Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou holku pro kluka s podřadným povoláním?

Od: demonickystek odpovědí: 41 změna:

Myslím tím sebe. Mě by totiž dost zajímalo, jakou holku si mám hledat, když dělám jen podřadné práce? Myslím které povolání by ta moje budoucí holka měla dělat?

Teď dělám nekvalifikovanou baličskou práci v továrně a od příštího týdne budu jezdit s kurýrní dodávkou. Nemám velké ambice, vlastně chci jen dělat v životě podřadné práce, kde je málo peněz a málo času mimo práci. Např. mě láká pracovat u technických služeb, krajské správy a údržby silnic a jiných stavebních a opravárenských firem. Mám i jiné ambice, ale ty se mi stejně nesplní a pro ostatní lidi jsou k nepochopení a všichni si je vyloží také jako podřadné práce, které by nikdy nedělali.

Tak by mě zajímalo, kterou holku můžů mít když nic neumím? Prodavačku, servírku, uklízečku, prostitutku (tu bych samozřejmě nechtěl), nějakou švadlednu či šičku (existují ještě?)? Více podřadných ženských povolání mě nenapadá a to je špatný, protože těch chlapských je dost a spousta firem jich je plná, díky čemuž mi vychází, že spousta chlapů zůtává sama. Tak co?

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Můžete mít jen takovou, která Vás bude chtít a mít Vás ráda. Povolání v tom nehraje větší roli, než city a patřičná touha.

joudic*

vseho do casu :)

doplněno 19.05.15 20:57:

jeste bych dodal, ze zadna prace neni podradna, ale nejen zena resi postaveni cloveka podle toho, na co ma. Ne vsichni jsou stejni, ne vsichni vsechno umi, kazdy ma jiny inteligencni kvocient.
Temer 100% cloveka casem opusti zena, pokud ma dany clovek mnohem na vic, ale z vlastni lenosti nebo pohodlnosti jezdi s popelarema nebo dela zametace za minimalni mzdu respektive prace, na ktere neni potreba ani zakladni vzdelani. Pak se casem i u te nejvice milujici zeny zacne dostavat na povrch neodbytna myslenka, ze zije s loserem.

hodnocení

3x

Svatá prostoto! Nenapadlo mě, že jsou mezi námi ještě dneska chlapi takoví oslíci!

1/ Ženu si najdeš takovou, se kterou si budeš rozumět. Nevadí, zda Ty jsi popelář a ona kandidátka věd. Či naopak. Pokud si budete spolu rozumět a váš vztah bude láskyplný, v povolání nevidím problém. Jsou ženatí hrobníci, spalovači v krematoriích, byli ženatí i kati! /škoda, že už dneska nejsou/. Povolání, jako každé jiné, i když tak trošku bizardní.

Dost mě pobouřilo Tvé přirovnání švadlen, prodavaček a prostitutek. Myslím, žes to přehnal. Být švadlena či prodavačka, poškrábu Ti obličej, abys příště věděl, jak lidi hodnotit.

Měli jsme přátele - pán zámečník, paní středoškolská profesorka. Žili spolu bez problémů, paní ale, bohužel, loni zemřela. Pán je sám, moc se mu stýská.

2/ Chybí Ti trochu sebevědomí. Žádná práce není podřadná, žádná není špatná, každou je potřeba udělat. Neohrnuji nos nad prací popeláře, metaře, uklízečky záchodků. O práci je dneska zájem a každá je platná a potřebná.

Buď budeš mít snahu a vyšvihneš se výš. Pokud ne, i podřadnější práce je ceněná. Když na náměstí jsou vypleté záhonky, když se tam neválí papírky od nanuků. I to je poctivá práce, toto udržovat. Když jsou ti ostatní lidé čuníci.

