Nejste přihlášen/a.
Dobrý den (doufám že jsem na ty stránky nechodí i ten řidič) už přes půl roku jezdí mamka autobusem a ten řidič byl pořád protivný ale teď to vyvrcholilo že mamka včera jela autobusem domů a ten řidič na ní začal ječet (myslím že ani neměl důvod)že si dává kabelku na sedadlo a že jí to říkal nejmíň 50 krát nebo když jela někdy taky domlů tak nadával že si zase dává tašku na sedadlo(podotíkam nikde jí neválela po zemi)a jestli si doma věšíme tašku na židli tak to u nás musí vypadat jako v chlívě a další napadání nadávkami na čsad už jsme volali ale je to pořad horší(na nikoho jiního takle nenadává jenom na mamku) prosím pomocte jak to udělat aby to nezašlo až na sprostá slova atd. tohle není žádná legrace.
Docel by mě zajímalo stanovisko řidiče. Jestli dva roky uráží jednu jedinou cestující (aspoň tak jsem to pochopila), buď není v pořádku a neměl by jezdit, nebo tam bude jiný zakopaný pes.
Dobrý den, ten řidič má asi pravdu, ale měl by to říci slušně. Ovšem, když to není ani po několika upozorněních akceptováno, tak se mu moc nedivím. Zdravím!
doplněno 14.02.15 10:08:Sedadlo je od slova sedět - tedy, mají tam sedět lidé a ne věci či pejsci. Jednak ten řidič nemůže vědět, jestli je ta taška čistá či ne a také tím může zabírat další místo. Vidím to často ve vlaku. Paní si sedne a "obloží se" taškou a kabelkou - zabere celou sedačku.
A to já se zase divím, pokud neumí jednat takoý člověk v klidu, měl by opustit řady profesionálních řidičů. Pokud paní nějak porušuje přepravní podmínky, má ji v klidu z autobusu vykázat. Což ale mysslím že s tou taškou nic neporušuje.
Řidič nemůže vědět kde se taška válí,asi by jste nebyla nadšená kdyby jste si sedla na špinavé sedadlo a zašpinila si kalhoty..To by jste letěla za řidičem,že jste se ušpinila.. Mohl by to říci slušně to je pravda,ale takových cestujících je více za den tak asi vybouchne.
Otázka je - smí být taška na sedadle? Pokud ano tak není co řešit. Pokud ne tak taky - paní by vykázat zasloužila - to je problém dát tašku tam kam patří?
Nahrát, řešit s nadřízenými. Ječet a nadávat si řidič nesmí dovolit - pokud paní něco porušuje a neposlechne tak jí má vykázat s autobusu, ale sprostě nadávat opravdu ne. Psychicky labilní řidič mezi profíkama nemá co dělat.
Ať se ho příště slušně zeptá jestli si smí dát tašku na sedadlo, že je čistá. A řidič řekne buď ano nebo ne. Pokud by jí za ten dotaz začal nadávat, tak je zralý na psychotesty případně i vyhazov - to bych si líbit nenechal a řešil bych to s jeho vedením.
Dobrý den. Souhlasím s Vámi. U nás taky jezdil jeden řidič a šikanoval cestující. Naštěstí už nejezdí. Jak ten se hrubě choval a ztrapňoval před ostatními slušný lidi a řval na ně... Neprávem. Mně vadí bezohlední cestující, co si sednou na kraj a vedle sebe dají tašku. Někdy ani to ne. Vidí plný autobus lidí a nesednou si k oknu. A řidič jim nic neřekne, protože to ani nevidí. Co na to říct. Ať si maminka dává tašku na stehna. Snad to není takový problém, když ví, že to řidiči vadí. Pokud si on nevymyslí něco jiného. Jesti ano, ať mu řekne, proč se po ní vozí? Po lidech se vozit nemá.
Tak příště je takovému cestujícímu říct, zdovoloním, rád bych se posadil(a). Ne si to říkat šeptem a stěžovat si sám sobě jak jsou lidé bezohlední. Taky sedím na kraji, když vím, že budu za pár zastávek vystupovat.
Ale někteří nevystupují za pár zastávek, ale jedou až do konce.
doplněno 14.02.15 13:34:Jednou seděl mladý muž, měl vedle sebe tašku do fitness a byl samý sval. Viděl, že je narvaný autobus a ještě provokativně koukal a nikdo neměl odvahu mu říct, jestli ho vedle sebe pustí. Všichni se ho báli. Samozřejmě, že se má ozvat ten, kdo si chce sednout a většinou není problém a pustí ho vedle sebe.
Vidíte, já bych odvahu měla.
A to sezení na kraji má v zimě jednu výhodu - netáhne od okna.. Mám dokonce kamaráda a tomu se hnusí sedět u okna, protože u ošmatlané a ulepené od toho, jak se každý opře hlavu - ty mastné fleky jsou někdy fakt humus.
