Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč to dělají - rozebírají otázku, neradí

Od: petula00* odpovědí: 48 změna:

Několikrát jsem si všiml,že k některému dotazu odpovídají jedinci,kteří nepřišli poradit ale hledat na odpovědích ostatních nedostatky.I mě jednou poučil jeden hnidopich,že jsem si místo "i "dovolil napsat "í ".Dával kázání aby jsem se naučil jazyk český.Jestli se tito "dokonalý češtináři"chcou zviditelňovat tímto způsobem tak je to trapné.Nikdo učený z nebe nespad a mám raději někoho ,kdo se snaží pomoci byť s chybama,než rozdávat nemístné rozumy.Naposledy to udělala "burinka"k dotazu: poradte.cz/... se to někomu nebude líbit,ale nelíbí se mi to.

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

0x

Jo, to se stalo zrovna mě :). Vůbec to neřeším, v češtině občas ujedu a především tam,kde se snažím psát rychle a nepřečtu si to po sobě. Člověk který na chybu upozorní buď chce opravdu poradit, aby se podruhé neopakovala, nebo si potřebuje zvednout sebevědomí. Přejme jim to :).

ladinpraha*

Každý občas ujedeme, spousta věcí se píše jinak než dříve, někdy napíšeme nesmysl a nepřečteme si to po sobě a PC také umí dělat divy. Ale o tom to není. Je to o tom, že úroveň češtiny příšerně upadá a spoustě lidí je úplně jedno, jakým způsobem se na veřejnosti projevují. Ale pokud přijdu do nějaké společnosti (třeba sem na poradnu), tak by to mělo mít alespoň nějakou úroveň. Měl by tam být určitý poměr mezi myšlenkou a jejím podáním.

petula00*
hodnocení

danch-právě reakce dotyčné na Vaší odpověď, mě donutila to napsat.

hodnocení

0x

Můj děda říkával: hloupej si myslí, že to tak má být a chytrý si toho nevšimne ;)

Ti ci si toho všímají si léčí mindráky a posilují si své chatrné ego *haha*

zavist
hodnocení

0x

*slunce*Omluva všem, češtinářům, milým, příjemným lidem, co zde radí. Na Vás to neplatí. *slunce*

*cert**cert*Neumím radit, tak budu opravovat chyby rádců, říká si češtinář. Je to blbec, hnidopich, jinak je jedovatý, jako had, plive kolem sebe, jedovaté sliny. Někdo neměl to štěstí, čeština není jeho nejsilnější stránka, ale rád pomůže jiným.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ber to tak, že i sem chodí lidé, kteří si chtějí léčit své komplexy. I já mám rád češtinu, ale toto většinou ignoruji. Pouze pokud mám co říct k tématu otázky, tak se někdy fakt neudržím a musím si rýpnout. Ale je to spíš snaha přinutit pisatele, aby si svůj příspěvek po sobě alespoň přečetli, než jej odešlou. Protože u některých dotazů člověk vůbec nepochopí, co tím chtěl básník říci. Naprosto souhlasím s tím, že by nikdo neměl na otázku reagovat, pokud nemá co říct k tématu nebo nežádá upřesnění dotazu.

martinaa*
hodnocení

0x

Petulo, nelibi se mi to stejne, jako Vam. Kazdy nemuze byt dokonaly v cestine, kazdy nevidi chyby.. Kdyz se do me napriklad nekdo naveze, a je to sama hrubka, ozvu se i ja, ale otazku jako takovou nehodnotim. Neni nic horsiho, nez si jit pro radu na otazku "chyby mi, co delat?" a dozvedet se "radeji se vrat a zakladku". Hmmm, to je mi rada.

Stejne tak me rozciluji ti, co neopovidaji k tematu, ale hodnoti radce, ne jejich prispevky. Ano, je to trapne, ale snazte se tyto zakomplexovance ignorovat:) Pripadne se zasmejte, protoze oni ukazuji, jak jsou "dokonali":D

lidus*

Chyby jsem schopná přehlížet a dělám je také, u vás mi ale Martino vadí to psaní bez háčků a čárek. Zrovna jsem četla jedno vlákno kde vy Martino jste svým příspěvkem (spíš zbytečným napadnutím Suzymon) zcela jinde než tazatel potřeboval. Občas je dotaz napsaný šílenou češtinou a to vadí i mě, zvláště ptá -li se tazatel na sexuální téma.

martinaa*

Bez háčků a čáre k píši proto, že je to jednak daleko rychlejší, a navíc má přítel klávesnici na hraní her, kde nejsou písmena s háčkem označena, tudíž dochází k věčným překlepům.

