Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný letní den!
Chtěla bych se zeptat, jakou byste mi doporučili ´´zdravou kuchařku´´, aby šla kila dolů, ale aby tam nebyly potraviny, které se u nás na vesnici - Jednota, špatně shánějí. Takové normální cenově a hlavně dostupné potraviny.
Prostě řečeno ne recepty typu: Ústřice na lanýžích
Potřebuji vařit pro sebe a pro chlapa - ten je bohužel zvyklý na jídlo typu - řízečky, smažák, zapečený chleba s vysočinou a kečupem bydlíme s tchýní v jednom baráku a ona ráda zahušťuje, vaří skvěle, ovšem ne tak, jak bych chtěla,abychom se stravovali. Teď už máme spravenou kuchyň a já bych chtěla,abychom začali jíst trochu s rozumem,ale aby mi neutíkal za maminkou dolů na jídlo. Takže aby to bylo i pro chlapa stravitelné
Máme teď v plánu kupovat horkovzdušnou fritézu - má někdo nějakou zkušenost?
Děkuji moc za odpovědi - nemám vůbec fantazii na vaření -
PS: Máme možnost navštívit Lidl,Penny,Albert,Kaufland a nějaké ty zdravé výživy - ovšem ne každý den
Dobrý den.
Podívejte se,pokud si v hlavě nesrovnáte priority,budete více a více obézní = nezdraví a nemocní./Horkovzdušná fritéza Vás nezachrání /.
Začněte vařit tak,jak vařily naše babičky.
Tím nemyslím tučná jídla,potažmo omáčky,které dělává vaše tchýně.
" Na chlapečku,papej,přidám ti knedlíčky - pět,šest,sedm,osm? "
Třeba zde,super kuchařka : megaknihy.cz/...
Začněte pomaloučku a i chlap si zvykne, že nebudete např. zahušťovat polévky jíškou (další tuk navíc), ale třeba do čočkové polévky rozkvedláte dvě vejce, do gulášové dodíte hrst jemně mletých ovesných vloček atd.
I fritéza vám pomůže snížit množství tuku při vaření. Koukněte sem
Zdravě jíst = 30 dkg zeleniny na osobu denně, nějaké ovoce, nejíst bílé pečivo, naučte se pést žitný chleba, omezit cukry, tuky, jíst pravidelně alespoň 4 x denně, večer se nepřecpávat. Poslední lehčí jídlo minimálně 2 hodiny před spánkem. A dosatatek bílkovin - masa, sýrů, vejce, jogurt atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.