Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý čs. film (1960?), adaptace angl.příběhu

Od: ctenar* odpovědí: 3 změna:

Moc dobře jste mi poradili s jiným /..., tak se ještě zkusím zeptat na jeden další, který mě trápí již delší dobu.

Je to čs. film, někdy ze 60. nebo 70. let, možná už i barevný, hraje v něm snad Sovák hlavní roli. Je to taková konverzačka. Je to původně anglický příběh odehrávající se někde tak na přelomu 19. a 20.století. Předmětem je milionová bankovka (milion [anglických] liber šterlinků). Další informace je, že Sovák je snad dědicem a současným držitelem jedné "bezcenné"akcie nějaké malé neznámé firmy, o které se pak ukáže, že vlastní nějakou obří společnost.

Možná ale zase motám 2 filmy dohromady. Už jsem to opravdu neviděl dobrých 25 let.

Díky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Český ekvivalent neznám, ale milonová bankovka je klasika

csfd.cz/...

Byla to komedie postavená na tom, že když máš tak velkou bankovku tak ti na ni nikde nedokážou vrátit ale jako zákazníka boháče si si tě nechtějí nechat ujít a proto ti zboží dají zadarmo s tím, že zaplatíš až rozměníš.

sebod*

Není to Uspořená libra? Hrají Werich, Sovák, Zázvorková (samí PÁNI herci)

ctenar*
hodnocení

Podívám se na to, ale podle popisu a obrázků to asi nebude ono. Ten formát by ale odpovídal tomu, jak si ten film pamatuji (krátká stopáž, málo herců, postavené na konverzaci na malé scéně). Pamatuji si, že on sedí u stolku v rohu nějaké kavárny a má tam s někým dialog, kdo snad stojí - je to zabírané z pohledu stojícího. Snad si to pamatuji správně.

Už je to tak dávno, kdy jsem to viděl, že si už opravdu nejsem jistý, jestli to je čs.film a hraje v něm Sovák hlavní roli :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]