Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou a zaplacení dobírky

Od: miky
Koupil jsem si něco na eshopu auerelya zaplatil kartou 1490 Kč a dnes jsem dostal email od balikovny že mi balík vezou s dobírkou 1100 Kč.Proc když zboží stálo 1490kč,co mám teď dělat, dik

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aha®
hodnocení

2x

Jasný podvodný web.

Lidi, dodržujte nějaká pravidla před nákupem.

Najděte si info o prodeci na netu. Pak se podívejte na kontaktní údaje - zjistíte, že žádné nejsou.

A z neznámého webu první nákup jen dobírkou.

mll

V tomto případě by snad měla jít líp reklamovat ta platba kartou přes banku. Někdy se to uvádělo jako výhoda použití platebních karet proti dobírce nebo platbě hotovostí. V USA to prý normálně funguje. Ale jsme v Čechách, kde za prvé je všechno mnohem složitější, za druhé se lidem nevěří (celkem asi oprávněně, máme tu spoustu vykuků) a za třetí u nás nikdy nic pořádně nefunguje.

Když rozbalíte balíček, kde je něco jiného nebo nic, tak policie to odloží (příliš malá škoda) a nikdo Vám nic nevrátí. Kdežto banka má přecejenom nějaké páky.

k2
hodnocení

1x

Kontaktovat eshop. Nebo co jineho cekate za radu? Dopravce zasilky to nevyresi a my take ne.

jk2021

Souhlas, mohlo se např. stát, že e-shop zjistil, že nemá na skladě dostatečné množství od některé objednané položky a proto ponížil cenu zásilky a tedy i dobírku.

miky
hodnocení

Špatná dedukce, žádné ponížení ceny ale navýšení, zaplatil jsem 1490 a ještě mám platit 1100 tj 2590 Kč.
Kdo měl přivézt ten první balík? Taky balíkovna?
miky
hodnocení

Je to jedna zásilka zaplacena kartou,teď ji veze balikovna a budou po mě chtít ještě zaplatit dobírku 1100 jinak mi to nevydaji
Je to opravdu jedna zásilka? Nejsou to náhodou dvě různý, který se náhodou sešli v jeden čas? Ono šmejdi rádi posílají nevyžádaný balíky na dobírku, většinou v ceně něco málo přes tisíc korun.
miky
hodnocení

To je asi možné,kdo ví co v tom vůbec bude.
miky
hodnocení

Tak asi mám jasno,ta dobírka bude zásilka kterou jsem si vůbec neobjednal,čekal jsem tu zaplacenou a to mě zmátlo.Tak balíkovnu nepřevezmu.Díky za rady

mll
hodnocení

1x

Raklamovat to na patřičném místě, tedy dopravce upozornit, že to bylo zaplacené předem (žádnou dobírku nečekáte) a obchod upozornit, že asi udělal chybu (je-li to opravdu od nich).

Taky to může být něco na tento způsob poradte.cz/... a zrovna to padlo na stejnou dobu.

hodnocení

1x

Zdravím,

Asi je to tento e-shop try-aurelya.com/... ,vzhledem tomu ,že kontaktní údaje jsou nulové tak předpokládám,že původní e-shop se jmenoval Aurelia modio.cz/... ,a pokračuje dál...Chápu,od 1490 kč je doprava zdarma tak to bylo lákavé,opravdu chcete vyhodit další peníze?

miky
hodnocení

Co teď kontaktovat banku,vrati mi peníze?Asi už ne.Nebo čekat a doufat že to přijde?

Jo,tu banku bych zkusil *palec*

mll

Ano, banka by to měla umět vyřešit, měla by to být jedna z výhod platby kartou. Jen trochu pochybuju, že to v českých podmínkách půjde.

hodnocení

1x
Balík nepřevzít a kontaktovat ihned eshop. Buď spletli objednávku nebo jsou to jen podvodníci. Každopádně neplatit nic, ať to pošlou znovu správně.

hodnocení

1x
Např. zde máte návody, jak reklamovat platbu kartou podvodnému eshopu:
csob.cz/...
mpo.gov.cz/...

hodnocení

0x

Napište správně adresu eshopu, chtěla jsem kouknout, ale nic mi to nenašlo?

Samozřejmě nic nedoplácet, platbu kartou můžete u banky reklamovat-požádat o chargeback, pokud by se jednalo o podvodný eshop...

miky
hodnocení

Aurelya,tvrdé y

pecenkav
hodnocení

0x

Já řeším všechny nákupy jenom na dobírku a nic neplatím předem a tyhle problémy nemám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]