Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Piráti silnic aneb co s nimi

Od: barthomer* odpovědí: 58 změna:

Otázka je velmi jednoduchá. Poraďte mi, co s takovými piráty silnic dělat? Někdy je to na mašli a nebo na střílení. Třeba dnes ráno. Jedu z práce po noční po dvanáctce, značce utahán, docela i ospalý. Nicméně domů z práce to mám necelých 10 km. Na tomto úseku potkávám 3! piráty.

1) V protisměru nákladní auto, osobní auto a za ním borec v bílém bmw. Jsme mimo obec a já 90 km/hod. Jsme na přehledném úseku a zdálky mě vidí, začne předjíždět a asi čeká, že kvůli němu pojedu příkopem, protože je silnice dost úzká. Začnu brzdit asi tak na 60 km/hod. a on zjistí, že to nedá, tak se namáčkne do malé škvíry mezi osobákem a náklaďákem. Troubím jak vzteklej, nadávám a ukazuju, že je opravdu jednička. Sotva mě mine, předjíždí i náklaďák a to v zrcátku vidím, že za zadkem mě jede další auto. Jak daleko nedokážu odhadnout.

2) Ujedu asi 1 km a situace se opakuje. V protisměru náklaďák a předjíždí ho někdo s nějakým starým Fordem. Vidí mě a já jeho, začnu opět brzdit co nejvíc, on udělá před náklaďákem myšku a tak tak, že mě neustřelil předek auta. Opět troubím jak vzteklej. Tentokrát již značně nasr... a zcela probuzen, bych to nejraději za ním otočil, zastavil a kopnul ho do ...

3) Ty woe, jsem skoro u domu a další frajírek v audi chce předjet auto s vlekem, vykoukne do protisměru a zasahuje mě skoro do půlky mého jízdního pruhu a málem se střetneme, kdybych nezačal brzdit a nešel více ke kraji, protože ten frajer neměl zájem se ani vrátit zpět do pruhu!

Fakt že si nevymýšlím. A to je prakticky pokaždé, co někam jedu. Jezdím asi každý druhý den, ale zjišťuji, že jezdím čím dál pomaleji a obezřetněji a i tak se skoro pořád potýkám s kolizními situacemi. Je to čím dál horší. Co se s těma lidma děje? Nebývávalo to takové. Většinou ale starší řidiči nejsou takoví. I když není tomu tak dlouho, asi tak před měsícem, kdy jsem teda opravdu nechápal...

V mém pruhu jede traktor s vlekem, přede mnou fabie a já. Jsme mimo obec a fabie vykukuje, že traktor předjede. Dlouho nic a pak najednou vystřelí, začne traktor předjíždět a v protisměru vidí auto, které se k němu rychle blíží. Fabie je ještě skoro u konce vleku traktoru a stihla by se vrátit, ale pokračuje v předjíždění. Ten v protisměru jde na brzdy a ke krajnici tak, že lítala tráva od kol a minuli se tak na zrcátka. Já už jsem šel v zádu taky na brzdy, protože jsem říkal, že to musí být rána jak blázen, tak abych to do nich taky nenapral a oni se tak tak minou, že si málem urazí zrcátka. Traktor taky předjedu a Fabii dojedu na semaforech a on tam chlap asi 45 let. Už by snad mohl mít rozum a zvlášť ve Fábii, která mu prd jede...

Co s nima? To mi povězte...

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

stěmadle kretenama neuděláte nic, já mam rok a kousek řidičák najezdil sem asi 29 tisic km všechno ve felicii, a mohu vám říct nemit tak dobrý brzdy, a reakci, už jsem mohl být nekde pod drnem kvuli těmdle magorum, nic mene hodin na sebe trochu přiznání, v prvních 2 tiisc km sem si málem zavinil nehodu ( sám se sebou na prázdný silnici) ano nepřizpusobená rychlost na mirne s močené silnici ( začínalo pršet) a já na rovince na přehledným useko jel 155 tacho najednou vidim jak u silnice je kočka, a jak jsou vyjete koleje tak začnu brzdit dostau se na tu vyjetou kolej a točím se jak hodiny! ano a to byla ta doba která mi řekla de.bile sklidni se, kdybys jel pomalu todle se ti nestalo! Pánové věřte nebo ne, mě se to v noci zdálo znovu ale zdálo se mi to z tragičtějším koncem,a byl jsem rád že sem se ráno probudil z opice (pač sem to večer zachlastal) a byl jsem živej!
jsem rád že tadle blbá zkušenost mě naučila jezdit od té doby jezdim 50, vesnice, a podle silnice a povetrnostních podminek jedu třeba 90 - 100 tachometrových, na suchu, a když je to mokrý nebo namočený trochu jedu 70 a vubec mi nevadí že mě ostatní předjiždej (třeba zbytečně zdržuj, ale když je možnost tak ostatní ůustim a jedu si svou), co se týče dalnice tak jedu max 130 tacho (ral tak 124) ale vetšinou se držím mězi 110 a 120 a když je snih, radši si vyberu vedlejší silnici pač nekterý hovada co na tom snehu předvádějí by človek blil, myslí si že ESP a další tydle sračky sou nadřazený Fyzice ale tak to neni a nikdy nebude! ;)
od teto doby sem nejezdil 27 tisic km a kdybych nekdy nedal pozor já nebo jel jak sem jezdil první 2 tisice km to bylo prvních 3 týdný tak fakt to neskončilo moc dobře!
Jinak jsem rád že už se nemusim považovat za Piráta,ma.gora a takovýhle ho.vada :) a jsem na to Hrdej :) at se mi klidne nekdo smeje fajn ale pochopil jsem že toto heslo je pravdivý: Lepší ztratit v životě minutu, než život v minutě! čau tot muj názor..
škoda jen že si ho ty stupidni blbci nepřečtou!