Liduš, zrovna od Vás bych čekala daleko více objektivity. S někým nesouhlasit neznamená napadení, ale pro Suzymon je napadení vše, co jí odporuje. Nejsem první ani poslední, jak jsem se porůznu dozvěděla. Navíc si prosím znovu přečtěte příspěvky. Skvěle maskovaná ironie, nenápadné narážky, neustálé probírání mé povahy, co nevím a co dělám. Mě osobně toto vadí a nebudu to přehlížet. Jakkoli se jí nemusím líbit, nadává jí to žádné právo se navážet.

kdokoliv*

lidus = maximálně souhlasím s Vaším příspěvkem, jsem na poradně krátce ale jak jsem měl možnost poznat, tak "martinaa" kritizuje kdekoho, používá nepřiměřené výrazy v určování osob ( rádců) - ( že je někdo hysterický, agresivní apod.) toto její označení nemám čím pochopit, řadu věcí převrátí, často označuje názor jiných za útok a to především z důvodu nepochopení daného příspěvku a vůbec toho na koho spustí sérii svých invektiv, strká čumák kam nemá a nemusí, dává najevo svou nadřazenost, při konfliktu se někoho jakože ptá a zároveň si za něj sama odpovídá, atd. atd. Jsem přesvědčen o tom, že až si přechytralá, arogantní, z písemného projevu dle mého nesnášenlivá "m" přečte tento můj příspěvek do diskuse nezůstane bez odezvy. Všecho ví nejlíp, všechno zná, všude byla, vše zažila (podle mých zkušností jak ona sama a často píše) Zkrátka musí mít poslední slovo. Mé příspěvky nechápe "m" zcela zásadně! Zatím nevím zde na poradně o nikom jiném, kdo by se její velikosti vůbec kdy byl schopen přiblížit. Žádal jsem ji aby si mých příspěvků nevšímala ale to jako bych hrách na stěnu házel. Co k tomu víc dodat!

výtka
Upozornění od sys hejkal 19. 12. 2011 17:47:07
takovýto příspěvek opravdu nezůstane bez odezvy... myslím, že jste za těch pár dní ještě vše nepochopil... a takovéto hodnocení se může brzo stát rozbuškou, podnětem ke zvadám a napadání... zkuste si přečíst znova pravidla a zamyslet se...pokud máte na někoho těžké srdce, zkuste ho ignorovat, nebo mu napište do vnitřní pošty...
krkovicka*
Zrovna Vás jsem měla za dobryho člověka.Jste tady 25dnů a soudíte někoho kdo je tady bezmála rok.Martinaa hodně tazatelum pomohla.Ne nadarmo je víc než dobře ohodnocena v Top žebříčku.Ok.Beru.Váš názor.Ponechejte prosím,tenhle hon na čarodějnice.Když si chcete postěžovat použijte vnitřní poštu.
kdokoliv*

krkovička - já si s tím nezačal to jen pro Vaši informaci - vůbec nechápu co "m" přimělo k tomu aby posměchem zesměšňila mou odpověď na otázku ( potravinářský průkaz) z rubriky společnost ze dne 9.12. 2011.kam jste i Vy přispěla svým názorem, a potom znovu v rubrice společnost (rakovina a půst) ze dne 15.12. kde já odpovídal tazatelce - ne nikomu jinému a do toho se znovu zbytečně navezla Vaše chráněnka opět zcela nevhodnou připomínkou a jestli-že se bude do mě navážet já si to nenechám líbit - to je celé. To je můj poznatek i za tak krátkou dobu a určitě se nenechám od nikoho urážet. Jestli-že najdete někde něco, že bych já na martinaa reagoval jako první a vyvolal tuto situaci klidně se omluvím! Její reakce na mě jsou za hranicí mé tolerance.

martinaa*

Potravinářský průkaz:

Vy - jdete k lékaři a on vystaví tento průkaz na počkaní. Má všechny záznamy o Vás přece u sebe.

