Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seznam členů KSČ

Od: rtepdlogrtep® odpovědí: 39 změna:

Nevíte, kde je možné najít seznam členů KSČ do roku 1989? Není to hon na čarodejnice, ale pokud by jim v některých obcích chtěli dát řád třeba holého zadku, tak se neví komu ho přesně dát - MYSLÍM, AŤ SE TO NEDÁ NĚKOMU NEPRÁVEM! Pevně věřím, že tento seznam je.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Proč to chcete vědět? Je to zákonem povolená strana. Kandidovala ve volbách. Uspěla! Není nezákonná, tedy nikdo ji a její členy nesmí nezákonně napadat. Nikdy jsem nebyla ve straně, nikdy ve mně neměli sympatizanta.*hej* Myslíte si, že minulé členství v KSČ je horší než současné členství v korupci, v podvodech, ve zlodějinách. Jen mizivé procento těchhle "tunelářů" bylo soudruhy. Myslím si, že kdybyste stejnou snahu, jako pátrání po soudruzích, věnoval rozkrytí některé z mnoha zlodějin, bylo by to užitečnější.;)

doplněno 17.12.12 11:06:

Ještě by bylo moudré, zjistit si, kolik byl státní dluh ihned po revoluci. A kolik je dnes?! *nevi*Kolik soudruhů ve vládě a na vedoucích postech bylo nevzdělaných hlupáků a kolik vzdělanců, kteří to opravdu umí, je dnes! Umí do své kapsy. *plac*

Asi chce "pověsit rodiče" za to že byli ve straně! (teda pravděpodobně)

hodnocení

nO PRÁVĚ, ŽE ODMĚNIT ZA "HRDINSKÉ ČINY" NO ALE KDYŽ NEVÍŠ KOMU - TAK SE MŮŽE STÁT, ŽE VYZNAMENÁŠ TŘEBA NACISTICKÉ ZLOČINCE,,,,,

andrea1*

Babkazov, souhlasím s vámi. K tomu už není nic třeba dodat. (V KSČ jsem nebyla a ani v SSM ) Nyní stávkují nesmyslně na jihu Čech studenti, měli by přijít s návrhama na zlepšení současného stavu - vymýcení korupce, zlodějen a podvodů...

Pekne se dnesni vlade podarilo za tech 25let zblbnout omladinu,chteji se prosadit,pusobit dospelacky,ale nemaji ani sajnu o tom co opravdu bylo,ponevadz tu dobu nezazili,taky maji tendence vse svadet na KSC,jak se stalo zvykem a nase vlada ses tim neustale ometa.To by me zajimalo,na co by to svbadeli,kdyby komunisti nebyli.Z tech mladych,takto naprogramovanych,mam strach.

Tohle mám rád, takové volání po konstruktivní kritice. Jedna věc je, jestli jejich protesty mají smysl. Ale kruci, oni protestují proti konkrétní věci, až budou protetovat proti korupci, tak budou zase prortestovat proti něčemu jinému, ale to se prostě nedá míchat! Když budu protestovat proti neuklizené námraze ne chodníku před barákem, odpověď může být různá, od toho, že lžu a náledí tam není, přes tvrzení, že to náledí nemá kdo odstranit, atd., ale neberu odpověď, že bych měl navrhnout, jak zabránit krádežím ve samoobsluze na druhém konci města.

andrea1*

Snažím se být vždy konstruktivní, věcná a stručná. Nemám ráda bláboly, které jsou o ničem. Ti co byli u moci od r. 89 dokázali co umí. Národ je naštvaný. Komunisté ve volbách uspěli, protože je lidé volil. Tady není co řešit.

ar*

Ať se nám to líbí nebo ne, KSČM je řádně zaregistrovaná strana a v demokratických volbách získala od voličů kteří dovršili volebního věku, určité procenta. To že někdo nedokáže přimout výsledky demokratických voleb a začne demonstrovat né kvůli chybám,ale z důvodu příslušnosti někoho k určité politické straně. Klesá sám na úroveň myšlení bolševiků.