gumidek*

Řeknu ti, že známej boural ve Felicii dvakrát a pořád jezdí jak ... (některým to zkrátka nedojde, jak tobě).

Já jsem poprvé potkal před autem srnku, ale byla dost předemnou, takže na zatroubení zareagovala a odskočila do lesa a já jsem dom jel celou cestu jak beránek v klídku :D

to chápu že si jel jak beránek ;) já tenkrát taky, sem to přijel dom, zaprkoval auto a šupp do hospody kam normálně nechodim :D a domu ani nevim jak me přišel :) každopádne sem najednu stranu rád že s emi toto stalo, nebejt toho tak but jezdim jakprase dál a nebo nejezdim vubec :) z asvou pomalejší jizdu se vubec ale vubec nestydim :) a taky žádný ESP nepotřebuji všechno vyjedu sjedu nakonec stejně zbytečná vec pokud má človek mozek :)
Ale jak říká muj táta, Mozek s ESP nenahradíš a to je pravda ;)

cobrak*
hodnocení

0x

Co s nimi? Nic. Držet se u strany, mít co nejbezpečnější auto a pokud možno jezdit tam, kde není takový provoz, aby nekdo předjížděl v protisměru. Nauděláte nic. Je jen málo policistů a více mladých debilů v silných autech a následně i v rakvích a statistikách počtu úmrtí na českých silnicích...

hodnocení

0x

Nikdy nebude správná odpověd, páč vždycky když bychom se zeptali toho druhého, proč tak konal, tak by se určitě netvářil jako pirát...

Páč piráti jsou jen ti cizí, ale nikdy ne my, nebo naši známý. Kolikrát se každému stalo, že situaci vyhodnotil jinak, nežli se situace vyvíjela. Kolikrát jsme se řidiči styděli za situaci, kdy jsme to nezvládli podle představ druhých?

je to o ohleduplnosti člověka ke drruhým..

Troubením jste odvracel nebezpečí? nebo si jen ulevoval?

buss
hodnocení

0x

A co myslíte, že se dá dělat? Nic, nebo fotit a oznámit, uděláte to? Joo, ještě se zbavit auta a jezdi MHD či vůůbec nijak.

barthomer*
hodnocení

Hodlám si pořídit kameru do auta a dělat si záznamy. Hodí se to v případě kolize policii a viděl jsem i dost lidí, kteří takové záznamy zveřejňují.

jirkamatapat*

To je velmi dobrý nápad,ale chce to kameru kvalitní.Já mám jen tu špionážní tužku a to není nic moc i když něco se na ni dá natočit.

hm*
hodnocení

0x

Moc nenaděláte. Dbejte na to, abyste byl předvídatelný a viditelný (nezapomeňte svítit), někdy by možná pomohlo protijedoucího hned na začátku jeho manévru prosvítit dálkovými, třeba by se vrátil. A v některých případech možná - pořídit kamerku, cestu natáčet a případně předat policii (viděl jsem video, kde škodovka předjížděním donutila sjet Tatru do příkopu, podle videa by aspoň policie zjistila pachatele, protože řidič Tatry určitě SPZ nezachytil).

cobrak*
29.08.12 17:19
gumidek*

Tohle mě štve daleko víc:

solenza*

Na to stačí pořádný auto a popostrčit ho. *smich* Jinak souhlas.

knirek*

No tak jste se zrovna ukázal jako pirát silnic. A ještě důkazy proti sobě vystavujete na internet...

ridic

Pomalej bliknul brzdama protože rychlej se mu agresivně nalepil těsně na zadek = správná reakce

(po bliknutí jde na brzdu i rychlej a odstup se zvětší, pokud ne tak bliknout znova, potřetí pomalu přibrzdit - nereagovat a nechat ho jet přilepenýho na kufr je špatně, pokud by bylo zrovna nutné prudce brzdit tak by do pomalýho narazil = ztráta kontroly nad autem)

V Německu by ten "rychlej" za tohle nalepení a problikávání dostal docela velkej flastr, a takhle se tam lepí jen pár nervózních blbů. Drtivá většina nemá problém zpomalit, držet odstup 20 a víc metrů, počkat až se pomalej zařadí a pak zase zrychlit... A to klidně i když jde o Ferrari nebo Porsche.

knirek*

Přesně tak. Ten levej pruh je pro všechny a né jenom pro rychlíky. :)

Ani se ti nedivím, že tě tohle štve. Mě by to taky vytočilo. Ten hlemejžď se může v klidu zařadit do svého pruhu a místo toho brzdí provoz rychlejších...tyhle brzdy, pardon řidiče nepouštět na silnici.

martinaa*

Úplně nesouhlasím. Blb, co se mi za auto namáčkne jako vosa na bonbon, na silnici tedy nepatří též. Sama jsem tohle hodněkrát zažila, žádný odstup, prostě auto nalepené tak, že mu nebyly ve zpětném zrcátku vidět ani světlomety (a to jsem jsem jela minimálně stovkou na státní silnici, do protivky auta.