Já - Zalezi na tom, jak je lekar poctivy. Na potr. prukaz se maji brat vytery z krku a analniho otvoru, ktere se pak maji odeslat kvuli testum na ruzne choroby, ktere manipulaci s potravinami mohli ohrozit. Nekde to trva tyden, kamaradka cekala 3 tydny.

Ovsem nekdo prijde a ma prukaz v ruce za 15 vterin

Co je na tom zesměšňujícího? Smajlíky se zde píší různě, píši je i já. Krom toho s tímto souhlasili i jiní rádcové - že záleží na lékaři a jeho poctivosti.

Vaše reakce? ...a na jízlivé připomínky není nikdo zvědav. Za 15 vteřin to praktická lékařka opravdu nevystaví ale je tento průkaz vystaven tak jak píši. Jsou případy, kdy to nelze z nějaké pochybnosti o zdravotním stavu daného žadate vystavit ale to není důvodem označit lékaře zda je či není poctivý!

Na otázku, co je na tom jízlivého, pouze ...nějak nechápu...bla bla...Pokud Vám vadí.bla bla není můj problém - v neposlední řadě označení lékaře za nepoctivého v této souvislosti je vrchol!"

A v diskuzi o rakovině jsem pouze reagovala na příspěvek, kde jste jiné, velmi milé a schopné rádkyni poté, co s Vámi nesouhlasila, docela arogatně napsal, ať se stará o sebe a pak ještě dodal cosi, že Vaše rada je lepší, protože jste snad více fundovaný odpovědět. Tato reakce je mé právo na poradně, stejně jako Váše reakce na Lidku výše.

Nebojte, lidé zde si už dělají obrázek o tom, kdo přijde a hned dělá potíže a vyvolává hádky...

doplněno 19.12.11 22:53:

A ani vyvoláváním, kdo souhlasí s Vámi či se mnou nedosáhnete ničeho rozumného. Ale o to ani tak nejde, viďte? Další prapodivnou diskuzi tímto končím, pokud budete mít ještě něco na srdci, napište mi vnitřkem, jak Vám doporučil admin. Možná chcete těmito veřejnými "příspěvky" přesvědčit ostatní, že máte pravdu, ale je to za A) vůbec nezajímá a za B) kazí to náladu na poradně a za C) sem lidé nechodí proto, aby četli nesmyslné hašteření:)

Takže se mějte:)

krkovicka*
hodnocení

0x
Sama mám češtinu mizernou,ale i tak mi vadí že téměř v každý otázce následuje odpověď od rádce a to poměrně z vysokého žebříčku z Top,kdy ani jak říkáte neporadi a rovnou napíše "nauč se český pak ti poradim" už jsem dala i tlačítko nahlásit s odůvodněním,že mi to připadá jak buzerace tazatelu.Kazdy jsme nejakej...Zkusme se aspoň trošičku tolerovat.
martinaa*
18.12.11 12:51

*palec*

rapman
hodnocení

0x

nojo no petula, kdyz to je tezky, vy to snad delate schvalne. viz. Jestli se tito "dokonalý češtináři"...

Tak kdyz nevim reknu si: cestinar bez cestinare, jako muz bez muze. Dale teda pracujeme s muži, pac nejde napsat mužy. Jací muži? Mladí muži, aha takže "dokonalí češtináři".

To jsou "vzory", není jich zas tolik aby se to nedalo naučit.

Nejsou to rovnice o dvou neznamych, ty bych taky nedal.

Tak ja se ptam . Proc to delate? Proc nepisete aspon ty i a y spravne?

A je to tady *haha*

Pro někoho je zrovna rovnice o dvou neznámých hračkou a s těma i / y si prostě neporadí ;)

dzordz*

Dokonalý češtinář :D

Co třeba přednášku o čárkách ve větách nebo o diakritice? :p

rapman

Dzorzi Dzorzi, nic jsi nepochopil, a sam se uchichtavas.

