Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demokracie v čechách

Od: ggg odpovědí: 32 změna:

No asi před 3 hodinami jsem zde na poradte.cz zalozil diskuzi na téma POLITIKA V NOVÉM ROCE.Kde šlo o to aby jste vyjádřili

svůj názor na to KOHO BY JSTE VOLILI V NOVÉM ROCE ...PRAVICI nebo LEVICI po 2 HODINÁCH byl přispěvek VYMAZÁN a proč?

Asi ta SVOBODA NÁZORU ZEMŘELA spolu s HAVLEM nebo co?Proč byl příspěvek VYMAZÁN to je ve hvězdách pane ADMINE.

Vidíme že i dnes v době demokracie SVOBODA SLOVA NEEXISTUJE což mi je hodně LÍTO.

Děkuji (pro admina chápu je to vaše práce)

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

3x

A k čemu to je, když nenásleduje AKCE? Webů kde se o tom jen vykecává, nadává je jak ... Kdyby jsi napsal - Posílám parlamentu, senátu, vládě dotaz: Co pro nás děláte, abychom se měli dobře? Připojte se... Ale tady se to nevyřeší tím koho byste volili.

hodnocení

2x
Otazka byla ve spatne rubrice, proto byla presunuta do Volne, bohuzel se cosi pokazilo a zmizela, ne tal zcela, v databazi je, ale k tomu mi nestaci pristup z mobilu jako ke psani teto odpovedi.
Jelikoz jsem mimo domov, mimo svuj pc, holt to ceka na zitra az se vratim.
Nevim, proc si prvni nezjistite co bylo spatne a hned tady verejne kejhate jak je vam ublizovano.
Presto a snad prave proto: hezke svatky

raadek*
hodnocení

0x
Ale ne. Myslím, že se tady nechce nikdo nejen na vánoce hádat a jestli to udělal Áda, tak je to jenom dobře. R.

hm*
hodnocení

0x

Dle mého ta otázka nebyla napsána provokativně a v podstatě se jednalo o anketu. Sám jsem přidal příspěvek. Nu ale co, jestli je smazána, tak se nedá nic dělat. Uvědomte si, že soukromé (i když veřejné) internetové stránky nejsou státní instituce, aby musely (měly) dodržovat svobodu slova, a admini si v podstatě mohou dělat, co jim je libo. Je to tak a jediný, kdo s tím může něco udělat, je majitel stránky.

hodnocení

0x

Obdobnš inteligentní diskuze/ankety lov na novinky.cz a jim podobným servrům...

Jsem převelice rád za to že se tu netahají žádné politické a podobně zaměřené kecy neb by to nemělo konce...

Obdobné diskuze vždy konč hádkami a napadáním...

Neříkám že tu nepadla nějaká ta anketa... ale tohle... kde se s tím začne už se s tím nekončí...

hodnocení

0x

problém je v tom,že se to vždy zvrhne na stejnou notu/téma,tj.že ti ""červení""jsou špatní a ""modří""nebo ""fialoví"" jsou to nejlepší. A nic se nevyřeší a jen se tu dohadují deítky až stovky přispívatelů. Admin to asi smazal, protože toto této do ""technické"" poradny nejspíš nepatří. Od toho jsou jiné tématicky orienotované stránky.

hodnocení

0x

Uvědomte si, že odpovědi na Vaši otázku by jednoznačně zaváněly reklamou... KOHO BY JSTE VOLILI ... pravidlo Z3 poradny

Proč byl vymazán až po 2. hodinách? těžko říci, admin má podstatně více práce , nesedí tu žádný cenzor a nekontroluje příspěvky hned po vložení... přišel čas... a je to.. a jsou svátky... dopřejme i jemu klid...

Svobodu názoru a svobodu slova Vám nikdo nevzal a nebere, měl jste možnost se vyjádřit, napsat svůj názor, proč byl příspěvek vymazán, (Asi ta SVOBODA NÁZORU ZEMŘELA spolu s HAVLEM) ani tento Váš celý příspěvek nebyl vymazán, dostalo se Vám i odpovědí od jiných uživatelů...

V době Vámi reklamované demokracie je potřebné také respektovat stanovená pravidla, ať už společenská, nebo poradny... jak se vyjádřili i jiní...

