Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska k dětem versus škola

Od: martas01 odpovědí: 65 změna:
ahoj,měl bych takovou spíš filozofickou otázku. Nechápu jednu věc co myslíte je to pravda? Od většiny lidí jsem slyšel, že své děti mají rádi nejvíc ze všech, že by pro ně udělali cokoliv a že by byli nešťastní kdyby se jejich dítěti něco stalo. Ale na druhou stranu proto, aby se děti měly dobře, čili aby nemusely chodit do školy, neudělá nikdo nic.
Takže to v praxi vypadá takhle: Když se někomu zabije dítě, tak je kvůli tomu nešťastný. Když něčí dítě musí nastoupit do školy, tak nešťastný není.
Ale co myslíte co je lepší pro to dítě: Muset chodit do školy (a prožít minimálně 9 roků psychického týrání), nebo bezbolestně umřít hned? Já kdybych si mohl vybrat tak bezbolestná smrt dřív než sem nastoupil do školy by byla určitě lepší než tolik let ráno vstávat a chodit mezi cizí lidi. Já osobně jen nechápu, jak je možné že tohle si neuvědomují všichni rodiče? Když se jejich dítě zabije tak jsou nešťastní (a přitom se má v nebi dobře), ale když je jejich dítě nešťastné že musí chodit do školy, tak rodiče jsou spokojení a přejí mu to. Má tohle myšlení logiku?

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Má to logiku, ale jinou než si myslíte.Vzdělání je potřeba v životě kazdyho z nas.To ví každý.Úkol rodičů je dite do školy dát a podporovat jeho vzdělání.Znam dokonce jednoho věcného studenta který nemá nikdy dost, proste ho to baví.Když se ohlédnu zpátky tak si říkám, proč ja blbá cumela víc z okna, proč me máma nenutila víc učit, proč me nevedla k tomu byt ctižádostiva...Taky to jednou pochopíte.
doplněno 22.03.12 06:42: Martasi, nejste čilou náhodou Miloš? Ten měl na chlup stejný myšlenky, tak půl roku zpátky.
martas01
Jestli ale někdo potřebuje vzdělání, tak jsou to dospělí podle mě. Děti,o které se stejně starají rodiče, to vzdělání stejně nepoužijí. A navíc vzdělání získané na základní škole stejně ani v tom zaměstnání nikomu k ničemu není. Kromě čtení psaní a počítání a to by se mohl naučit každý doma.
A miloš nejsem.. stejné myšlenky má asi víc lidí

martas1, jak jinak do lidí dostat vzdělání než v dětství? V dospělosti už mají lidi jiné starosti než učit se číst a psát, musí pracovat ( a to bez vzdělání nelze, leda že by všichni kopali kanály) a vychovávat děti. A blbí dospělí vychovají zase jenom blbé děti.

Nechal byste se ošetřit nevzdělaným kopáčem kanálů, nebo byste radši zašel k doktorovi?

martas01
Problém je v tom, že u nás je toho vzdělání zbytečně moc. Každý má základní školu a práci za to dobrou nedostane. Takže kdyby třeba polovina lidí neměla ani základní školu, tak myslíš že by to nešlo? já myslím že jo. Zaměstnavatelé by museli brát i ty bez vzdělání. Ostatně ve středověku to taky šlo a neměl s tím nikdo problém.
To jo, dospělí musí pracovat ale tak k polovině všech profesí by stačilo vzdělání trvajcí jeden rok nebo pár let.
Delší vzdělání potřebujou jenom vědci doktoři inženýři a pár podobných profesí. Takže když popelář nebo kopáč kanálů má 9 let základní školy, tak nepřijde ti to zbytečný?
A taky mám zkušenost s tím, že třeba léčitel který absolvoval několikaměsíční kurz může pomoct líp než studovaný doktor.

