Nejste přihlášen/a.
Pojďme si trochu zafantazírovat. Dovedete si představit jak bude vypadat svět, až bude poražen Dáeš? Jestli bude poražen? Jak dlouho myslíte že to bude trvat? Čím bude svět jiný?
IS, ISIL.
Název ,,Islámský stát,, vadí kvůli slovu stát, protože to žádný stát není, je to matoucí.
No, ČR taky není zas tak moc státem.
Měnu mu generují cizí banky,
85% zákonů dostává shora,
hranice má jen na mapě,
o obyvatelích na svém území rozhodovat nesmí,
armádu nemá, místo ní platí expediční sbor hájící zájmy nepřátel ...
Ra - Vy musíte být vždycky v opozici, i když máte v něčem pravdu.
Stát musí být uznán v mezinárodním právu.
To, jak to funguje, je už věc jiná. Jinak já jsem hlasovala proti vstupu do EU a volila jsem menší zlo /čecha/ p. Zemana a jsem ráda, že to vyhrál.
Aha, takže jiné označení IS? No, on asi nikdy úplně poražen (tj. zlikvidován) nebude. Není to tak dlouho, co byla "celosvětovou hrozbou" a.l-k_a_j.d.a. Takže očekávám podobnou budoucnost.
IS může být dočasně oslaben, ale nemůže být poražen. Rozhodně ne vojensky. IS je nadějí pro miliony muslimů. To není, jako když si někdo u nás přeje návrat monarchie a je ochoten tomu věnovat nějaký čas a energii. Oni jsou ochotni pro svoji naději a víru zemřít. A jakou mají nyní alternativu? Odejít do Evropy a být zde lůzou. Odejít do Evropy a mstít se. Zůstat doma a žít v trvalém chaosu a bídě. A nebo konečně vybudovat vlastní Islámský stát. Já bych na jejich místě neváhal.
Jediná šance je nabídnout jim lákavější a jistější alternativu, tedy funkční a relativně bezpečný a bohatý stát. Jenže ten stav tam byl a Američanům zjevně nevyhovoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.