Nedivím se, že ho řidič prvního auta trochu vybrzdil, frajírka. Mysím, že řidič, co si myslí, že mu každý hned uhne a když ne, tak blikám a najíždím, je agresivní psychopat.

barthomer*
hodnocení

Tak tu bábu zastřelit... To snad ani není možný, ale přesně takhle nějak to vypadalo s tou Fábií versus traktor...

barthomer*
hodnocení

Souhlasím, ale převažujou takové situace, které se nedají předvídat a příjdou i znenadání. Něco jiného samozřejmě je, když ho vidím z dálky, tak se dá reagovat, ale několikrát jsem se potkal s autem, které předjíždělo v nepřehledné zatáčce a já ho zmerčil na poslední chvíli a kdyby se nevrátil ke středu, tak jsme v pánu...

majsterjoe*
hodnocení

0x

hele, jak vidim jake otazky ohledne predpisu se tady objevuji, ujistuji se ze autoskolu ziska opravdu kazdy za malou chvilku. To uz je opravdu problem ve vyuce. A pak se diky tomu objevuji na silnicich takove stvoreni.

itan71*
hodnocení

0x

S volama na silnici už tady něco podobného bylo čti *cteni* Předjíždění pomal/...*kafe*

doplněno 29.08.12 20:22:

Ikdyž se řidič snaží předvídat jak se stále někde komentuje, kdo viděl Městskou policii z Opatovi n. Labem jak měli čelní střed s Audi v zatačce,(záběry na tv nova zprávy) podle policie atd.bych měl jed tak rychle abych stačil bežpečně zastavit teď je otázka proč ten řidič tedy tak nejel jako policista

itane, domnívám se, že to byli strážníci z Bohdanče.

Kdo měl jet tak aby bezpečně zastavil?

Policista nebo ten co předjížděl?

itan71*

Jo to je pravda že to bylo z Lázně a měli oba řidiči předvídat s Audi že to nestihne a MP že nějaký vůl pojede a nestihne se zařadit.No a o tom to je řidič MP by musel jed asi 40 nebo 50 aby dobrzdil a kdo to dodržuje snad nějaký víkenďák.Já po té silnici taky nejedu 50kou ale kolem 80ky záleží na počasí v zimě to je jiné

ok, to ale řídil strážník a nemůže předvídat, že v nepřehledné zatáčce vyletí proti němu auto...

itan71*

Strážník nestrážník bez majáku je stejný řidič jako ostatní a jako strážník a řidič by to měl lépe znát.

doplněno 29.08.12 22:29:

Strážník měl předvídat že by za zatáčkou mohla být nečekaná překážka.Příklad když za zatáčkou bude čerstvá nehoda ještě neoznačená co by jste uděla Vy,našil to do nich?Vím záleží na situaci atd.ale stále v televizi a další zdroje opakují i v autoškole že řidič má předvídat.To by jsme tady mohli o tom diskutovat klidně do vánoc,my to za druhé nevyřešíme jak jezdí.Každý řidič je jiný a jiný to asi už nebude.*palec*

ale to nemá co dělat s tím, zdali je strážník. Ten neměl jinou možnost, nežli brzdit...

co měl lépe znát, že někdo poruší předpis?

jarda3*

Straznici z LB nejsou straznici ale vymasteny kovbojove, co meli uz byt davno zbaveny funkce nebo spis za katrem... Mam o jejich akcich dost informaci od zdroje abych si udelal nazor.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nezlobte se na mě.Vy značně unaven,plouzite si to silnicí a někdo kdo značně pospicha...Nezdá se vám,že tihle řidiči(piráti jak je nazývate) jsou bez nehod,rychle odhadnou situaci,ovládají auto bravurně,dokážou rychle reagovat a vecpat se do mezery,ale jen vy máte pocit že vás něčím ohrozil?Musel jste kvůli němu šlápnout na brzdu?Co ostatní účastníci provozu?Taky museli jít do brzd?
jarda3*

Presne tak, jezdim celkem dost a nevidim zadny problem, chce to predvidat, koukat kolem sebe a kdyz nekdo chce jet rychleji, tak mu to proste umoznit. Vazne mam dojem, ze jsem nejrychlejsi i kdyz jedu na limitech, vetsim problemem jsou loudalove co brzdi provoz a jeste si mysli, ze na to maji narok.

