Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem gay - jak to říci své rodině

Od: james* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Mám jeden problém. Jsem na kluky a nevím jat to mám říci své rodině a svým známým

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

4x

james, není to žádný tvůj osobní problém. Problém s homosexualitou má pouze naše společnost jao taková. Ale je pravda, že už se to pomaličku celkovou osvětou lepší. Jistě sis už něco přečetl o tom, jak u člověka dochází k tomu, že je homosexualně orientovaný. Věřím, že i tvoji rodiče přijmou Tvůj coming out s rozumem a v pohodě. Co se týká Tvého okolí známých a kamarádů, začni s těma nejbližšíma , s těma se kterými si nejlépe rozumíš. Není potřeba to detailně úplně každému z Tvého okolí vysvětlovat. Zrovna tak jako heterosexuál na potkáni nesděluje svoji sex. orientaci. Kdo homosexualiti a lesbictví přijímá jako normální věc, ten s tím nebude mít nejmenší problém. Ti málo či vůbec neosvícení z Tvého okolí to třeba nepochopí , ale s tím si naprosto nedělej starosti. To je jejich problém, ne Tvůj. Hodně štestí,Karina

patronka*
hodnocení

3x

Mám dost kamarádů, kteří si tímto přiznáním museli projít. Pokud rodina naprosto nic netuší, byl by to pro ně hodně velký náraz. Nepíšeš, kolik je Ti let, ale pokud třeba víc než 20, rodičům už může být něco nápadné. Kdybych byla kluk a gay, tak bych asi nejdřív vyhledal sexuologa a problém probral s ním. Má dost zkušeností, aby Ti s dalším postupem poradil. Stejně orientovaných lidí je mnohem víc než uváděných 4%, jen se o těchto problémech dříve nehovořilo veřejně.Jestli se Ti tento postup nezdá, zkus rodičům napsat dopis nejlépe v době, kdy nebudeš několik dní doma.To proto, aby měli čas informaci rozdýchat. Se známými si žádné starosti nedělej, pokud jsou rozumní tak to vezmou a pokud ne, tak se jimi dál nezabývej. Nestojí Ti za to. To zvládneš.

hodnocení

3x

Myslím si, že už bylo napsáno a řečeno úplně všechno. Zvláště pak, po přečtení Můj syn je gay. *placni* Jen bych vám, james, chtěla vyjádřit podporu a ujistit vás, že až přejde rodiče chvilka překvapení a rozpaků, bude všechno vpohodě. A vy si nikdy neříkejte, že je něco proto, protože jste gay. Stejné problémy jako máte a budete mít vy, mají a budou mít i mladí lidé i staroušci. Mají a budou mít problémy najít zaměstnání, lásku, partnera, své místo na slunci, rodinu atd. *jasne* Možná, že by to bylo pro vás snazší, když byste o tom řekl nejprve tomu z rodičů, ke kterému máte blížší vztah. A netvařte se přitom provinile! Je to tak a vy ani nikdo jiný s tím nic neudělá! *placni* Přeji vám hodně štěstí a laskavý osud. babka z ostravy

jkg*
hodnocení

3x

Ahoj,ja si tim uz prosel - vim jake to je. Ver mi,ze nejlepe udelas,kdyz to ze sebe vysypes co nejdriv (a ne jako ja az ve 30i,no ja jsem jeste z ty jiny doby,proto to zpozdeni...). Hrozne moc se ti ulevi,nebudes se muset konecne pretvarovat a lhat - neni duvod,ty jsi nic spatneho neprovedl,holt to tak je. Co se tyce rodiny kamaradu znamych,nevim jak to mas ty,ale mi rodice to vzali,ac to pro ne (hlavne mati) nebylo samozrejme jednoduche,bratr taky v pohode a kamosi mi zustali vsichni,vlastne nevim o jedinem cloveku,ktery by s tim mel problem,navic mi spis pribyli znami -z rad zvedavcu i jini... :) Bydlim na malem meste,do ty prazsky vesnice, jako vetsina gayu, se stehovat a schovavat nepotrebuji a nikdo tu neresi,ze mam pritele. Preji hodne stesti a neboj se toho - jsi uplne normalni clovek jako kazdy jiny a do toho, co a s kym delas pod perinou je kazdymu kulovy! ;) J.

