Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat při obchodu z cizinou

Od: kuba568 odpovědí: 17 změna:

Zdravím, prodávám na serveru bazos.cz předmět a ozval se mi Američan, že chce poslat ten předmět do Afriky dceři.

Že uhradí veškeré náklady.

Chce už po mě jen číslo účtu a částku.

Mám pár otázek a prosím o radu..

Kolik zaplatím své bance (Česká spořitelna) za příjem dolarů? A následný převod?

A nemůže to být nějaký hacker, co zmůže z mojim mezinárodním číslem účtu, adresou a emailem?

Předem děkuji za reakce..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Šmarjá...člověče..

Za týden se tady opět setkáme...Vy nebudete mít ani zboží, ani peníze..

A budete za...bl...ce..

Chápete?

luke237
hodnocení

0x
Je to podvod:
Zásilka do Nigérie a jine podobne dotazy zde na Poradte.cz

kuba568
hodnocení

Tyo díky chalapi :D Zdálo se mi to nějaké čudné ale raději jsem se zeptat a koukám, že jsem udělal dobře :D

Zdravím Kubo. Lidé jsou často nepoučitelní a doplatí na to... Takové obchody naprosto ignorovat! Vy jste se zeptal naštěstí včas...:)

luke237
Jen tak pro zajimavost - do jake africke zeme jsi to mel poslat? Jaka byla anglictina toho "Americana"? S temez 100% jistotou ti tvrdim, ze to nebyl American a nepsal ti z Ameriky.
kuba568
hodnocení

No, bud psal přes translate.google nebo se snažil vypadat jako cizinec :D

Zde je jeden z jeho emailů a jeho mejl: katty.luneck009@yahoo.com

Dobrý den, přítel, chci odeslat položku na mou dceru, její narozeniny
se blíží a já chci, aby si tento dar jako dar překvapení narozeniny,
budu zodpovědný za více než veškeré náklady a další náklady, prosím
napište mi celkem náklady a vaše banka datails tak, že mohu
kontaktovat svou banku v Americe pro převod peněz okamžitě. Moje banka

bude potřebovat dolů pro úspěšný převod dnes.

Číslo účtu ..

Adresa banky ...

Níže je moje dcera dodací adresu ...

Jméno ...Meg Ehis
Adresa ... 10, Ringroad.
Město ... .Benin City
Státní ... Edo státe
Kód ... .23452
Země ... Nigérie

Prosím tě, zpátky ke mně co nejdříve, abych mohl okamžitě vrátit k mé
bance za převod okamžitě.

Ještě jednou díky za snahu mé dcery k narozeninám.
luke237
Takze klasika - Nigerijec pouzil cesky slovnik na Google Translate :(
Nechces ho chces nejak zpomalit, tak ho nahlas Yahoo a oni mu tu schranku zrusi. Musis poslat kompletni prekopirovat hlavicku mailu a cely mail a vyber moznost "Fraud"("Podvod"). Sam nemusis mit konto na yahoo.

ifkali*
hodnocení

0x
Američan, že chce poslat ten předmět do Afriky dceři.
Zdravím,
jestli máte zájem to zveřejnit,co koupil někdo v Americe pro potomka v Africe?
Omlouvám se, ale odpoved budentam.
Bud je to velice nesnadne dosažitelné zboží,bez kterého se neobejde a nikdo jiný ho poblíž nemá a stojí zato koupit ho třeba na Saturnu,nebo je to podfuck a výmenný obchod za peníze je pro Vás hodně ztrátový.-neuvidíte finance...
doplněno 14.12.12 16:34: Prostě se Vám snažím šetrně oznámit, že Vás někdo chce obrat a vytunelovat a na druhé straně se mnou cloumá zvědavost co prodáváte,že někdo reaguje na Vaši nabídku podvodem..
luke237
Nigerijci kradou uplne vsechno: auta, fotoparaty, kabelky, elektroniku, sperky, ... proste cokoliv. Reaguji na kazdy inzerat a zkousi, kdo jim na to skoci a co jim posle. Na techto podvodech funguji ekonomicky cele staty v Nigerii. Je to strasne rozvetvene a dobre organizovane. Nekdo sleduje vsechny inzeraty, nekdo zase vymysli verohodne vypadajici dopisy, nekdo se stara o automaticke rozesilani, nekdo jiny baliky vybira, zkouma, preprodava, diskutuje s prodavajicimi, stara se o bankovni prevody, falesne seky, pozdavky na vraceni penez z bank, vytvareni telefonnich cisel a jejich spravu v zapadnich zemich, vytvareni uctu, ... Proste je to cely prumysl v Nigerii. Navic Nigerijci, kteri emigrovali do Britanie nebo USA v tom jedou taky. Proste cela ta komunita zije ze zlodejiny. Podobnost s jinou komunitou neni ciste nahodna.
ifkali*
Tak to je, máte pravdu,je to ..
Vy sám osobně jste taky naletěl?
luke237
Ne, vsechny podobne emaily hned mazu ("Jsem korunni princ, potrebuji prevest 100 milionu. Chci pouzit vase konto. Prevedte mi 10 000 a ja vam dam 1 000 000", atd.). Neco jsem si vyhledal na "Googlu"uz pred mnoha lety, kdy jeste Google neexistoval a od te doby jen nevericne sleduji, kolik lidi jim dokaze naletet. Tento podvod je upraveny podvod "419"- kdyz si date vyhledat "419 scam" (nebo v cestine " 419 podvod"), tak tam se doctete vsechno.
ifkali*
sem korunni princ,jo to je známý email))a já korunní princezna,stejně je s podivěm, že lidi naletí,že?
Vemem to jasně a logicky,něco nabízím k prodeji,jak to že někdo kdo třeba nabízí např-co já vím třeba flešku ve tvaru Biebra ,ho nenapadne,že nikdo nemá zájem,až někdo z hodně daleký země a přeposlat do ...pokud nemám něco ex na prodej,nebo starožitnost na prodej,tak je to děbilita lprodávajácího...je tak?
luke237

