Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S kým žijí chlapi podřadných povolání?

Od: demonickystek odpovědí: 27 změna:

poradte.cz/...

Včera jsem se tu ptal, jakou můžu mít holku s podřadným zaměstnáním silničáře. Tak jsem se dozvěděl, že je jedno, jakou můžu chtít ženu a že žádná práce není podřadná.

Tak zakládám tuto diskuzi, abyste mi psali vaše vlastní příklady nebo z vašeho okolí, s kterými ženskými profesemi chodí chlapi dělajících horší práce.

Chci vidět nějaké příklady, třeba jestli nekvalifikovaný dělník má taky dělnici nebo manažérku atd.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, znám příklad z mého vzdálenějšího okolí - on automechanik, ona inženýrka. Rozvedli se... Další příklad - on dělník v továrně, ona vysokoškolačka. Zatím jim to funguje. Ale asi se na to musíte podívat trošku jinak. Ne z pohledu povolání, co ten konkrétní člověk vykonává, ale co má v hlavě. Někdo je třebas jen vyučený, ale sečtělý s přirozenou inteligencí..., nevyjadřuje se jak dlaždič apod. a je to hodný, slušný, pracovitý a spolehlivý člověk. Proč by nemohl zaujmout ženu s vyšším vzděláním? Každá nemusí mít doma doktora věd, protože každá žena upředňostňuje něco jiného ve vztahu.

janplinto*
hodnocení

0x

Jeden z mých kolegů, pobírající přibližně průměrný plat, je šťastně ženat s bankovní managerkou, která bere zhruba 3x více. Kolega si dokonce vzal otcovskou dovolenou, protože poměrně rozumně usoudil, že se to rodině vyplatí. *jasne*

72mona3*
hodnocení

0x

Jéžišku na křížku, zvolala by moje babička a já se k ní přidávám. Kdo určuje, která práce je podřadná, horší. Je jedno, kde pracujeme, ale důležité je, co máme v hlavě. Nejde ani o školy, spíše o přirozenou inteligenci. Také je dobré si uvědomit, v jakém okruhu lidí se pohybujete a v tomto okruhu přece i navazujete známosti.. Manažerka asi těžko bude jezdit hromadnou dopravou jako "podřadný" nekvalifikovaný dělník, tak kde byste ji chtěl poznat? Většina párů co znám, se potkalo v práci, nebo cestou do ní. Mona

faithoncemore*
hodnocení

0x

Když s Vámi je to těžké - Vy chápete jako podřadnou práci třeba i práci řidiče dodávky. Já mít soukromou firmu, nepřijala bych na místo řidiče jen tak někoho. Navíc to není nekvalifikovaná profese. Podřadná práce je dejmetomu ruční kopání výkopů (což musí být teda pěkná dřina), prostě činnost, na kterou lze přijmout kohokoli, kdo má ruce a nohy. A i pak bych se klonila k označení nekvalifikovaná práce, nežli práce podřadná. Z jednoho prostého důvodu - kopání kanálů je podřadnou prací třeba pro studenta architektury, který tuto podřadnou práci rád přijal jako letní brigádu (znám takového), není ale podřadnou prací pro člověka, který ukončil ZŠ ze sedmé třídy - pro něj je to práce přiměřená (pokud není talentován v něčem, v čem by mohl vyniknout bez ohledu na vzdělání).

doplněno 19.05.15 18:50:

Tak já do Vaší statistiky přispěji, když už "prudím".
:)
Jsem VŠ, rozvedla jsem se s VŠ, poté jsem prožila nádherný vztah s mužem, který je vyučen a je velmi moudrý.

sebod*

Mám několik VŠ. A vzala jsem si muže, který podle Tebe dělal podřadnou práci. Jezdil v JZD s traktorem, dělal ošetřovatele krav. Měli jsme moc hezký vztah a já jsem nikdy nepociťovala to, že on by byl nějak "společensky níž". Byl to totiž CHLAP, který se uměl postarat o rodinu a porvat se životem. Tebe, s Tvým nízkým seběvědomím bych ale nechtěla, ani kdybys měl 5 vysokých škol *smich*

hodnocení

0x

Moji rodiče: nekvalifikovaný dělník, učitelka. Vydrželo jim to až do ovdovění.

hodnocení

0x

Pro dobrý vztah není důležité vzdělání. Problém by ale mohli dělat rodiče dívky, která jim domů přivede chlapce, který má nízké vzdělání a pracuje jako dělník...