Tak to mně jo , ono hodinu stát nic moc... a všichni blbě koukají
.
Martino mně to stání zas tolik nevadí. Aspoň si protáhnu ruce, nohy.
Já na ně koukám taky blbě, když stojím, tak koukat přestanou
Svoji kabelku nebo crossbody tašku přes den nikde neválím, a nebudu ji válet ani v autobuse po zemi. Pokud jede autobus nacvaklý, mám ji na klíně, ale pokud nás jede deset, nevidím důvod, proč si neodložit, dělá to tak prakticky každý. O nějaké špíně nemůže být moc řeči, když vidím, kde všude lidi sedí, než do autobusu nastoupí.
Jiná věc je ovšem zavazadlo jako takové, kufr, taška, batoh. Ten patří buď do úložných prostorů, nebo pod nohy na zem, na sedadlo opravdu ne - to by měla máma dodržet.
Nicméně ani toto nedává řidiči důvod k urážení cestujících, pokud není schopný jednat slušně, může jít třeba zametat ulice. Fakt nepotřebuji, aby si na mě hojit své nálady. Takže pokud je máma držka jako já, tak ať ho hlasitě a důrazným tónem požádá, aby ji přestal urážet. Pokud má odvahu jako známý, tak si může jít opsat (naoko) jeho jméno a číslo (a právě u tohoto opisování řekl řidiči, že pokud ho ta práce nebaví, milerád mu zajistí, aby seděl na pracáku - od té doby má klid). Pokud se ho bojí, ať zavolá na centrálu/dispečink a nenechá se odbýt. Třeba opakovaně. Autobus je služba pro lidi.
A to musi bezpodminecne sedet na miste kam ridic vidi? Nebylo by jednodussi si sednou nekam dozadu?
Napíšu jen můj úhel pohledu. Tak co se týká řidiče autobusu měl by být na cestující příjemný a pokud dochází k porušování přepravních podmínek, měl by na to upozornit cestující, který podmínky přepravuje. Cestující by neměly nechávat zavazadla na sedadlech, v některých autobusech to máme i napsané Neodkládejte zavazadla na sedadla. Je to hlavně ze společenské solidarity aby nebyla jedním cestujícím a zavazadlem obsazena 2 místa k sezení. Dále náhlou změnou směru a rychlosti jízdy by mohla být ohrožena bezpečnost cestujících. Větší zavazadla by měla být odbavena a uložena v zavazadlovém prostoru autobusu. Já ale musím příznat, že jak si cestující sednou a dohodnou, jsem zatím nikdy neřešil. Je mi to celkem jedno, vadí mi, jen když mi stojí na předních schodech, ale někdy prostě není jiné východisko, další spoj jede třeba až za hodinu tak nechám na cestujících, jestli chtějí nastoupit nebo ne. Většinou takto našlapané spoje bývají v pátek a nikdy ne více, jak 2-3 zastávky, pak je to zase volnější. Autobus se znaším procházet na každé cílové zastávce, kvůli zapomenutým věcem a hlavně kvůli posbírání odhozených jízdenek. Teďka v zimě co týden nacházím rukavice a čapice, teré pak dávám dopradu na palubovku a čekám, že ses někdo přihlásí. Úspěšnost tak 50%. Občas tak 1 za 2 - 3 měsíce najdu mobil nebo peneženku. U mobilů se snažím zavolat na nějaká čísla uložená jako kontakty z rodiny a dopátrat se majitele mobilu. Zatím úspěšnost 100%. Všechny nalezené mobily se mi podařilo vrátit. Nikdy neprocházím autobus během linky. U peněženek pomáhá uložená jízdenka. Dozvím se odkud kdo kam jel a také se mi daří dopátrat. Většinou se lidé druhý den optají. Co se týká stížností na řidiče, u nás se řeší celkem přísně, ale nikdy zatím ne vyhazovem, i naše firma má málo řidičů a tak máme mezi sebou i kolegy, kteří se ani natají tím a ví se o nich, že odebírají naftu i pro svoje potřeby nebo že krátí odvody tržeb tím, že vydají zlevněnou jízdeknu ale inkasují celé jizdné, nebo že si cestující zapomene odebrat jízdenku tak si ji obratem veme řidič a vystornuje nebo že nevydá jízdenku jen inkasuje. Nadruhou stranu někteří cestující jsou skutečně nepoučitelní, sprostí vždycky se někdo najde. Turnusy bývají taky od rána až do večera, některé začínají ve 4:15 někde třeba 25 km od domova řidiče na vesnici a končí na té samé vesnici kolem 20 hodiny kde odstaví autobus, měl by ještě provést úklid a pak jede svým autem domů. Ráno ani není čas na kontrolu vozidla. Jedná se o časově náročnou práci, všude se snaží dorpavce šetřit, je nucet zaměstnávat i méně kvalitní řidiče, jezdíme na 100% bionafru, často problémové studené starty v mrazech, nezávislá topení pokud mají předehřev startují cca po 5 - 10 minutých pokud předehřev nemají, často ani nefungují kvůli zanesení filtru. První linky tak jsou často odjety se studeným nevytopeným autobusem. Pokud tedy myslíte, že by jste si měla stěžovat, napiště písemnou stížnost na dorpavce. U nás by se to pak bylo by to možné řešilo pravdpodobně prohozením turnusu na řidiče, že by jezdil někdo jiný. Zkuste to, třeba po stížnosti dají na tuto linku někoho jiného.
