Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S kým a jak se vyrovnat?

Od: babajaga® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám dneska špatný den. Je to rok, co jsem se ve 13 hodin naposledy rozloučila v krematoriu s manželem. A podle toho to vypadá.

Vezla jsem auto z opravny, brala benzín. Bylo tam hodně zákezníků, frmol. Měla jsem natankováno asi za 1.200 Kč, nahlásila svůj stojan. Platila jsem dvoutisícovkou, popadla peníze a účtenku a bez nějakého počítání jsem odjela. teprve za chvíli jsem o tom přemýšlela a bylo mi to divné. Vrátili mi hodně. A na účtence byl odběr 700 Kč. To nebyla moje účtenka.

Zajela jsem zpátky k pumpě. Paní si mě pamatovala. Řekla jsem jí, že se asi ošidila a já nechci být mrcha. Podívala se do tržby v čas mého tankování. Vše bylo prý v pořádku. Takže já jsem zaplatila za někoho 700 Kč. Ale někdo jiný musel zaplatit za mě tu vyšší útratu. Paní chybu nenašla, kasa jí sedí. Zaplaceny byly všechny odběry. Nechala jsem jí pro jistotu svůj telefon, že jsem ochotná to řešit, kdyby něco.

Co s tím mám dělat? Ano, člověk rád ušetří, ale ne na úkor někoho druhého. Jak to mám vyřešit? Je mi to nepříjemné. Jaga.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

9x
Nemůžete za to. Ale udělala jste vše, co jste udělat mohla. Třeba se ještě někdo ozve, kontakt na sebe jste poskytla. Víc dělat nemůžete.

re4zon
hodnocení

7x
Neresit a pustit z hlavy.

hodnocení

7x

Stalo se stalo... Myslím, že v dané situaci jste pro vyřešení situace udělala maximum...

bramburka
hodnocení

6x

Krome toho Vaseho spatneho dne, jeste pusobil ten silny uplnek. Nekteri lide v tomhle obdobi delaji neobvykle veci.
Vyresila jste to jak nejlip to slo. Pokud se poskozeny ozve, muzete to resit a pokud ne, treba o tom ani nevi.
Tak si s tim nelamejte hlavu.
Deji se horsi veci!

smode2
hodnocení

5x

S nikým a nijak. Všechno se časem vyrovná někde jinde. Dělám to stejně jako vy. Nepočítám a důvěřuji. Pokud bankovky víceméně sedí, neřeším. Kolikrát jsem se ošidil a nebo mi zůstalo o pár korun víc? Nevím. Na světě jsou důležitější věci.

sluna
hodnocení

3x
Vám je to sice nepříjemné, ale být na místě prodavačky a ještě pokud tam byli dalši zákazníci kteří by slyšeli že udělala chybu a nechala zacálovat někoho vic benzinu než ma v nádrží? navic třeba pod kamerami ...píšete že byl.frmol ano když je frmol, tak se dějí různé průsery.
No možná to berte jako dárek tam shora, jestli bylo vše v pořádku což vám potvrdila tak se netrapte a poděkujte a přijměte ten dar. Někdy se ději věci mezi nebem a zemí.které nevysvětlime ...snad jen kamera může něco dovysvětlit pokud byla.Udělala jste pro to maximum to uplně stačí...my vime že máte srdce na správném místě *mala*

mm
hodnocení

3x

Ztráta bolí až tehdy, když si ji člověk uvědomí. Já bych si těch sedmi stovek placených navíc rozhodně nevšiml.

Placení na benzínce je zvláštní kapitola. Asi nejsem sám, kdo nahlásí stojan, přiloží kartu a zadá PIN. Vždycky beru plnou a částku nekontroluji. Jestli se v tom frmolu obsluha spletla a naúčtovala mi jiný stojan, nepoznám.

A nehodlám to měnit ani po zkušenosti mého kolegy z práce. Onehdy na pumpě kromě benzínu nakupoval ještě jídlo a pití na chatu, protože bylo pozdě a obchody zavřené. Nahlásil stojan, přiložil kartu, zadal PIN a odjel.

Za pár týdnů dostal předvolání na policii. Tam se dozvěděl, že ho vyšetřují kvůli krádeži. Odjel prý bez placení, personál benzínky to nahlásil a je zachycený na kameře. Obsluha prostě zapomněla započítat cenu za benzín, takže platil jen to jídlo a pití. Netušil to, částku nekontroloval. Člověk za kasou zřejmě na konci směny zjistil manko a očividně to nechtěl cálovat ze svého. Takže do toho namočil zákazníka. Jako úmyslnou krádež, tedy docela drsně.

Trvalo hooodně dlouho, než se to vyřešilo. Rozdíl samozřejmě hned doplatil. Ale komplikovaně se muselo dohledávat, že neodjel přímo od stojanu a že u té kasy byl a platil, akorát si nevšiml, že málo. Několikrát kvůli tomu cestoval hodinu tam a zpátky.

Zavřený není, nakonec to nějak domluvilo a odložilo. Ale kdyby narazil na někoho agliního, zůstal by mu cejch zloděje, protože by nikdo nikdy nedokázal, že u kasy ten stojan skutečně hlásil. Nevím, zda si od té doby kontroluje každou placenou částku. Já to nedělám a zatím nemám důvod s tím začít.

karel54
hodnocení

3x
Zdravím, jste férový člověk a můžete být v klidu, vše jste udělala dobře.
Už jen chování v obchodě viz téma:
poradte.cz/...
P. S: Třeba to byl nějaký obchodník, co vám tehdy ten čaj sebral -> karma.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, pokud z toho máte špatný dojem a pocit na duši a chcete si nějak ulevit, tak ten finanční rozdíl můžete později (pokud se nikdo nepřihlásí) věnovat na nějaké charitativní účely (dětem, pejskům, starcům). Příležitost si jistě najdete (tak budou např. Adventní koncerty v TV). Pomůžete a vnitřně se uklidníte. Zdravím!
hodnocení

To je rozumné řešení. Jsem starý psomil a pejskům ráda přispívám. Tak dostanou letos o něco víc. *palec2* Jaga.

ben®

babajaga - ano, peníze nebo za ně koupené krmivo/granule pro pejsky v konkrétním útulku bude to nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]