... a troubí a troubí...

ridic

V protisměru náklaďák a předjíždí ho někdo s nějakým starým Fordem. Vidí mě a já jeho, začnu opět brzdit co nejvíc, on udělá před náklaďákem myšku a tak tak, že mě neustřelil předek auta. Opět troubím jak vzteklej

Hola Krkovičko, myslíš že tady šlo o vyježděnýho rychlíka s vhodným autem a přesným odhadem situace? Spíš šlo o magora, který předjížděl i když neměl v protisměru volno = chtěl zabít lidi v protijedoucím autě. Trobení a svícení dálkovýma je jediná možnost jak mu dát najevo že něco dělá špatně a měl by se zamyslet... Jediná možnost je předvídat, pokud někdo jede proti tak brzdit a udělat mu místo uhnutím doprava co nejvíc ke kraji.

Tohle by měly v provozu hlídat ty slavný Passaty místo lovení kdo v přehledným úseku na 70 jede o trochu víc, nebo "nalepení se" na někoho kdo jede na dálnici 130, tim ho vyprovokování aby zrychlil (dělá jim místo aby rychle předjel a uhnul do pravýho pruhu), a samozřejmě jak zrychlí tak si ho vychutnají za překročení rychlosti...

Řešení je kamera s dostatečnou kvalitou obrazu a hlásit policii. Taky o tom uvažuju protože co občas vidim to je na vykopání z auta a zahození klíčků - předjíždění na horizontu, před zatáčkou za kterou neni vidět a podobná ruská ruleta kdy spěchající magor spoléhá na to že tam nic nepojede. Bohužel pokud tam někdo vyjede, tak to nebývá Tatra ale rodinka ve Felicii... A hodně často ten spěchající 500m po předjetí parkuje - opravdu necháu, že někomu stojí 10 ušetřených vteřin za takové riziko*zed*

Samozřejmě zbytečně pomalá jízda je taky nebezpečná, ostatní rychlejší jsou pak nervózní a předjíždí i na nebezpečných místech, z toho pak jsou bouračky... Pokud někdo jede pomalu, tak je dobré na začátku roviny rychlejšímu umožnit předjetí - stačí uhnout doprava ke kraji a dvě vteřiny počkat se zrychlováním. Rychlík hned bezpečně předjede a zase oba jedou v klidu svojim tempem...

k2

Spíš šlo o magora, který předjížděl i když neměl v protisměru volno = chtěl zabít lidi v protijedoucím autě.

Vy jste ale dobre zmasirovany medii, fakt si myslite, ze nekdo (i treba totalni magor) ve starem (ale i novem) osobnim aute jde dobrovolne do celniho stretu, protoze chce zabit protijedouciho pri predjizdeni? Nebo jen touto, s prominutim dementni, formulaci chcete strhnout dav na svou stranu?

Otazka je, jak takoveto nebezpecne predjizdeni chcete temi passaty hlidat. Jaka je pravdepodobnost, ze 1PaCh Passat odhali na 100km useku 1 takovehoto pirata?

A posilat udani se zaznamem kamery na policii? Pochybuji, ze policie neco vyresi a potresta vinika, kamera muze leda pomoci v pripade, ze ke stretu skutecne dojde...

ridic

fakt si myslite, ze nekdo (i treba totalni magor) ve starem (ale i novem) osobnim aute jde dobrovolne do celniho stretu, protoze chce zabit protijedouciho pri predjizdeni

Žádný média ale zkušenost. Dobrovolně do čelního střetu nejde nikdo, ale do rizikovýho předjíždění už jo - až moc často vidim předjíždění v místech kde to je opravdu o hubu, např. začne předjíždět 100m před horizontem za který nejde vidět (přímý směr, předjížděný jede 90kmh = těch 100m co vidí na bezpečný předjetí opravdu nestačí, na to by musel mít formuli. Nebo kde se vejdou 3 auta vedle sebe tak i když má auto proti tak začne předjíždět a počítá s tim že mu druhej udělá místo a uhne až na krajnici... Vyjíždí z vedlejší, koukne, vidí auto na hlavní je 50m daleko a vesele tam vjede - má brzdy tak co... Magora co mne chce zabít potkávám tak každých 10.000 km a řešit situace kdy jde o život mě fakt nebaví.

Posílat záznam z kamery na policii - máte lepší řešení co s magorama? Vzít zákon do svých rukou a mlátit je - to asi není to pravé...

Na 100 km passat určitě odhalí aspoň jednoho dodávkáře co spěchá jako by jel k požáru s majákama - mělo by to rozhodně větší smysl než 20 pokut za překročení rychlosti...

krkovicka*
Tak fajn,co chcete jako dělat?Víte kolik magoru a nervózních magoru jezdí v Praze?Když jsme s partnerem predjizdeli moc pomalou audi,v ní blondýnka(asi 20let) v uších sluchátka a pohupovala hubou a měla stažený okýnko,o dveře oprenou ruku v ní cigaro-spíš v těch dvou koneckach prstů,páč měla ruku v sádře-muze tedy řidič řídit jednou rukou?Ne?no tak ji partner dal za vyucenou.Předjel jí,přibrzdil a měla co dělat aby auto udržela...tim se nechci chlubit,ale takový nány...
doplněno 30.08.12 15:02: Padesát v obci není třicet...Vím nebylo to správný,potřebovala ale vytrestat za jízdu se sadrou.A ve třiceti by to klidně do nas napálit zezadu mohla.vina by byla na její straně.
pb®