Dobrá logika*palec*. Kde by asi ti dospělí to vzdělání vzali, kdyby v dětství nechodili do školy*bzum*? Vy žijete v představě, že prostě dospělí se už narodili vzdělaní a děti zůstanou trvale dětmi. Takže se budou nesmrtelní, vzdělaní dospělí navěky starat o nestárnoucí, pitomé, věčné děti. Docela zajímavá představa;). Už to proboha nehulte, nedělá Vám to dobře*blee*.

martas01
Mě to přijde asi takhle: Ve společnosti jsou děti a dospělí. Děti jsou ti dobří, protože je s něma zábava, dá se s něma rozumě bavit a hlavně se umí bavit. Proto by měli mít zajištěnou jen zábavu. Pak sou ve společnosti dospělí, kteří jsou ti špatní - nepříjemní, otravní, myslí si že mají vždycky pravdu a hrabání peněz je pro ně důležitější než zábava. Proto by měli mít jen povinnost pracovat na děti a jinak se jim neplést do života.
Pak teprve by byla společnost spravedlivá. Souhlasíš s tím?
Dospělí by vzali vzdělání velice jednoduše, každý podnik by měl povinnost nové zaměstnance zapracovat. Což by bylo mnohem rychlejší a účinnější než chození do škol.
martas01
Když se ohlédnu zpátky tak si říkám, proč ja blbá cumela víc z okna, proč me máma nenutila víc učit, proč me nevedla k tomu byt ctižádostiva...Taky to jednou pochopíte.
-
Ale říkala sis tohle taky tenkrát v dětství? Tenkrát v dětství si díky tomu byla šťastná ne? A co je důležitější: být šťastný v dětství, nebo v dospělosti? Dospělost je stejně nanic takže důležitější je to žes byla šťastná v dětství ne?
krkovicka*
Víte prdlajs...s prominutím.Čím jsem starší tím víc chápu rozdíly.Dětství je nevinnost sama.Tak jak dokáže děcko za sebe rozhodovat.Naivita a upřímnost.Popravdě.Vy se seberte ,zajděte na pokec k psychologovi a prosím...nemnozte se.
martas01
no dyť jo o tom mluvím. A tyhle nevinné a naivní děti se musí nechat zotročit školou a připravit o tu nevinnost a naivitu. Která je pro ně určitě dobrá a o kterou by jinak třeba nemusely přijít mnohem dýl. A společnost jim nedává možnost se proti tomu bránit.
A proč by za sebe nemohly rozhodovat kvůli tomu? I zvířata za sebe v přírodě rozhodují a nemají s tím problém. A jsou ještě nevinnější.

ahasver4*
hodnocení

0x

Já kdybych si mohl vybrat tak bezbolestná smrt dřív než sem nastoupil do školy by byla určitě lepší než tolik let ráno vstávat a chodit mezi cizí lidi.

Vy by jste si v šesti letech vybral dobrovolně smrt?Tak to se obávám,že s tímhle by jste měl navštívit nějakého odborníka.To se na mě nezlobte.

doplněno 22.03.12 06:42:

Tipuji Vás na Svědka...Mám pravdu?

doplněno 22.03.12 09:37:

Mělo mě napadnout,že to bude nějaký ychtyl...

dzordz*
hodnocení

0x

Chuďátka děcka, takhle je týrat vstáváním a vědomostma!

tereska
hodnocení

0x

Ve škole přece nejde o buzeraci, ale o získávání vědomostí pro budoucí profesi, která už dotyčného bude bavit a vydělá si tím peníze na věci co bude chtít.

Jestli tenhle dotaz myslíte vážně asi ale pro naši populaci nejste nic převratného a klidně se zabijte. Známé umírá dítě na leukemii a pod tíhou této zkušenosti se mi z vašeho příspěvku chce zvracet...

martas01
to všechno chápu. Tohle přesně mám na mysli. Dítě umírá na leukémii a je z toho nešťastná, ale kdyby se uzdravilo tak zase bude muset chodit do školy a najednou bude šťastná? Jen proto že pro ni je přednější uspokojení její sobecké potřeby mít živé a zdravé dítě.