Nevim proc utocis, napsal jsem snad nekde, ze jsem dokonaly cestinar? Prosil jsem jen o to, aby se dodrzovalo aspon y a i. Co min si prat?

dzordz*

Dokonalý češtináři je pro mě naprosto přijatelné jako hovorový výraz, podle vzoru mladý muži :) Podobně jako "ty i a y" ve tvém původním příspěvku, taky mi nevadí, že nepíšeš ta. Po tom, jaký všechny možný výplody sem už měl možnost vidět, se spokojím s tím, když text obsahově dává smysl.

rapman

No prave Dzordzi. Takze jsi jeden z tech co uz rezignovali?

Tak nejak nechapu to tvoje "mlady muzi" (osloveni jednoho mladeho muze), v puvodnim prispevku snad bylo mysleno "mladi muzi".

Ono je lehke rict. Ty jsi hnidopich, proc to delas? A neni to jedno, jake tam dam i/y?

No uprimne vam co to neresite, protoze nevite, se zda, ze to je jedno. Omlouvate si svoji neznalost a utocite na ty, kteri se snazi vas opravit. Netvrdim, ze vzdy vhodnym zpusobem, ale at uz je to podobrem ci pozlem, vzdycky je oznacen za blba ten, co vi jake i/y tam patri.

Nejak mi to nesedi s tim, ze se vzdelanost naroda stale zvysuje. Vsichni maji maturity, polovina vysokou skolu. Tak ja nevim.

dzordz*

Bylo to myšleno tak, že "tito dokonalý češtináři", "ti mladý muži", "ty mladý matky", "ty i a y" jsou totéž, prostě hovorový výraz.

No to je fuk, nebudu to rozebírat.

hodnocení

0x

Víte, ona má každá mince dvě strany. Na jednu stranu je jistě nepříjemné, když někdo místo rady zesměšňuje tazatele. Ale na stranu druhou mě poměrně štve, když si tazatel s napsáním dotazu nedá alespoň trošku té práce, aby jej napsal česky. Tím nemyslím to, že se překlepne, anebo občas udělá hrubku. Ale některé dotazy mají snad blíže ke svahilštině, než k češtině. Myslím si, že když někdo má na počítač, má internet a je schopen se připojit a najít si poradnu, není asi bezdomovcem, předpokládám, že má alespoň základní školu. Nebylo by tedy na škodu, využít občas to, čemu jsme věnovali roky svého života, ne?

promon:

když oni si mysli, že když takto píší, že jsou "in", omlouvám se "v" *smich*

hodnocení

0x

Mně také vadí docela nízká úroveň znalosti mateřského jazyka, zejména pravopisu. Když čtu, jak někdo vydí nebo mislí, tak mně naskakují pupínky. Dříve jsem měl nutkání pisatele na chyby upozorňovat, ale nyní vím, že to autor neocení, spíše ho to popudí, proto to nedělám. Dnes si spíše říkám, že ten člověk umí třeba postavit počítač, svařovat nerez nebo uvařit svíčkovou - a to třeba já nedovedu. Tak zůstávám nad věcí. Spíše mně vadí, když někdo v písemném projevu nepoužívá diakritická znaménka; považuji to za projev pohodlnosti a neúcty ke čtenářům, kteří musí luštit, co vlastně chtěl pisatel sdělit. Toleruji samozřejmě zprávu psanou ze zahraničí nebo na klávesnici mobilu.

rapman

Mno bruno2, takhle jsem se na to nikdy nedíval. Sice mi vadí " i-y, aby jsme, aby jste, přízpěvek" a jiné perly. Ale diakritiku jsem nikdy nepoužíval a nikdy mi nenapadlo, že by to šlo vnímat jako projev neúcty. Vzniklo to u mě tak, že jsem programovával, ještě v dobách dávných, kdy se diakritika řešila napsáním číselného kódu. Ale díky za tento názor. Vidíte polepšuji se.

