dobry den...jaka je realna sance ze se mi podari zhubnout idealne 10 kg? je mi 40 let,mam 80kg,chodim 2x tydne jumping,1x tydne tenis a 1x tydne bosu...a jidelnicek: snidane zitny chleb a syr,svacinka jogurt a vlocky a med,obed libove maso obcas,lusteniny,ryzove testoviny,tunak...a odpoledne svacinka krupavy chleb a lucina.pak uz od cca 16 hod nejim...je to jen zhruba,obmenuju:-| ) diky za nazor
od 16:00 až do dalšího dne už nejíte? Pokud chce člověk hubnou musí obecně víc vydat než příjmout, pohyb tu máte, nějaký jídelníček se taky snžaíte dodržovat ale, od 16:00 nejíste je absolutní nesmysl... Tělo si pak bude ukládat tuky, protože bude mt v "paměti" že mu od 16:00 žádné jídlo nedopřejete..
S tou rýží a těstovinami, taky pozor je tam spousta sacharidů, takže v rozumném množství
doplněno 17.09.15 20:35:
nevím jak to cvičení je náročné, ale nechce se mi věřit, že si tělo po cvičení neřekne o příjem energie
doplněno 18.09.15 10:14:
určitě
lenci
ja jdu vetsinou na cviceni a pak uz nemam hlad...ale asi by to chtelo nejakou sunku apod.?
pett
Večer si do jídelníčku přidejte protejny v tekuté formě a nemusíte jist
lenci
zjistila jsem ze cca 1,5 hod pred cvicenim uz nemuzu jist...takze kolem 15 hod si dam svacu,pak jdu cvicit a kdyz prijdu kolem 18 hod...uz nemam hlad.je mi to divne,jsem docela zfucena po cviceni.tak proto si myslim ze to asi nedelam spravne...mela bych si dat nejakou tu veceri)?
Takto nezhubnes. Jídelníček je nevhodný nejis pravidelně a večer. Pohyb ti v tom až tak nepomůže.
lenci
proc myslite ze nejim pravidelne? kazdy den snidane,svacina, obed,2.svacina...? ve stejnou dobu,tedy pravidelne.jedine potrebuju poradit jak jist v den,kdy jdu cvicit...tzn.veceri. pokud nejdu,vecerim nejakou zeleninu,sunku apod. Pokud ale prijdu ze cviceni,nemam hlad a nevim co je po cviceni vhodne tedy snist... jidelnicek mi psala jiz drive vyzivova poradkyne,ale v te dobe jsem necvicila...
stirecek*
ano už to chápu. Výživová poradkyně ti pomohla zhubnout v peněžence, ale kila na těle ji nezajímají. Ten jídelníček je naprosto nevhodný, v první řadě chleba tam nemá co dělat, ve druhé řadě samá živočišná bílkovina, ve výsledku silně kyselinotvorná strava! Protože tam nevidím žádné ovoce a zeleninu. Prostě jídelníček je naprosto nevhodný a můžeš cvičit deset hodin denně, je to zbytečné. Další průser je to, že tam chybí večeře, v tvém případě nejméně dvě, protože tvoje tělo strašně dlouho hladoví. Chybí mu vitamíny a minerály, v ničem vědu nehledej, zhubnout jde i bez cvičení, protože cvičení na to nemá až tak význam, pokud se nejedná o vytrvalostní aktivitu v řádu hodin, tzn chůze, kolo, apod na nízké intenzitě a dlouho. Primární je ale jídelníček, sport určitě nee, ten ti jen pomůže k dokonalosti.