nutt*
hodnocení

0x
Zdravím,
moc nerozumím Vašemu myšlení, proč si proboha chcete vybírat partnerku podle vzdělání? Proč chcete dělat podřadnou práci? Chcete mi říct že když někde uvidíte holku která Vás okouzlí a poté zjistíte že nedělá dle Vás podřadnou práci tak o ni ztratíte zájem?
.
Ale pokud se budu držet Vaši otázky tak v první řadě je dobré specifikovat co je podřadná práce, pro každého to bude asi něco jiného pro mě je to práce kterou může dělat kdokoliv bez vzdělání, školení apod.. Pokud si myslíte že řidič dodávky je podřadná práce tak jste na velkém omylu i když u rozvozu balíků je to řádná otročina tak o podřadnou práci nejde, musíte mít řidičský průkaz, být spolehlivý, důsledný a hlavně řešit problémy za pochodu.
Z vlastní zkušenosti vím že může fungovat vztah ona - vysoká škola / on - vyučen. Nejvíce podstatné je totiž co mají oba v hlavě, zda sdílejí stejné názory, mají si o čem povídat a ten vztah někam směřuje a oba naplňuje.
.
Osobně si myslím a to se neuražte, že jste pěkný zbabělec a pesimista alespoň tak na mě působí Vaše psaní. Než abyste si věřil a snažil se v životě něčeho dosáhnout tak raději veřejně přiznáte že jste nešika který nic nezvládne a proto musíte dělat podřadnou práci. A bohužel si myslím že takového chlapa nechce ani uklízečka WC. Ale každý má asi v životě jiné priority a docela by mě zajímal Váš věk.
.
Hezký den NutT
dam®

Heleď chlape, v čem máš vlastně problém, když si uvědomíš kolik lidí, všeobecně, má možnost pracovat, tak tvá otázka je marná, pokud jsi schopen zde komunikovat, tak jistě nemáš problém o jakémkoliv jednání a opravdu si myslím něco o sociologickém průzkumu. Popsáno mnou již v tvé minulé otázce, parafráze: " Jaká žena bude žít s chlapem, který se živí neatraktivní prací".

hodnocení

0x

On je spíš problém v tom, zdali se ve vztahu nepovyšuje jeden nad druhým, že jeho práce je náročnější, nebo že nosí domů víc peněz. Je to o tom jak si jeden druhého váží a jak si rozumí a zdali se za toho druhého před okolím nestydí, že se živí tak, co je ostatními obecně bráno jako podřadná práce.

Co to je podřadná práce? Ta pro kterou člověk nemusí mít vzdělání? Já beru jako podřadnou práci například tu která je zbytečná, z tohoto pohledu je pro mě podřadná práce leckteré kancelářské krysy, byť má třeba několik vysokých škol, ale tvoří jen zbytečné papíry, lejstra a grafy :)

Prostě podřadná práce je ta, po které nic nezbude, která je zcela neužitečná :-D

nutt*
Opravdu?
.
A kdo by Vám jinak spočítal výplatu, udělal daně, obstaral pojištění, kolik myslíte že byste si v krámu koupil rohlíků kdyby někdo nedělal tu podle Vás podřadnou práci v kanceláři?
.
PS. V kanceláři nedělám ale Váš názor možná trochu souvisí se závistí?
.
Hezký den NutT

nutt:

prosím číst pozorně :)

napsal jsem to jako příklad a myslel jsem pracovníky, za kterými nic nezůstane, takže se to netýká všech co dělají kancelářskou práci a netýká se to jen kancelářské práce, najdou se i jiná neužitečná zaměstnání.

Že jsem uvedl jako příklad zrovna kancelářskou práci? pořád se lze setkat s úředníky, kteří aby vykázali činnost vymyslí nějakou 3.14čovinu a k tomu lejstro.

A závist? To mám jako závidět tomu co bere prachy a nic nedělá? :-D Nevím, necítil bych se uspokojen prací která je k ničemu, byť by byla sebelíp placená :)

jr
hodnocení

0x

Chlap s podřadnou prací patří do jedné socio-ekonomické vrstvy s ženami, co nemají žádnou práci. Takové ty typy co začnou rodit v 18ti, mezitím nějaké pauzy na sociálních dávkách, když děti odrostou, tak se hledá někdo starší v příbuzenstvu na koho se pak žádají příspěvky na péči apod. Každopádně můžete ale mířit i o dost výše, mimo vaší ligu, ale musíte slevit zas někde jinde. Můžete mít manažerku, ředitelku, podnikatelku... ale bude tlustá, ošklivá, stará, zamindrákovaná..

junkers*
hodnocení

0x

Není ono nakonec nejlepší být sám, než se poměřovat, kdo to dotáhl dál a výš, což se v průběhu vztahu může snadno, třeba i ze zdravotních důvodů měnit?

rad*

Ne, to opravdu není..

ukulele*
hodnocení

0x

Měl jsem kolegu v práci, prakticky zametal podlahy ve výrobních halách, alkáč, hrubej, chování jako pračlověk, uznával jen svoje debilní pravdy, o své přítelkyni se vyjadřoval jako o kusu hadru. A byla to panička, jak z italskýho filmu, služební auto, služební noťas, telefon. Ženy jsou jiný živočišný druh, asi? Spousta jich je zlatokopek, ale některým se líběj pračlověci, bez peněz, ale maj něco, prostě něco, co ženy přitahuje. A znám špičkovýho chirurga a jeho žena je zahradnice, protože jí to baví.

hodnocení

0x

Co dodat?Nějaká práce je je podřadná jen ve Vašich očích! Pro normální lidi není ŽÁDNÁ práce podřadná ,byť někteří lidé(politici,manažeři ...)si toto myslí, a každý druh práce je potřebný,jinak by tato práce,druh práce, NEEXISTOVAL!

amadeus*
hodnocení

0x

Samozrejme, ze jsou i podradne prace, ale nejsou to ty, o kterych se takto vyjadrujete Vy. Podradni jsou napriklad bulvarni zurnaliste, ruzni nepotrebni statni urednici, sportovni agenti, atd.

