Nejste přihlášen/a.
Pokud je max. množství např. 10 kusů proč podle vás není normální si těch 10 kusů koupit? To není můj problém, že obchodník toho má v takovém případě pro 10 lidí a ostatní mají smůlu.
Jinak jsem si žádné šílené atmosféry nevšiml možná, že ji způsobujete vy.
Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Tak to prostě chodí. Obchod je taky nejradši, když mu všechno zmizí co nejrychlejc.
A ty příděly jsou docela malé. Řekněme 4 másla nebo jedno plato vajec. A když naskladní pro 5 lidí, tak prostě nakoupí jen 5 lidí, hlavně že tiskne letáky, kterými zapleveluje schránky celého širokého okolí.
Jak si s tím poradí zákazník je jeho věc. Obchodník doufá, že nakoupí něco jiného, což se většinou stane. Ale vzpomínám, jak jeden člověk vyprávěl, že šel do lidlu pro akční pivo, a když ho neměli, tak se prostě obrátil a nekoupil nic (no ale to je malé procento, které se tak zachová).
Třeba si paní doma ráda svítí svíčkama, což se na Vánoce dá pochopit, jestli je plato pořád po 100 kusech tak je to na delší dobu, ale pořád na tom nevidím nic závadného (pokud vím, prodává se plato jako celek, takže pani koupila 2-3 kusy i když to je 200-300 kusů). Navíc svíčky nejsou zboží, které by podléhalo zkáze. My počítačově zdatní takové množství nakoupíme v nějakém e-shopu, který na takové množství poskytne patřičnou slevu, přecejenom kupovat bedny svíček nebo čehokoliv neni zrovna komfortní. Třeba jsem nedávno kupoval bednu tužkových baterií, jedna vycházela na 5 korun (cca 20 centů, protože celé to stílo €20, přihodil jsem to k nákupu v jednom německém eshopu, no zrovna jsem tehdy sháněl nějaké rozumné baterky, tak jsem je tam koupil), za tu cenu nemají obchody normálně ani kyselé, natož alkalické. Taky jsem si říkal, jestli jsem to nepřehnal, ale po roce je třetina spotřebovaná a při trvanlivosti do roku 31 se nebojím, že by se nespotřeboval ten zbytek než jim projde exspirace. Rozhodně nemám zásobu, jako Medvěd od Mášy (ten jeho šuplík s baterkama mě dost rozesmál, ten jich tam musí mít tisíce).
Když to znáte, proč se toho účastníte? ![]()
My vždycky přijedeme na vánoce k našim, jako hlavní dárek máme pomoc s úklidem a přípravou večeře, vaříme speciální bramborový salát a při svíčkách si zazpíváme pár koled.
Ostatní dárky jsou většinou jen symbolické drobnosti, jako pytlíček oříšků, láhev medu a tak.
Svátky si užjeme v klidu, na Štěpána zajedeme na oběd k druhé větvi rodiny a v klidu a míru se rozjedeme do svých domovů.
Proč si svátky kazit pobytem v nacpaných a přeřvaných obchodech?
@karel54 - není normální si přijet pro max množství a bez milosti to vykoupit
tak jsem byl rovněž zděšen, když jedna důchodkyně koupila snad 2-3 plata hrbitovnich svíček
Proč "není normální" a proč jste byl "zděšen"? Ti zákazníci vás svým nákupem nějak omezili, nezbylo na vás nebo co vám vadí? Vy si nekupujte to, co chcete/potřebujete?
Větší množství svíček nakupuje i soused. Nedává je na hřbitov, ale v mrazech jimi přitápí slepicím v kurníku. A mimochodem teď všichni dostáváme domů brožurku, čím vším se máme zásobit pro případné zlé časy. Moc jsem to ještě nestudovala, ale myslím, že svíčky mezi doporučenými věcmi také jsou. Netrapte se cizími nákupy
.
Myslím si, že akční rum není pro správný chod Vánoc to nejdůležitější. Svíčky jsem na hroby také nakoupila, ale jen asi po 6 kusech.
Ano, zamrzelo mě, když do obchodu přišel Vietnamec a vybral z regálu všechny krabičky s mým oblíbeným čajem. V akci. Já chtěla jen jednu krabičku a nepochodila jsem. Paní z personálu mi řekla, že s tím, nemůže nic dělat. Prostě to koupil. Hotovo.
Některé zboží je limitováno množstvím. Včera v Bille: Hera za 14,90. Máslo za 33,90. Byla možnost si od každého koupit 6 kusů. Já si vzala 3 Hery a 3 másla. Tak tam ještě pro Vás ode mě zbylo, nevyčerpala jsem celou svou možnost. ![]()
Naučila jsem se žít tak, že "buď to bude, nebo to nebude." Co naděláme? Ten čaj jsem taky nakonec oželela, koupila si jiný a poznala jsem další moc dobrou příchuť /řecké meruňky/ Něco zlé je pro něco dobré.
Když nebude akční rum, kupte si místo něj třeba láhve s polévkovým kořením - maggi. Taky ve flaškách a vyjde to nastejno. Láhev jako láhev a chuť? Podobná!
Jaga.
Mně spíš vadí, že ti "obchodníci východních menšin" ve nevykupují velkém zlevněné zboží aby ušetřli, ale aby Vám ho vzápětí prodali za dvojnásobnou cenu.
a co jako maj dělat, když jim ho jejich dodavatelé dodají za vyšší cenu, než jeho cena pro maloobchod v supermarketu? pokud by ho nekoupili v supermarketu, prodávali by to samé zboží ještě dráž.
každého věc, kdo si kolik čeho koupí ať už už je to za jakoukoliv cenu. všechny tyhlety akce jsou nahlavu, nejlepší by bylo, kdyby žádné nebyly.
žádný když budou chtít. k tomu jsou daná pravidla a omezení počtu musí být jasně předem deklarováno.
někdy se říká, že uvažování člověka vypovídá o jeho morálce. mě by třeba nenapadlo, kupovat větší množství zboží proto, aby soused neměl, ale vůbec mi nepřijde amorální nakoupit velké množství zboží proto, že ho potřebuju (například nákup cukru včelaři) nebo proto, že ho dokážu uskladnit a dlouhodobě spotřebovávat bez ztráty kvality (to se týká všech vámi zmíněných potravim) a že ušetřím.
co je komu do toho, jestli nakupuju jen pro sebe, nebo pro celou rozšířenou rodinu či pro celou vesnici. pokud dodržuju pravidla, šoupejte nohama.
tohle je pro mě nesrozumitelné "pečeme z mouky co vyčetli někde" tak na to nebudu reagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.