Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dneska špatný den. Je to rok, co jsem se ve 13 hodin naposledy rozloučila v krematoriu s manželem. A podle toho to vypadá.
Vezla jsem auto z opravny, brala benzín. Bylo tam hodně zákezníků, frmol. Měla jsem natankováno asi za 1.200 Kč, nahlásila svůj stojan. Platila jsem dvoutisícovkou, popadla peníze a účtenku a bez nějakého počítání jsem odjela. teprve za chvíli jsem o tom přemýšlela a bylo mi to divné. Vrátili mi hodně. A na účtence byl odběr 700 Kč. To nebyla moje účtenka.
Zajela jsem zpátky k pumpě. Paní si mě pamatovala. Řekla jsem jí, že se asi ošidila a já nechci být mrcha. Podívala se do tržby v čas mého tankování. Vše bylo prý v pořádku. Takže já jsem zaplatila za někoho 700 Kč. Ale někdo jiný musel zaplatit za mě tu vyšší útratu. Paní chybu nenašla, kasa jí sedí. Zaplaceny byly všechny odběry. Nechala jsem jí pro jistotu svůj telefon, že jsem ochotná to řešit, kdyby něco.
Co s tím mám dělat? Ano, člověk rád ušetří, ale ne na úkor někoho druhého. Jak to mám vyřešit? Je mi to nepříjemné. Jaga.
Ztráta bolí až tehdy, když si ji člověk uvědomí. Já bych si těch sedmi stovek placených navíc rozhodně nevšiml.
Placení na benzínce je zvláštní kapitola. Asi nejsem sám, kdo nahlásí stojan, přiloží kartu a zadá PIN. Vždycky beru plnou a částku nekontroluji. Jestli se v tom frmolu obsluha spletla a naúčtovala mi jiný stojan, nepoznám.
A nehodlám to měnit ani po zkušenosti mého kolegy z práce. Onehdy na pumpě kromě benzínu nakupoval ještě jídlo a pití na chatu, protože bylo pozdě a obchody zavřené. Nahlásil stojan, přiložil kartu, zadal PIN a odjel.
Za pár týdnů dostal předvolání na policii. Tam se dozvěděl, že ho vyšetřují kvůli krádeži. Odjel prý bez placení, personál benzínky to nahlásil a je zachycený na kameře. Obsluha prostě zapomněla započítat cenu za benzín, takže platil jen to jídlo a pití. Netušil to, částku nekontroloval. Člověk za kasou zřejmě na konci směny zjistil manko a očividně to nechtěl cálovat ze svého. Takže do toho namočil zákazníka. Jako úmyslnou krádež, tedy docela drsně.
Trvalo hooodně dlouho, než se to vyřešilo. Rozdíl samozřejmě hned doplatil. Ale komplikovaně se muselo dohledávat, že neodjel přímo od stojanu a že u té kasy byl a platil, akorát si nevšiml, že málo. Několikrát kvůli tomu cestoval hodinu tam a zpátky.
Zavřený není, nakonec to nějak domluvilo a odložilo. Ale kdyby narazil na někoho agliního, zůstal by mu cejch zloděje, protože by nikdo nikdy nedokázal, že u kasy ten stojan skutečně hlásil. Nevím, zda si od té doby kontroluje každou placenou částku. Já to nedělám a zatím nemám důvod s tím začít.
To je rozumné řešení. Jsem starý psomil a pejskům ráda přispívám. Tak dostanou letos o něco víc.
Jaga.
babajaga - ano, peníze nebo za ně koupené krmivo/granule pro pejsky v konkrétním útulku bude to nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.