Teď už jen zbývá, aby zástupce studentů prohlásil "právě jsem se vrátil s kraje, paní Baborová demisi přijala"

Tady už nejde o nějakou Baborovou, ale o samotnou podstatu demokratických voleb. Můžeme nesouhlasit, ale respektovat výsledky.

hodnocení

NO VŠAK ONI S TÍM PŘICHÁZEJÍ, JENOM VYKLÁDEJTE TO NAPŘ. MILANOVICUKLÁROVI, - VŘED SE MUSÍ OKAMŽITĚ VYŘEZAT - ten se nepoved po listopadu a nepůjde to ani teď - POKUD CHCE NĚKDO DĚLAT POŘÁDET TAK MUSÍ OD ČISTÉHO STOLU - vyházet všechno co je jen trochu, trochu nahnilé - POKUD NEUVIDÍTE NĚCO PODOBNÉHO , TAK VŠE JSOU KECY A VCELKU ZŮSTÁVÁ VŠE STEJNÉ...

frantisek*

A pak by tu někdo mohl schánět, kdo byl ve svazu žen, u skautů, u baráčníků, no prostě jeden nikdy neví kdy se to bude hodit, tak to asi bylo myšleno. Žijeme v hrozné době a lidi nedají pokoj.*vtip*

ladaadal*

Já byl u Jisker a v Pionýru, to se taky počítá?:D

Ja byla jiskricka,*smich*pionyr nikdy,jelikoz me chteli potrestat a rozhodli,ze nebudu,takze se zadny slib nekonal.Potrestat,za neplneni schuzek.Ve svazu jsem byla povinne na skole,tam kdo nebyl,ta ho proste donutili,nebo vyhodili ze skoly.Ale zase to bylo jen v lidech,nekde se to delo,jinde ne.Je to jako dnes,kdyz si nekdo mysli,ze je demokracie a hleda porad vinu komunistu.

hodnocení

4x

@rtepdlogrtep

vidíte kolik lidí Vám poradilo, a kolik lidí útočí a neodpovídá?

Domnívám se, že takový seznam těžko seženete. Určitě existují archívy, ale to byste se musel hodně pídit a hledat, třeba oslovit badatelé. Domnívám se, že tak velký seznam okruhu lidí (slušných i neslušných) Vám bude k ničemu.

hodnocení

tak nevím, proč někteří spoluobčané mají zakázano podnikat nebo proč žádat o nějaký výpis atd. ... TEN SEZNAM JE V POŘÁDKU? KDO HO VYTVOŘIL A NA JAKÉM PODKLADU?- OČISTIT A OCHRÁNIT OBČANY OD VRAHŮ ČI TĚCH CO " jen svítili u toho s baterkou" NA TOM NEMUSÍ BÝT NIC DIVNÉHO

buss
hodnocení

2x

Někde možná bude, jako STbáků, ale k čemu to je, když nebyli zakázáni a to by museli zakázat sami sebe, nemohli by se rozlézt do jiných stran. Tudíž to nešlo! Ostatně Havel jim za prezidentování vděčil! Takže máme demogracii a jsou volitelní. Všehoschopných ve vládě a j. máme už tak dost.

doplněno 03.01.16 21:25:

Běžní ne, ale je, byl seznam soudců, StBáků, tam nebyl nečlen. Postaveni mimo službu a někteří pak sloužili dáál, třeba co byli na PaV... a co kamoši kryli.

petr123*
hodnocení

2x

Ach jo, je to dokolečka dokola. Zase se nějaký "demokrat"rozhodl že už ví kdo za všechno může. Samozřejmě nikoliv on, ani to co dělal před revolucí ani 20 let po revoluci, ale za všechno samozřejmě můžou komunisti...

poradte.cz/...

.