Věřím, že pokud založíte nové vlákno na téma: Existuje svoboda slova? dostane se Vám odpovědí...

doplněno 26.12.11 10:08: moje reakce výše byla na dotaz vložený včera 23:04... dotaz Politika v novém roce jsem neviděl...
to nic nemění na mém vyjádření výše.
ovšem Porovnejte to jak se máte ted a jak jste se měli v dobách Komunistů.Prosím at někdo zase nevyrukuje s tím že jsme nemohli za hranice,dotěrná stb,nebo naopak dnes zkorumpovaná vláda a dluhy.Tohle každý ví a každý má na to jiný názor takže si to nechte pro sebe. je zdá se mi něco, kde demokracie jaksi pokulhává...

ggg
hodnocení

Takto zněla otázka:

Dobrý den,
Promintě že ruším vánoční atmosféru takovýmto tématem ale zajímá mě nazor na to že v poslední době stále častěji slyším větu Zlatí komunisti.I mnoho proroctví (uvádím jen pro zajímavost) poukazuje na to že v roce 2012 a budoucnu se bude společnost přiklánět k levici(i když nejsem zastánce kartářek apd.něco na tom asi bude).Nebudeme diskutovat o tom co bylo a je v politice špatně,tím si nekažme náladu ale udělejme něco jako PŘEDVOLEBNÍ průzkum.Anonymně Levice nebo pravice.Porovnejte to jak se máte ted a jak jste se měli v dobách Komunistů.Prosím at někdo zase nevyrukuje s tím že jsme nemohli za hranice,dotěrná stb,nebo naopak dnes zkorumpovaná vláda a dluhy.Tohle každý ví a každý má na to jiný názor takže si to nechte pro sebe.
Hlasujte prosím v anketě
Děkuji.

buss

Člověče, vám nestačí co říkali odboráři, kolik jich bude v ulicích a jak to dopadlo? Tento národ... neptejte se, zvedněte prapor a jděte na barikádu! A pak se otočte...

sebod*

Buss. smutná pravda *zed*...

Tak kdy uz konecne lidi vezmou klacky a pujdou na hrad?Sebrali mi i soc.na nemocne dite,muj prijem je mensi nez poplatky za slozenky.Jak tohle asi muze dopadnout,hodne spatne.Nebudeme mit na nic.

danch*

Také mě mrzí že to smazali, ale určitě bych z toho nevyvozoval ohrožení demokracie :). Admin prostě usoudil, že tento typ ankety se mu nehodí na web. A hlavně - validní průzkum musí být proveden na jiném vzorku populace, než je tady, zde se nevyskytuje reprezentativní vzorek obyvatel, alespoň co se týče věkového složení, sociálního statusu. Asi by jste zjistil, že většina registrovaných uživatelů bude volit pravici.

Já ale levici :).

jabraka*
hodnocení

0x

Bohužel,mnozí nechápou dějinné souvislosti.To co zplodila 2.světová válka,nebyla jen aktivizace levicového smýšlení u většiny obyvatel naší země.Postupně se ukázalo,kde je zlo v lidech a nový režim po roce 48 to rozlousknout nedovedl.Pak bylo nahrazeno "vykořisťování člověka člověkem" něčím úplně opačným.Pokud tomu chceme říkat demokracie,je na každém z nás.Ale demokracie byla i ve starém Římě,jen se netýkala otroků a nemajetných.A o tom to je.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

Jak zpívá Klus v této zemi je pouze DEMO-demokracie a nejvíc keců o politice se pronáší u piva, jinak je zcela zbytečné si kazit vánoční náladu jelikož před 89 bylo zrovna jako nyní něco dobré a něco na h...

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Proš si berete do úst demokracii a svobodu slova, když nejste schopen pochopit jejich obsah? Proč by měl zrovna vám vlastník těchto stránek dovolit publikovat něco, co si nepřeje na svých stránkách mít? Vaše právo končí přesně tam, kde začíná právo druhého.