Tak nepřemýšlej o povolání své budoucí dívky, záleží na tom, jak si padnete do oka. Je možné, že kvůli lásce k ní se budeš snažit dostat k nějakému podle Tebe lepšímu povolání. Nebo Tě bude brát takového, jaký jsi.

Nehodnoť podle povolání. Lidé mají i jiné kvality a v povolání se to občas na první pohled nepozná. Jaga.

Čest práci každé, která dobro plodí,

ať mává kladivem či řídí pluh,

ať prachem, blátem, lopotou se brodí,

či perem vzletným ať ji koná duch.

CHÁPEŠ?

demonickystek
hodnocení

Že nejsou podřadné práce? A proč nade mnou teda všichni ohrnují nos, že mám strach se s nimi stýkat?

Všichni máte milion keců, jak neexistuje podřadná profese a každá práce je ctnostná. Ale pokud tu práci má dělat VAŠE VLASTNÍ dítě, tak to už se vám nelíbí! Protože si myslíte, že má navíc a nelíbí se vám, že dělá práci o který NAJEDNOU řeknete, že je podřadná. Jako třeba já. Mám vysokoškolské ambice a láká mě pracovat u silnic. Rodiče prý žádným zaměstnáním neopovrhujou, ale vidím jak se jim nelíbí moje ambice a jak jsou z toho nešťastní.

Jste pokrytci...

doplněno 19.05.15 22:58:

*ale vidím jak se jim nelíbí moje nízké silničářské ambice a jak jsou z toho nešťastní.

Bože, do čehos to duši dal... jeden můj syn, pokud zrovna nepracuje jako prodavač, je na volné noze - ilustruje knížky. Druhý se živil nějakou chvíli jako řidič taxi, pak jezdil s náklaďákem, pak prodával střechy a teď barvy... Oba mají na víc, ale podle všeho jsou spokojení. Do škol jsem je tlačila, když měli kolem 20, oba se na to asi po 3 letech vyflákli, tak jsem to přestala řešit. Nejsem nešťastná z jejich pracovního zařazení. Pro mě je důležité, že se uživí. Jak se živí, to je jejich věc, jsou dospělí.

demonickystek
hodnocení

Tak to jsem rád :)

ladinpraha*

Všichni? Kdo jsou všichni? Buď se pohybuješ v nevhodné společnosti, ale spíš bude problém v tom, jak prezentuješ své myšlenkové pochody. Sám totiž nevíš, co chceš a hledáš zdůvodnění a výmluvy. Založil jsi zde řadu otázek a těch téměř 500 příspěvků, které v nich jsou, mají na svědomí právě ti pokrytci tady. Co kdyby sis je znovu pročetl a zkusil se nad nimi zamyslet.

mrnous

Souhlasím s Vámi. Pokud si přečtu diskusi, taky ji shledávám značně pokryteckou. V obecné řeči všichni plkotají, že každá práce je dobrá..ale pokud se má rázem toto týkat vlastního synáčka nebo dcerunky, potom je rázem vše jinak...a vždyť ona/on má na víc, třebaže na vysvědčení jsou čtyřčičky...

Problém je, že se snažíš moc kategorizovat a brát na něco, jako jsou city matematicky přesná měřítka. Snažíš se zaškatulkovat. Snažíš se získat recept, vzorec, který když aplikuješ tak ke štěstí přijdeš - neexistuje. Ty jsi prostě pan Dominik a až potkáš tu pravou tak to poznáš. Možná to bude uklízečka a možná ředitelka ZŠ, možná žije hned vedle v domě nebo třeba jako ta moje, žila na druhé polokouli.

faithoncemore*
hodnocení

1x

To je ale zvláštní, jak forma Vašeho psaní je téměř bezchybná, zatímco obsah Vašeho textu je naprostý póvl. Něco tady nehraje.

