Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nějak mi to nedá nezaložit tuhle diskuzi. Věřili jste tomu, že se něco stane? Mě by strašně zajímalo, co si dneska říkají lidé, kteří věřili, že se něco stane. Nevíte náhodou o někom?
P.S. Šetřete prosím s urážkami. Díky.
Noviny
Právě začíná na ČT24 povídání s RNDr. Jiří Grygarem /astronom a astrofyzik - cs.wikipedia.org/...
Jednoho takového mám přímo v rodině a řeknu vám, že se intenzivně připravoval několik měsíců, nekecám. Zpočátku měl dloouhé období zmatku a strachu, představ skutečného zániku. Pak se postupně "ladil" a radil s podobně smýšlejícími. Občas to bylo pro jeho mámu docela náročné, protože ten mladík zničeho nic začal studovat Bibli, modlit se a meditovat, hovořil s anděly a Ježíšem, měl vidění,skončil se střední školou a nebyla s ním rozumná řeč. Snažil se být lepší, než býval, protože prý jen takoví budou zachráněni. Začal doma hodně pomáhat, přestal jíst maso a pít alkohol, omezil kouření, daleko víc se usmíval a začal kolem sebe šířit takové nějaké "dobro", ale nevyznívalo to nahraně nebo nuceně. Celý ten proces byl daleko složitější, nechci ho celý rozebírat, když čtu některé komentáře. Taky se nám snažil vysvětlovat, jak to bude, asi před měsícem už se přikláněl k tomu, že vše je míněno jen metaforicky (Ježíš=čistá láska a dobro, peklo=jakékoli zlo(špatné myšlenky, zlozvyky,konzumní způsob života), konec světa=přechod maximálního počtu lidí od zla k dobru). 21.12. čekal, byl napjatý, cítil prý nával energie. Večer přišel za maminou s tím, že není zklamaný, že se nic velkého nekonalo (ona chudák běhala ten den z práce domů a kontrolovala, jestli je ok) a že se rozhodl pokračoval v té snaze být lepší. Začal tím, že si shání brigádu a chce se věnovat reiki. Netuším, jak to prožívali ostatní "fanaticky koncověřící", ale kéž by takových bylo víc.
U nás si majitel jednoho hotelu, který je svou debilitou známý v širokém okolí, vybudoval u svého vinného sklípku ještě jeden sklep na "přežití", kde měl zásoby vody, brambor apod. Má k němu tajnou přístupovou cestu. Ke konci listopadu dvůj hotel prodal... a co bude dělat teď, když jsme přežili, to netuším:D
Ti věřící mají zásoby na delší dobu, takže jsou zalezlí, pak se otřepou a budou hlásat a věřit na další konec světa. Vem je čert.
Ale, mě by spíše zajímalo, jak by lidstvo přežilo, kdyby byla zničena při nějaké katastrofě technika, energetika, organizace atd., jak by znovu začínalo s holým zadkem. Spoustu základních znalostí pro přežití už nemá. Jen ti silní...
Zajímavá myšlenka. Já si myslím, že nejdříve by se strhl boj o vedení různých skupinek lidí, kteří by přežívali společně. Až by se našel někdo, kdo by měl dostatečný respekt a silnou pozici, tak by se nějak začaly rozdělovat úkoly. Každý by dělal, to co kdysi, akorát tak, jak by to mohlo být užitečné v té době. Živilo by se lovem a sběrem, později zemědělstvím a velmi rychle by jsme se dostali zase tam, kde jsme byli, protože už máme všechny znalosti. Ale možná by to dost lidí nepřežilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.