hodnocení

0x

*haha**haha**haha*

Vážení, takovýchhle provokatérů tady už bylo... Divím se, že podobné otázky ještě berete vážně. Odhaduju, že tazateli je tak kolem 16 let a studuje střední školu. A vy mu to žerete. :D

doplněno 22.03.12 08:01:

Jo a pokud se pletu a je mu nad 18, je mi ho upřímně líto.

krkovicka*
Nežeru :) Při odeslání odpovědi, mě napadlo, že to je ten, tamten...Miloš, co by rad, kdyby mu rodiče jen sypali.
martas01
Sem už dávno dospělý, i do práce jsem chvíli chodil ale zas jen proto že mě k tomu rodiče donutili. Já už sem od dětství věděl že nikam chodit nechci, ať už do školy nebo do práce, a tak teď lituju toho zkaženého dětství že sem tam chodit musel i když zbytečně.
Je k něčemu škola člověku, který ví, že stejně pracovat nebude? Plno lidí třeba nepracuje jen proto že nenašli práci, ale já už sem to věděl od dětství že to pro mě není a nikdo mě nachápal. To mě štve a tak je natom určitě plno dětí.
Proč mi nemohli dát tu sociálku už od dětství? Ještě by ušetřili za učitele. každý třeba nechce pracovat.
Jo a nejsem žádný provokatér.
martinaa*

Martas/ Milos. Aspoň nelžete:) Máte s "Milosem" stejné gramatické chyby, stejné slovní obraty, dokonce i stejné zážitky na škole a stejné nápady. To je ale "náhoda", co?*haha*

Ještě pořád Vám rodiče nedávají peníze, abyste mohl sedět doma u komplu? Máte to těžký život...:D

hodnocení

0x

Už jsi takto filozofoval v otázce poradte.cz/... před půl rokem...

tam jsi se dočkal odpovědí, které jsi si určitě za rámeček nedal...

Věřím tomu, že ani na tuto otázku se mnohých souhlasných názorů nedočkáš...

Přemýšlím, co by se stalo, kdyby tato poradna existovala a tato otázka zaujala tvé rodiče v čase, když jsi se narodil...

Smrt není bezbolestná! bolí v první řadě tvé blízké, teda rodiče a sourozence, až do jejich smrti...

V životě mne nebolelo, že moje sestra nebo moje děti a vnoučata museli chodit do školy...a školu jsem měl rád... každou... učím se dodnes... bez bolesti...

krkovicka*
Jasnej milouš... ;) Díky za objasnění.

Podle mého názoru tazatel ani žádné souhlasné odezvy nečeká. Chce jen rozpoutat divokou diskusi a dobře (?) se u toho bavit.

Ach ta nostalgie :D

martas01
tak to sem nepsal já, tuhle poradnu sem ještě v té době ani neznal...
Jasně smrt bolí tvé blízké, a to tě nebolelo, že musely chodit do školy? To bude asi tím že seš sobec a na jejich štěstí ti nezáleželo.
To je mi jasné, že plno lidí to baví, ale plno lidí z toho mají deprese a psychické problémy na celý život. Třeba dodneška mám noční můry z toho jak na mě jedna učitelka na základní škole ječela.
Tak proč třeba není škola dobrovolná jen pro ty, kteří o ni stojí? Když stejně tipuju tak aspoň polovině populace je k ničemu. Řekni mi k čemu je základní vzdělání všem obyčejným dělníkům, dlaždičům, uklizečkám a podobným profesím? K ničemu. Stačilo by kdyby si udělali v dospělosti řekněme roční kurz a můžou to dělat stejně dobře i bez základky.

hodnocení

0x

Marťas, snadné řešení. Vystudujte vy pedagogickou fakultu a ukažte všem kantorům, jak se mají děti učit a být přitom happy. Ony i vy ;) Udělejte ze sebe vy špičkového pedagoga, poučte Komenského i Makarenka.