Mimochodem jak se opovažujete srovnávat prodavačku s prostitutkou? Jak se opovažujete myslet si, že práce u opravárenských firem je podřadná?
Asi se jen tak nudíte a prudíte, že.

demonickystek
hodnocení

To je přesně to, co nesnáším! Když mám pěkný pravopis, tak ze mě musí být asi něco víc než jen řidič dodávky! Aspoň je vidět, jak všichni uvažujete a tím nepřímo říkátě, že bych neměl dělat podřadné práce.

faithoncemore*

Ale kdepak. Jen si říkám: "Hele - tak inteligenci na to, aby se naučil pravopis, má; ale inteligenci na to, aby pochopil lidské hodnoty, nemá."

demonickystek
hodnocení

Dobrá. Je pravda, že nemám na to, abych pochopil, které ženy můžou chtít neschopné chlapy.

hodnocení

1x

žádná práce není podřadná, každou musí někdo dělat a všichni nemůžem být inženýři a právníci. Moji synové nejsou lumeni, co se vzdělání týče, ale partnerky si rozhodně nevybírali podle vzdělání nebo práce, kterou vykonávají.

Možná u někoho může být problém, když má partner vyšší vzdělání, ale pokud to v páru funguje, není problém.

dylin
hodnocení

1x

Můžete mít jakou chcete... hlavně neberte žádnou hysterku.

hodnocení

1x

Tak nějak si myslím, že nebude problém v tom, aby měla Vaše vyvolená adekvátní zaměstnání k tomu Vašemu, ale problém bude ve Vašem postoji a názorech.

Není důležité ani tak povolání jako to, jestli jste schopný vydělávat, s penězi hospodařit, jestli jste zodpovědný a umíte vzít za práci, když je třeba. Pokud jste samostatný muž, bydlící sám, nezávislý na rodičích, umíte se o sebe postarat - prostě stojíte na vlastních nohou, pak povolání není překážka.

pretoris
hodnocení

0x

Možná to bude znít trošku hrubě ale podle vlastní zkušenosti a zkušenosti kamarádů, jsem došel k závěru, že můžeš mít takovou, na jakou máš "koule":D Pokud už hledáš, co všechno mimo sympatií může hrát roli...tak teda spíš peníze než zaměstnání. Pokud ženskou ohromíš bmw a penězi, tak na ni vědomě nebo minimálně podvědomě působíš tak, že za to "stojíš", prostě kvalitní partie:D Pokud bude mít dva "vyrovnané" zájemce, třeba v garzonce žijícího Ferdu a Toncka s Bmw a vilou a kdo víc co ještě, tak hádejme koho si za partnera vybere :D Jinak pokud nikoho nenajdeš, tak tu prostitutku bych zcela nezavrhoval :D

repkin*
hodnocení

0x

Přeci takovou, se kterou Vám bude dobře, budete si s ní rozumět a bude Vás mít ráda ;) bez ohledu na to, jaké máte Vy či ona vzdělání či zaměstnání a postavení v něm ;)

doplněno 18.05.15 20:13:

Jinak souhlas s pretorisem, většinou ty, které se na první pohled jeví jako nedostupné hledají někoho, kdo o ně bude mít skutečný zájem a bude se snažit i o něco jiného, než se jí jen dostat do kalhotek ;)

demonickystek
hodnocení

Rozumím. Ale já si pořád myslím, že na povolání strašně záleží...

Ne, na povolání nezáleží. Ale Vy se mi zdáte, jako byste si na tom, že vykonáváte "podřadnou" práci, mimořádně zakládal. Jako byste to dělal schválně. Zřejmě máte nějaký soukromý plán, který nemíníte zveřejnit, a jeho součástí je vystrkovat podřadnost Vašeho způsobu obživy.

Jestli si myslíte, že na povolání strašně záleží, proč tak lpíte na svém povolání?

