Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce a pobyt v Austrálii

Od: ivana* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mohl by mně někdo poradit jakým způsobem lze získat pracovní pobyt v Austrálii? Nejsem studentka, jsem žena ve středních letech, angličtina velmi dobrá. Pracuji v médiích, mám zkušenosti z HR. Chci začít nový život, třeba mně to u protinožců půjde lépe.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a možná přehodnotíte své rozhodnutí. Zdravím!

poradte.cz/...

lmgify
hodnocení

0x

Anglicky podle vlastnich slov umite vyborne, takze predpokladam, ze jste se koukala na oficialni imigracni stranky federalni vlady. Co jste tam zjistila? Že to není tak jednoduché, jak jste si myslela? Že ve skutečnosti je to ještě těžší, než by se po přečtěné těch stránek mohlo zdát? Vítejte v realitě imigrace.

Skutečnost je taková, že prakticky do žádné země nemáte šanci se dostat přes ten program, který je k tomu určen. V něm ve většině případů nemúžete splnit všechny požadavky. Že umíte dobře anglicky a máte za sebou kariéru v profesionálním oboru je sice podle webových stránek hezké, ale pro účely imigrace úplně zbytečné.

Většina imigrantů se do vyspělých zemí dostane nějakým podvodem (přes původně postranní imigrační program, sponzoringem od jejich příbuzných už tam žijících, zaplacením za "dokument", že je v novém státě čeká dojednaná práce - typicky v rámci jejich komunity, podplacením úředníků za vyhotovení různých potvrzení nezbytných pro účely imigrace apod.). Proč myslíte, že v telefonním seznamu jsou celé stránky "imigračních právniků, poradců a asistentů"? Kdyby byl imigrační proces tam spravedlivý, že by stačilo jen poctivě vyplnit formuláře a nestranný úředník by rozhldl čistě jen na základě vašich předpokladů, tak by ti právníci nebyly zapotřebí.

Austrálie v posledních letech strašně přitvrdila vimigračním procesu. Pořád se jim tam cpali a cpou statisíce Čínanů a dalších podvodníků očekávajích pečené holuby do huby a přitom žít stejně jako v jejich rodném státě. Když Australani ucapli jednu díru, tak Čínani a další začali zneužívat (za dobře placené rady imigračních právníků z jejich komunit) jiné díry a celkový počet imigrantů tak byl pořád stejný.

Jediný, kdo na tom nejvíce ztratil, je ten slušný imigrant, který má co nabídnout,ale nikdy nemůže konkurovat nastaveným vysokým požadavkům a nemá za sebou tu obrovskou komunitu lidí, kteří hledají skuliny, jak ho imigračním procesem za peníze protlačit.

Jako samotnou osobu středního věku bez podpory komunity a snahy o podvod, vidím vaše šance jako mizivé. Rád bych se mýlil a jestli se vám podaří se tam dostat jen na základě vyplněného dotazníku, tak bych se to rád dozvěděl.

Nabídka práce od australského zaměstnavatele je velké plus v imigračním procesu. Samozřejmě nejste Čínan, aby vám váš bratranec nebo nějaký jiný neznámý Činan za příslušný obnos napsal papír, že u něj v krámě se zeleninou je pro vás místo na doplňování regálu. Vy si budete muset najít "normální práci". Otázka je, který zamšstnavatel bude čekat půl roku nebo rok, než se protlčíte imigračním a to ještě kdoví jestli vůbec. Už vidíte, kde má normální žadatel problém? Ideální by bylo, kdyby to byla firma známého, kdo vám to místo opravdu rok podrží nebo to byla nějak firma vlastněná Čechem, který by pro vás byl ochotný udělat více, ale to už je právě ta podpora "komunity a přátel", o které jsem psal výše.

Prostě poctivý žadatel podlě mě nemá šanci, ale nechtěl bych rád ubírat naděje a rád se dozvím, jestli se vam něco povede.

Hodně štěstí!

ivana*

Děkuji za obsáhlou odpověď. Rozumím tomu, ale nevěděla jsem, že je to v případě Austrálie tak obtížné. Domnívala jsem se, že zabezpečení, kvalifikovaní lidé bez závazků mají nějakou šanci. Budu se pokoušet sehnat nějakou komunitu.