A vše jenom proto, že jela pomalu? A co kdyby to auto neudržela? Bylo by partnerovi dobře na dušičce? Školit pomalé řidiče je hnusné. Vlastně školit jakékoliv řidiče je hnusné. Na silnice je potřeba méně agresivity a víc zdvořilosti, pak se bude všem jezdit líp.

k2

Skoli takto partner i pomalujedouci Tatry na ceste z kamenolomu? Pokud ne, mel by urychlene zacit, muze tim eliminovat velice nebezpecne ridice.

barthomer*
hodnocení

Tak tohle mě nějaký frajírek udělat jen kvůli tomu, že v obci jedu pomaleji, tak bych ho předjel taky, udělal mu to samé, ale pak z toho auta vystoupil a šel si podiskutovat o tom, co mu hrabe. V obci je 50tka MAXIMÁLNÍ rychlost. Když jedu pomaleji, můžu třeba také něco hledat. Pokud mě chce takhle někdo vybržďovat, tak to nemá v hlavě v pořádku. To že 50 tku v obci každý druhý! nedodržuje, tak je jejich věc, ale já nemám peněz nazbyt a bodů je také málo. Raději si za ušetřené peníze z pokuty půjdu koupit něco užitečného. Prostě v obci pojedu maximálně 50 a pokud někdo tak strašně v obci spěchá a jede 60 tkou, tak ať mě předjede. Mě to vůbec nepálí, ale ne že mě bude vybržďovat.

cobrak*

Dávat jako příklad skutečnosti, které jsou proti slušnosti a hodně daleko za hranicí bezpečnosti je nehumánní. A myslet si o tomto chování, že je v pořádku je ještě horší. To, že někde jede nějaká blondýna v drahém Audi pomalu, byť jen 20km/h dokáže člověka naštvat. a to úplně každého, ať si říká každý, co chce. Ano, můžu ji předjet a rukou na ní mávnout, ať přidá nebo něco podobného, ale vybržďovat ji? I když si myslíte, že to byla nějaká blbá blondýna, které to auto drahé koupil bohatý přítel za noc plnou vášní a nejspíš to i je pravda, bohužel to tak bývá, ale i přesto to nevíte jistě. Člověk, který jede pomalu a i třeba zdržuje provoz, což by neměl, tak nemusí činit proto, že to neumí nebo, že si poslouchá rádio a kašlw na ty za sebou a nebo to dokonce dělá schválně. Může něco hledat, může mít vzadu dítě, které zlobí a on nemůže zastavit u krajnice, protože ne vždycky to jde při stavu našich silnic, nebo může vést vzadu miminko, které mu tam brečí a on se na něj otáčí a kouká, jestli se mu něco nestalo a proto třeba i nečekaně přibrzdí. Ano, často jsou to tzv. sváteční jezdci, kteří to neumí, ale také nemusí. Dost často jsou to lidi, kteří mají naježděno milióny kilometrů po celým světě jak ve svých, tak ve služebních autech a to umí to daleko líp než ostatní, kteřá se na ně rozčilují. Prostě neco hledá nebo tak. Také třeba můžou jet s autem do servisu a nemůžou jet kvůli tomu rychle, protože jim něco bouchá v kole. Sice to nenarušuje technický stav vozidla, takže s tím jet můžou, ale bouchá to a tak není jednoduché jet 90, když Vám něco bouchá v motoru či v nápravě. Nechci se nikoho zastávat, ani těch, kteří zdržují provoz, protože to ani mně není příjemné, ale jen chci vyjádřit nesouhlas s chováním podobných řidičů jako je Váš přítel. Tohle se prostě nedělá. Co kdyby to neubrzdila? Minimálně byste čekali 2 hodiny na PČR než by přijeli a pak to protokolovali další hodinu a zdrželi byste se o tolik času, že by se Vám bývalo vyplatilo jet za tou blondýnou. Klidně i přes celou republiku. A nedejbože, kdyby tam ta blondýna vezla dvouměsíční miminko. Pak byste si to oba s přítelem do smrti vyčítali, kdyby se mu něco stalo. V dnešní době má každý auto, které má přes 100KW a mohl by trestat kde koho, protože co si budeme povídat, když se takovéhle auto přišlápne, tak prostě jede jako raketa, ale umíte si představit, kdyby to tak dělala většina těchto řidičů? A jen proto, že mají silná auta? Já teda ne. Ano, souhlasím s Vámi, že jezdí pořád strašně moc lidí, kteří jsou bezohlední a dokážou pořádně naštvat, ale honit si na nich triko je opravdu do nebe volající, až úsměvné. Prostě je předjet a nechat být. Traktor, který jede prostředkem silnice a brání se nechat předjet také nevybrzdíte...Můj názor.

doplněno 31.08.12 11:33:

Nebylo to myšleno ani trochu ve zlém.