Uvozovky jsem použila schválně. Žádná práce, která je užitečná, není podřadná.

demonickystek
hodnocení

Protože do mě každý reje ohledně mých ambicí.

buss
hodnocení

0x

Ještě s podřadnějším ..., ale tak to nefunguje, jsou vš a mají dělníka. Tož mudruj.

janm*

Jest to tak, učitelka fyziky + elektrikář, ale zdá se že jim to klape, vzhledem k "blízkosti profesí " si asi rozumí *smich**smich*

Můj druhý manžel je vyučený automechanik s maturitou na SPŠ. Nevyměnila bych ho za nic na světě. Inženýra už jsem měla, děkuji nechci. Je to celé o něčem jiném.

hodnocení

0x

Not sure if troll or...

dam®

Neznám řeč Vašeho kmene, ale neuráží mne.*smich* Chlap bez ambicí, ovládající češtinu, umí používat klávesnici, umí se vyjadřovat a přesto si nevěří? Spíš je zádrhel jinde, než je položená otázka. Možná, že opět běží nějaký sociologický průzkum o kterém se zanedlouho dozvíme na neurčité Tv stanici.

monika123*
hodnocení

0x

Nevim, jestli se mam smat, ci plakat. Jsem vyucena prodavacka...posleze jsem sice dodela dalsi dve skoly, ale i tak. Muj chlap je kolbenkar. Jeho praci by malokdo zvladl, ale on je tam spokojeny, chodi servanej jak hadr, ale v zivote by nesel do kanclu. Kdyz vypisuje slozenku, jdou na mne mrakoty :-D, kdyz se snazim ja zasadit kytku, lapa po dechu on :-D ale to neznamena, ze jsme podradni ! a mimochodem, prace u popelaru?...na tu se stoji fronta a chlapy mezi sebe nepusti jen tak nekoho. Takze pokud hledas lasku podle vzdelani, tak to nebude to prave orechove. Zkus hledat lasku podle srdce a podle vzajemnych sympatii a tolerance. A jestli to bude sicka, nebo mudr je jen a jen vase vec. A mimochodem, mozna by to chtelo kapku sebevedomi. A ostatni neklasifikuj podle zamestnani. Stejne by jsi mohl dopadnout i ty a to prece nechces.

martinas*
hodnocení

0x

Láska si nevybírá podle druhu povolání. Žádná práce není podřadná. Pokud člověk pracuje, je užitečnější než ten co se válí doma a nic nedělá. Zkus o sobě a druhých smýšlet jinak. Neshazuj se a neodsuzuj povolání, která Ti nepřipadají dost nóbl. Zkusil jsi někdy být na prodejně nebo stát celý den za pultem? Lidé nejsou jen příjemní. Celý den někoho obsluhovat v kavárně nebo restauraci? A opět zákazníci nejsou jen příjemní. Celý den uklízet ke spokojenosti zákazníka či zaměstnavatele? Nebo něco pěkného ušít? O prostitutkách platí to samé. Je to jejich volba a žaludek. Nesuď.

A pokud budeš svou práci prezentovat jako podřadnou, budou na ní ostatní pravděpodobně stejně pohlížet. Stát na nohou celý den a balit zboží, to asi pěkně bolí nohy. A kurýrní služba? Také žádný med. Je to Tvůj výběr a pravděpodobně víš proč.

demonickystek
hodnocení

Platí stejná odpověď jako pro Jagu.

fifalona
hodnocení

0x

Dneska není žádná práce podřadná.Dneska jsou lidi rádi,že nějakou mají!Na lince u pasu dělají středoškoláci,protože nic jiného není.Dnes to není o práci ale co máš v hlavě,jaké máš zájmyA když je člověk po škole tak ho skoro nikde na odpovídající místo nevezmou,protože nemá praxi nebo nemá někde tlačenku nebo rodiče nemají tlačenku,známé.Jedině podnikat,ale bez zkušeností to vždy nejde

hodnocení

0x

No já si myslím,že vzdělání dělá dost Žít s člověkem,když touhy pominou a nemít si s ním o čem povídat je hrůza. Lidé si většinou nalézají protějšky stejných zájmů...Myslím,že vysokošlolačku ne hlavně ne učitelku ,jak slýchávám od jiných..