martas01
jak? to je úplně jednoduché to dojde každému. škola by měla být jen pro ty kteří chcou dělat takové povolání, u kterých je potřeba. A kteří by do ní chodili dobrovolně. A hlavně jen pro ty , kteří pak chcou chodit do zaměstnání.
A taky, jelikož máme dělbu práce, tak každý by se měl učit jen to, co potřebuje ke svému povolání. A ne celých 9let všechno. A ne aby musel každý číst třeba povinnou četbu a učit se podobné nesmysly, které nejsou potřeba v naprosto žádném zaměstnání.
Pak by byla mnohem kratší a smysluplnější.
martinaa*

*haha**haha* A kvůli jednomu volovi by všichni ostatní chudáci přišli o možnost se vzdělávat (promiň, admine). Víte, na povolání připravuje střední škola, nebo ta taky nic nedává?

Že jste na základce chodil mezi cizí lidi a ne mezi kamarády, a při napomínání učitelky omdlíval, je ryze Vaše věc, takže nevím, proč by za Vaši neschopnost udělat si kamarády a neskládat se při problému měl trpět někdo další:)

doplněno 22.03.12 17:09:

Lituji Vaše rodiče, kteří by Vám podle Vás jen měli sypat peníze a ještě shánět holky na sex, protože i to je podle Vás psychické týraní, viďte? *haha*

Opravdu se musíte hodně nudit, Milos/Martas01/Peta01*haha* Zkuste se zeptat rodičů, jestli Vám nedají nějakou práci...

martas01
Já neříkám že by někdo měl přijít o možnost vzdělání. To sem nikdy neříkal. Jen říkám že by mělo být dobrovolné a každý by si měl moct vybrat v čem se chce vzdělávat, a to dřív než po 9 letech učení se zbytečností. Mě třeba střední škola vůbec na nic nepřipravila, i když mám maturitu.
Takové problémy jak píšeš může mít asi hodně lidí a nikdo na ně nebere ohled, to mi vadí.
martinaa*

Zbytečností? Uvědomte si, že bez těch zbytečností byste neuměl psát, počítat a ani nevěděl, na kterém světadíle žijete*haha*

Že zrovna Vás střední na nic nepřipravila, je sice smutné, ale jste jeden z mála. Nelze to proto zobecňovat.

martas01
číst psát a počítat a další potřebné věci by se každý mohl naučit během chvíle doma od rodičů. A to ostatní sou zbytečnosti které možná použijí vědci a vysokoškoláci, ale většina normálních dělníků určitě ne.
martinaa*

To asi těžko, kdyby se všichni učili číst a psát doma, úroveň by byla velice rozlišná a strašná, notabene, když někdo psát nebo počítat pořádně neumí. Jak to potom chce učit někoho jiného?

Myslím, že dnes je celkem důležité rozeznat medvěda od slona, znát planety sluneční soustavy, kde se nachází jaká země a další "zbytečnosti". To by tu pak chodili samí hlupáci, co ví pár základních věcí.

martas01
Já myslím že to důležité pro většinu lidí není. Poznat zvířata musí jen myslivci nebo ošetřovatelé v ZOO a nikdo jiný, kde je jaká země musí znát jen průvodci v cestovních kancelářích, badatelé atd. Ti by se to naučili na střední škole a ostatní by se to nemuseli učit.

Ti by se to naučili na střední škole ...

Proč ne rovnou na vysoké*sok*? Jak by asi tak zvládali střední školu bez té základní? Už vidím, jak se člověk, který se ve 20 letech sotva umí podepsat a počítat možná umí do 100 hlásí na fakultu jaderné fyziky*haha*.

martinaa*
hodnocení

0x

Vaše myšlení nemá logiku. To vzdělání, které by podle Vás potřebovali dospělí, se dětem vštěpuje od raného věku - a díky tomu z nich vyrůstají normální lidé s nějakou morálkou, vědomostmi a dovednostmi. Jako školák si dítě zapamatuje daleko více, než dospělý - to je dokázáno, ačkoli mnoho věcí v životě nepoužije.

Docela koukám, že někdo nahlíží na smrt dítět a na školní docházku stejným měřítkem. Je to bohapustý blábol... Možná jste Vy zažil 9 let psychického týrání, ale v 90% případů to tak není. Ani nechodí školák mezi "cizí lidi". Jaký si to uděláš, takový to máš... ne?

