka před odbornou porotou systémem, zazpívej a běž. Doba techniky vládne a není divu, že se vše promítne i do takové soutěže. A naši? Píseň nebyla žádný trhák, ale jsem přesvědčen, že i kdyby byla sebelepší, neměla by v systému hodnocení (post-jugoslávských a post-sovětských zemí) velkou naději.
To je právě chyba, kterou se dospustila ČT, když poprvé Eurovizi vysílala. Eurovize totiž NEMÁ být kvalitní. Každý se těší na ty strašné písničky a nikdo si nepamatuje vítěze (jen někdy). Právě proto je zajímavé porovnat komentátoře z různých zemí. Např. letos u nás Háma - předkládá fakta a zajímavosti atd. A když se podíváte na BBC, kde to komentuje Graham Norton (dělá talkshow), který má během celé soutěže jenom nejapné poznámky a komentáře typu "Šokující, žádná Eiffelovka na pozadí. Může být kdekoli!"(když hlásili výsledky hlasování z Francie - každý rok vyhlašují výsledky tak, aby na pozadí byla vidět Eiffelovka). A o tom to je. Letos na twitteru i tumblru atd. si lidi při vysílání stěžovali, že ty písničky jsou až moc kvalitní (resp. žádné šílenosti). Austrálie byla "osočena", že nepochopila smysl soutěže a poslala písničku, která je kvalitní. Lidi nechtějí kvalitní písničky v Eurovizi. Lidi chtějí:
(btw - skončili na 2. místě)
Dobrý den, tak jsem to včera celé odkoukal. Ano, stálo to přemáhání, ale dal jsem to.
Hlavně jsem se těšil na tu Gruzínku. Jo, krásná byla, ale také taková "neněžná". To ta zrzavá Norka byla úžasná. Ale, jinak to bylo na můj vkus moc velkolepé. Jediná písnička, která mě chytla od prvních tónů byla ta australská - to by mohla být taneční hitovka. "Exot" to skutečně nevyhrál, protože už asi došlo k jejich eliminaci dříve. Trochu "nevšední" byla ta Srbka, ale měla úžasný hlas. No, na tom hlasování států bylo opět vidět, kdo s kým a to je právě o tom, že hudba je až na druhém místě. Paní Gagarinová nevyhrála (písnička průměrná) a ten Švéd byl dobrý (písnička a "klip"), ale nehlasoval bych pro něho. Já jsem to přál Austrálii. No, tak to máme za sebou a můžeme si zase poslouchat tu svou oblíbenou muziku. Zdravím!
Dobrý den Bene, já nejsem asi náročný divák a posluchač. Líbilo se mi skoro vše, ve finále. Kromě belgičanů, litevců, maďarů a norů. Každému se líbí něco jiného. Někdo má rád něžnost, jiný tvrdost. Mně ta norka nebyla sympatická. Tady o něžnost nebo tvrdost nejde. Některé písničky se mi líbili hned na první poslech jiné až třeba na třetí, postupně. A ty na první poslech se mi rychle ohrály. Jako např. ruská píseň. Ten Švéd, co vyhrál nemá zas tak moc dobrý hlas, ale měl super šou, písnička to byla pěkná, taneční a on uměl tancovat. Připomněl mi tancem Romana Vojtka. Ten by tam mohl jít příště . A je mi ten Švéd velmi sympatický. Nejen asi mně, když vyhrál... Žádný z našich zpěváků mi není víc. Ta Gruzínka mi připomíná Lucku Bílou zamlada. Taky byla celá v černém a kulí stejně očima, jen barva je jiná. Když se odlíčí, je úplně obyčejná a není tak tvrdá, jak se prezentuje. To je jen její póza - lady vamp. Vyloženě jsem jí nefandila. Líbili se mi hodně i Slovinci a Poláci na po několikátý přehrání. To byla reakce na Váš příspěvek, jak jste včera napsal, že vyhraje zas exot. A ta Gruzínka má nejvíce like na youtube a málo dislike. Více než vítěz. Vyhrávají asi spíš usměvaví, pozitivní lidé. Taková je Conchita a i ten Švéd. Na Novinkách to většina lidí kritizuje. Taky jsem zvědavá za 30 let, jestli se mi tato soutěž bude líbit. Myslím, že lidem, kterým se tam nelíbila žádná píseň, nemají buď hudební sluch nebo poslouchají metal, vážnou hudbu... Jiné zas zajímají jiné věci. Kritizovat je tak snadné. Taky nekritizuju hokej nebo fotbal. Prostě mě to nebaví a do diskuse na to téma ani nelezu.
Bene, nemám ráda zrzky, po tom, co jsem nedávno viděla film Fotograf.
doplněno 24.05.15 16:01:Beru zpátky, že neumí moc zpívat ten Švéd. Teď jsem poslouchala nějaké jeho starší písně a umí.
Já obdivuju, že se ben koukal. Nesnáším, když někdo napíše, že je to kravina a blbost, a přitom to buď nikdy neviděl nebo viděl 5 minut, když to dávali před x lety na ČT.
Dobrý den, ano, díval jsem se - nejdříve jenom jedním očkem a druhým jsem byl na PC. Ale, později jsem tomu věnoval očka obě. Věděl jsem předem, že budu sledovat něco, co nemusím.