Ono--jak vázne komunikace tak to není dobře.

doplněno 19.05.15 13:32:

Tím nemyslím,že dělník či jiná manuáílní práce je méněcenná ,

fex

Já si naopak myslím, že není dobré mít partnera nebo partnerku stejného řemesla, abych po celém dni v práci přišel domů a slyšel zase to samé? Asi každého věc.

daniel*
hodnocení

0x

a není jedno co ta holka dělá? Každý ať dělá to co ho baví a co chce dělat. Většina páru má zaměstnání naprosto odlišné a není to problém - právě naopak , protiklady se přitahují čím méně máte společného tím více vás to k sobě přitahuje. Jiné práce, jiné koničky, jiné oblibené barvy a představy a stejně si ti lidi bez sebe nedokaží představit být bez sebe.

Takže to neřeš. ;) Stejně napřed se seznámíš s nějakou hezkou fajn holkou, budete se spolu bavit bude to dobré a potom se dozvíš jakou dělá práci - tak se na ni vykašlel? Myslím že ne :-D

A považovat práci u opravářských firem nebo prodavače apod. za podřadné je trochu hloupé - každý musí umět dost věcí jen umí odlišné věci - každopádně v nich musí být fakt machr aby to mohl dělat - třeba taková prodavačka v Elektru - v posledních letech jich opravdu lituji protože tolik parametrů, informací, produktů (značně jde poznat že to většinu z nich musí bavit, jinak by to tak nevěděli).

demonickystek
hodnocení

Mně je taky celkem jedno, co ta holka bude dělat. Spíš mi jde o to, aby chtěla mě a to je značně nejisté, protože mít podřadné zaměstnání moc holek nepřitáhne :D

fex
hodnocení

0x

Ja nevím, co je na povolání šoféra podřadného? Je to teda velmi odpovědná práce (jednou nohou v kriminále). Taky jsem to v průběhu studií, nebo před jejich koncem dělal a vůbec jsem se necítil méněcenný.

moula*
hodnocení

0x

Něčím musíte dívce imponovat a ničím ji odpuzovat. Tak si své schopnosti zhodnoťte a dívce dávejte to vaše nejlepší !

pohanka*
hodnocení

0x

Změňte slovník a nepoužívejte toto degradující slovo - podřadné.

Myslete pozitivně, buďte rád za to, co děláte, když to děláte rád. Nenechte se do ničeho nutit. Ať z Vás vyzařuje jistota a radost, ať je s Vámi legrace. Ať z Vás čiší mužství a ochranářství. Pěkná holka se ráda schová do náruče kluka, který ví co chce.

Nebuďte lístostivý uplakánek. Kdo Vám bude chtít na toto téma radit, co byste měl, řekněte mu slušnou formou, že je to Váš život a Vy si ho zařídíte jak uznáte sám za vhodné a Vy s tím nemáte žádný problém. A jestli dotyčný má, tak ať si ho vyřeší sám, Vám do toho nic není. Víc už, že se s ním na toto téma nebudete bavit. I když to budou rodiče.

Slečnu si najděte podle toho, jak se Vám bude líbit, jak se budete líbit Vy jí. Jestli si budete spolu rozumět, stále si co povídat, budete se smát, budete mít společné věci ale nemusíte nutně sdílet společné koníčky a přátele, ale ze začátku určitě být naladěni na jednu vlnu. Je dobré, když jste oba nekuřáci, nebo kuřáci. Pokud chodíte oba do hospody, tak dobře, pokud nechodíte, také dobře. Také je dobré mít společné chutě, tedy když se vaří, tak abyste si pošmákli oba dva.