Proč by měli být rodiče nešťastní, že se jejich dítě učí, něco umí a něco ví?

Na závěr otázka - kolik Vám je? Podobné smýšlení bych viděla někde mezi 13 - 16 lety, kdy jsou podobné myšlenky normální. Pokud jste starší, pomáhej Vám Bůh...

doplněno 22.03.12 16:51:

I když současně s Vaší předchozí otázkou Škola - proč tam musím bych řekla, že se snažíte jen být zajímavý a provokovat.

Zkuste zítra nadobro odejít ze školy, kterou navštěvujete... ono se za nějaký čas ukáže, že ten, kdo nic neumí a neví, také nic nedostane a ničím nebude.

martas01
já sem tím chtěl říct něco jiného. Asi takhle:
Nejde o to, že se dítě něco nového naučí. Ale že musí už od 6 let vstávat ráno a každý den někam chodit, což ho asi většinou nebaví. A aspoň děti by měly dělat jen to co je baví. Čili nutit někoho dělat to co ho nebaví, není podle mě nic jiného než psychické týrání. nebo jak to chápeš ty?
Je mi 29, a smýšlení mám pořád asi stejné už od dětství.
Já mám pocit, že většina lidí lže v tomhle: Říkají jak mají rádi své děti, a přitom mám pocit že mají radši ty dospělé lidi, kteří se z nich třeba jednou stanou. Jakékoliv vzdělání totiž není pro dítě k ničemu. Užitek z něho má až ten dospělý člověk, který se z něj třeba jednou stane.
Takže mě by zajímalo, jestli by rodiče uvažovali stejně, kdyby věděli, že každý bude žít jen do 18 let. Nutili by ho pak taky chodit do školy?
martinaa*

Jistě, v životě holt nebudete dělat jen věci, co jsou zábavné:) Ani Vám rodiče nebudou sypat peníze, ani Vám nebudou shánět holku na sex, abyste psychicky nestrádal. Vy chcete celý život dělat jen to, co Vás baví? Tak se odstěhujte na jinou planetu:)

Darmo vysvětlovat, že dospělý člověk má užitek z toho, co se učil celý dosavadní život. Kdyby se nic neučil, bude hlupák a nebude nic umět ani vědět, což už v dospělosti moc nedožene:)

martas01
To já všechno vím, ale proč potom říkají že mě mají rádi? Tak ať nelžou.
Jo s tím souhlasím, dospělý člověk má užitek z toho co se naučil. To sama říkáš. Takže rodičům nejde o blaho dětí (čili lidí mladších než 18let), ale o blaho dospělých. Je to tak?
A blaho dětí (čili lidí mladších než 18 let) by podle mě mělo být ve společnosti přednější než blaho dospělých. V tom je ten problém že to tak není.
Kdyby nidko nesměl lidi mladší než 18let k ničemu nutit, tak by se podle mě měli líp. Je to tak? Dospělí by se pak asi měli hůř, a proto to nikdy nepřipustí, protože jsou sobci. A já asi jediný nejsem, proto mi to vadí.
martinaa*

Počítáš lásku rodičů na koruny? To tě pak docela lituju...

Rodičům jde o to, aby se děti coby dospělí měly dobře, proto se učí a studují. Sám říkáš, že je důležitější být spokojený v dospělosti, protože na dětství se zapomíná. Ale najednou by mělo být blaho dětí přednější? Docela si protiřečíš, ne?

