Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ODIS jak koupit jízdenku?

Od: ringo® odpovědí: 1 změna:

Asi už jsem starý a nemyslí mi to jak by mělo, proto potřebuji poradit. Po dlouhém zkoumání a čtení jsem stejně nepochopil. Potřebuju jet do Ostravy /vlakem/, tam jako důchodce sednout na tramvaj, za 2 hodinky zase zpět. Mně to ale stále nabízí jen nějaké hloupé elektronické jízdenky. Nechci si stahovat do mobilu na jednu jízdu nějakou aplikaci. Zaplatil bych kartou v tramvaji, ale jak přístroj pozná, že jsem důchodce? Vím že asi odstoupili úplně od papírových jízdenek, ale tento systém je divný. Poradí prosím někdo?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jízdenku na vlak, normálně na pokladně (počítejte z vyšší cenou než přes aplikaci)

No a v Ostravě, taky jsem čučel jak péro z gauče. Ale já tam už dobrejch 20 let nebyl:-D

No ale hned venku před vlak. nádražím je automat, tam si můžete jizdenku elektronicky zakoupit (stačí kreditka a pár kliknutí) pro případnou kontrolu revizora, stačí ukázat kreditka. Revizor přiloží k přístroji a hned ví že máte zaplaceno.

A nebo ještě jednoduše si jí koupit v tramvajce přes terminál (kreditka nutnost)

Jo sorry duchodce nevím, já platil celodenní a rodinnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]