Madam sry, ale nikde neníé napsano že človek nesmí řidit jednou rukou a nebo dokonce ze sádrou! nevim kde to čtete, i v autoškole říkaly,že si máme najit polohu jakou potřebujem, ale že je doporučenu but třičtvrtě na 3 nebo za deset minut 2! ;) a sry takovýhleho kterej mi dupne na brzdu jen proto že mám ruku venku z okýnka bych sry, ale nedopadnul by dobře, uuž jen proto že mam kameru a kvaliní kameru přečte to pomalu "planost STK" jak je čitelná! a věřte nebo ne já to zatim nedělám pač nemám čas litat na PČR ale známí už takle předal 5 přestupku vybral jen ty nejvážnější! pač by se tam jinak nedochodil, já to jen pouštim se známime v hospudce, a bavíme se jaký sou to kre**ení,, což by jsi o vašem přítolovi asi řekli taky nemá právo ani žádne pravomoce školit řidiče a už vubec ne za něco co není v zákoně napsáno!
řidič muže kouřit kouřila ano? měla to dovolený od státu.. mělá oknu z okýnka? ANO? nikoho s tim neohrožovala!
měla ruku v sádře? noaco, když to človek zvládne muže řidit z jakýmkoli zrannením..
vaši reakci bych but vnimal jako za vychloubání který te si mylslea že napíšete dobře ale nikolili,jedine ste se but strapnila a nebo vaš přítl je pirát silnic, a s takovejhlema bych zatočil odebráním řidičaku na půl ruku! a v připadě že e řidič s povolání nebo k práci potřebuje auto tak ročním zakazem aby měl zavyučenou.. pokud jezdi jako prase at si jezdi sám, a nenutí k tomu ostatni a už vubec ne takle mladý holky!
já mam řidičák přes rok, viz víše, a bouračku sem žádnou neměl, ani svoji ani cizí, takže mi pár desítek let chyby do vašeho partnera, ale sry todle co popisujete bylo naprosto bezduvodný udělaní a veřte že udělat to nekdo mě tak mu udělám takovou myšku že na sedadle bude mit čokoládu! a pak ještě zabrzdím.. ano pokud by někdo opravdu ohrožoval proč mu nedát trochu znát že tam není sám, ale upozornit ho, to znamená stisknout brzu cca 2-5 mm jen aby se rozsvitili brzdová svetla ale ne brzdit!

doplněno 17.09.12 23:07:

ale jak píši jenom DOPORUČUJOU, takže když si budu kroutit volantem nohama nikdo mi to nemuže zakázat :P

a navic nemyslim si že by jsem měl o něco menši reakce než váš přítel ;) a todle nedelám, pokud je potřeba sbrzdim v klidu předjedu a jedu.. neo naopak není problem aby jsem se stáhnul ke kraji a zbrzdil na rovince z 90 až n 40 já s tim problem nemam pokud váš přitel ano tak to je asi peknej nervák ;))

barthomer*
hodnocení

Vy jste všichni strašně chytrý jak rádia, chtěl bych vás vidět na mém místě. A rychlosti kolem 90 km/hod. mimo obec osobně já neříkám žádné ploužení. Pokud se mi nečekaně v protisměru vyřítí prase v silným autě, kterého ani kloudně z dálky nevidím a valí si to v mém pruhu přímo proti mě říkajíc si, že se mu asi vyhnu příkopem, když silnice jsou úzké, tak bych vás chtěl vidět, pánové. Chtěl bych vás vidět, co byste dělali vy... Pokud byste to ubrzdili z devadesátky na čtyřicet během mžiku, tak jste borci, pokud ne, tak jste rozštípaný ve svém autě a nebo rovnou mrtví. A troubit budu pokaždé, protože na takové šmejdy asi nic jiného neplatí. Machírci jedni. Co jiné dělat? Otočit to a dojet ho a dát mu za vyučenou? Než to uděláte jen dávno pryč... Jo, jo, lehce se vám to popisuje. Takhle chytrý také dokážu být. Nadhoďte téma a já vám to také ukážu.

doplněno 30.08.12 21:18:

Doplňuji, že je to na tu strašně chytrou Krkovičku ...

krkovicka*
Jak dlouho jezdíte?Když připomenu mého partnera ten už od sedmnácti.V osmnácti legálně je mu 35.Nikdy bez nehod a bodů.Ha?tak něco na tom asi bude ne?a to že se najdou blbci kteří se mu z důvodů zúžení snaží vecpat do pruhu a pouští je?Dle policajtů pustit nemusí.A nejhorší jsou ti co ani neví že auto má zrcátka a to tři.
doplněno 31.08.12 11:07: Každý si vybuduje styl jízdy,někdo to bere jako Alfonso a někdo jako doktor Hrušinský.Partner je sice mezi těmi vyššími ale vůbec se s nima nepáře.Auta nepouští a když přijedou policajti,víte co mu odpoví?!Jeden čerstvě 18létej,neodhadl místo a hodil nám myšku před auto-měl nějaké nízké Hyunday.Tak prostě partner jel,jeho auto bylo na úplnou likvidaci a to naše jen nárazník.Samponek vylezl z auta a policajtům tvrdil že se chtěl zapojit do Zipu:) Tak takového sprda co dostal od toho poručíka...Není uvedená povinnost nikoho pouštět a když u něj viděli dva měsíce nový řidičák a u mého partnera rozšířené skupiny o přívěs a kamión.
knirek*