Připomíná mi to citát z jednoho filmu na jehož název si už bohužel nepamatuju. Hlavní hrdina se tam těší až komunismus padne a komunisti se budou věšet po lampách. A on s tím začne, všechny zná - vybírá od nich totiž pravidelně stranické příspěvky!

Petře, Vážení přítelé ano,

je to ten film?

ju*

Není, byl to zřejmě tankováý prapor? , byl to otec holky s kterou chodil Dany Smiřický - Lizetky, sedí s ním v kuchyni a Dany kouká do zrcadla kde je vidět převlékající se Lizetka a otec vede temto monolog a tuším poslouchá svobodnou evropu ...

lidus*
hodnocení

2x

To je snadné i bez seznamu. Všichni ti ze všech stran co sedí ve vládě. Ještě za 100 let se zde bude lhát, že všechno zku... komunisti. Ne, nebylo všecko košer ale byla i spousta dobrých věcí a ze spousty z nich přežívá republika dodnes. Hlavně bych prosila rozlišovat padesátá léta a roky pozdější. Pokud chcete udělovat řád holého zadku tak nehledejte komunisty, koukněte jak který zastupitel obci pomohl, jak si nakradl...To není o stranické příslušnosti.

hodnocení

1x

To jako,ze za hole zadky,muzou komunisti,jo?Kdy uz konecne lidi pochopi,ze problem neni ve stranach,ale v lidech.Komunismus i kapitalismus,ma dve tvare,sve plusy a minusy.Spis by jste mel vynalozit usili,kde jsou smejdi v dnesni dobe,kteri se staraji jen o svuj blahobyt.Prece nechcete donekonecna tvrdit,ze za vsechno muzou komunisti.

ladaadal*
hodnocení

1x

Myslím, že neprávem to bude v 70%, ne-li ve více, ať seznam mít budeš nebo ne. Dost se divím, že se radši nezaobíráš problémy současnosti. Ti, co tehdy byli gaunery jsou jimi pořád, pokud už neumřeli a ti ostatní...zajímalo by mě, jak by ses tehdy choval ty.

hi*
hodnocení

1x

Divím se vám, že vás takové mesmysly zajímají. A to jsem důchodce, který to dobu zažil. Víte, ze 40 let budou zase jiné seznamy, těch dnešní zlodějů a kolaborantů a válečných zločinců. V ČSSR žilo přes milion členů strany. Hodně z nich bylo slušných lidí, kteří poctivně pracovali. Je také třeba rozdělovat člena KSČ a tajného spolupracovníka StB. Znal jsem spisovatele (nedávno zemřel), který byl držitelem propůjčeného bytu. Udělal to jen z toho dlůvodu, aby mohl psát (dektektivky + próza) a byl vydáván. Po r. 1989 psal také a celebrity se předháněli, o které bude b jeho knížce zmínka. Nejhorší, nejtěžší co móresů rozhovor byl prý s paní Bohdalovou.

luke237
hodnocení

0x

Uz se tady na to nekdo pred lety ptal.
Oficialne to snad neexistuje, ale na Internetu se pry u aktivistu (typu Cibulky) daji dohledat.

Verejne je dostupny seznam od tajemniku okresnich vyboru KSC vyse. Primy odkaz by mel byt dohledatelny primo na strankach Ustavu pro studium totalitnich rezimu.

luke237
Tak se mi to povedlo na strankach Ustavu dohledat.
hodnocení

No a kdyby to tam nebylo černé na bílém, no tak by třeba na Novojičínsku pan Konečný třeba byl ve vysoké funkci u jiné politické strany - A TAK HNED VĚDĚL, ŽE NIC JINÉHO NEZBÝVÁ, NEŽ TO TÁHNOUT V TÉ SVÉ - ale to nejhorší je, že o ostatních ze zločinecké organizace nejsou vedeny záznamy( ikdyž paměť spoluobčanů nejde, jen tak vymazat), A TI DNES JSOU V RŮZNÝCH POLITICKÝCH STRANÁCH a prý nikdy, nikdy u komunistů nebyli.

mk*

Moc hezky napsano.Take by me to zajimalo.Jeste by jsem rad videl seznam absolventu VUML.

buss
hodnocení

0x

Toto je zajímavější
portal.justice.cz/...

petr123*

Mimochodem, co je to "komunistická minulost"? To jako kdo byl komunista byl "zlý" a kdo nebyl ve straně tak byl "protistátní živel a disident"? A co ti co byly v Národní frontě - to sice nebyli komunisti, ale v podstatě se od nich nijak nelišili. Jen neměli přístup k nejvyšším patrům moci.