Doporučuji obrátit se na některou z agentur, které jsem zmiňoval ve svém příspěvku v odpovědi na dotaz, který sem postoval první rádce - Ben.

Dostat se do Austrálie je těžké, ale ne nemožné. Jeden můj známý je tam už několik let, druhý tam strávil přes půl roku a moje ex je tam už potřetí.

Dám Vám je i sem...

australiaonline.cz/...

australie.informationplan/...

lmgify

zabezpečení, kvalifikovaní lidé bez závazků mají nějakou šanci
Samostatní kvalifikovaní lidé bez zavázků mají úplně nejmenší šance!

Vy si myslíte, že když se nebudete muset o nikoho starat, přitahávat s sebou další lidi (rodinné příslušníky, děti), kteří jsou na 100% méně kvalifikovaní, vzdělaní a umějí méně anglicky než vy (protože kdyby byly kvalifikovanější, tak se budete jako skupina snažit dostat do Austrálie přes ně, protože oni budou mít větší šanci na základě údajů v přihlášce uspět), že jste ideální imigrant. Nebudete přece zatěžovat australský sociální systém nezbytnými náklady (jazykové kurzy pro vaše rodinné příslušníky, kteří neumí tolik anglicky, placení jejich podpory v nezaměstnanosti, placení kurzů o tom, jak si hledat práci, sociální příspěvky, podzaměstnanost (pod jejich kvalifikační úrovní, protože neumí anglicky dost dobře na to, udržet se v práci ve své kvalifikaci, takovou práci získat nebo si ji vůbec najít!), posílaní vašich ESL dětí do školy, jejich zdravotní pojištění, náklady na speciální pedagogiku pro ESL děti a jejich začlenění do života, sociální podpora rodiny kvůli jejich nízkému průměrnému příjmu na osobu rodiny - kvalifikovanou práci máte jen vy a z vašeho platu v podstatě rodina žije, atd.). Ve skutečnosti je tato rodina - závislá na sociálních dávkách a dotacích od Australanů - podle imigračního zákona mnohem lepší imigrant, než samostatná, kvalifikovaná osoba, která umí perfektně anglicky! *ee* *sok* *zed*

Jak je to možné? Říká se tomu "zázemí". Myšlenka je taková, že kdyby se vám náhodou něco stalo a vy jste nemohla z nějakého důvodu pracovat (i třeba jen kvůli tomu, že vás vyhodili), tak se očekává, že vám tito méně kvalifikovaní lidé poskytnou podporu. Jak vám ji mají poskytnout, když nepracuji (děti) nebo pracují na pozicích pod jejich kvalifikační úrovní (pokud vůbec pracují a nejsou na "pracáku"), to už mi jaksi nějak unika. Imigračnímu zákonu přitom nepřipadá normální, že osoba, která práci ztratí, si najde jinou, protože kvalifikaci má a anglicky umí. Asi si nějak neumí představit imigranta, který umí anglicky a není pro něj problém si práci najít, narozdíl od Čínana, který neumí anglicky ani názvy zeleniny, které prodává a novou práci si bude v lepším případě hledat zase jen v jiném čínském stánku zeleniny o blok dále *zed*

Prostě se smiřte s tím, že samostatný, vzdělaný, kvalifikovaný člověk s dobrou angličtinou je ten nejhorší možný imigrant!

Jestli ale jste ze země, která je cílové kultuře co nejvzdálenější, neumíte pořadně anglicky (nebo neumíte ani slovo), chcete s sebou přitáhnout další 3-4 lidi, kteří neumí anglicky už vůbec a ještě budou potřebovat tisíce dolarů na státní podpoře po dobu několika let, pak si můžete gratulovat, protože jste se právě zařadila do čela žebríčku vzorových imigrantů *zed*

Jak jsem ale psal, pokud se vám podaří prolézt imigračním bez podvádění, tak bych si o tom rád přečetl. Sbírám takové příběhy. Už mám jeden. Za posledních 10 let.

mili*
hodnocení

0x

Nejjednodušší způsob je provdat se tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]