To je jednoduché. Vaše maminka má jak píšete kabelku. Ta nebývá nijak objemná. Ať si ji drží na klíně. Řidič má zřejmě dojem, že když si položí kabelku vedle sebe, vypadá to, že je místo obsazené někým jiným. A tak to mohou vnímat i ostatní spolucestující. Někteří se neodváží zeptat a raději se kymácí celou cestu ve stoje a to řidič přece vidí a štve ho to. A jesliže to Vaše maminka dělá soustavně, řidič si ji zapamatoval a soustředí se na ni. Já to vidím ve vlaku. Tam si každý položí tašku vedle sebe a zabere tak místo navíc.A hodně lidí raději přejde, než by se optalo, zdali je tam místo. A když to udělají, pozoruji s jakou nechutí ten dotyčný uvolní místo vedle sebe a dá své zavazadlo nahoru, nebo pod nohy.
kolikrát někteří lidé jedou od lékaře a mají myšlenky někde jinde a tak se stane že nevědomky si vedle sebe položí i malé zavazadlo v poloprázdném autobuse.A pan řidič by to neměl řešit silnější hlasem to si doma dáváte taky na postel to jste pěkný čuně a jste horší než malý harant(tohle říkal ten řidič)a nebo při nástupu na první schůdku na mě ječí na celý autobus ať si dám pozor že už mi to víckrát opakovat nebude a přitom cestující co nastupoval za mnou měl vedle sebe položení batoh a tomu nebylo řečeno nic tak nevím jestli to je ve mně nebo ne.
Jak už jsem psala, v poloprázdném autobuse si kabelku vedle klidně odložím, v plném ji mám na klíně.
A panu čidiči bych už na schůdkách klidně, ale důrazně a hlasitě řekla, že buď mě přestane okamžitě urážet, anebo - pokud se neumí chovat slušně - tak to budu řešit s jeho nadřízeným.
doplněno 15.02.15 13:48:Dragone, odložení příruční tašky, která se přes den většinou neválí někde ve špíně, je v poloprázdném autubuse zcela normální věc, ještě jsem se za dlouhé roky dojíždění všemi směry nesetkala s tím, že by řidič po někom takhle vyjel, jen aby si zchladil žáhu. Pochopila bych to u jídla, když někdo drobí na zem, lepí žvejkačky a hází papírky po autubuse.
A i při porušení podmínek (odložení kabelky opravdu nevidím jao tragédii), má řidič jednat slušně, ne jako hovado, notabene urážet cestujícího. To není omlouva.
ŘIDIČ POKRAČOVÁNÍ:
tašku na sedadlo už mamka nedavá ale stejně řidiči na ní neústale něco vadí protože nedávno jela autobusem a i se k ní velmi sprostě vyjadřoval až s toho byla v šoku.Tak jsem potom říkal že takhle sprostě kdyby začal na mě tak bych mu řekl ať se uklidní že sprostě se vyjadřujou jenom chudáci.Bohužel si ho tam neustále drží.
Ať jezdí Vaše matka autobusem který jede až po tomhle. A jestli tohle řidič vydržel dva roky a pořád nadává, tak bych chtěla zase slyšet jeho. Možná by nám to vysvětlil.
A má nějaké konkrétní připomínky (když už se taška vyřešila)? Jinak k tomu předchozímu: mě tašky na sedadlech poměrně dost vytáčejí - tedy pokud není autobus opravdu poloprázdný. Před nějakou dobou jsem zde i založila téma týkající se dané problematiky: poradte.cz/... . Ovšem to řvaní a nadávání je hodně "přes čáru". Zkoušeli jste si stěžovat na vedení? U nás jednoho řidiče místní linky kvůli častým sprostým nadávkám a bezdůvodnému řvaní po dětech nakonec vyhodili. Bohužel s ním zřejmě nebylo jiné pořízení - ne že bych mu to přála, ale všichni jsme si oddechli a nový řidič je velmi milý.
A proč doufáte, že sem ten řidič nechodí? Jen at si to přečte a uvědomí si, jaký je hulvát. Většinou se dá vše řešit slušně, tedy většinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.