Je potreba si uvedomit, ze tyto podvody nejsou mirene na inteligentni lidi :) Hledaji nekoho, kdo se v tom nevyzna a nebude mu pripadat "divne", ze nekdo chce koupit neco, co stoji bezne $500 a da koupit prakticky kdekoliv a zaplatit dalsich $500 za to dopravit to nekam do Afriky *sok*

Na druhou stranu tyhle podvody existuji uz minimalne 1/4 stoleti (predtim pouzivali dopisy a faxy), takze maji vymakane vymluvy na otazky prodavajiciho, proc se to ma udelat zrovna takhle.

Zaroven maji zmaknute bankovni operace natolik, ze narozdil od vas vedi, ze i kdyz se vam objevily penize na uctu, jeste to neznamena, ze tam zustanou.

Jak jsem psal, jsou to profesionalni podvodnici a Nigerijci neverim ani jeho jmeno. Je to proste jejich mentalita. Nepremysli o tom, jak penize vydelat, ale jak nekoho okrast.

ifkali*
Co koupíme?))Lidstvo neblbněte, a chopte se jiných opratí,které zméní váš život a budoucnost,ale zrovna mě nenapadá jakých))jedna z mála možností ze pochopit Platonovo pojetí demokracie,snad nedělám chybu,ře něco tak duchaplnýho nabízím...
luke237
Recka klasicka demokracie ma urcite neco do sebe. Pak jsem se ale dozvedel, ze 2/3 obyvatel Athen byly otroci, na ktere se ta demokracie a vsechna jeji prava nevztahovala *sok* Takze ono se hezke mluvi o demokracii, kdyz na me dřou 2 otroci, kteri nemaji na vyber.

brunclik*
hodnocení

0x

Už tu podobná otázka byla, tak to opět přidám:
Je to varianta tzv. Nigerijských dopisů. Toto je výtah, co jsem našel na internetu:
Jinou variantou je, pokud sami prodáváte, např. v nějakých internetových aukcích. Najednou se Vám ozve kupující s ohromným zájmem o Vámi nabízené zboží, možná na Vás také bude tlačit abyste aukci ukončili dříve a za to Vám nabídne ještě mnohem vyšší částku než jakou jste za předmět původně požadovali. Když mu vyhovíte, přijde Vám šek, na kterém bude vypsána částka ještě mnohem vyšší, než na jaké jste se předtím s kupujícím domluvili - ten Vás na tuto "svou chybu" také hned upozorní a bude po Vás tedy logicky požadovat vrácení "přeplatku" - vy si tedy dáte v bance šek proplatit a zrovna "kupujícímu" necháte poslat na účet onu "přeplacenou" částku. A jelikož bankám trvá proplacení šeků minimálně týden (někdy až měsíc), bude trvat takto dlouhou dobu než zjistíte, že šek byl nekrytý a nedostanete tudíž ani korunu. Pokud jste už mezitím i poslali zboží, tím hůře.
Další možností je, že Vám podvodník pošle "potvrzení z banky " o jím odeslaných penězích - tím pádem můžete Vy zaslat své zboží. Samozřemě, žádné peníze odeslány nikdy nebyly.

roboot*
hodnocení

0x

Tisíckrát omleté podvody ach jo, radím jednu věc - zapomente ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]