Naprostý souhlas s brunem2. V počátcích mého přispívání do různých diskuzí na internetu jsem byla zděšena příšernou češtinou, jakou bez zábran používali snad úplně všichni, v průběhu let jsem okorala a vnímám spíš obsah než formu. A na téhle poradně je jakékoli upozornění na hrubku přilití oleje do ohně, takže to nechávám úplně bez připomínek. Je pravda, že když někdo umí postavit dům, memusí kvůli tomu umět i pravopis.

imsorry*

Také souhlasím s Brunem *palec*

miljan*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Víte, ono to není proto, že by se chtěli zviditelnit nebo něco podobného (možná nějaké výjimky), ale častěji za tímto vězí jiná příčina - jsou to povětšinou lidé, kteří na internetu tráví hodně času, a přitom mají rádi český jazyk. Jdou na stránku, tam uvidí nějakou hrubici a řeknou si: "No, je to chyba, ale stane se."

Jenže teď si vemte, že navštíví X stránek a na každé je stále ta stejná chyba, kterou dělají různí lidé. Ten člověk "hnidopich" se snaží držet své nervy na uzdě, ale pak už to prostě nevydrží a začne lidi opravovat a naivně u toho doufá, že tak lidi "poučí" a oni už nebudou tutéž chybu opakovat.

Sice se mi také nelíbí, když pořád někdo držkuje, že tam a tam má člověk hrubici, ale na druhou stranu se těm lidem zas tolik nedivím, protože některé hrubice jsou opravdu způsobeny irogancí a leností (jako určití lidé, kteří třeba všude píší tvrdé Y, protože jsou líní zjišťovat, kde je měkké a kde tvrdé; holt/hold; ji/jí atd.).

Taky nepíšu úplně bez chyb, ale to neznamená, že se nesnažím.

Rozdíl je taky v tom, jestli člověk píše někde veřejně (jako třeba sem) nebo jen soukromě (třeba ICQ). Když člověk píše veřejně, tak by si měl po sobě onu zprávu minimálně 3x přečíst.

Takže ano - psát prasácké chyby je strašně těžké tolerovat, ale na druhou stranu lidé, kteří pořád někoho opravují, jsou na pěst stejně jako oni "hříšníci proti češtině".

imsorry*
hodnocení

0x

Mě také rozčilují dotazy a odpovědi plné pravopisných chyb, ale už jsem se naučila to neřešit, jelikož je pravda, že o to tady nejde a poradit potřebují i lidé se špatnou znalostí pravopisu. Takže tu nebudu každého opravovat jen proto, že zrovna na češtinu mám hlavu. Já mám zase třeba mizernou znalost historie (mimo jiné), a to i české, za což se velmi stydím.

Budu však reagovat na vaši větu "Nikdo učený z nebe nespad." To máte jistě pravdu, ale proto existuje škola, kde jsme se to všichni mnoho let učili, ne? (Stejně jako ten dějepis, samozřejmě) ;)

ludak*

No hlavně,no a co jestli napíšu mě nebo mně?

Mě je to fuk.Čte se to stejně.

A proč je mi to fuk?Protože to pro mě není důležité.

Naopak chápu lidi co se v tom vyžívaj,tak je to bije do očí a po pěti panácích se vžívají do pozic učitelek na druhém stupni.

No co,tak se třeba taky něčemu přiučíme.

Není to tak, že bych se v tom "vyžívala", ale protože jsem od dětství téměř neustále četla a to většinou klasiky, mám nahleděné správné výrazy. A když někdo udělá pravopisnou chybu, okamžitě ji vidím. Jasně že mi vadí, je to stejné, jako by dobrému zedníkovi vadila cihla trčící z jinak rovné zdi. Jenom mi občas nedocvakne, že to pro většinu lidí fakt není důležité, někdo si prostě kabát převáže provázkem, protože na co pásek... Co člověk, to názor, a to je dobře.

ludak*

Souhlas.

Já to myslel přesně tak jak píšete.

Mimo jiné mám taky malou slovní zásobu takže bývám často nepochopen.

Není také správné tvrzení, že člověk, který upozorní na pravopisnou nebo gramatickou chybu, je zakomplexovaný, léčí si mindráky a pod. Z naší diskuse vyplývá, že motivace takového člověka může být rozmanitá. Je to stejné, jako když někdo vyjádří nesouhlas s výší příjmů např. fotbalistů nebo moderátorů a okamžitě je označen za závistivce (jak je toto slovo nyní frekventované...), přitom ten člověk může mít ve skutečnosti k závisti na míle daleko.

imsorry*

To jste napsala pěkně - hlavně to s tím provázkem. *palec*

No, možná VÁM je to jedno, ale pro někoho je taková chyba, jako kladivem po palici. Třeba mě/mně není tak těžké na naučení a používat jen jednu variantu, "protože je mi to jedno", je pěkně ubohé (nemluvím o lidech, kterým tohle opravdu dělá problémy).