Vážená dámo, já třeba jezdím koro 30 let, mám za sebou asi 2.000.000 kilometrů s osobákem, žádná nehoda ani trestné body a taky se mi chování vašeho přítele nelíbí. A co vy, taky máte řidičák a jezdíte?

krkovicka*
31.08.12 11:07
Ano mám.
knirek*

Tak to máte "pěknýho" učitele. A pokud jde o tu povinnost pouštět v zipu, tak máte pravdu, bohužel to v našem zákoně není, je tam pouze zmínka, že vozy mají najíždět střídavě, tak nějak se počítá s inteligencí řidičů.

Jinak to vaše přiznání, že přítel zpusobil nehodu schválně raději smažte, co když si to náhodou přečte ten co jste ho nabourali a nechá to znova přešetřit PČR.

krkovicka*
Kdo koho boural schválně?Znovu si to přečtete.Hodil nám tam myšku-nikdo nepridaval,on nedal ani blinkr.Dávno uzavřené...bez pochyb.Ještě běhal kolem auta-myslel si že je v právu.Když ale přijeli policisté tak ho vyvedli z omylu.
doplněno 31.08.12 12:09: Vy jste zřejmě ten který je úplně vyjukanej z kterékoliv situace která může na vozovce nastat.Jestli se chcete bavit o piratech silnic tak to můj partner není.je bez bodu a nehod.A každým dnem může právě mít nehodu kvůli blbeckum co si myslí že když mají silne auto,mají a můžou vše.Jezdí správně,dle předpisů,nikoho neohrožuje.Třeba viděl kočku ve vozovce-proto přibrzdil a slečna začala trhat volantem...kdo ví.Předvídat.
knirek*

Můžete mi popsat rozdíl mezi vašim přítelem a třeba Trpišovským? Vybržďujou oba, tak jsou to PIRÁTI ať se vám to líbí nebo ne. Bohužel na ně dojde, až se něco opravdu vážného stane.

Jinak jednou ze základních povinností řidiče je, že se má chovat ohleduplně k ostatním účastníkům provozu a pokud je to v jeho moci, zabránit nehodě. To váš přítel neudělal a ještě měl radost, že ten druhý havaroval. A vy s ním. Nemáte pitbula?

krkovicka*
Jo jo...zabránit nehodě a ještě ohrozit i sám sebe a auto co jede zamnou taky?Trochu na hlavu né?(případ Hyunday).Pokud vím,tak nehodě zabránit nemohl a v plynulé jízdě aut za sebou nemělo cenu brzdit nebo krkolomně strhnout volant na stranu jen aby mladíka pustil.S vámi je těžko se bavit.Víte co,papíry má,neboura,nikoho neohrožuje že by se mu cpal do pruhu,v protisměru nejezdí.Je to pouze jeho styl jízdy.Dokáže rychle reagovat.Rozhodně nedělá kdovíjaký pokusy omyly.
knirek*

OK, nemá to smysl, jednou to pochopíte. :)

pb®

Ne všechna auta mají tři zrcátka.

barte, ale čas na troubení jste měl dost, proč jste troubil?

frame*
hodnocení

0x

Každý motorista uděla někdy chybu. Člověk se neustále plete. Když jsem začal jezdit nastala dvakrát situace kdy jsem byl v roli popisovaného piráta. Tehdy se mi rozsvítilo. Tyto mé chyby, ktré jsem jako začátečník spáchal mě mrzí při vzpomínkách dodnes. Ohrozil jsem zbytečně cizí lidi. S touto situací se (asi jako každý řidič) občas setkám (nyní již v roli ohroženého)- nadávám individuálně podle nebezpečnosti konkrétní situace. Pokud je silnice široká na 3 auta nemám s tím žádný problém. Ze všeho nejvíce jsem byl v šoku, když jsem míjel protijedoucí kolonu aut a kamionů a přímo předemnou se objevilo vozidlo POLICIE ČR bez zapnutých majáčků jak předjíždí kamiony. Začal jsem maximálně brzdit, což bylo k ničemu - zastavit se nedalo, takže jsem šel úplně v pravo kde byla svodidla a opravdu jsem čekal na skřípot auta a svodidel. Hoši od firmy Pomáhat a chránit narvali kamion co nejvíce k druhým svodidlům a zázrakem jsme se vyhnuli. Měl jsem sto chutí, troubit, blikat otočit se a jet je seřvat, protože to byl vrchol, ale pouštět se s nimi do sporu? Ještě by mi dali pokutu za přejetí čáry u krajnice.

doplněno 30.08.12 00:16:

anketa*
hodnocení

0x

Mily Simpsone, odpoved je jednoznacna. Pokud jsi utahany a ospaly, mas snizenou schopnost k rizeni a nesmis tedy usednout za volant. V tomto stavu jsi ty tim nejvetsim nebezpecim pro ostatni "fungujici" ridice...