lidka*
hodnocení

2x

Před rokem tu byla poměrně rozsáhlá diskuze na podobné téma a vyjádření zde bylo jak ze strany matky, tak i dalších gayů i dalších zúčastněných. Možná to bude pro vaše rozhodování užitečné, jak k tomu kdo přistupuje. Jamesi, je to asi problém, ale určitě se dá v dnešní době překonat. Netrapte se tím a jednejte. Já se domnívám, že čím dřív to vyřešíte, tím dřív se vám strašně uleví. Moc vám držím palce! *placni*

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Vím o pár lidech muži/ženy kteří to nidy rodině neřekli a ani neřeknou...v některých rodinách to totiž ani nejde...to vždy záleží na dotyčném a ppznatcích o jeho rodině...

tomsa
hodnocení

0x

Ahoj, prostě až budou všichni doma tak jim řekni že si snima potřebuješ promluvit...ale nevysol to na ně hned...nejdřív začni o něčem jiným a pak nějak přejdi k tématu tajemství a řekni že máš taky malý tajemství...a pověz jim to :)

lidus*
hodnocení

0x

To je těžké, jen vy znáte názory své rodiny. Jednou to říct musíte a jim nezbyde než se s tím vyrovnat. Hodně štěstí.

amlim*
hodnocení

0x

Tak to zatím neříkej, chovej se přirozeně a nepřetvařuj se. Myslím, že si toho okolí všimne. Budeli se tě někdo ptát, pak řekni pravdu.Omlouvám se za tykání, myslím, že jsi hodně mladý. Přeji odvahu.amlim*dril*

nu*
hodnocení

0x

Pan poslanec Slota ze slovenského parlamentu nedávno veřejně prohlašoval, že homosexualita je deviace...

dav*

A pan Slota má pravdu. Já být dotyčným raději zajdu za době nepoplatným sexuologem a zkusím se léčit. Není normální v přírodě, aby někdo zachovával rod tím, že je samec se samcem. Z logiky věci to odporuje zdravému rozumu.

marenka*

Homofobie, tedy odpor k jedincům provozujícím homosexuální sex, je však v celé přírodě výlučnou vlastností člověka.

Homosexualita je v přírodě běžná
Magazín: Sex a vztahy | autor: Famous | vydáno 20. 05. 2008

Pokud budeme hledat odpověď na otázku, zda je homosexualita přirozená, pak by pomoci mohla samotná příroda. Ze všech živočišných druhů totiž znají zoologové minimálně patnáct set, které stejně jako člověk sex se stejným pohlavím provozují.

femina.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Musí to pro vás být dost veliké trauma svěřit se s tak intimní záležitostí rodině, známým. Ale když to neuděláte, budete se cítit asi ještě hůře. Možná, že vás rodiče odsoudí. Ale nevěřím tomu, že by na vás zanevřeli na celý život. Berte to tak, že mnohdy nejsou spokojeni rodiče s výběrem partnera svého dítěte, který se řadí k 96 % většině národa. Ale pokud se svěříte, asi se vám vnitřně uleví. A myslím si, že kdo vás má rád, bude vás brát i jako gaye. To víte, ani pro rodiče asi nemůže být jednoduché přijmout fakt, že prostě místo snachy budou mít někdy v budoucnosti zeťe. Ale jsou-li aspoň minimálně soudní a rozumní a záleží jim na vás, přijmou to. S obtížemi možná, ale přijmou. Však jste taky jen člověk a jejich syn, ne? Co se týká vhodného okamžiku pro sdělení tohoto faktu, tak Vánoce bych tedy vynechala... co takhle to na ně vybalit 1. ledna 2011, abyste do nového roku už vstupoval s "čistým štítem"?

dacan*
hodnocení

0x

A jseš holka nebo kluk? A je ti dvanáct nebo 25?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]