Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je elektrokolo jen pro postižené

Od: liduska odpovědí: 14 změna:
Chtěla bych si koupit elektrokolo a kamarádka mi říká,že se mi bude na ulici každý smát,protože to je pro staré a nemocné lidi. Co si o tom myslíte? Šlapat se musí narozdíl od motorky a auta?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Najděte si na této poradně v sekci Společnost nedávný dotaz ze 6.6.2020

Pro koho je elektrokolo vhodné? A máte tam asi 35 reakcí.

72mona

hodnocení

4x

Pokud si chceš koupit elektrokolo, tak si ho kup. Před koupí si nech poradit od nějakého prodejce v tvém okolí. Ten by mohl vědět jaký terén je a když mu ještě řekneš jaký terén a jak dlouhé trasy budeš jezdit, tak snad najde vhodný typ kola.

A je docela velký rozdíl, jestli si na kolo pouze sedneš a necháš se vozit pomocí toho elektromotoru nebo pokud šlapeš a přitom ti elektromotor pomáhá.

Já když vidím jezdce na elektrokole, který ani nepohne nohama, tak takovýmu bych to kolo hned sebral.

Naopak když mne předjede kdokoliv na elektrokole když fouká protivítr tam mu zase trochu závidím.

Ale zatím mám dost síly na to, abych dojel kamkoliv i bez elektromotoru.

Takže si kolo vypujč nebo kup. Pouze tak získáš zkušenosti. Hodnocení ostatních může být zajímavé, ale vždycky to nakonec záleží na tobě.

doplněno 10.06.20 20:14:

Ještě jsem zapomněl na jednu důležitou věc. Doufám že zvyklá nosit cyklistickou přilbu. Ono elektrokolo je zrádné právě v té rychlosti. A když tě pak něco na silnici překvapí, tak jsou z toho vážnější úrazy.

V Rakousku už prosazují povinnou helmu na elektrokole.

bulik*
hodnocení

3x

Manželka 20let jezdila hodně na kole, ročně najela i 5000km, ale teď, co je jí 70, tak ji už zmáhalo najet se syny a vnuky po cyklostezkách v lese 70km. Tak si koupila před dvěma dny, aby se jí pohodlně nasedalo, Elektrokolo městské Apache Wakita Tour MX 2020. No a včera se byla projet v lese po cestičkách 50km a přijela nadšená.

dylin
V 70 letech ji už zmáhalo najet 70 km :-D tak to je ostrá babička :-D

hodnocení

2x

Už se to tady probíralo dost..a velmi nedávno.

Pokud jste mladá (do 60 let) a zdravá, osobně nevidím jediný důvod elektrokolo používat (no dobře, pokud bydlíte v Dolomitech, tak se čas od času může hodit).

Ale názory se různí, takže dostanete i opačné odpovědi.

A tak to má být.

72mona
hodnocení

2x

Elektrokolo je dopravní prostředek jako každý jiný. My prav(ověrn)í "kolisté" se sice můžeme dívat na jejich uživatele trošku skrz prsty, ale to na tom nic nemění. Ne každý se chce při cestě z bodu A do bodu B zapotit. M.

hodnocení

2x

Smát se ti lidi nebudou, to je blbost.

Jen se vezmi občanku a zajdi do obchodu s elektrokoly, porad´se , které je pro tebe vhodné a požádej o zkušební jízdu.

Za pár dní promýšlení ( nekupuj ihned, nic neuspěchej ) se rozhodneš, jestli koupit . A počítej s tím že obchody jsou dost vykoupené. Crussis už nebude dodávat další el. kola, letos již vyprodáno. Rock Machine mají hlučný motor, to je nepříjemné (včera jsem ho zkoušela). Ještě prodávají Lectron Altezza a Apache a Leader Fox.

sebod*
hodnocení

2x

Tak mě je 60 let. Chodím a jezdím na výlety s vnuky (8,9,15 let). A na kole už jim nestačím ani náhodou. Takže o koupi elektrokola vážně uvažuji. A jestli se bude někdo smát? Ať se směje...

Ze stejného důvodu jako "sebod" mám elektrokolo i já a ještě se mi nikdy nikdo nesmál. A i kdyby se smál, tak je mi to jedno, když mi něco vyhovuje, tak se nestarám o to, co si druzí myslí.

Také bych neřešil, jestli se někdo bude smát nebo ne. Jezdím dost, zatím jsem si nevšiml, že by se někdo smál, maximálně, když ho pozdravím, nejsem pro něj hoden odpovědi ( co nadělám ). A potkávám podstatně mladší a docela namakané bikery, také nemám dojem, že by se styděli, že jedou na ebiku. Jezdím dost terén a jestli si někdo myslí, že to jede samo, ať to zkusí :). Prostě když narazíte na normalního bikera, tak si i s ním pokecáte, když na "škatulkovače ", asi vás setře pohrdavým pohledem, ale mějte ho na háku, důležité je mít ze svého ježdění radost.

lidus*
hodnocení

2x

Je to výborná věc i pro děti, nemusíte se dřít do kopců, nikdo se nebude smát, má ho dnes mnoho lidí i dětí.

asd1
hodnocení

1x

Ano i ne, záleží na pohledu.. Mohlo by se to uplatnit i na cyklisty, že sport šidí když jedou na kole když větší dřina je jít pěšky nebo běžet..

Pro hodně lidí to je ale náhrada motorky a to je docela mor.. Takže asi jak oheň - elektrokolo je dobrý sluha ale zlý pán..

hodnocení

1x
Obchodníci, kteří prodávají kola se shodují na tom, že prodeje elektrokol brzo dosáhnou 50% všech prodejů nových kol a není daleko doba, kdy připadne až 80% nových prodejů na elektrokola a ty bez podpory si budou kupovat už výhradně sportovní nadšenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]