alfo
hodnocení

Asi máte pravdu,tudiž se omlouvám..Smyslem předešlé diskuze bylo jen to že mě dost zajímalo kolik lidí bude stát za levici a kolik za pravici, jen obyčejná anonymní anketa a jak jsem již napsal nechtěl jsem aby se zde dohadovali o tom co bylo špatné a co špatné nás čeká.Myslím že nejsem jediný koho zajímá to kolik lidí zde na poradte.cz přikyvuji levici nebo pravicí.A ještě jedna možna provokativní poznámka můj nazor a myslím že ho sdíli většina podívejme se na to takto Rakousko-Uhersko česko bylo podřízeno Německu,Rakousku(Hasburská monarchie)po té přišla ČSR(Masaryk,Štefánik apd)dále protektorát poté KSČ a od Revoluce až po současnost(Nevím jak tu dobu nazvat?-asi doba ktéra měla byt lepší než ty ostatní ..)Z toho usuzuju že nejlepši doba i když jsem ji nezažil byla ČSR kdy jsme byli na špici světového průmyslu(tuším 10.místo)Prostě jsme byli svobodný stát , proto považuji Masaryka za nejlepšího politika naších dějin on tu samostatnost opravdu dokázal a nemuseli jsme se podřizovat ostatním.Jenom z pohledu Cizích jazyků za Rakouska-německy,Za KSČ-rusky,a dnes -angličtina, prostě každý režim má svou řeč-I když chápu že jazyky jsou super věc což tvrdil i Masaryk.Masaryk prostě dosáhl toho že ostatní se museli přizpůsobovat nám.To je můj nazor..Jinak psát bych mohl asi celý den a nic by se nezměnilo...Každý máme svůj názor na věc já respektuju ten váš vy respektujte ten můj protože respekt je ta nejdůležitější vlastnost chování člověka k člověku.

Děkuji ,příjemný den

tesyk*

Víte, je vlasností lidskou si myslet, jak to jindy a jinde je lepší a v jakých sračkách žije on, nyní a zde. Ale berte v potaz, že ta vysněná historie je taky vštšinou jen ta, která se někomu hodila. Možná, že něco za 1.republiky bylo lepší, než dnes, ale myslím si, že kdybychom se do té doby přenesli, tak, že ještě rádi se vrátíme zpět. No a s těmi jazyky...buďme rádi, že se nemusíme, alespoň zatím, učit čínsky.

hm*

Nejsem sice historik a o dějiny se moc nezajímám, ale nemalujte si dobu ČSR zas tak růžově. Za Rak-Uh byly Čechy průmyslovou oblastí celé monarchie. Je tedy logické, že po osamostatnění jsme se stali hospodářsky významným státem. Přesto tu byla spousta chudých a lehce se nežilo. Svobodným státem jsme byli, to jsme dnes zatím do značné míry taky. Ostatním jsme se sice teoreticky podřizovat nemuseli, ale skutečnost (Mnichovská dohoda o nás bez nás) hovoří trochu jinak.

lidus*

Politikaření mě už nebaví ale moje prapra říkala, že Masaryk rozhodně nebyl lidumil a Gottwald byl ožrala pivař.

hodnocení

0x

Demokracie u nás? Nač se dlouze rozepisovat, myslím, že krásně to vyjádřil Karel Kryl - a to už v roce 93´ Je pozoruhodné, že tato píseň se prakticky veřejně nehrává, tedy v rádiích ji neslyšet. I to konec konců vypovídá o stavu demokracie u nás ...

antara

Tak to už jsou dva co se nehrajou - Helenka Vondáčková a Kryl. To je neuvěřitelné, to není demokratické :).

martinaa*

Jen s drobným rozdílem, že Vondráčkovou není slyšt ne kvuli politickému smýšlení, ale proto, že se hodně lidem zhnusilo její chování, soudění se s kdekým, její žaloby, vyjádření, že se ona coby národní klenot už nehraje, ten pitoma, co ho má vedle sebe, jí slušně poničil život.

jenicekpoplatnik

Dlouho už taky nebyl slyšet Jaroslav Hutka, Moravanka, Karel Duchoň, Bezinky, Antonín Gondolán a Viktor Sodoma. Ono by se toho našlo více.