barthomer*
hodnocení

Dobře a můžeš mi poradit, jak se dostanu domů z práce z místa kde bus a vlak nejezdí? Ne, každý pracuje tím, že sedí na zadku v kanceláři u PC, ale holt někdo těma rukama dělat. A to že musím dělat 12 tky, noční a práce je hodně náročná, tak bohužel, v této době si moc vybírat nemůžu. Pokukuji po něčem jiném i přes ŽL, ale není to sranda se živit...Nebo bych se třeba mohl vyspat v autě, abych někoho neohrožoval a druhý den jít na další 12 tku rovnou z toho auta, hm?

anketa*

Treba tak, nebo taxi. Je to blbost, vim, ale zakon tyhle tvoje problemy neresi...

Tvuj problem je, ze bys nemel sednout za volant...

zabu
hodnocení

0x

Dokud se nezačnou obě skupiny řidičů chovat ohleduplně, a to právě proto, že si začnou uvědomovat, že jim jde TAKY o kejhák, tak to lepší nebude. A my ostatní mezi tím budem lítat jak se dá.

A koho myslím tím obě skupiny. Obě ty skupiny jsou nebezpečné.

První skupina, já jim říkám "nejrychlejší z nejrychlejších", co si myslí, že silný a rychlý auto znamená mít přednost všude a vždy, a ti ostatní musí OKAMŽITĚ uhnout. Nechtějte po nich aby brzdili, a byť i jen chvíli jeli za Vámi pomaleji. Se zlou se potážete. Vysloužíte si troubení, najíždění na auto apod. To vše vždy v dost vysokých rychlostech.

A ta druhá skupina jsou "zrychlovači". Jedou 35-40km/hod. Vždy a všude, ale běda když ho chcete předjet. To se v nich probudí závodník. Často Vás potom nenechají ani se zařadit. Při pokusu je předjet zrychlují, při pokusu zařadit se za ně brzdí. Mají z toho děsnou radost jak vásm rozmluvili předjíždění. Bohužel nepoznáte dopředu, koho máte před sebou. Jestli jen pomalého řidiče, kterému předjetí nevadí a nebo zrychlovače.

A tak se vracím na začátek. Ohleduplnost je to správné slovo. A když není, měly by nastoupit ty slavné Pasaty.

martinaa*

Ano, včera jsem zrychlovače potkala. Jel 80, tak jsem se rozhodla předjet, jelikož jsem docela spěchala, frajer zrychlí na 110. Tak jsem ho předjela asi ve 130, a sotva jsem zpomalila na nějakých 100, borec se na mě začal lepit a evidetně byl hodně nervní, když jeho Mercedes předjel Renault. Kdyby to šlo, zastavím a nakopu ho za p..., jen taktak, že do mě při brždění na 50 ve vesnici nevlítl.

zombi
hodnocení

0x

Jsem zombi, protože už jezdím 46 let a bez nehody (nepočítám, když mi 2x kdosi najel do kufru, když jsem stál! ).

Každý den jsem účastníkem toho horového divadla. V sobotu 15.9.2012 jsem jel okolo vpasovaného osobáku do stojícího kamionu před celnici u Č.Těšína.Přední sedadlo i s řidičem v kufru. NEPŘEŽIL, MĚL 30 LET. Já mám téměř 65. Co já toho za těch 35 let ještě zažil, on toho mohl také zažít více. Nezažije pro několik pitomých vteřin? minut? hodin? , spěchal, nezažije už nic.

Dcera rehabilituje ty spěchající machry. Bez nohy, bez ruky, ochrnutí, na vozíčku . Pláčou a litují - pozdě.

Co tedy radit? Pokud média zajímá kdo s kým, kdo ztloustl, a jiné blbosti a nevytvářejí společenskou atmosféru tolerance, když politici na všech i místních úrovních nezabezpečuji opatření ke zvýšování bezpečnosti a zklidnění dopravy, dopravní policie není vidět (mě kontrolovali nebo zastavili naposled před 10 lety), tak nám zbývá se chovat předvídavě , být pořád ve střehu a blbcům se vyhýbat. Nenechat se vyprovokovat. Chytřejší ustoupí ( i když ne vždy). Když někdo spěchá na hřbitov nebo do nemocnice, tak mu to umožnit.

Poznámka: nemám klobouk, nemám ŠKODOVKU, nejezdím pomalu, za posledních 20 let mám 3. auto (poslední letos),nejezdím bez chyb.

lupol
hodnocení

0x

Na našich silnicích je to složité, chtělo by to více tolerance a zdravého rozumu. Mně se stává snad každý den, kdy jedu ráno do práce: vyjíždím z obce, držím si rychlost 90 km/h, krásná rovinka, všude nádherně vidět. Na tu krásnou rovinku se napojuje ještě krásnější kolmá vedlejší silnice. Snad každé ráno potkám řidiče, který mě z této vedlejší silnice zaregistruje, čeká až se k němu přiblížím, stále čeká a pak mi to tam hodí. Zbrzdí mě asi na 40 km/h. Nechápu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]