Když nabídnete dívce nějakou vlastnost, která ji bude imponovat, tak prosím, v životě ji uplatníte a je to přínos do rozpočtu, když si dokážete udělat v bytě, na domku plno věcí, baví Vás zahrada, něco vypěstujete, kutil je terno. Tam, kde jsou lidé činní, ušetříte za řemeslníky a uděláte si vše, jak se Vám bude líbit. Taková manželství mají větší kvalitu. A co si budeme povídat, pokud si budete vyhovovat v sexu, tak je vše také na dobré cestě.

Takže to není o tom, jak jste tady založil otázky.

Po Vašem výlevu zde v 22.54, si ale myslím, se trápíte. Pokud bydlíte s rodiči, bylo by lepší se postavit na vlastní nohy, a získat sebedůvěru. A když se s rodiči uvidíte jenom jednou za měsíc, tak se vztahy třeba jenom zlepší. A propó, práce řidiče je dobrá práce, pokud si vyděláte nějaké penízky, protože bez peněz to dneska bohužel nejde, co se dá dělat.

Když to shrnu, hledejte lásku, náklonnost, protože bez ní to nejde. Hlavně, abyste chtěli jeden druhého. A to co dělá ten druhý, to už je jenom třešnička, hlavně, že máte práci, uživíte rodinu a v budoucnu nebudou žádné velké dluhy a naopak budou zdravé děti.

Já mám maturitu a přesto jsem dělala méně kval. práce - školnici, odečty vodoměrů, dělnici ve výrobě pryže, prostě co bylo a nakonec jsem skončila jako doručovatelka a jak mě ta práce bavila! Také jsem mohla sedět v kanceláři, nebo za přepážkou, ale nebavilo by mě to, jenom jsem si to vyzkoušela a šla od toho.

demonickystek
hodnocení

Já jsem nedávno měl zájem o jedno zaměstnání, ale nabídli mi minimálku, tu jsem odmítl. Teď je mi to trochu líto, protože ta práce by mě fakt bavila, ale s minimálkou bych se nikdy neosamostatnil a kluka s minimálkou by teprv žádná holka nechtěla.

Pro mě je velkou záhadou, čím vlastně muži podřadných prací dokážou zaujmout ženu a protože takovou práci teď dělám a dělat budu, tak mě to zajímá. Vůbec neříkám, že ženy jsou zlatokopky, ale většinou chtějí muže, kteří vydělávají tolik, aby uživili rodinu, a aby na ni měli čas a musí být i nějaká prestiž povolání. Pak se budou ženy mezi sebou bavit, jedna řekne, můj chlap dělá dlaždiče a druhá můj chlap dělá vysokého manažéra ve velké firmě. Nevěřím, že ta první nebude závidět nebo jí to nebude líto.

ledvina

S minimálním platem ženu asi neohromíte darem nebo interiérem bytu ale jistě můžete nabídnout něco jiného. Třeba šarm, charakter, vtipnost...A pokud se týče platu, tak ta moje mi řekla., no chlap, aby měl alespoň tak 30k čistého. Takže minimálním platem asi vážně moc neohromíte.

fanta

A kolik by měla mít žena? 90-60-90, jinak nic moc. Tak to mě tedy řekněte, kolik žen má normální mozek? Ona není služka, to atd. , chlap má vydělávat, pomáhat a další blbosti... No nazdar !

Není 30000 málo? Co třeba milion? Možná i to je málo.

hodnocení

0x

Můžeš si vybrat jakou chceš, jen nezkoušej doktorku.

522xboy*
hodnocení

0x
Nikdy nejde o povolani ale jak si dva rozumeji, zajmy, konicky,nazory...
Ja delam poskoka v jedny francouzsko-nemecky firme, ta moje ma vysoky post na soude...sme spolu uz 6 let.
Mam kolegu v praci-on ohyba plechy, ona managerka s platem pres 80 tisic v zakladu- jsou spolu desitky let... Tridni rozdili nejsou, JEN PREDSUDKY!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]