Čeština hrozně moc upadá a z velké části to mají na svědomí právě lidé, kterým "je to jedno". Co nás zajímají nějaká vyjmenovaná slova, chleba přece levnější nebude. Stejně tak zbytečnosti, jako výzkum v CERNu nebo šrocení se nějakého trapného dějepisu, že ano. Hlavně že mám kus masa v ledničce, pivo v ruce a v telce je dobrý program...

Tohle není útok na Vás, ale všeobecné postesknutí si nad současnou situací, jak se lidé staví k něčemu, co jim osobně nepřináší užitek, ale na druhou stranu by to přineslo užitek státu (národu, skupině obyvatel) jako celku.

Proč se taky učit česky, když tu stejně budeme za pár let mluvit jenom vietnamsky, že ano?*bzum*

ludak*

Je mi to jedno a někdo je z toho na prášky a to mi je taky jedno.

Jsem takovej jinej obyvatel.

Všem dětem doporučuji aťse pěkně učí nebo skončí u lahváče jako já.

A to ještě v lednici nemam ani maso a v telce dávaj hov.o

kolikokoli:

proč vietnamsky? Vietnamci se učí česky a snaží se. U nás se bude za čas mluvit zdeformovanou angličtinou protože:

autputy, inputy, pí-ár, menežr, brífink -:D , outsourcing, vaisprezident (místo vice, když to má původ z latiny), zkratky se hláskují anglicky...atd.atd To by nám mělo vadit víc než nějaké i/y, které nemá vliv na mluvenou češtinu ;)

Ano, to máte pravdu. Tohle mi taky vadí. Především v psané formě to vypadá vtipně :D

imsorry*

Zrovna na to mě/mně mám já dobrou pomůcku. Kdyby to třeba někoho zajímalo... *hi*

Třeba věta: "Mně to nevadí." Řeknu si: "Honzovi to nevadí." Honzovi je delší, píšu "mně".

Druhý případ: "Vzal mě do kina." "Vzal Honzu do kina." Honzu je kratší, píšu "mě".

Od té doby, co znám Honzu, jsem se v tomto ještě nespletla. Lepší, než si muset pamatovat, co je který pád. ;)

Dobré je taky si říct: "Mi to nevadí," je tam krátké "mi", takže druhá možnost bude delší "mně". Naopak "Vzal mne do kina," je tam delší "mne", takže tam bude kratší "mě". Také se používá tobě/tebe.

dzordz*

No jo, ale "o mi" si říct nemůžu a problém je na světě :)

Je na to docela jednoduchá pomůcka, jenom znát ty proklínané pády.

Mě - kratší tvar, používá se ve 2. a 4. pádu.

Mně - delší tvar, používá se ve 3. a 6. pádu.

Vyšší pády - delší tvar.

susenka*

Já si zase pomáhám: Tě,Tebe jako MĚ a Tobě MNĚ . :)

hodnocení

0x

Ono jde především o formu opravení, upozornění, vyjádření...

Dle toho lze okamžitě poznat zamindrákovaného / závistivého ;)

buss
hodnocení

0x

Chybka se vloudí, překlep, vynechá písmenko, ale napsat s chybama celý příspěvek.. to bych se styděl! Jistá úroveň mateřského jazyka by měla být. Pisatel to zřejmě neví, že neumí... No i když v TV, rádiu... se nemluví spisovně. Doby cestiny jsou také dááávno tomu pryč. Nakonec dlouhý příspěvek lze napsat třeba ve wordu, pustit na něj pravopis a zkopírovat.
Na okraj, trochu mi vadí, že se počešťovali kdejaké programy, kde se česky nic nepsalo, přirozeně to vedlo k používání angličtiny.

petula00*
hodnocení

Admine ukonči to.Díky.Hezké svátky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]