Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde to dál

Od: tomikhradil odpovědí: 13 změna:
Chci se zabít. Je mi skoro 18, nikdy jsem neměl holku, nic neumím, na střední škole jsem propadl. Takový život nemá cenu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ale, no tak. Už jste si veřejně ulevil, tak ještě to tady chvilku vydržte. Dobrý důvod k životu je zvědavost, co bude např. hned zítra. Až se budete zabíjet, tak myslete na to, že ty mrtvé pozůstatky bude muset někdo uklidit a nebude to pro něho hezká práce. Také myslete na svou rodinu, ze které pocházíte a kterou to minimálně překvapí a udělá starosti. A znáte to - ráno je moudřejší večera. Zdravím!

P.S. A doplňte zde i nějakou otázku, aby to nebylo jen smuteční oznámení.

doplněno 06.08.25 22:50:

Aha, tak to je fakt velký důvod . Myslím, že si chcete jen postěžovat a vykecat se (a na to teď nemám náladu).

doplněno 06.08.25 22:55:

Tady na Vás čekají a pomohou: linkabezpeci.cz/...

tomikhradil
hodnocení

Tady jde o to že se mi nikdy nic nepovedlo a ani nepovede

ix
hodnocení

0x
Mít holku bych nebral jako životní metu. Zároveň, v 18ti je to čím dál častější a pomalu se z toho asi stává normál... vztahy často ustupují do pozadí. To ale neznamená že tě někdy v budoucnu nepotká.
To aby člověk nic neuměl, je statisticky v podstatě vyloučený. Jen je to potřeba najít. Doporučuji si o tom skutečně pokecat na té lince bezpečí, pomohou vám., internetová poradna není zrovna nejlepší místo. Věřím. Že se z toho potřebujete [a chcete] jen vypovídat.

halamus
hodnocení

0x

Depresivní stavy je vhodné léčit.

Pokud odpravdu nic neumíte, tak máte velké štěstí v tom, že se ani nebudete umět zabít.

hodnocení

0x

Nevzdávejte to sám se sebou a vyhledejte odbornou pomoc (psychiatr, psycholog).

doplněno 06.08.25 23:36:

I zde jste dostal spoustu odpovědí...

poradte.cz/...

itsme
Ten starší dotaz jsem psal já. S tazatelem u tohoto dotazu nemám nic společného.
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 07. 08. 2025 00:38:36
Ale ano..Jste tentýž tazatel!
itsme
To jste jako vzali kde? Doslova s tímhle dotazem nemám nic společného, jako správci to víte.

yy
hodnocení

0x
by bylo dobré kdyby to správci nějakým způsobem řešily. Vzhledem k tomu že tazatel neodpovídá.
ben®
yy - konkrétně co a jak řešit?
yy
Ty jsi administrátor?
ben®
07.08.25 00:09
yy - ne.
yy
Me se to doopravdy nelibi.

mll
hodnocení

0x

A to jako má bejt důvod pro to to zabalit?

Na holky je ještě nějaký čas. Propadnout ve škole, to se stane, ale pokud dovolí opakování, tak to ještě neni taková tragédie (na střední se to snad ani nebralo jako taková ostuda, nasbírali jsme na průmyslovce asi 4 repetenty, naopak od nás podobné množství propadlo; jo na základce to bylo něco jiného, tam to měli repetenti těžké). Trochu si tím prodloužíš studentský život. A právě abys něco uměl, chodíš na školu (já vím, že se tam samozřejmě chodí kvůli rodičům nebo kvůli papíru a znalosti jsou vedlejší efekt).

V 18 máš celý život před sebou. Takže je potřeba najít si místo na slunci. Dodělat školu, pokud to jde (když dovolili opakování, tak to neni beznadějné) a pak si najít nějakou práci v oboru, na který si se ve škole připravoval, případně v jiném.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]