Jsi sobec, a velký! Lásku rodičů počítáš na peníze, nechceš dělat nic, co tě nebaví a kvůli svým vlastním problémům požaduješ tebou vymyšlené nesmysly i pro ostatní. Není to sobecké?:)

martas01
To není pravda, já myslím že záleží právě jenom na dětství. Protože s dětma se dá rozumě bavit, s dospělýma ne. Dospělí sou arogantní, myslí si že si můžou všechno dovolit a že sou nejchytřejší na světě, ale bavit se neumí většinou. Ani na netu když se s někým seznámím že budeme hrát hry tak sou to skoro vždycky děti. A hlavně mě mají dospělí za blbce a děti ne. Na dětství se nezapomíná , právě naopak! Žít se vzpomínkama na dětství které nejsou příjemné to pak už zbytek života nemá stejně smysl. Takže blaho dětí by mělo být přednější!
Já bych za ideální stav považoval, kdyby každý umřel nejpozději v 18 letech. Pak by se děti měly dobře a nikdo by je nebuzeroval s učením ani s ničím jiným.
Lásku rodičů nevím jak počítáš ty, ale já nejspíš podle toho, jak se mi snažili zpříjemňovat život (tím myslím tu část života co sem prožil s nimi). Na té další části co už s nima nežiju by jim nemělo záležet.
Asi jako když sem si našel úplně nejkrásnější holku, tak sem dělal všechno proto aby viděla že jí miluju. Až se začala chovat jako stará ****, tak sem jí tu lásku přestal dávat najevo a pak sem jí odkopl. Natom co s ní bude dál mi samozřejmě nezáleželo. Miloval jsem jí asi 4 roky, a po ty 4 roky jsem se jí snažil zpříjemnit co nejvíc život a nic jsem od ní zato nechtěl (jenom sex). Podobně bych to viděl u rodičů, samozřejmě kromě toho sexu :)
martas01
Říkáš že podobné myšlenky jsou normální mezi 13-16 lety? Tak proč v tomhle věku nemají děti zajištěné, aby mohli žít podle těch myšlenek, které jsou pro ně normální?
robin1*

Martas, nějak si stojim na vedení, co mám teda podle tebe dělat se svýma dětma abych je natrápil, nemám je posílat do školy a nechat se zavřít, protože jsem je neposílal do školy? A až budu zavřenej tak pudou do děcáku a ještě do školy? Poraď:-P

martas01
Tohle je právě ten problém naší společnosti. Že stát může zasahovat dětem do soukromého života. Kdyby se našlo hodně rodičů kteří by své děti měli rádi, tak by udělali třeba revoluci za to aby se takové zákony zrušily. Pak by se mohly mít děti dobře a nikdo by se nemusel bát že bude zato zavřený.
Revoluci za zrušení povinné práce jsme udělali v roce 1989, tak kdy bude revoluce za zrušení povinné školy? Kdyby se našlo dost lidí co dotoho půjdou tak by to určitě nebyl problém.
robin1*

Hele Martas a kolik lidí co půjdou s tebou do revoluce za zrušení povinné školní docházky znáš?

martas01
moc ne, protože všichni sou sobci a na dětech jim nezáleží, to je mi jasné. Oni sami už nemusí tak proč by se namáhali kvůli dětem který sou pro ně nuly?
robin1*

Jo a až budeš mít děti jak plánuješ jejich dětství?

martas01
V takovéhle splečnosti mít děti nechci. Než jim připravit takové dětství jako sem měl já- jen chození do školy a nebo do práce to radši je mít nebudu.
A nebo se odstěhuju někam, kde to de i bez školy a založím si rodinu tam. Třeba v rumunsku, tam prý nikdo nemusí nikam chodit jako u nás, každý si vypěstuje a vyrobí všechno sám ve svém hospodářství.

Fajn, až si (bez vzdělání) postavíte první traktor, nebo televizi, dejte vědět.

martas01
Takový blbosti člověk k životu nepotřebuje. Ve středověku se bez toho taky obešli tak proč teď to nejde? To je jen chyba společnosti kde žijeme.
martinaa*

A co bys zvládl v tom středověku, když bys nic nevěděl a neuměl?:D Nic, chlapče, vůbec nic...

Je mi 29, a smýšlení mám pořád asi stejné už od dětství.

