Nejste přihlášen/a.
mohl by to být pyrit, kočičí zlato
doplněno 18.07.12 09:34:Na Wikipedii píšou, že když to budete otloukat kladivem, tak ucítíte charakteristický zápach po síře a budou odlétávat jiskry. Tak chutě do toho!
Na první pohled jsem si myslel, že to je něco ošklivějšího...![]()
Ale taky bych si přisadil na pyrit, nebo taky kyz železný, disulfid železnatý. Nádherný minerál, můj oblíbený od dětství, kdy jsem ho našel v hromadě uhlí, radostně jsem jako budoucí boháč s ním běžel do klenotnictví a tam mne vyhodili...![]()
Původně jsem myslel, že je to na mém monitoru... ta špína je přece jenom na té lednici...
...a ten šutr, po tom už jsi pátral na poradte.cz/...
opravdu by bylo dobré, kdyby foto bylo zblízka a ostré, takto jen hádáme...
Kdyby to byl, tak máte o svícení postaráno...![]()
Pokud je to tak důležité, doporučil bych nějakou firmu, která se zabývá geologií. Dobrá je třeba www.geology.cz Tam najdete i odkaz Zeptejte se geologa a přímo i formulář, kde můžete zadat dotaz na nejbližšího oblastního geologa a domluvit se s ním i na osobní schůzce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.