Skutečně toto není muzika mého srdce, ale chtěl jsem mít (nebo neztratit) přehled. Vy obdivujete tu show, já bych měl raději tu lepší hudbu. Dneska si už nepamatuji žádnou z těch písniček a třeba v rádiu bych je už nepoznal. Ony také nejsou určeny pro poslech a bez té obrazové show by neuspěly (asi). Takže, kritizovat už to nebudu - věděl jsem, co mohu očekávat (a ono to tam bylo). Zdravím!
Dobrý den, píšete, že nejste náročný divák a posluchač. Tento druh zábavy je právě určen pro tento typ lidí. To nemyslím nijak zle. Podstatné je, že Vy jste byla spokojená. Byla to show pro oko. Gruzínka se stylizovala do role (to jsem pochopil i já), ale hezká byla. Ostatně, hezkých žen tam bylo více. Také jsem zaznamenal, že několik z nich nemělo už ani výstřih, ale rovnou rozparek (nevím, jak to mám jinak pojmenovat). Bylo to velmi odvážné a přispělo to i k tomu, že jsem neusínal a pořad sledoval se zájmem.
Jak jsem už psal, tak mně se líbila ta australská písnička - ta byla taková taneční a veselá. A potom byla také zajímavá ta písnička litevská nebo lotyšská (pletu si tyto země). To byla zpěvačka tmavé pleti v rudých šatech zakončených "podstavcem". To byla také dobrá věc. Takže, něco bych si tam vybral. Ale, snad by bylo lepší, kdyby to byla pouze show, ale bez hlasování. To hlasování je snad to nejhorší, co v tom je. Sice to dělá napětí, ale zase to zdržuje a není to asi moc o muzice (spíše politika). Zdravím!
doplněno 24.05.15 18:36:To je zajímavé, kde si to Švédsko udělalo kamarády. Rusové jsou po celém světě, tak tam je to jasné. Pokud jde o účast našich interpretů, tak si myslím, že tam ani být nemusíme. Ale.
já bych tam poslal Maxim Turbulenc - to by mohlo uchvátit (ovšem, nevím, jestli mají nějakou vlastní písničku). Nebo to vzít přes city a dojetí a zkusit tam poslat The Tap Tap.
doplněno 24.05.15 21:14:nikc - přiznám se, že toto nevím. Ale, ty hlášené body budou zřejmě již součet bodů od diváků a poroty.
Já jsem četla, že Švédsko se umístilo ve finále 53 krát z 55 Eurovizí. Přemýšlela jsem, koho bych tam dala, abysme se lépe umístili. Ale asi dobře nedopadneme, ať tam dáme koho chceme. Je to kvůli tomu blbému hlasování. Který stát by nám posílal hlasy? Rusové si je posílají navzájem. Ale i bez toho se žít dá..
doplněno 24.05.15 19:21:Ta Litevkyně byla zajímavá fyzicky s červenými šaty a hudba docela taky. Ve sportu je jasný, kdo vyhrál, kdo je na jakým místě, ale u hudby to jasný není, protože se každýmu líbí něco jiného a musí se hlasovat. Každý za to peníze dát nechce. A dá se toho lehce zneužít. Není vidět, jak to s tím hlasováním vlastně bylo. To je jak u voleb. Proto to nemají lidi asi moc rádi.
Hlasujou ty země, který v tom daném kole soutěží. Tam dělá půlku hlasy diváků a půlku hlasy poroty. Země, které v daném kole nesoutěží, tak tam vybírá jenom porota v té dané zemi.
Děkuju za vysvětlení. Ještě jsem nechápala, co znamenalo zprava dole nahoru 1.,2.3., místo. Vždy když zavolali moderátorce do nějakého jinýho státu, tak tam bylo 1.- 7. místo a pak ta moderátorka řekla body třem státům 8, 10, 12. To byli ty hlasy poroty nebo těch diváků 8 až 12? Háma to moc nevysvětloval nebo jsem u toho zrovna nebyla? Spíš to nevysvětloval, protože jsem byla nalepená na obrazovce.
Bene, pochopil jste to Vy, jak to bylo s tím hodnocením? Nevím, jestli kolikoli odpoví...Děkuju.
doplněno 24.05.15 21:58:Kolikoli, myslím, že Háma to nevysvětloval. On jen překládal. Bylo to takové zmatené, protože mluvili anglicky a on do toho překládal. Takže pak unikalo to ostatní.
Určuje se pořadí a 10 nejlepších dostanou body (tj. kdo v tom státě vyhrál, dostane 12 bodů, 2. místo 10 bodů, 3. místo 8 bodů, 4. místo 7 bodů, 5. místo 6 bodů, 6. místo 5 bodů, 7. místo 4 body, 8. místo 3 body, 9. místo 2 body a 10. místo 1 bod). Čtou se akorát první tři místa (8, 10 a 12 bodů), protože kdyby měli číst všech 10 umístění, tak to bude trvat dva dny...). Nevím jestli to Háma vysvětloval nebo ne, koukala jsem na BBC, protože to má lepší komentář.
Hezký večer, tak já se taky přidám. Dívám se nepravidelně, to své si tam najdu. Díky této soutěži jsem zaregistrovala Kristínu. Neznala jsem ji a líbí se mi všechny její písničky. V soutěži se mi nelíbili ty jejich kostýmy a v pozadí ta bílá paní, ale její tanečníci byli skvělííííííí. Je tam hodně dobrých "soutěžících". Dám sem jedno číslo, který mě zaujalo, chytlavá melodie, vtipný a mile ujetý . Hezký večer
To je tak stará písnička od Kristýny? V rádiu jí pořád hrajou, jako by byla nová. Je dobrá, ale už ohraná. Jak se vlastně umístila tehdy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.