.

To mi nějak nevychází, protože nepříjemně moc "disidentů" jsou bývalí a často i vrcholoví komunisté. A ti co ve straně nebyli šli stejně s proudem jako ti co v KSČ byli, takže to co se tady 40 let dělo svojí nečinností umožnili. Ani jedni nejsou bez viny.

buss

Já to neřeším, hajzli, řiťolezové jsou všude, nejde ani o stranu, název, ale jak se chovají lidi. Idea může být krásná, ale ku..í to lidi. Jak se slibovalo po 1989 včetně Havla a jak to dopadlo, co dělá vláda pro LID? Jde proti. Jde o lidi, vlastnosti, touha po moci, zbohatnutí (myslím nelegálním způsobem)... V politice uspějí bohužel i ti, co by se jinak tak dobře neuživili!
Ale co si lid volí, to má.
Proč disidenti komunisté.. co třeba boj o moc? Čím blíže ke špici, tím méně místa...
Ale k čemu to vše je?

out
hodnocení

0x

Vpomínám si jak sem byl mlád a jak sem se cpal do Jisker,Pionýrů a nakonec sem chtěl byt i ve straně.Půjčoval sem si košile a odznaky a dělal bůhví co abych to dokazal.

Život ale chtěl něco jiného a nikdy sem se nikam nedostal a nebyl,dodnes nevím proč...*smich*

ladaadal*

Tos měl teda blbý. U nás do jisker a pionýra museli všichni, kdo chodili do školy. Neznám nikoho, kdo by tam nebyl, protože nikdo takový prostě u nás neexistoval.

Ladaadal tak to teda kecáš! Znám hejno lidí,kteří NEMUSELI byt ani v SSM,ani ve straně a to i přesto,že to byli třeba vojáci z povolání! a anopak znám pár lidí co nebyli ani pionýři,ale přesto do pionýra chodili,protože to tam žilo! Zrovna tak ČSM a pozdější SSM,byli organizace kde to "žilo" (třeba jedna vesnická organizace-pořádali tancovačky,ale také brigády a kdoví co vše,ani jeden člen tam nebyl jen proto že musí,všichni proto,že chtěli! a byli organizace,kde se jen vybíralo na známky!

ladaadal*

Heeej, lidi, já nepsal o celý republice, ale o naší škole. To je mi jasný, že tam nemusela celá republika, ale na naší základce tam musel být každej. Dokonce se pamatuju, že kdo neudělal slib jisker, tak dostal dvojku z chování a za rok musel opakovat. A to už si ho ohlídali, aby to uměl.:D

ar*

Já jsem tedy v Jiskrách nebyl, do Pionýra jsem vlezl proto, že jsem se přihlásil do modelářského a sportovního kroužku a ty patřily pod tuto organizaci. Z SSM jsem vystoupil hned v prváku když jsem zjistil, že nás tam automaticky převedli jako bývalé pionýry. U toho pionýra přiznám, ztoho měl člověk prd rozum a navíc tam do nás hovadiny nanalejvali. Vpodstatě stejní lidé ten kroužek vedli i po roce 1989. V SSM tam už to byl nesouhals, to byl věk, kdy člověk začínal brát rozum, a rozhodně na mě měla vliv i rodina. Máma z babičkou vystoupily z KSČ v roce 53 a to byla asi velká odvaha a otec, syn bývaleho legionáře zajatého v Rusku a pak ještě soukromého rolníka, taky neměl nějak potřebu tam vlést.*smich*