Pokud jde o prace, ktere se vam zdaji podradne, pak si myslim, ze tim zenu neodradite. Kamarad dela udrzbove prace na vesnici (seka travu u silni, opravuje chodniky, zdi, atd), ale mysli mu to dobre a zensky od sebe musi odkopavat.

mp*
hodnocení

0x

To jste vyvolal pořádnou diskusi. Samozřejmě o nějaké podřadné práci může mluvit jen nějaký nabob ze vzdálené země s dlouhým nehtem. Tady snad máme nějaké historické zkušenosti. Je zase tedy pravdou, že jsou práce více či méně výnosné, ale to už je jiná otázka. Znáte to velice pravdivé přísloví, že vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá - vysoce pravdivé. Ještě se dá věřit na příběh popelky a jejího zachránce. Dnes je moderní spíše dekadentní sex ve městě - bez dětí - a bez problémů - užít si až do smrti. A co potom?

hdo
hodnocení

0x

Jsem názoru, že dnes není dobrá a podřaná práce, ale dobře placená a špatně placená.

Ale tady se nejedná přece o peníze,ale o porozumění dvou lidí odlišného vzdělání.Takoví lidé rozdílní si nemají o čem povykládat a to je konec vztahu.A to se nepozná hned,jak jsou třeba zaláskovaní ,ale postupem času.Ještě jsem neviděla,aby doktor měl uklízečku,ač tuto práci neznevažuji,,je to o porozumění ..je poznat.když se baví člověk sečtělý a nějaký dělník,vyjadřování,slovní zásoba a pod.ti dva si nemohou přece rozumět.

A proč by dělník nemohl být sečtělý a doktor nemohl být buran?

Ach - co já jsem už potkal buranů doktorů... Neochotných, naštvaných až uštvaných... Mají 2-4 pracovní smlouvy, denně pracují i 25 hodin - se jim nedivím, ale jak v práci, tak v životě jsou to hovádka...

A slušný a ochotný dělník, traktorista, "obecní poskok" - znám a jsem za ně rád.

Ono je to spíše o charakteru člověka, který se může v "podřadných povoláních" vyvíjet a v "těch lepších povoláních" degeneruje...

A co se párů týče - zvláště u těch "vysokoškolních" vidím, jak si jsou sebejistí a potřebují nějak své ego prosadit - pokud mají za partnera "sobě rovného", dost často se hádají a sem tam přijde na rozvod.

doplněno 21.05.15 10:11:

Abych nebyl tak OT - já v jedné době také byl na rodičovské dovolené - manželka vydělávala o cca 50% více.

Šikovných sousedů-živnostníků či dělníků- mám v okolí snad deset (které znám). Většinou mají za ženy nějaké administrativní pracovnice, sem tam je učitelka apod. Jestli lze porovnávat "podřadnost" práce manuální s kancelářskou, to bych si nedovolil ...

Než o vhodnosti páru Zametač x doktorka se spíše jedná o možnosti seznámení -- tj. doktor x sestra, řidič x administrativa, zedník x prodavačka...

V dnešní době však mladí (jak zaznělo) nemají potřeby se nějak párovat ... a když hledají po třicítce, snaží se o stále větší kompromisy...

jmlc...jistě doktor má hodně starostí a velkou zodpovědnost,,,takový dělník si udělá svých 8 hod. a má klid. A jde na pivo.Ale jsou pochopitelně i vzdělaní dělníci ,,ale takový havíř ,vím-že se nadře ,,ale to je voda a oheň.Tadybylo tolik havířů až zle,,poznalajsem jich dost.Jsou sedření a nemají čas na nějaké učení a vzdělávání se..Jsou unavení..

Tak to neznamená,že je to pravidlo ,ale doktor a uklizečka ,,,a pod. nejde k sobě.

kirin*
hodnocení

0x

Co znám já : On horník - Ona sekretářka - rozvedeni, on marketingový vedoucí - ona dělnice v továrně na bonbony - zatím vše OK, On stolař - ona prodavačka - vše OK

Vedoucí je vedoucí --to může být i holič,,nesouhlasím s nepoměrem vzdělání.Já říkám svůj k svému ,,jistě vyjímky se najdou,,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]