lenci
aha...tak vam reknu ze mam akorat chut se na to vykaslat.nechtela jsem nejakou huraa akci,spise rozumne a zdrave zhubnout.u poradkyne mi delala jidelnicek na miru i podle slozeni meho tela,spalovani atd...ziju v domeni,ze je spravne to co mi doporucila? tak ted uz jsem z toho uplne zblbla.cviceni mne bavi,ale jasne hlavni je touha zhubnout...pisete ze cviceni netreba.jidelnicek na nic...vsude plno info,o to je to horsi: -(
stirecek*
Ono ti vyzivovi poradci hledí jen na obsah bílkovin, tuků a sacharidů, ale již se nedívají na glykemicky index jednotlivých potravin, elektrolyty a živou biokulturu. Chleba a pečivo či výrobky z bílé mouky mají vysoký glykemicky index a nejlépe se po něm přibírá a zároveň je po takových potravinách brzo hlad, nehledě na zdravotní rizika. Obvykle stačí vynechat bílou mouku, cukr, mléko a výrobky z nich, člověk to pak brzy pozná na váze. Jsou to bílé jedy. Platitjineho poradce je zbytečné, ještě jsem neviděl takového, který do jídelníčku poradil dostatek ovoce a zeleniny, tedy vlákniny. Ve fitku vám taky moc neporadi, většina kulturistu je profesně zdegenerovana a hledí jen na živočišné bílkoviny, což je právě to, čeho by se mel člověk opět vyvarovat. Pokud se zaměříte na zasaditou stravu, tzn ovoce a zeleninu a omezite kyselinotvorne potraviny, půjde to samo. Nadváha není z přežírání, ale z překyselení organismu. Taktéž dopotucuju jíst každé dvě tři hodiny, hlavně nevynechavat večeře. Pokud dáte kontakt, klidně nějaký jídelníček pošlu pro příklad. Taky můžete použít vyhledávání na této stránce. Již to tu zaznělo asi tisíckrát, takže nebudu to konkrétně rozepisovat, snad po emailu. Odkaz např zde poradte.cz/...
lenci
dekuji za informace,procetla jsem diskuzi...nejsem ale schopna si sestavit jidelnicek , chapu pojmy glyk.index,sacharidy apod,ale je nad me sily to napocitat primo na mne.je to opravdu veda) pokud mi poslete treba jen priklad jidelnicku,budu rada.dekuji...nevim jakym zpusobem zde predavate kontakty,muzu zde nechat mejl Leena11@seznam.cz
Takovým stylem zhubnete, ale totálne si odvaříte zdraví.. jídelníček se dá ještě víc zpestřit, chybi ovoce, zelenina, maso... taky musíte jist primerene k výdeji energie a jestli chodíte tak často za sportem, tak tělo hladoví a jestli hubne, tak svaly. A to nechcete. Jestli chcete, předám kontakt na člověka, co sestavuje jídelníčky za super cenu, a z potravin, které se dají bezne sehnat za normální ceny. To že nejíte od 16 hodin je ta největší kravina, musíte jist! Klidne hodinu před spaním, v noci taky musíte z něčeho čerpat. Pokud se nenajíte, tak si v noci bere tělo energii tam, kde nemá- hladoví. Můžete se normálne najíst, staci vědět čeho.. Jídlo je 70% úspěchu. Když jdete cvičit, musíte zvysit příjem. Ve fitku by vám urcite poradili jak to zkombinovat a doporučí i suplementy (protein,spalovac). Ale jde to i bez nich. Já cvičím každý den, vyřadila jsem nezdravé jídlo, zaradila zdravé, nechala si sestavit jidelak.. nejím pravidelne, ale změnila jsem životní styl o 150% a výsledky jsou ... kdysi jsem hubla hladovkou, a skončilo to jojo efektem a totalne vycerpanym organismem. Před porodem jsem mela 90kg/158 cm, teď mám 52kg a stačilo se jen naučit jist a makat doma. Snad nikoho nepohorsim jen chci ukázat, že to jde. doplněno 19.09.15 20:21: Fotka vlevo je 4 dny po porodu..
lenci
vidite...taky jsem si nechala sestavit jidelnicek a vypada to ze zbytecne: -( za kontakt bych byla rada,ale nevim jakym zpusobem? odkaz na web je asi reklama? a udela jidelnicek bez toho aby mne videl? tusim ze i ve fitku kde chodim nabizi neco podobneho...musim se poptat.
Dobrý den, to je takto těžko říci. Každý člověk je jiný. Někdo je citlivější na sacharidy, jiný na tuky a někdo na oboji, podle tohoto je potřeba přizpůsobit jídelníček, včetně potřebných dávek stravy. Dalším faktem je, jak kdo reaguje na daný pohyb (někomu stačí malý, někdo potřebuje větší pohybovou aktivitu). Tyto faktory se dají zjistit jedině na bázi DNA vyšetřeni. Mohu zajistit.
Strašně málo jite, v poměru k tomu, jak hodně cvicite. A jídelníček neobsahuje absolutně žádnou zeleninu a ovoce. Nic čerstvého.
liska*
Nemáte tam pořádně zeleninu, ořechy! a plno drobných, ale na potřebné látky bohatých jídel, jako : petržel, česnek, avokádo, sušené švestky, seminka, olivy,meloun, ananas, banány...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.