Na co se,ale dobře pamatuju, že jedna spolužačka a hlavně její rodiče byli uvědomělí už v tom dětství. Každej Puškinuv památník byl její, třídní předseda, vyvěšená stále jako příklad celé škole na nástěnce, no prostě kovaná už od malička. Kdyby nepřišel rok 1989 tak je z ní dneska druhá Kabrhelová. V tom pokračovala i na gymplu, kde byla jedna ruka se soudružkou Seidlovou. ( poslankyně Sněmovny lidu Federálního shromáždění)

Tenkrát se jmenovala Líba (Libuše) Mertová, ale většina z vás ji zná jako Libuši Šmuclerovou. To by do ní dnes nikdo neřekl, že. Jo jo, Líba ta má duši lokaje a tu nemůže převléknout jako kabát.

luke237

Myslim, ze v pripade Smuclerove je to spise vice o karierismu, nez o rezimu.

Karieristum jsou rezimy celkem volne. Oni se dokazou vydrapat nahoru na zadech lidi v libovolnem systemu. To je proste jejich povaha. Existujici rezim jim jen definuje mnozinu moznych zpusobu, jak se k vrcholu dostat. U normalniho cloveka bych to treba prirovnal ke schopnosti si nazout boty - at jsou z jakohokoliv materialu, z jakekoliv zeme vyroby a jakohokoliv stylu, clovek vzdycky uspeje s jejich nasazenim. Stejne tak karierista uspeje v libovolnem rezimu. Pouziva proste jen moznosti daneho rezimu. O vlastni rezim mu nejde. Vzdy mu jde o to byt "na vrcholu" (tj. mit vliv a rozhodovaci pravomoc). Ani si nejsem jisty, jestli jim jde o ty penize, ktere prichazeji s vrcholnymi pozicemi ve statni sprave nebo velkych soukromych spolecnostech, tedy v pripade Smuclerove TV Nova nebo ted nakladatelstvi Ringier.

Pozn.:Tot muj amatersky pokus o psychoanalyzu :)

hodnocení

NEVĚSTINCE NEBYLY, TAK straníkům tenhle způsob zábavy vůbec nevadil SSM BYL BORDEL A VÝBOR TO BYLI PASÁCI

petr123*

Já jiskra nebyl a i do pionýru jsem vstoupil až dost pozdě. Táta z toho ale měl problémy tak jsem se tam teda přihlásil. Ale stejně jsem tam chodil tak na 3 schůzky za rok ;)

Na druhou stranu, nešlo z mé strany o vůbec žádnou ideologii. Prostě mě ta představa podobných organizovaných skupin absolutně nezajímala a spíš mě to odpuzovalo. Radši jsem chodil na kroužky, kde šlo třeba o to něco vyrábět a tak.

stribrnak*

Ladalal to se mýlíš,nemusel tam být každý jak píšeš,byl jse to já

hodnocení

Jestli-že ekonomická účetní ve firmě se dostane za hranu zákona - NEMŮŽE V TAKOVÉ PROFESI DELŠÍ DOBU, JAK PRACOVAT, TAK PODNIKAT. A jsou o ní vedeny záznamy. Pokud člen zločinecké organizace v totalitě byl součástí ekonomiky, která se i jeho přičiněním stála nesrovnatelně zaostalá proti Rakousku či Německu a dnes BEZ JAKÝCHKOLIV PROBLÉMŮ klidně je mu umožněno pracovat ve vysokých funkcích v ekonomické oblasti, bez problémů podnikát a nejsou o něm vedeny záznamy. ANO TAK TOTO JE TÍM PRAVÝM ZDROJEM POLITICKÉHO A NEJEN POLITICKÉHO HUMUSU V ČR. např. dva vrazi - ovšem v ČR je jeden označen za vraha, zatím co druhý je prohlášen za hrdinu ...s osobním důchodem a benefity-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]