Hutka,ten pochopil uz vse a urcite tohle necekal.Pamatuji,ze tenkrat rtekl ze se stydi a nez hrat radej ho bolela ruka.vubec se mu nedivim.myslim ze ho zklamal i havel,ale samozrejme za pana Hudku mluvit nemohu,jen mam otevrene oci a posloucham co se deje.

bruk600*

*palec* Dobrá, tu jsem opravdu ještě neslyšel. *hej*Vláda doporučila třídenní státní smutek a novináři nám předvedli explozi servility, byl problém uspořádat maturitními ples, někde se zrušily i dětské vánoční besítky.

jack*
hodnocení

0x

Jsem ve věku kdy ještě volit nemůžu ale volil bych komunisty. I když to co poslal Filip do KLDR mě vyloženě na*****. Zvláštní je že pana Havla oplakávalo tolik lidí a co jsme se optal po rodině a známých tak 19 z 20 mě řeklo, že že jako člověka jim ho bylo líto ale jako politika ho neměli moc v lásce.

ggg
hodnocení

Anketa se objevila,odkaz zde: poradte.cz/...

Takže prosím hlasujte...

Tímto se chci omluvit panu administrátorovi za ukvapené jednáni ,ted už vím že chyba byla jak na mé straně tak na straně techniky..

Děkuji a pěkný nový rok

myslím si,že 99.9% problémů česka pramení z toho, že většina obvatal není schopna si uvědomit, že neexistuje jen "levá" nebo "pravá" strana ale i 25-30 dalších stran, mezi kterélze rozdělit hlasy, a tím zásadně ovlivnit vývoj do budoucna. Mj. já volil malou stranu (ne extrémní) středu, bohužel se nedostala do vlády.

lui*

Ano to je jeden z problémů této země. Máme špatný volební systém. Znevýhodňuje malé strany, ve prospěch velkých. To je podle mě špatně. Demokracie, jako vláda lidu, tady ostrouhala.

doplněno 28.12.11 13:13:

Za mě: jednoznačně levice.

tesyk*

Svět není jen pravý a levý. Taky existuje něco jako střed, levý střed, pravý střed. Asi by neškodilo, kdybyste se nejdříve trochu seznámil se životem, takhle vypadáte jako pětiletý dítě.

alfon
hodnocení

Už jsem to tady vícekrát psal ,smyslem otázky bylo jen udělat takový obecný průzkum.Kolik lidí pro příšti rok smyšli levicově a kolik pravicově..

Jednoduchá anketa podobně jako ANO,NE žadný střed a levicový či pravicový střed mě nezajímá to máte to samé jako kdybych u ankety ano,ne odpověděl no z poloviny NE a z poloviny ANO..Takové nejednoznačné odpovědi mě nezajímají(to bych rovnou mohl vyjmenovat strany a udělat z toho volby..) a pokud to tady někomu vadí at se k tomu nevyjadřuje a opustí tuto diskuzi nikoho nenutím aby zde byl.Anketu jsem založil já podle sebe a pokud ji chcete rozebrat do podrobna s těmi různymi vyjímkami tak si ji klidně založte...To je přesně to co jsem nechtěl,podívejte se na anketu politika v novém roce( poradte.cz/... která je předmětem této diskuze, tam jsem napsal:

Nebudeme diskutovat o tom co bylo a je v politice špatně,tím si nekažme náladu ale udělejme něco jako PŘEDVOLEBNÍ průzkum.Anonymně Levice nebo pravice.Porovnejte to jak se máte ted a jak jste se měli v dobách Komunismu.Prosím at někdo zase nevyrukuje s tím že jsme nemohli za hranice,dotěrná stb,nebo naopak dnes zkorumpovaná vláda a dluhy.Tohle každý ví a každý má na to jiný názor takže si to nechte pro sebe.

Já vam to neberu chápu ,chápu také že hodně lidí použivá slovo STŘED (spíš bych řekl nestrannost)jako výmluvu a vážim si těch kteří řeknou narovinu to nebo toto a pro tyto lidi byla tato anketa.

Děkuji za vaš příspěvek který respektuji proto jsem k němu napsal komentář který doufám i vy budete respektovat.

Pěkný den

hodnocení

0x

Po 89´ se hodně mluvilo o "švédském modelu", nevím proč se nezavedl u nás. Že tam mají vysoké daně? U nás máme vysoké daně, protože je platíme jak mourovatí a stát nedělá vůbec nic. Tam jsou lidé v nevídané pohodě.Jednou vyharaje ta strana, po druhé jiná a vše je pořád v klidu. U nás vyhrajou modří a vše chtějí změnit k obrazu svému, nesplní nic a jen všechno rozvrtají, pak vyhrajou oranžoví a je to to samé - a tak stále dokola...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]