Jo tak to by odpovídalo. Ve svých 29 letech máte rozum 5 letého dítěte. To vysvětlije leccos. Blíží se večerníček. Takže - vyčůrat, umejt a spát! *smich*

krkovicka*
Dědeček vždy říkal vylulat a spát :-P
martas01
to je i možné. Ale proč? protože si myslím že děti mají lepší myšlení než dospělí.
robin1*

Ty martas a jaký názor na to má ta tvoje? Jako že nechceš děti?

martas01
No když se holka začne bavit o tom že by chtěla děti, tak to je ten úplně nejvyšší čas jí odkopnout a najít si jinou mladší.
martas01
to je i možné. Ale proč? protože si myslím že děti mají lepší myšlení než dospělí. Já sem třeba nikdy v práci nechtěl dělat kariéru ani nic podobného a kariéristy a podobné lidi nenávidím

Jakékoliv vzdělání totiž není pro dítě k ničemu. Užitek z něho má až ten dospělý člověk, který se z něj třeba jednou stane.

Tak jo, děti necháme, ať si dělají, co chtějí a užívají si dětství v nevědomosti. Když pak dospějí a budou vzdělání potřebovat, koupíme jim ho v drogerii (nebo v trafice).*smich*

martas01
Každý by ho mohl přece získat, až ho bude potřebovat. Třeba aboslvovat rekvalifikační nebo jiný kurz nebo něco podobného. Nebo neříkám že každý ale tak u poloviny ze všech profesí by to stačilo.
martas01
a navíc někdo vzdělání nebude potřebovat nikdy, třeba když se už v dětství rozhodne že bude bezdomovec nebo flákač.
krkovicka*
Jste jasnej jak facka.Ctižádost vám nic neříká?čím jste chtěl být?
martas01
Já jsem si už od dětství chtěl stačit ve všem sám. Nikdy sem nechtěl chodit nikam mezi lidi. Chtěl sem být svobodný člověk co bude žít v lese v jeskyni a ve všem si vystačí sám. Bohužel naše zdegenerovaná společnost mi to úplně neumožňuje.
snehulak*

Čím si zapálíš oheň, jak si zaplombuješ zub nebo vyoperuješ slepé střevo?

martinaa*

Když si ve všem vystačíš sám, tak nechápu, proč chceš, aby ti rodiče sypali peníze a sháněli děvky, viz tvé minulé otázky...? Buď lžeš, anebo jsi těžký schizofrenik.

29let... to ani omylem. Zdegenerovaná není společnost, ale tvé myšlení:) Kdo ti brání odstěhovat se do pustého lesa, kde si vlastnoručně postavíš chatu, vlastnoručně ulovím, zabiješ a připravíš potravu atd atd? Takových je dost a dost, akorát pak přijdou s prosíkem, když mají nějaký zdravotní problém nebo nemají co jíst. Buď si klidně bezdomovec a nepracuj, v tomhle případě plně souhlasím, aby ti stát nedal ani korunu. Přece se chceš starat sám, ne?:)

Ty si totiž ani tu korunu nezasloužíš.

Ne ne. On je mnohem jasnější, než facka*smich*. On si z nás všech dělá p_del. A nedělá to poprvé*ua*.

martas01
Na dospělé by se měl každý rodič vykašlat, má mít rád přece jenom děti kdyby byl dobrý rodič. Aspoň já dospělé lidi rád nemám.
Až budou vzdělání potřebovat? Kdyby ho neměli ani ostatní tak by ho nepotřebovali chápeš to? Potřebují vzdělání jen proto že ho mají všichni ostatní. Kdyby polovina republiky neuměla číst a psát, tak by to nemusely umět ani tvoje děti.
robin1*

No martas a jak bys tady pokecal kdybys neuměl číst a psát?

dzordz*
hodnocení

0x

Člověče, vy byste moh bejt z fleku novej ministr školství! Tam může bejt úplnej bezmozek a těch osmnáct let vzdělání k tomu taky nikdo nepotřebuje.

hodnocení

0x

Myslím, že jsem tu svůj názor na tazatele vyjádřil několikrát zcela jasně, přesto se do diskuse opakovaně zapojuji. I já se totiž spolu s tazatelem docela bavím.*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]